Results 31 to 45 of 60
-
10-09-2009, 16:42 #31
Και τελικά σώθηκε ο άνθρωπος; Τι έγινε; Πήγε σε ψυχίατρο; Έγινε καλά;
Εγώ τι να κάνω, να τον πάω με το ζόρι σε ένα ψυχίατρο; Δεν έχω ιδέα.
Μάλλον και οι δικοί του τα \'χουν χαμένα και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Το κακό είναι ότι τώρα βρίσκονται εκτός Αθήνας και δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους.
- 10-09-2009, 17:34 #32
Originally posted by kanoss
Ένας φίλος μου, στην ηλικία των 35, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Νομίζει ότι τον παρακολουθούν, ότι \"ασχολούνται όλοι μαζί του αντί να κοιτάνε την καμπούρα τους\", όπως χαρακτηριστικά λέει, ότι τον υποσκάπτουν, τον ειρωνεύονται, κυρίως με υπονοούμενα για τον ανδρισμό του.
Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Του έχω πει να πάει σε ψυχολόγο αλλά δεν θέλει, λέγοντας ότι όλοι οι άλλοι είναι τρελλοί κι όχι αυτός.
Με όποιον του λέει να πάει σε ψυχολόγο τελικά τσακώνεται και μπαίνει στη λίστα με τους \"ρουφιάνους\". Τσακώνεται με τον αδερφό του, τους γονείς του, τους φίλους του.
Αυτό γίνεται εδώ και ένα χρόνο περίπου, αλλά είναι πιο έντονο από τον περασμένο Μάρτιο που έπεσε στην αντίληψή μου ως ψυχοπαθολογικό, ενώ πριν, κάποια τρελλά λόγια του τα προσπερνούσα ως αστεία ή απλά ως μέρος της προσωπικότητάς του.
ΠΩΣ μπορώ να τον κάνω να πάει σε ψυχολόγο;
ο ψυχολογος δεν θα βγαλει στηθοσκοπιο!
Αυτα που θα χρειαστει για να καταλαβει αν ο ανθρωπος πραγματικα εχει αδικο και οτι ειναι οντως ψυχωτικος ειναι 1/2 ωρας συζητηση!αντε και ενα ροσακ που θα μπορουσε να περασει και στους δυο σας! η συνεχεια θα βγει απ μονη της ...
η θα σου πει να πας να δεις ενα ψυχιατρο η να γυρισετε σπιτι σας και να κουνησει το κεφαλι του , βλεποντας ενα κοσμο που το χει ριξει τοσο πολυ στα λογιστικα που τρελαινει ακομα και ψυχολογους!
10-09-2009, 17:45 #33
Και τελικά σώθηκε ο άνθρωπος; Τι έγινε; Πήγε σε ψυχίατρο; Έγινε καλά;
Εγώ τι να κάνω, να τον πάω με το ζόρι σε ένα ψυχίατρο; Δεν έχω ιδέα.
Μάλλον και οι δικοί του τα \'χουν χαμένα και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Το κακό είναι ότι τώρα βρίσκονται εκτός Αθήνας και δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους.
Καλό είναι να επικοινωνήσεις με τους δικούς του (θα επιστρέψουν Αθήνα;) και να τους ενθαρρύνεις να απευθυνθούν εκείνοι σε ένα ψυχολόγο ή ψυχίατρο, ώστε να εκθέσουν συνολικά την κατάσταση, να ενημερωθούν και να πάρουν κατευθύνσεις σχετικά με το τι θα μπορούσαν από την πλευρά τους να κάνουν για να χειριστούν την κατάσταση.
10-09-2009, 19:43 #34
προς kannos
ο φίλος σου είναι ιδεοληπτικός-ψυχωσικός αλλά όχι χαζός. να τα ξεχωρίζουμε.
για το λόγο αυτό, το ¨κόλπο¨ που προαναφέρθηκε από κάποιο μέλος με τον ψυχολόγο θα αποτύχει παταγωδώς.
