Results 1 to 12 of 12
-
23-08-2023, 02:17 #1
Μονιμη εγκατασταση στην Σαντορινη
Καλησπερα στην ομαδα, καλο καλοκαιρι σε ολους-ες.
Ειμαι πλεον 29 χρονων, ζω σε μια μικρη επαρχιακη πολη κοντα στην Αθηνα, εργαζομαι σε μια συμπαθητικη δουλεια με κανονικα λεφτα, και ολα κυλανε σχετικα καλα.
Προσφατα προεκυψε μια περιπτωση για μονιμη δουλεια στην Σαντορινη, σε μια καλη εταιρεια με προοπτικες εξελιξης,παρα πολυ καλα λεφτα και παροχη διαμονης απο την εταιρεια χειμωνα-καλοκαιρι, και οπως καταλαβαινετε δεν ξερω τι να κανω. Αρχικα αυτο που ηθελα ηταν να μετακομισω σε μια μεγαλυτερη πολη, ομως σε καποιες συνεντευξεις που πηγα δεν ικανοποιηθηκα κυριως απο τις αποδοχες, οποτε προτιμησα να παραμεινω στην γενετειρα μου.
Εσεις τι μου προτεινετε να κανω; Τι θα κανατε στη θεση μου αν ησασταν στην συγκεκριμενη ηλικια;
Θεωρειτε πως ειναι ευκολο να μεινω σε ενα νησι οπως η Σαντορινη ή να συνεχισω να αναζητω ματι αλλο σε μια μεγαλυτερη πολη οπως Αθηνα ή Θεσσαλονικη;
Εμενα ο κυριοτερος μου φοβος ειναι, πως αν παω σε αυτη την ηλικια στην Σαντορινη, θα 'εγκλωβιστω', θα νιωθω καπως περιορισμενος και μπορει να βαρεθω συντομα
- 23-08-2023, 15:24 #2
ΘΑ ΠΑς ΟΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙς ΟΤΙ ΘΑΧΕΙς ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΖΩΗ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΛΥΤΟΥΡΓΕΙς ΠΙΟ ΚΑΛΑ.
αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα
24-08-2023, 00:57 #3
"Σε αυτή την ηλικία"? 29 χρόνων και το λες με ένα τρόπο σαν και είσαι ηλικιωμένος. Να αγχωθω και για μένα που είμαι λίγο μεγαλύτερος;
Αν το μόνο πραγμα που σε κραταει είναι η ηλικία τότε έχω να σου πω πως άνθρωποι ηλικιωμένοι (80+) σπουδάζουν, κάνουν τα όνειρα τους και δεν κοιτάνε την ημερομηνία που γράφει η ταυτότητα. Ε αν σου αρέσει το μέρος, ε αν θεωρείς πως αυτή η δουλειά είναι αυτή που θες τότε να πας και να το κυνηγήσεις.
24-08-2023, 02:42 #4
"Σε αυτή την ηλικία", το λεω απο την αποψη οτι ειμαι μικρος ακομα, το αιμα βραζει, θεωρω πως εχω ακομα πολλα να κανω πχ παρτακια κτλ., και πιστευω πως αν παω Σαντορινη απο αυτη την ηλικια ισως δεν τα κανω..αν ημουν λιγο μεγαλυτερος πχ 35 μπορει να μου ηταν πιο ευκολο να παω γιατι θεωρητικα δεν θα ειχα τοσο ορεξη για να τα κανω ολα, ισως να εψαχνα για κατι πιο ηρεμο. Ειμαι μπερδεμενος γενικα απο την μια λεω οκ η Σαντορινη ειναι Σαντορινη δεν ειναι ενα απλο νησι, αλλα απο την αλλη θα ηθελα κατι σε μια μεγαλυτερη πολη οπως Αθηνα ή Θεσσαλονικη ή ακομα και σε μια μεγαλη επαρχιακη οπως Λαρισα, Πατρα, Γιαννενα κτλ.
24-08-2023, 09:42 #5
24-08-2023, 09:49 #6
οσο και να το εξηγεις, δεν μπορει να το απαντησει κανεις για λογαριασμο σου.
ο ενας μπορει να ειναι 20 και να ειναι το ονειρο του να ζησει μονιμα στην σαντορινη, κι ο αλλος να ειναι 50 και να θελει μονο αθηνα.
