Γνώμες για αγωγή διπολικής και αγχους
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11

Γνώμες για αγωγή διπολικής και αγχους

Καλησπέρα σε όλους είμαι καινούριο μέλος και σας γράφω γιατί έχω αγανακτήσει.ανηκω στους ασθενείς με διπολική διαταραχή τύπου τρία που σημαίνει ότι κάνω μανία περνοντας αντικαταθλιπτικά.περα από αυτό έχω ιδψ με φοβερό άγχος που μου κάνει την καθημερινότητα πολύ δύσκολη .η αγωγή μου είναι εσιταλοπραμη των 10 κάθε μεσημέρι ζυπρεξα των 15 το βράδυ και 2 μγ στεντον το πρωί.αυτη τη στιγμή είναι πολύ στα κάτω μου και νιώθω πως το αντικαταθλιπτικό έχει τερματίσει και παρακαλάω τον γιατρό μου να μου προσθέσει κάτι στην αγωγή αλλά δε το κάνει με τίποτα μάλλον γτ φοβάται μήπως ανεβάσω μανία.αλλα εγώ έχω τεράστιο θέμα δεν έχω όρεξη για τίποτα νιώθω ένα τεράστιο κενό τίποτα δε με ευχαριστεί και ειδικά έχω πρόβλημα με τη δουλειά όπου δε την παλεύω καθόλου θέλω απλά να παραιτηθώ και να μην κάνω τίποτα.μιλαμε για φοβερή ταλαιπωρία η δουλειά.αν αυτό είναι το φυσιολογικό δεν μου κάνει.ο γιατρός μου συνέστησε να κάνω πράγματα που θα μου φαιρνουν ανταμοιβή αλλά δεν έχω όρεξη να ξεκινήσω κάτι μόνος μου.αυτα από εμένα περιμένω γνώμες και να είστε όλοι καλά.

Senior Member
    Την παίρνεις για καιρό την αγωγή;

Έχω κάνα δυο χρόνια που παίρνω τη συγκεκριμένη με κάποιες εναλλαγές κυρίως στο στεντον

Senior Member
    Ψυχοθεραπεία έχεις οικονομική δυνατότητα να κάνεις; Το ένα κομμάτι είναι η αγωγή, το άλλο και μερικές φορές πιο σημαντικό η ψυχοθεραπεία. Αυτά τα συναισθήματα για τη δουλειά τα έχεις για τη συγκεκριμένη; Από πάντα ή τελευταία;

Έκανα παλιότερα τώρα λέω να ξαναξεκινησω.παντα βαριόμουν τη δουλειά μου αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όπως τώρα.τωρα απλά δε τη παλεύω καθόλου!!!

Senior Member
    Εχεις διπολική και δεν σου έχει γράψει ο γιατρός σταθεροποιητή όπως το τοπαμακ ή το ντεπακίν?...Περίεργο.
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Δεν είναι το ζυπρεξα σταθεροποιητής?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Shadoka21 View Post
    Δεν είναι το ζυπρεξα σταθεροποιητής?
    Το ζυπρέξα είναι αντιψυχωσικό...Το είχα πάρει για κρίσεις πανικού...Δεν έκανε τίποτα και το σταμάτησα.
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Είναι και σταθεροποιητής της διαθεσης

Senior Member
    Quote Originally Posted by Shadoka21 View Post
    Έκανα παλιότερα τώρα λέω να ξαναξεκινησω.παντα βαριόμουν τη δουλειά μου αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όπως τώρα.τωρα απλά δε τη παλεύω καθόλου!!!
    Δεν ξέρω αν η ψυχοθεραπεία βοηθάει στη διπολική αλλά ξέρω ότι με βοήθησε στην ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή σε συνδυασμό με την αγωγή βέβαια. Δεν είναι απαραίτητα κακό ότι αισθάνεσαι έτσι για τη δουλειά σου εκτός βέβαια αν συμβαίνει λόγω έλλειψης ενέργειας και διάθεσης. Ίσως όμως σημαίνει ότι είναι ώρα για αλλαγή στην καριέρα σου. Η παραίτηση για να μην κάνεις τίποτα ίσως είναι το χειρότερο που θα μπορούσες να κάνεις.

Ούτε διάθεση ούτε ενέργεια.δυστηχως πάνε χρόνια που κάνω αυτή την δουλειά την έχω σιχαθεί αλλά αυτό μπορώ να κάνω εννοώ για αυτό που ξέρω καλά θα πληρωθώ παραπάνω από το βασικό μισθό.σημερα πήρα στεντον για να την παλέψω μη πάθω πάλι καμία κρίση πανικού .ευτυχώς όλα καλα