ΑΓΧΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 33
    Junior Member

Unhappy ΑΓΧΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

Καλησπέρα σας,

Μετά από εποχή covid και εμβολιασμού με έπιασε ένα φοβερό άγχος θανάτου.. έχω πάει χιλιάδες φορές στα επείγοντα με συμπτώματα εμφράγματος και εγκεφαλικού... ταχυκαρδίες, μούδιασμα στα άκρα, τρέμουλο στα πόδια.. έχω επισκεφτεί άπειρους καρδιολόγους, νευρολόγους κλπ, χιλιάδες εξετάσεις αίματος, με αποτέλεσμα οι εξετάσεις μου να είναι φυσιολογικές και πάλι φυσιολογικές... Δεν μπορώ να δουλέψω, ανά πάσα στιγμή νομίζω ότι θα πεθάνω, δεν πηγαίνω για μπάνιο, διαβάζω συνέχεια ειδήσεις θανάτων..έχω περιοριστεί κατά πολύ.. θεώρω πως οτιδήποτε διαταράσει τον οργανισμό μου θα επιφέρει τον θάνατο,

Κάνω ψυχοθεραπεία 6 χρόνια, στην οποία δεν μπορώ να φανώ συνεπής καθώς εμμένω πως το πρόβλημα είναι παθολογικό και όχι ψυχολογικό, ιδέα που με τπτ δεν βγαίνει από το μυαλό μου,

Πως το αντιμετωπίσατε και αν έχετε παρόμοιες εμπειρίες...

Senior Member
    Quote Originally Posted by LENACH View Post
    Καλησπέρα σας,

Μετά από εποχή covid και εμβολιασμού με έπιασε ένα φοβερό άγχος θανάτου.. έχω πάει χιλιάδες φορές στα επείγοντα με συμπτώματα εμφράγματος και εγκεφαλικού... ταχυκαρδίες, μούδιασμα στα άκρα, τρέμουλο στα πόδια.. έχω επισκεφτεί άπειρους καρδιολόγους, νευρολόγους κλπ, χιλιάδες εξετάσεις αίματος, με αποτέλεσμα οι εξετάσεις μου να είναι φυσιολογικές και πάλι φυσιολογικές... Δεν μπορώ να δουλέψω, ανά πάσα στιγμή νομίζω ότι θα πεθάνω, δεν πηγαίνω για μπάνιο, διαβάζω συνέχεια ειδήσεις θανάτων..έχω περιοριστεί κατά πολύ.. θεώρω πως οτιδήποτε διαταράσει τον οργανισμό μου θα επιφέρει τον θάνατο,

Κάνω ψυχοθεραπεία 6 χρόνια, στην οποία δεν μπορώ να φανώ συνεπής καθώς εμμένω πως το πρόβλημα είναι παθολογικό και όχι ψυχολογικό, ιδέα που με τπτ δεν βγαίνει από το μυαλό μου,

Το άγχος που βοηθαει; Θα σε σώσει από το να μην πεθάνεις; Θεωρείς ότι τώρα ζεις; Από την στιγμή που δεν χαίρεσαι τίποτα, ζεις;

Προσπάθησε να αποφεύγεις να ακούς ή να διαβάζεις δυσάρεστα θέματα. Προστάτεψε τον εαυτό σου.
    Αποδεξου ότι είσαι άνθρωπος και δεν μπορείς να ελέγξεις τον θάνατο, μπορείς όμως να επιλέξεις στο πως θα ζήσεις. Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο, να χαρεί.
    Μη μπαίνεις στο Google για να ψάχνεις ιατρικά θέματα, πάντα γράφει το χειρότερο σενάριο.
    Ζήτησε από τον ψυχολόγο σου να σου δείξει ασκήσεις που θα σε ηρεμούν και θα σε φέρνουν στο τωρα.

Senior Member
    Πηγαμε στα παιδια που πουλανε τα παντα κ ζητησαμε χειρουργικα φαρμακα τα πηραμε κι ολα καλα για την ακριβεια εχουμε κ ψυχολογικα κ σωματικα απλα καπωσ πρεπει να φαινεται κ καπωσ να πεθαινουμε θα τα θεραπευσεισ ολα κ θα συνεχισεισ ψυχοθεραπεια ολοι ετσι ειναι

Junior Member
    Με έπιασαν τα κλάμματα με το σχόλιο σου.. ναι επιλογή μου θα πρέπει να είναι το πως θα ζω..δεν μπορώ όμως να το ελέγξω. Δεν μπορώ να το εκλογικεύσω, δεν μπορώ να το διαχειριστώ
    Αυτό που στην παρούσα φάση κάνω είναι να περιμένω στο σπτ μου το πότε θα πάθω ανακοπή, έμφραγμα κόκ..τρελό… και όμως!!

Junior Member
    Με έπιασαν τα κλάμματα με το σχόλιο σου.. ναι επιλογή μου θα πρέπει να είναι το πως θα ζω..δεν μπορώ όμως να το ελέγξω. Δεν μπορώ να το εκλογικεύσω, δεν μπορώ να το διαχειριστώ
    Αυτό που στην παρούσα φάση κάνω είναι να περιμένω στο σπτ μου το πότε θα πάθω ανακοπή, έμφραγμα κόκ..τρελό… και όμως!!

