ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Senior Member

ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;

Έχει πάρει κάποιος από εδώ το βεσπαρ; Ξέρω ότι στον καθένα λειτουργεί διαφορετικά αλλά θα ήθελα να ακούσω γνώμες από άτομα που το έχουν πάρει. Θα το παίρνω μαζί με το σεροξατ. Θα ήθελα να μάθω τις γνώμες σας περί αυτού του φαρμάκου. Επίσης, οποιος από εδώ έχει αγχώδη διαταραχή έχει παρατηρήσει να έχει τάσεις αυτοκτονίας; Δεν ξέρω αν όντως έχω ή απλά από τον φόβο μου έχει γίνει εμμονή ιδέα. Αλλά φοβάμαι και οτιδήποτε κοφτερό δω μην κάνω κακό στον εαυτό μου ενώ ξέρω πως αυτό δεν το θέλω κατά βάθος. Ραντεβού με τον γιατρό μου έχω σε έναν μήνα.

Senior Member
    χαιρετω και παλι, το βεσπαρ ειναι ενα παρα πολυ περιεργο σκευασμα, αγχολυτικο δεν μπορω να το ονομασω, ουτε αντικαταθλιπτικο... τελος παντων σχεδον ειναι ενα ακομα ανουσιο φαρμακο, στο αχγος δεν κανει τιποτα, αυτο ελειπε οτι θα εβρισκαν αγχολυτικο που δεν ειναι και εθιστικο, ενα μειων εδω... το δευτερο μειων οι παρενεργειες περιλαμβανουν ζαλη σαν μεθη απο αλκοολ ενα πραγμα, ενα ειδους πονοκεφαλου και μια εξαντληση και κοπωση την επομενη μερα.... μου εχουν μεινει 5 κουτια και αυτα θα καταληξουν στα σκουπιδια ενα πραγμα

Senior Member
    Κατάλαβα. Δεν μου έφταναν και οι παρενέργειες του σεροξατ θα έχω κ από το βεσπαρ τώρα. Δεν έχω άλλη επιλογή όμως δυστυχώς. Και τις φοβάμαι ΤΟΣΟ πολύ τις παρενέργειες ειλικρινά. Δεν ξέρω τι θα γίνει αλλά πρέπει να τα ξεκινήσω κ βλέπουμε κατά ποσο κ αν θα βοηθήσουν. Όπως είπε κ ο γιατρός μου δεν μπορούμε ν ξέρουμε τι μας ταιριάζει ακριβώς. Για αυτό δοκιμάζοντας κ βλέποντας κ κάνοντας.

Senior Member
    ε ναι λογικο ειναι αυτο,ετσι λενε οι ψυχιατροι παντα... και εγω ετσι πιστευα και τα δοκιμασα ολα τα χαπια, για να καταληξω σε ενα με τις λιγοτερες παρενργειες... απλα με τις δοκιμες καταλαβα οτι τελικα κανενα δεν υπαρχει που προσφερει κατι ουσιαστικο, ολα τα σκευασμαρα δινουν απειροελαχιστα οφελη και πολλες παρενεργειες και χρειαζεσαι πολυ υπομονη καθε φορα να τις υπομενεις

Senior Member
    Ισχυει αυτό που λες. Αλλά φοβάμαι πολύ τον ιδεασμό της αυτοκτονίας που έχω κάθε μέρα. Και αυτό νομίζω οφείλεται στην αγωγή γιατί πριν δεν είχα κάτι τέτοιο. Αν είναι παρενέργεια ελπίζω ν μην φτάσω στο σημείο να κάνω κακό στον εαυτό μου γιατί δεν είναι κάτι που το θέλω. Αλλά έχει κολλήσει αυτή η σκέψη. Φοβάμαι οτιδήποτε αιχμηρό βλέπω.

Member
    Το βεσπάρ δεν λειτουργεί όπως τις βενζοδιαζεπίνες (ως αγωνιστής δηλαδή των GABA) όμως έχει έναν άλλο μηχανισμό που προκαλεί παρόμοια συναισθήματα και γι'αυτό το συνταγογραφούν για την καταπολέμιση του άγχους. Είναι αγωνιστής των υποδοχέων σεροτονίνης-1A (5-HT1A receptors) και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του καρδιακού ρυθμού και της πίεσης και μέσω της διαστολής των αγγείων που προκαλεί μειώνεται σε ασφαλή βαθμό η θερμοκρασία του σώματος. Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου επίσης μέσω του μηχανισμού του, αντίθετα απο τις βενζοδιαζεπίνες (ζαναξ , λεξοτανιλ) που ναι'μεν κοιμάσαι άλλα η μειώνει το στάδιο REM του ύπνου και ξυπνάς πιο κουρασμένος. Μην ακούς άλλες εμπειρίες και χαλιέσαι, εσένα μπορεί να βελτιώνει την ποιότητα ζωής σου και/ή να μειώνει το άγχος σου.