στην προκειμένη περίπτωση ΔΕΝ χρειάζεται ψυχολόγο (δεν έχει ελλάσονα συναισθηματική διαταραχή) αλλά ψυχίατρο (έχει κλασική διαταραχή αντίληψης) και όχι 30 λεπτά κουβέντα αλλά ούτε 5΄...
ευελπιστώ, ότι η συνάντηση με τον ψυχίατρο (που θα γίνει μέ πρωτοβουλία του ¨κακού και μισητού¨ οικογενειακού προσώπου) θα γίνει πριν φτάσει στο στάδιο της διακοπτόμενης ροής και ασάφειας λόγου (που είναι τα επόμενα στάδια ελέλιξης όσων περιέγραψα σε προηγούμενο post).
εύχομαι πάντως ό,τι καλύτερο.
10-09-2009, 19:59 #35
Originally posted by agkat
προς kannos
ο φίλος σου είναι ιδεοληπτικός-ψυχωσικός αλλά όχι χαζός. να τα ξεχωρίζουμε.
για το λόγο αυτό, το ¨κόλπο¨ που προαναφέρθηκε από κάποιο μέλος με τον ψυχολόγο θα αποτύχει παταγωδώς.
στην προκειμένη περίπτωση ΔΕΝ χρειάζεται ψυχολόγο (δεν έχει ελλάσονα συναισθηματική διαταραχή) αλλά ψυχίατρο (έχει κλασική διαταραχή αντίληψης) και όχι 30 λεπτά κουβέντα αλλά ούτε 5΄...
ευελπιστώ, ότι η συνάντηση με τον ψυχίατρο (που θα γίνει μέ πρωτοβουλία του ¨κακού και μισητού¨ οικογενειακού προσώπου) θα γίνει πριν φτάσει στο στάδιο της διακοπτόμενης ροής και ασάφειας λόγου (που είναι τα επόμενα στάδια ελέλιξης όσων περιέγραψα σε προηγούμενο post).
εύχομαι πάντως ό,τι καλύτερο.
βεβαια πολυ σωστα σε προλαβε η μαρινα δινοντας την απαραιτητη διευκρινηση οτι το ατομο ειναι ηδη στα χερια του ψυχιατρου κατοπιν αιτηματος των διωκτικων αρχων που φυσικα ακυρωνει την υπενθυμιση οσον αφορα την διαδικασια που προβλεπει ο διεθνης καταστατικος χαρτης της Γενευης
11-09-2009, 07:48 #36
η απάντησή μου ήταν προς kannos και όχι προς marina 38 που από ότι κατάλαβα εξέθεσε την άποψή της για μία αντίστοιχη περίπτωση ανθρώπου με παρόμοια συμπτωματολογία με αυτήν που συζητάμε.
όσον αφορά την προτροπή μου για ψυχίατρο και όχι ψυχολόγο, παραμένω σε αυτήν εκφράζοντας την άποψή μου για το τι θα μπορούσε να αποτελέσει τη βέλτιστη λύση για τον άνθρωπο που μιλάμε και που προφανώς νοσεί.
11-09-2009, 08:48 #37
Σωστά κατάλαβες agkat. Για την περίπτωση που συζητά ο kanoss είπα σε προηγούμενο μήνυμα αυτό που λες και εσύ: ότι ο άνθρωπος χρειάζεται επειγόντως ψυχίατρο και όχι ψυχολόγο. Δεν είναι θέμα του ποιος μπορεί να κάνει τη διάγνωση, αλλά του ποιος μπορεί να ξεκινήσει την παροχή κατάλληλης φροντίδας στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Σε ψυχολόγο μπορεί αν θέλει να απευθυνθεί η οικογένεια καθαρά για ενημέρωση και καθοδήγηση, όπως και για συζήτηση των προβλημάτων που οι ίδιοι πιθανώς βιώνουν.
11-09-2009, 11:27 #38
δεν ξερω αν εχει γινει ολα αυτα τα χρονια καποια διορθωση στα κειμενα της συνθηκης της Γενευης που να εχει βαλει και την δικαιοδοσια του ψυχιατρου να κανει διαγνωσεις μεσω διαδικτυου , αλλα αν απευθυνθει πχ στο Δρομοκαιτιο που ξερω , ο καθε ψυχιατρος θα το εστελνε πρωτα[το περιστατικο] στην Αλικη [ψυχολογο] για διαγνωση πριν καν τον δει γιατι αυτο προβλεπει το πρωτοκολο σε σοβαρα κρατικα ψυχιατρικα ιδρυματα ..