Senior Member
    Μπορείς. Έχω περάσει αυτό που περνάς πριν χρόνια. Ότι χειρότερο. Αλλά ίσως πρέπει να ψάξεις μέσα σου, ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα που δεν μπορεις να διαχειριστείς και προτιμάς να σπαταλάς ενέργεια και άγχος για μια κατάσταση που δεν μπορείς να ελέγξεις (τον θάνατο). Κανείς δεν ξέρει πότε θα πεθάνει. Συνειδητοποίησε το.
    Πήγαινε ένα περίπατο μέχρι το πάρκο, μέχρι το περίπτερο. Κάνε πράγματα δημιουργικά για να απασχολεις το μυαλό σου. Και μην λες την φράση "δεν μπορώ". Δεν σε βοηθάει. Πες ότι μπορείς και προσπάθησε. Σκέψου λογικά, μιλά στον εαυτό σου σαν ενήλικας.

Senior Member
    Εχω περασει κι εγω αυτο το σταδιο οτι κι αν εγινε θα βγαινεισ για ψυχθεραπεια μετα απο 2 τρια χρονια για ενα καφε εσεισ τα κοριτσια δεν εχετε κ παρεεσ για καφε κ μετα 5ετια θεραπειασ φαρμακων κλπ θα εισαι στο 70 τοισ εκατο αλλη μια 5 ετια κ επανερχεσαι πληρωσ εγω ειχα βρει ενα παιδι που ηταν σε σωματειο για ομαδικη θεραπεια κ σιγα σιγα σηκωθηκα μπορεισ να δεισ ολη την πορεια οποιου θεσ σε παλια μυνηματα ειναι κ καποια φαρμακα κ καποια συμπληρωματα που πρεπει να παρεισ υπαρχουν κολπα παντωσ να ξερεισ στα χειρουργικα φαρμακα εχει την θεραπεια βγηκε το 2004 ετσι πηραμε το γιουρο στο ποδοσφαιρο

Senior Member
    Αν πηρεσ τη θεραπεια σαμποταρεισ τον εαυτο σου απο τα πολλα αρνητικα που εχεισ ακουσει μαλλον εχεισ κοινωνικη φοβια δηλαδη πιστευεισ στα λογια κ δεν εχεισ αμυνεσ τα προβληματα ειναι στανταρ ασ πουμε εγω εχω χαλια διαθεση κ ειμαι παρανοικοσ λιγο τι εχω δυσθυμια με αγχοσ που τερματιζοντασ το γινεται μελαγχολια με παρανοικα χαρακτηριστικα

Senior Member
    Ο θεοσ επιλεγει πωσ θα γενηθεισ κ με βαση αυτο το κρατοσ σου δινει τισ καταλληλεσ ευκαιριεσ για να ξεδιπλωσεισ τα ταλεντα σου αλλοσ διευθυντησ αλλοσ προισταμενοσ αλλοσ υπαλληλοσ ολα ειναι πωσ γενηθηκεσ μεχρι τωρα ετσι παει

Senior Member
    Εγω το 09 γραφτηκα το 12 ημουν καλα δεν εφτανε ομωσ αυτο τωρα ισσοροπησα τελειωσ μεχρι τωρα δεν την παλευα μονοσ

Καλησπέρα σας,

Μεσα σε αυτες τις γραμμες ειδα ακριβως τον εαυτο μου τα τελευταια 2 χρονια.
    Εκτος απο ψυχοθεραπεια παιρνεις και καποια αγωγη;

Junior Member
    Λεξοτανίλ του 1,5 ( 1 κάθε βράδυ) αρχικά ένιωσα ελαφρώς καλύτερα.. τώρα πάλι τα ίδια,
    Εσύ πως αντεπεξέρχεσαι σε όλο αυτό..εγώ πραγματικά έχω πιάσει πάτο.. φίλοι, γνωστοί, πελάτες άρχισαν και δεν νοημαδοτούν τη συμπεριφορά μου ( είμαι ελευθ. Επαγγελματίας και χάνω πελάτες). Το νευρικό μου σύστημα έχει καταρρεύσει..

Γιατί πιστεύεις πως ο θάνατος είναι κάτι αρνητικό? Εχεις κάποια απόδειξη γι αυτο?
    ή το πιστεύεις άκριτα?

Senior Member
    Καλή η ψυχοθεραπεία, έχω κάνει κι εγώ πέντε χρόνια, αλλά όταν είσαι σε αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Το λεξοτανιλ δεν είναι λύση για μεγάλο χρονικό διάστημα ούτε για τέτοιας φύσης πρόβλημα, χρειάζεσαι άλλη αγωγή. Δεν έχει νόημα να σου πω εγώ τι με έχει βοηθήσει εμένα που έχω προβλήματα με αγχωδη κατάθλιψη και ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή γιατί ο γιατρός σου μπορεί να κάνει άλλη διάγνωση ή να προτείνει άλλη αγωγή. Πάντως έχω βοηθηθεί πολύ από την αγωγή. Είναι κρίμα να υποφέρεις και να μην βοηθάς τον εαυτό σου ενώ η ιατρική έχει προχωρήσει τόσο και σου παρέχει τα μέσα.

Senior Member
    απο αυτα που περιγραφεις, εχω την εντυπωση οτι δεν παει καλα η ψυχοθεραπεια σου. ισως δεν παιρνεις τα σωστα φαρμακα.
    ψαξου περισσοτερο για εναν καλο ψυχιατρο, παραλληλα με συνεδριες ψυχοθεραπειας.

Page 1 of 3 123 LastLast