Results 1 to 15 of 56
Thread: Τελικά ενός κακού μύρια έπονται.
-
29-08-2023, 21:50 #1
Τελικά ενός κακού μύρια έπονται.
Καλησπέρα σε όλους, εύχομαι να είστε καλά.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την ιστορία μου, έτσι ώστε να μου πείτε τη γνώμη σας.
Είχα σχέση με μια κοπέλα για 8 χρόνια. Σαν σχέση θα τη χαρακτήριζα πολύ σταθερή, δεν τσακωνόμασταν ιδιαίτερα ούτε είχαμε μεγάλες διαφωνίες. Περνούσαμε αρκετό χρόνο μαζί και στα πρώτα χρόνια της σχέσης αλλά και στη συνέχεια. Πριν περίπου 3 χρόνια μου δόθηκε η ευκαιρία να μετακομίσω σε σπίτι δικό μου μόνος μου, είπαμε λοιπόν με την κοπέλα μου να πάμε να μείνουμε μαζί. Αν και είχα κάποιους ενδοιασμούς στην αρχή διότι ήθελα να ζήσω και λίγο μόνος μου δέχτηκα να το κάνουμε γιατί ήμασταν ήδη 5 χρόνια μαζί και έπρεπε να προχωρήσουμε σε ένα νέο βήμα. Η συγκατοίκηση πήγε μια χαρά μπορώ να πω καθώς βρίσκαμε χρόνο και για τους εαυτούς μου. Το μόνο μεγάλο ((παράπονο)) της σχέσης μου ήταν η δουλειά μου. Θεωρούσε ότι έκανα μια δουλειά η οποία δεν είναι αντάξιο των τυπικών προσόντων που είχα, και ότι απλά επαναπαύομαι σε μια κατάσταση και δεν κυνηγάω τη ζωή. Εν μέρη δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί της καθώς δεν ήταν αυτά τα όνειρα μου και συνέχιζα σε αυτή τη δουλειά για να μπορέσω να τελειώσω και το δεύτερο μεταπτυχιακό που έκανα. Έτσι ερχόμαστε στον περασμένο Απρίλη. Μου δόθηκε η ευκαιρία να πάω σε μια δουλειά η οποία ναι μεν πλήρωνε πάρα πολύ καλά, αλλά πρώτον δεν ήταν και πάλι σε αυτά που έχω σπουδάσει και δεύτερον σου στερούσε την προσωπική ζωή (είχε πάρα πολλά ταξίδια ειδικά το καλοκαίρι θα έπρεπε να λείπω τουλάχιστον 15 μέρες μέσα στο μήνα). Η αλήθεια είναι ότι το είχα πάρει ζεστά να ξεκινήσω και εγώ και εκείνη, τελικά δεν έγινε το πάντρεμα για διάφορους λόγους και δεν ξεκίνησα πότε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πέσω πάρα πολύ ψυχολογικά να μην μπορώ να κοιμηθώ να σκέφτομαι ότι δεν αξίζω καμία καλύτερη επαγγελματική πορεία κτλ. Μετά από λίγες μέρες μας ενημερώνουν ότι και από τη δουλειά που ήδη είχα μέσα στους επόμενους 2 μήνες σταματάμε διότι δεν ανανεώθηκε το έργο στο οποίο δούλευα. Δεν μπορώ να πω οτι στεναχωρηθηκα τόσο γιατί το βρήκα σαν μια ώθηση για να κυνηγήσω αυτ που θέλω, και να ξεκουραστώ λίγο το καλοκαίρι γιατί δούλευα σε αυτή τη δουλειά 9 χρόνια χωρίς ιδιαίτερες άδειες το καλοκαίρι. Και ερχόμαστε στο τρίτο χτύπημα. 2 μέρες πριν τα γενέθλια μου ενώ γυρνούσα από τη σχολή με παίρνει τηλέφωνο και μου ανακοινώνει ότι έχει μαζέψει τα πράγματα της και θα πάει να μείνει λίγο στους γονείς της για να δούμε αν μπορούμε να σώσουμε ότι σώζεται. Δεν ξέρω και εγώ πως γύρισα σπίτι με το αμάξι, όταν έφτασα την βρήκα στην πόρτα και μου είπε οτι δεν πάει άλλο, αισθάνομαι οτι εισαι λίγος για μένα ενω δεν θέλω να το νομίζω αυτό, και οτι οταν σου έλεγα ότι θέλω να κάνουμε οικογένεια μαζι ηταν για να καλύψω δικές μου ανασφάλειες για να δω εσυ αν με θες. Και έφυγε. Αυτά τα κλισέ που λένε ότι χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου όντως ισχύουν και το έμαθα με τη δύσκολη όψη του νομίσματος. Πέρασα τα χειρότερα γενέθλια που είχα ποτέ φανταστεί ότι θα περάσω και από τότε αισθάνομαι ότι τίποτα δεν με γεμίζει. Άρχισα να πηγαίνω σε ψυχολόγο γιατί όντως το είχα ανάγκη αλλά και πάλι νιώθω μια τεράστια ανηδονία σε σημείο που δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα ευτυχήσω ξανά. Έχω να πάω στο σπίτι μού από τότε που έφυγε (3 μήνες) και μένω στο πατρικό μού. Φοβήθηκα μήπως έχω κατάθλιψη αλλά ο ψυχολόγος μού είπε ότι πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα για να δούμε αν θα κοπάσει αυτή η καταιγίδα που βιωνω. Όταν έφυγε δεν μπορούσα να βγω από το δωμάτιο μου για 2 εβδομάδες. Νιώθω κάτι μεσα μου να εχει σπάσει, σαν να επιβιώνω απλα οχι να ζω. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ερχόμουν σε μια τέτοια απελπιστική κατάσταση να είμαι 29 ετών να έχω δικό μου σπίτι να έχω τους φίλους μου και πάλι να μην μπορώ να το απολαύσω τίποτα.
Υ.Γ 1 Το μόνο θετικό σε όλα αυτά είναι ότι βρήκα δουλειά στον τομέα μου και έχω εστιάσει με όλο μου το είναι εκεί, αν και αυτό που με πονάει περισσότερο είναι ότι δεν είναι εκείνη εδώ για να το δει και να χαρούμε μαζί.
Υ.Γ 2 Συγγνώμη αν σας κούρασα, σας ευχαριστώ για την υπομονή σας.
- 29-08-2023, 23:44 #2
Η ποιότητα της συγκεκριμένης κοπέλας συνοψίζεται στο παρακάτω: «όταν έφτασα την βρήκα στην πόρτα και μου είπε οτι δεν πάει άλλο, αισθάνομαι οτι εισαι λίγος για μένα ενω δεν θέλω να το νομίζω αυτό, και οτι οταν σου έλεγα ότι θέλω να κάνουμε οικογένεια μαζι ηταν για να καλύψω δικές μου ανασφάλειες για να δω εσυ αν με θες. Και έφυγε».
Ξέρω ότι τώρα πονάς για εκείνη, για όσα έχασες. Όμως μακροπρόθεσμα θα ευχαριστείς την τύχη σου που έφυγε από τη ζωή σου. Οι άνθρωποι μας είναι επιλογές μας. Και αν για εκείνη υπήρξες λίγος τότε πρέπει να αναζητήσεις αυτήν που θα της εισαι αρκετός! Παρε τον χρόνο σου. Να επιστρέψεις σπίτι σου, κάνε αλλαγές με μικροπράγματα που μπορείς να ψωνίσεις και ζήσε λίγο ως εργένης. Απόλαυσε τη νέα σου δουλειά για εσένα και για τους κοπους και την επιμονή σου!! Δίκη σου είναι η επιβράβευση και κανενος άλλου!! Συνέχισε και την ψυχοθεραπεία που σίγουρα έχει να σου δώσει πολλά.
30-08-2023, 10:01 #3
αυτο που ηταν ο βασικος λογος της μεγαλης δυσαρεσκειας της, μας το λες με ενα υστερογραφο...
για εκεινην και τις φοβερες δεξιοτητες και επιτυχιες της, δεν μας λες τπτ ομως...
τοσο αξια, ικανη και δημιουργικη ειναι εκεινη και σου εκανε τοσο σκληρη κριτικη που στα 28 σου ειχες σπιτι δικο σου, δουλεια και εψαχνες και για κατι καλυτερο (που ηδη το βρηκες);
εκεινη τι εχει καταφερει μεχρι τωρα στην ζωη της, δηλαδη; για πες..
τι να σου πω...
τι παιδια και σκυλια; η κοπελα δεν ειναι για συντροφος, ουτε για συζυγος φυσικα. οταν χωρις ΚΑΝΕΝΑ ουσιαστικο προβλημα σε μειωνει και σε αδειαζει ετσι, ενω ειναι ΟΛΑ ΚΑΛΑ, οταν ερθουν τα αληθινα προβληματα της ζωης και οι μεγαλες υποχρεωσεις , παιδια, σκυλια, γατια, σε τι θα σε στηριξει δηλαδη; παλι τον τροχονομο στην δικη σου επιτυχια θα κανει;.
