κάποιος να μου εξηγήσει
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5

κάποιος να μου εξηγήσει

μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς είναι το ψυχωτικό επεισόδιο?
    ποσό μπορεί να διαρκέσει ?

Member
    Quote Originally Posted by λενα23 View Post
    μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς είναι το ψυχωτικό επεισόδιο?
    ποσό μπορεί να διαρκέσει ?
    Καλησπερα.Σε εμενα το επεισοδιο κρατησε αρκετα μεγαλο διαστημα.Ο γιατρος μου ειπε οτι εκανα ενα επεισοδιο αλλα μεγαλο.Στη συνεχεια εκανα και μεταψυχωτικη καταθλιψη που κρατησε περιπου 3 μηνες.Στα συμπτωματα τωρα εγω ακουγα φωνες μου μιλουσε η τηλεοραση πιστευα οτι φταιω για φυσικες καταστρεφες και διαφορα αλλα.Δοκιμασαμε αρκετα φαρμακα και εγω πιστευα οτι κανουν πειραμα.Εδω και ενα χρονο ειμαι σταθερος στην ιδια αγωγη και ειμαι αρκετα καλα.

Quote Originally Posted by Dr stranger View Post
    Καλησπερα.Σε εμενα το επεισοδιο κρατησε αρκετα μεγαλο διαστημα.Ο γιατρος μου ειπε οτι εκανα ενα επεισοδιο αλλα μεγαλο.Στη συνεχεια εκανα και μεταψυχωτικη καταθλιψη που κρατησε περιπου 3 μηνες.Στα συμπτωματα τωρα εγω ακουγα φωνες μου μιλουσε η τηλεοραση πιστευα οτι φταιω για φυσικες καταστρεφες και διαφορα αλλα.Δοκιμασαμε αρκετα φαρμακα και εγω πιστευα οτι κανουν πειραμα.Εδω και ενα χρονο ειμαι σταθερος στην ιδια αγωγη και ειμαι αρκετα καλα.
    να σου πω
    κάνω και εγώ τέτοιες σκέψεις αλλά δεν τος πιστεύω 100%
    δηλαδή μπορεί να σκεφτώ ότι τα φάρμακα έχουν κάτι άλλο μέσα και μας τρελαίνουν ίσως
    αυτό διαφέρει η είναι τπ ίδιο ;

Member
    Quote Originally Posted by λενα23 View Post
    να σου πω
    κάνω και εγώ τέτοιες σκέψεις αλλά δεν τος πιστεύω 100%
    δηλαδή μπορεί να σκεφτώ ότι τα φάρμακα έχουν κάτι άλλο μέσα και μας τρελαίνουν ίσως
    αυτό διαφέρει η είναι τπ ίδιο ;
    Παιρνεις φαρμακα?Εγω πιστευα οτι κανουν πειραμα θελω να πω οτι δοκιμαζαν πανω μου φαρμακα για να δουν πως δουλευουν.

Senior Member
    το ψυχωτικο επεισοδιο ειναι σαν ψυχωτικος νευρικος κλονισμος.υπαρχει και νευρικος κλονισμος που οφελεται σε αλλες διαταραχες πλην ψυχωσης.πιστεψε με αν βιωνες ψυχωτικο επεισοδιο δεν θα εγραφες καν εδω μεσα γιατι θα ειχε αποδιοργανωθει τελειως το μυαλο ή αν εγραφες θα τα εγραφες ασυναρτητα κατι σαν σαλατα γλωσσας.μαθαινω ομως οτι ψυχωση κανουν και αλλες διαταραχες π.χ. υπαρχει ψυχωτικη καταθλιψη υπαρχει διπολικη με ψυχωση.απλα δεν ειναι ολα τα ψυχωτικα επεισοδια το ιδιο μπορει καποιος μονο να ακουει φωνες αλλος να πιστευει οτι εχει δαιμονιστει και να φερεται σαν δαιμονοπληκτος (ξερω τετοια περιπτωση) και να μην εχει τιποτα αλλο και ουτε ασυναρτητα να λεει και αλλος να εχει foul blown psychosis δηλάδη να εχει παθει τετοια κριση που να κινδυνευει να σκοτωσει ή να αυτοκτονησει και να βγει γυμνος στο δρομο και να ουρλιαζει πληρης ψυχικη καταρευση με λιγα λογια.γι αυτο ψυχωση με ψυχωση και ψυχωτικο επεισοδιο με ψυχωτικο επεισοδιο διαφερει.συνηθως την τελευταια περιπτωση να εχουν φουλ ψυχωτικο επεισοδιο κανουν αυτοι που εχουν εντονη προδιαθεση για ψυχωση δηλαδη εχουν πολλα γονιδια που εμπλεκονται στην ψυχωση τους ή το να κανουν χρηση τοξικων ουσιων οπως διεγερτικα ναρκωτικα που και λιγη προδιαθεση να χεις την φτανει στο ακραιο σημειο