τωρα βεβαια ...στην εποχη μας ...
χθες στο γραφειο ευρεσης εργασιας της γειτονιας μου ειμαστε 3 εκ των οποιων οι δυο ηταν ψυχολογοι...αν σας λεει κατι αυτο γιατι καταντησε η Ευρωπη και οι ΗΠΑ οπως το 1930 με το κραχ που πηδαγανε οι ανθρωποι απο τα παραθυρα οπως στους διδυμους πυργους της 9/11
βεβαια απολυτα δικαιολογημενα , αφου τα μεγαφωνα μεχρι που επεσαν ελεγαν στο κοινο να μην μετακινηθει ,
αλλα να παραμεινει στις θεσεις του!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11-09-2009, 11:34 #39
Γιατι αν καποιος εν μεσω παγκοσμιας κρισης, κρισης κυριως αξιων και στην συνεχεια οικονομικης υφης , πει οπως συνεχιζω να το λεω εγω , οτι ο ΟΜΠΑΜΑ μολις τελειωσει με το ασφαλιστικο η αμεσως επομενη προτεραιοτητα , θα ηταν να δωσει εντολη στην δικαιοσυνη να εξετασει το κατα ποσο ηταν δικαιοπραξια , η αποφαση για εισβολη στο Ιρακ λογω πυρηνικων οπλων του προκατοχου του , οσοι προσπαθησουν με συνοπτικες διαδικασιες να τον φιμωσουν με ταμπελες , μαλλον βιαζονται να καλυψουν τα λαθη του συστηματος αξιων μας και οχι να προστατεψουν την δημοσια υγεια , ο μονος λογος για τον οποιο ενα επιθετικο κατα τον εαυτο του η τους αλλους ατομο , θα επρεπε να απευθυνεται σε ενα ψυχιατρικο ιδρυμα πριν συμβουλευθει ψυχολογο
11-09-2009, 12:21 #40
έχοντας διαβάσει από την αρχή της την όλη κουβέντα, βλέπω ότι όλες οι απόψεις και οι συστάσεις συμφωνούν και με τον Ν.2071/92 (που αντικατέστησε το Ν.Δ/γμα 104/73) και με τον Ν.2716/99 (με πιο υποστηρικτικό ρόλο)
γίνεται λόγος για ψυχιατρικό ίδρυμα, το οποίο εμπεριέχει την έννοια της ακούσιας νοσηλείας, και δεν το καταλαβαίνω αφού δεν έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο από όσους έχουν πει την άποψή τους και που στην προκειμένη δεν χρειάζεται από αυτά που εγώ αντιλαμβάνομαι.
είπα την άποψή μου την οποία συνεχίζω και υποστηρίζω, ότι πρέπει να μιλήσει με έναν ψυχίατρο (ιδιώτη με επίσκεψη στο ιατρείο του) αλλά επ΄ουδενί δεν έγινε διάγνωση μέσω διαδικτύου.
μπορεί στα πλαίσια της κουβέντας να μιλάμε, να λέμε απόψεις και να κάνουμε συστάσεις (βασιζόμενος ο καθένας στις προσωπικές του εμπειρίες και γνώσεις) αλλά πιο πολύ είναι ¨λόγια του αέρα¨ με αφορμή κάποιο περιγραφόμενο περιστατικό.
εύχομαι ειλικρινά ο άνθρωπος να βει την υγεία του, να μην είναι τίποτα σημαντικό και οι υπόλοιποι να έχουμε κάνει λάθος στον σχολιασμό μας.
11-09-2009, 13:08 #41
φιλε μου δεν γνωριζω τα συγκεκριμενα διαταγματα....
μονο στην \"ακουσια νοσηλια\" θα περιορισω την συμβουλη μου...
δεν φανταζομια να μπορει ενας ψυχολογος να παρεμβει μονος του για ακουσια νοσηλεια ...