απορω γιατι καθησες ΕΣΥ, μετα τα λογια που σου ειπε.
δλδ αν υποθεσουμε οτι γυρναει πισω, θα την δεχτεις;
υ.γ. πιθανολογω οτι εχει βρει κατι αλλο κι εψαχνε αφορμη να φυγει. αλλιως, ειναι βλημα η γυναικα. στο λεω ευθεως...
30-08-2023, 12:55 #4
Καλησπέρα καταρχάς.
Γενικά σαν άνθρωπος ήταν αρκετά επικριτική και το αναγνώριζε αυτό και προσπαθούσε να το δουλέψει. Ένα άλλο χαρακτηριστικό ππυ την ενοχλούσε στα πρώτα χρόνια που ήμασταν μαζί ήταν ότι είχα παραπάνω κιλά. Κάποια στιγμή όντως είχα παχύνει πολύ σε σημείο που να μην αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου. Όταν κατάλαβα ότι δεν πήγαινε άλλο και από εκείνη ( μου ειχε έκφραση ανοιχτά τη δυσαρέσκεια της σε σημείονα χωρίσουμε πολυ μικρό χρονικό διάστημα, πράγμα που ειναι απολύτως κατανοητό απο πλευρας της) και από θέμα υγεία, μπήκα στη διαδικασία πριν 3 χρόνια και έκανα μια επέμβαση απώλειας βάρους. Παρόλο που ήταν δύσκολη επέμβαση, ευτυχώς πήγαν όλα καλά και είχα ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα και σε θέμα υγείας αλλά και σε θέμα εμφάνισης, έχασα πολλά κιλά και μέσα σε 1 χρόνο η διαφορά ήταν η μέρα με τη νύχτα. ( Αυτός ήταν και ένας λογος που δεν με ήθελαν και οι γονείς της, μου το είχε παραδεχτεί η ίδια αυτό). Μετά από αυτό σε γενικές γραμμές τα πράγματα ήταν πολύ καλά. Σίγουρα θα αν άκουγες και τη δική της πλευρά κατι που σε μένα μπορεί να φαντάζει ασήμαντο εκεινη να την πείραζε αλλά δεν μου είχε εκφράσει ξεκάθαρα ( όπως με τα άλλα θέματα ότι την πειράζει)
Τώρα από θέμα σπουδών ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με εμένα είχε 2 μεταπτυχιακά με τη μόνη διαφορά ότι εκεινη είχε θεωρητικά μόνιμη έως ένα βαθμό θέση στο δημόσιο.
Τώρα στο θέμα να είχε βρει κατι αλλο δεν μπορώ να στο απαντήσω αλλά ωφειλω να πω ότι όσο καιρό ήμασταν μαζί δεν μου είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα και είναι κάτι που εκτιμούσα πολύ σε εκείνη.
Αν θα γυρνούσε πίσω το πιο πιθανό είναι ναι να το προσπαθούσα πάλι. Το ξέρω πως μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή αλλά θα το προσπαθούσα διότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι ένας άνθρωπος που σου λέει όλα τα όνειρα που είχε μαζί σου και όλες τις επιθυμίες για το μέλλον να τα σβήνει έτσι απλά εν μια νυκτί ( γιατί 3 μέρες πριν φύγει μου μιλούσε για παιδιά και οικογένεια) σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Μου είναι ασύλληπτα δύσκολο να αποδεχτώ κάτι τέτοιο.
Ελπίζω να κάλυψα κάποιες από τις απορίες σου. Σε ευχαριστώ
30-08-2023, 13:44 #5
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.
Μου είναι αρκετά δύσκολο να γυρίσω μόνος μου στο σπίτι γιατί ουσιαστικά δεν είχα μάθει να μένω μόνος μου. Το αν είναι καλύτερα ππυ έφυγε ή όχι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Είναι μια κατάσταση που δεν μπορώ να διαχειριστώ τώρα και με ρίχνει πάρα πολύ συναισθηματικά και ψυχολογικά.
Θα ήθελα να είχα μια ευκαιρία να της δείξω ότι μπορώ να προχωρήσω και πέρα από αυτό που είχε συνηθίσει και να βελτιωθώ και σε άλλους τομείς μέσα από την ψυχοθεραπεία.
Αλλά δυστυχώς δεν είναι στο χέρι μου αυτό. Απλά πονάει τόσο πολύ αυτό το άδειασμα και αυτή η ψυχρολουσία, που φοβάμαι ότι δεν θα είμαι ποτέ ξανά ο ίδιος άνθρωπος.
30-08-2023, 22:50 #6
Η σωστη κοπελα παρακαλαει για το λιγο σου εγω που δεν κανω σεξ γτ δε με θελουν οι γυναικεσ ελα να δεισ πωσ τισ μιλαω με το σεισ κ με το σασ τισ εχω ολεσ τισ λατρευω σαν ανθρωπουσ αλλα κι εκεινεσ με προσεχουν δεοντως
03-09-2023, 00:33 #7
Εκεινη την ώρα που την πέτυχες στην πόρτα και σου είπε φεύγω για αυτους τους λόγους κλπ, εσυ πώς αντέδρασες? τι είπες?
03-09-2023, 11:09 #8
Της είπα ότι δεν είναι λόγοι αυτοί που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, ότι είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για μένα για αυτό έχω πέσει και ψυχολογικά, να προσπαθήσουμε μαζί και να το παλέψουμε, ότι είναι κρίμα να πετάξουμε τόσα χρόνια για αυτους τους λόγους. Και όταν τελικά μου είπε οτι φεύγω τώρα και το βλέπουμε της είπα ενταξει να πάρεις αν θέλεις λίγο την απόσταση σου να ηρεμήσεις και εσύ και εγώ και κρατάμε μια επικοινωνία και συζητάμε ξανά με άλλες συνιστώσες.
09-09-2023, 15:59 #9
Απο τοτε εχετε αλλη επικονωνία;
10-09-2023, 11:26 #10
Αγαπητέ θεματοθέτη,
αισθάνομαι σαν να ερμηνεύεις ότι το πρόβλημα βρίσκεται πάλι σε σένα, ενώ το πρόβλημα πραγματικά βρίσκεται έξω από εσένα. Δες λίγο γιατί επιλέγεις επικριτικό σύντροφο, ο οποίος θέλει συνέχεια κάτι παραπάνω από εσένα και να σε αλλάξει και μέσα στις άκρες σου λέει ότι δεν είσαι αρκετός όπως είσαι. Μήπως ήταν κάποιος από τους γονείς σου έτσι;
Απέξω μου φαίνεται αδιανόητη η συμπεριφορά και η κακία της πρώην σου για το πώς φεύγει και το τι λόγια σου είπε. Και πραγματικά δεν έχουν σχέση με εσένα.
Σου λέει δεν είσαι αρκετός και δεν αξίζεις και εσύ λες ναι έχεις δίκιο θα προσπαθήσω. Το πρόβλημα σου είναι ότι πιστεύεις ότι έχει δίκιο και την δικαιολογείς και δεν βλέπεις την τοξικότητα αυτής της κοπέλας που έχει μάθει στη ζωή της να επικρίνει και να πετάει χολή.
Είναι σημαντικό να νιώσεις ότι αξίζεις όπως είσαι και ότι δεν χρειάζεσαι κριτήρια και καλά κοινωνικά στάτους και λιγότερα κιλά. Από εκεί και πέρα ότι βελτίωση κάνεις τα κάνεις για εσένα και οι άλλοι να πιούνε ξύδι.
10-09-2023, 14:56 #11
εχει απολυτο δικιο ο/η αρτ.
δεν ειναι μονο οτι η κοπελα ειναι τοσο επικριτικη και συνεχως σου ζηταει και σου βαζει ορια , προδιαγραφες και απαιτει, ειναι και οτι εσυ ολο αυτο το δεχεσαι σαν να ειναι σωστο και σαν να σου αξιζει.
προσπαθεις να ταιριαξεις στο κρεβατι του προκρουστη που σε βαζει καθε φορα κι αντι να πεις αι παγαινε κοπελα μου, της λες δωσε μου μια ακομα ευκαιρια να αλλαξω, να γινω οπως μου ζητας...
it takes one to know one, κοινως, βρισκει και τα κανει...
αν εκεινη χρειαζεται να σταματησει την επικριση και τις απαιτησεις κι εσυ χρειαζεσαι να σταματησεις να τα θεωρεις φυσιολογικα και να προσπαθεις να ευθυγραμμιστεις....