περι ορεξεως, κολοκυθοπιτα.
δεν θα σε βοηθησει σε κατι να σου πει ο καθενας το προσωπικο του γουστο.
πρεπει να κατσεις και να το σκεφτεις μονος σου το τι θες να κανεις...
24-08-2023, 11:17 #7
Αν η δουλειά στη Σαντορίνη όντως έχει προοπτική ανέλιξης όπως μας τα λες κι αν κοινωνικά τα πας μια χαρά κι αν όπως καταλαβαίνω δεν έχεις κανένα θέμα να σαι μακριά από την πάτρια πόλη, τότε θα σου λεγα να πας.
Δεν έχει σημασία το αν είσαι σε μεγάλη πόλη ή νησί αλλά το τί σου προσφέρει η παραμονή εκεί και πως την χειρίζεσαι. Θέμα θα έχεις μόνο αν δεν μπορείς να ζήσεις μακριά από τα κλαμπ, τα πολυσύχναστα καφέ, τη νυχτερινή ζωή, την πολυκοσμία, τον έντονο ρυθμό ζωής, τις πνευματικές, εκπαιδευτικές, επιστημονικές και άλλες ευκαιρίες που παρέχει μια μεγαλούπολη.γιάννης
24-08-2023, 19:57 #8
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.
Το ανεβασα περισσοτερο για να δω και αλλες αποψεις, φανταζομαι πολλοι ανθρωποι θα ειχαν ενα αναλογο διλημμα καποια στιγμη στη ζωη τους.
Η αληθεια ειναι πως δεν το ειχα σκεφτει ποτε στη ζωη μου να μεινω μονιμα σε καποιο νησι, και μου εχει ερθει λιγο αποτομα. Θα προσπαθησω λιγο ακομα, μηπως βρω δουλεια σε μια μεγαλυτερη πολη, αλλιως θα καταληξω στο νησι.
24-08-2023, 21:37 #9
νηματοθετη εχε υπο οψην σου οτι οι γυναικες στα ελληνικα νησια ειναι πολυ ευκολες κυριως για μονιμη σχεση και ριχνουν πολυ τα στανταρ τους οχι οπως στην ενδοχωρα που η μυτη τους φτανει πανω απο το μετωπο τους κυριως γιατι ολοι οι αντρες ασχολουνται με τις πολυ πιο ωραιες τουριστριες.
αυτο το εγραψα μονο και μονο γιατι προσεξα οτι κανεις αλλος δεν το σχολιασε.
εσυ το αξιολογεις οπως θελεις
24-08-2023, 23:06 #10
Το γνωριζω φιλε Νικο, πιστευω αυτο οφειλεται στο οτι γενικα δεν εχουν και πολλες επιλογες απο θεμα ανδρων, οποτε με το που βλεπουν καποιον εστω και λιγο ωραιο, ορμανε.
Βεβαια και οι ανδρες που μενουν μονιμα σε νησια δεν ειναι οτι καλυτερο, ειναι ακραια προσβλητικοι και το βασικοτερο θεμα σε μια συζητηση ειναι αυτο, δυσκολα συζητας κατι διαφορετικο.
Εμενα αυτο δεν με πολυαπασχολει, αλλα καλα εκανες και το ανεφερες
25-08-2023, 11:47 #11
Καλημέρα,
εγώ θα σου έλεγα πήγαινε για την εμπειρία ζωής που θα σου πρόσφερε ένα άλλο μέρος όπως η Σαντορίνη, ειδικά αν δεν έχεις άλλες υποχρεώσεις που να σε κρατάνε εκεί που είσαι.
Είμαι πολύ υπέρ του να μείνει κανείς κάπου αλλού και να δει κάτι διαφορετικό από τη γνωστή του πόλη, περιοχή, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Τα ίδια θα σου έλεγα δηλαδή και αν είχες πρόταση για Αυστραλία, Αμερική κλπ. Δεν είναι όπως είναι ένα μικρό ταξίδι αναψυχής. Και δυσκολίες να συναντήσεις πάλι κερδισμένος θα είσαι γιατί θα έχεις δει τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Επειδή έχω ζήσει σε κάποια ελληνικά νησιά, θα έλεγα ότι και στα πιο τουριστικά είναι γενικά μικρές κοινωνίες, μοναχικός αρκετά ο χειμώνας αν δε δημιουργήσεις παρέες, κλειστές κοινωνίες και δεν πολυανοίγονται με τον νεοφερμένο. Επίσης αν η δουλειά σου για κάποιο λόγο μπορεί να δημιουργεί θέματα στις δικές τους εργασίες και τα συμφέροντα τους πρόσεχε πολύ! Να είσαι μετρημένος και εσύ αν και που θα ανοιχτείς.