δεν ειναι ομως αυτο το ζητημα σε μια διαγνωση ενος ψυχικου προβληματος...
αυτο που εγραψες αφορα την Πολιτεια και τους νομους....
αυτο που εγραψα εγω για την συνθηκη της Γενευης αφορα τον καθορισμο με παγκοσμια ισχυ του ρολου καθε εμλους στην ψυχιατρικη ομαδα
δεν εχου καμμια απολτυως σχεση το ενα με το αλλο
ρωτησε καποις εσυ ? δεν εχει σημασια
\"αν εχω ενα φιλο που λεει οτι ολοι γυρω του τον περνανε για τρελο με αυτα που λεει που πρεπει να παει για να εχει διαγνωση?\"
η απαντηση ειναι σε ενα ψυχολογο !
αυτη η διαδικασια θα ακολουθηθει ακομα και αν τον πανε στο Δρομοκαικιο , στο Δαφνι η οπουδηποτε αλλου αστυνομικοι ωροφυλακες η ο δικαστης ο ιδιος !
Γιατι θα το ζητησει ο ψυχιατρος πριν αποφασισει για την θεραπεια που θα ακολουθησει...
11-09-2009, 13:09 #42
αυτο προβλεπει η συνθηκη της Γενευης για την καταρτιση και της αρμοδιοτητες των μελων μιας Ψυχιατρικης Ομαδας ...
11-09-2009, 13:11 #43
τωρα βεβαια ... και για την πολεμικη συρραξη απαιτειται αποφαση του ΟΗΕ...
Μονο που η Γαλλια οταν ο Σιρακ ειχε πει οχι δεν ηταν μονιμο μελος του συμβουλιου Ασφαλειας του ΟΗΕ....
11-09-2009, 15:31 #44
Ναι ωραία τα λέτε, αλλά μου φαίνονται άσχετα. Η ερώτησή μου είναι συγκεκριμένη: πώς τον πείθω να πάει.
Κι αφού δεν υπάρχει περίπτωση να τον πείσω, τι κάνω; Τον πάω με το ζόρι; (οι δικοί του εννοώ)
11-09-2009, 16:32 #45
Ναι ωραία τα λέτε, αλλά μου φαίνονται άσχετα. Η ερώτησή μου είναι συγκεκριμένη: πώς τον πείθω να πάει.
Κι αφού δεν υπάρχει περίπτωση να τον πείσω, τι κάνω; Τον πάω με το ζόρι; (οι δικοί του εννοώ)
αντε να σου πω και κατι αλλο σημαντικο..
σε καθε Χωρα η διαδικασια ακουσιας εισαγωγης σε οποιασδηποτε μορφης ιατρικη βοηθεια οπως αυτη που επικαλεισαι , ειναι αρμοδιοτητα του δικαστηριου και οχι του ιατρικου σωματος ..
Εκει θα ελεγα να ρωτησης καλυτερα ενα δικηγορο
για να σου πει ποια ειναι η διαδικασια αν δεν εισαι συγγενης παντως φοβαμαι οτι δεν υπαρχει τετοιο δικαιωμα για ενα απλο φιλο εκτος αν κανω λαθος
αρα παλι την αρχικη μου λυση θα σου ξαναθυμησω..
θα προσπαθησης να τον πεισεις ταυτιζομενος με την αρρωστεια του και οχι πολεμοντας την !
Θα ρεθει με την θεληση του μονο αν καταφερεις να τον κανεις να πειστει οτι τον εμπιστευσαι και τον εχεις αναγκη για ψυχολογικη συμπαρασταση σε μια δικη σου επισκεψη σε ενα ψυχολογο η ψυχιατρο, με την εννοια οτι ο ψυχολογος μονος του δεν μπορει να κανει εισαγωγη αν χρειαστει σε νοσοκομειο ...
θα πρεπει σε περιπτωση μιας διαγνωσης ενος ψυχικου νοσηματος να αποτανθει σε ψυχιατρο για να πετυει την εισαγωγη του ασθενους , ακομα και χωρις την θεληση του ...
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια