Ιδψ διαταραχη - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 19 of 19
    Quote Originally Posted by Jinos67 View Post
    Να σε ρωτήσω κάτι ; Τι κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις και ανακουφίζεσαι ; Υπάρχει κάτι το οποίο να σε ανακουφίζει ;
    Εσύ αν επιτρέπεται το έχεις καιρό αυτό ή δεν έχεις ιδψ και απλά ρωτάς από περιέργεια;αν το έχεις καιρό τι κάνεις για αυτό?

Junior Member
    Έχω ΙΔΨ αλλά είναι υπό έλεγχο. Υπήρχε κάποια περίοδος που αγχωνόμουν πολύ μήπως είπα κάτι που δεν έπρεπε ή μήπως αυτό που είπα είτε έφεραν τον άλλον σε δύσκολη θέση ή τον στεναχώρησαν ή ότι δεν θα μου ξανα μιλήσει κλπ κλπ. Δεν θέλω τώρα να κάτσω στο τρυπάκι να σκεφτώ τι είδους καταναγκαστικές συμπεριφορές είχα υιοθετήσει για να ανακουφιστώ από αυτό το άγχος. Ίσως η ερώτηση που τους έκανα και έπαιρνα την επιβεβαίωση ότι όλα καλά να θεωρείται ένα είδος καταναγκασμού. Νομίζω το αντιμετώπισα με το να μην ρωτάω τους άλλους αν αυτό που είπα τους στεναχώρησε κλπ κλπ και περίμενα να δω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Υιοθέτησα πιο πολύ αυτό το "Αν έχει πειραχτεί κάποιος έχει στόμα να το πει,δεν θα κάθομαι εγώ να αγχώνομαι για οοοοτι λέω" εννοείται σε λογικά και καλοπροαίρετα πλαίσια. Δεν λεκτικοποιούμε οτιδήποτε μας έρθει στο κεφάλι. Πολλοί άνθρωποι έχουν εμμονές είτε με ασθένειες (διαρκής αυτοεξέταση) ή οτιδήποτε άλλο κλπ. Αν αυτές οι εμμονές προκαλούν τεράστιο άγχος και δυσφορία στο άτομο και εν συνεχεία αυτό καταφεύγει σε καταναγκαστικές συμπεριφορές για να ανακουφιστεί από το άγχος αυτό τότε εμπίπτει στην ΙΔΨ. (Αν κάνω αυτό δεν θα γίνει το κακό που έχω στο κεφάλι μου). Άλλες σχετικές έμμονες ιδέες που είχα/έχω είναι με το αν θυμάμαι τι μου έχει πει ο άλλος, αν άκουσα καλά αυτά που μου λέει, αν καταλαβαίνω κάτι που διαβάζω, αν η σκέψη μου συμπίπτει με αυτά που λέω κλπ κλπ. Εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ η αμφιβολία που βάζω στις σκέψεις που μου έρχονται. Μπορεί και να ισχύει αυτό που σκέφτομαι μπορεί και όχι. Ανάλογα πάντα και με το περιεχόμενο των σκέψεων. Εμένα κατά κύριο λόγο το περιεχόμενο των σκέψεων μου αφορούσε/αφορά μικρόβια, σκέψεις για σεξουαλική ταυτότητα (αν ελκύομαι ή όχι από το φύλο που με έλκυε) και οι σκέψεις που ανέφερα παραπάνω. Οπότε ως προς αυτά τα θέματα με έχει βοηθήσει η αμφιβολία.

Okkkkkkkkkkkkkkk

Quote Originally Posted by Fagomenos View Post
    Okkkkkkkkkkkkkkk
    καταλαθος το εγραψα

Page 2 of 2 FirstFirst 12