Κοινωνικοποίηση, φιλίες πιθανότερο είναι να κάνεις από τη δουλειά σου και αν είσαι φυσιολάτρης, αγαπάς τη θάλασσα κλπ τουλάχιστον θα ζεις κάπου όμορφα και μπορείς να εκμεταλλεύεσαι το ότι όλα είναι σε κοντινότερες αποστάσεις, να δεις και άλλα νησιά ενδεχομένως.
Το ότι θα έχεις διαμονή και πολύ καλό μισθό στο συγκεκριμένο νησί είναι πολύ συν! Γνωρίζω άνθρωπο που έχει ξεπαραδιαστει από τότε που πήγε για δουλειά Σαντορίνη και θέλει να φύγει, τα ενοίκια δεν παλεύονται. Θα χρεώνουν και τον αέρα που αναπνέεις σε λίγο εκεί. Τη φυσική ανάγκη την χρεώνουν πάντως, σε δημόσιες τουαλέτες τουριστικού σημείου του νησιού για να καταλάβεις.
Το καλοκαίρι αλλά και άλλες εποχές θα χορτάσεις νεόνυμφους Κινέζους, Ινδούς, Αμερικάνους που φωτογραφίζονται στο ηλιοβασίλεμα, Χα Χα, θα βλέπεις ηλιοβασίλεμα και θα τρέχεις μακριά ;)
Συγνώμη μάλλον σε μπέρδεψα παραπάνω αντί να σε βοηθήσω.
Καταλήγω λέγοντας ακου το ένστικτο σου, τη διαίσθηση σου προς τα που κλείνει γιατί όλοι εμείς δεν σε ξέρουμε για να έχουμε μια σφαιρική εικόνα του χαρακτήρα σου και τι θα σου ταίριαζε καλύτερα στην παρούσα φάση της ζωής σου.Hit me with music...
25-08-2023, 18:44 #12
Και εγω ειμαι φανατικα υπερ στο να δοκιμαζει καποιος ανθρωπος καινουρια πραγματα, να βιωνει καινουριες εμπειριες, κι αν κατι δεν πηγαινει καλα, να ξεκιναει απο την αρχη. Απλα ξερεις, καμια φορα αλλιως τα σκεφτεσαι και αλλιως σου ερχονται. Πιστευα πως σε αυτη την φαση της ζωης μου και εχοντας δει καποια πραγματα, το καλυτερο για μενα θα ηταν να βρω μια δουλεια σε καποια μεγαλη πολη, γιατι γενικα ειμαι ατομο που προσπαθει να κοινωνικοποιειται και να γνωριζει νεο κοσμο και νεες παρεες. Ξαφνικα, ερχεται μια προταση απο την Σαντορινη με πολυ καλα λεφτα και την προοπτικη της μονιμης εγκαταστασης και ερχονται ολα τουμπα.
Στην Σαντορινη γενικα μπορω να φανταστω λιγο πως θα ειναι η ζωη μου, οκ θα εχω δουλεια, θα μπορω να κανω πραγματα και να ζω σχετικα ανετα, αλλα, απο την αλλη ειναι κλειστη κοινωνια οπως λες, πανω κατω οπως ειναι και στη πολη που ζω, τα μυαλα ειναι λιγο κλειστα θα ελεγα, κι ας ερχονται σε επαφη με τοσο κοσμο, πραγματικα μεγαλο το διλημμα.
Το θετικο ειναι οτι απο την εταιρεια δεν βιαζονται να τους απαντησω, δηλαδη μου ειπαν μεχρι τελη Σεπτεμβριου-αρχες Οκτωβριου, αρα μεχρι τοτε ισως βρεθει κατι αλλο σε μια αλλη πολη.