10-09-2023, 18:13 #12
Είχαμε μετά από 10 μέρες που την πήρα τηλέφωνο να δω τι κάνει, και μου είπε ότι θα με έπαιρνε και αυτή για να κανονίσουμε να έρθει μια μέρα να μαζέψει και κάτι άλλα πράγματα που είχε αφήσει σπίτι. Της είπα να πάμε για ένα καφέ και να μιλήσουμε το δέχτηκε, βγήκαμε αλλά τα ίδια μου έλεγε και πάλι, ότι είμαι σε άλλη φάση ότι αυτή με τραβούσε τόσο καιρό, ότι πιστεύει ότι είμαι λίγος για εκείνη μερικές φορές.
10-09-2023, 18:28 #13
Art_Phil;1228048
Καλησπέρα καταρχάς.
Στο θέμα επικρητικότητας έχει απόλυτο δίκιο, και όταν της το είπα μου είπε είναι στοιχεία χαρακτήρα και τα έχω πάρει από την οικογένεια μου και δεν αλλάζουν εύκολα, όπως είμαι επικριτική με τον εαυτό μου είμαι και με σένα. Δεν ξέρω αν είναι η συνήθεια αλλά αυτή η επικριτική στάση δεν με πείραζε πολλές φορές γιατί θεωρούσα ότι το κάνει για μένα και για τη σχέση μας έτσι ώστε να γινω καλύτερος, να προχωρήσουμε και να πάμε παρακάτω ( πιστευε πολύ στις δυνατότητες μου έτσι μου έλεγε και για αυτό με πιεζε) αλλά της είχα πει μια φορά στο παρελθόν ότι αισθάνομαι οτι δεν έχεις ερωτευθεί εμένα αλλά αυτό που μπορώ να γίνω και δεν διαφώνησε. Όχι στην οικογένεια μου δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, που αν συνέβαινε θα δικαιολογούσε κατά κάποιο τρόπο τη συμπεριφορά μου μέσω των βιωμάτων που θα είχα.
Το πρόβλημα που εχω σαν άνθρωπος και το έχω αναγνωρίσει είναι 1) ότι δεν μπορώ να μείνω εύκολα μόνος μου και 2) ότι έχω μια παράλογη άρνηση του να τα παρατάω όταν κάτι πιστεύω οτι αξίζει, για αυτό και τόσο καιρό προσπαθούσα να βελτιωθώ έτσι έστω να είμαστε καλά μαζί γιατί πιστεύω ότι αξίζει.
Μου φαίνεται αδιανόητο μετά από τόσα χρόνια να τελείωσε έτσι και επίσης μου φαίνεται αδιανόητο να ήμουν με κάποιον τόσο καιρό που δεν με αγαπούσε και δεν με ήθελε πραγματικά.
10-09-2023, 18:36 #14
Μου ήταν και μου είναι πολύ δύσκολο να το ξεγραψω όλο αυτό.
Πόσο μάλλον να της έλεγα πήγαινε στο καλό.
Πιστεύω ότι ταιριαζαμε σε αρκετά πράγματα και οτι θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί.
Θυμάμαι που μου έλεγε για πλάκα σαν εμένα δεν θα ξαναβρεις και γελούσα. Αλλά όντως πιστεύω ότι μπορεί να μην βρω έναν άνθρωπο σαν εκείνη και αυτό είναι κάτι που και με τρομάζει και με πληγώνει. Πρέπει να κάνουμε όλοι υποχωρήσεις σε μια σχέση αλλιώς δεν πρόκειται να τραβήξει το πράγμα. Ήμουν διατεθειμένος να προσπαθήσω κ άλλο, απλά όλα αυτά έγιναν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για μένα που είχα να διαχειριστώ πολλά "αγκάθια" και δεν ήμουν 100% εκεί.
Λίγο χρόνο ήθελα να ηρεμήσω και να δω πως θα έφτιαχνα τα πράγματα, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε πάντα αυτό που ζητάμε.
10-09-2023, 20:58 #15
κοιτα.. σαν εκεινη σιγουρα δεν θα ξαναβρεις, μηπως ειναι για καλο ομως;;
εσυ σιγουρα κατι εβρισκες, αλλα σοα περιεγραψες για εκεινην σε εμας, σε διαβεβαιω οτι ειναι μονο απωθητικα και προβληματικα...
παρ οσα ειπαμε, εξακολουθεις να μιλας για τις προσπαθειες που μπορουσες ακομα να κανεις και που δεν προλαβες να κανεις....
εκεινη τι προσπαθειες εκανε;;;;
εκανε την προσπαθεια να σε αφησει να αναπνεεις;;;
εκεινη τι υποχωρησεις εκανε;;;;;
εκανε την υποχωρηση να αργησει να σε χωρισει;;; καμια αλλη υποχωρηση εκανε για να δουλεψει η σχεση σας;;;