Άγχος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13

Thread: Άγχος

Senior Member

Άγχος

Καλησπέρα ρε παιδιά.. Μια ερώτηση γιατί θα σκάσω από το άγχος μου έκανα κάτι εξετάσεις και μου βρήκαν 17000 λευκά τα οποία μου είπαν ότι δεν είναι κάτι επειδή παίρνω αντιβίωση για ουρεοπλασμα και ιγμοριτιδα.. Αλλά δεν μπορώ να ησυχάσω είχε κανείς ποτέ τόσα λευκά ; Σας παρακαλώ πείτε μου κανείς αν είχε ποτέ και αν δεν είναι κάτι γιατί θα σκάσω

Senior Member
    Οι γιατροί μου είπαν ότι σεν είναι τίποτα και να μην ανησυχώ και γελάγανε επειδή είχα τρομοκρατηθεί

Senior Member
    Καλησπέρα. Πιστεύω ότι πρέπει να ακούσεις το γιατρό. Δεν θέλουν το κακό μας. Μην ανησυχείς εισαι καλά. Το παρακολουθείς και όλα θα πάνε καλά. Μου έχει τύχει νομίζω κάτι παρόμοιο πριν πολλά χρόνια. Αλλά δεν το θυμάμαι καθαρά για να σου πω.

Και να πεθάνεις τι έγινε?
    Μπορει να ναι καλυτερος απο την ζωη ο θανατος ή εξισου ωραίος.

Απο τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω ότι θεωρείς τον θάνατο σαν κάτι ακραία αρνητικό , εχείς καποια αποδειξη γι αυτο? θα ήθελα πολυ να την ακουσω.

Senior Member
    Δεδομενου το οτι ειμαι αρρωστοφοβικος φοβαμαι τις αρρωστιες φιλε μου Owl.. Επισης η ιστοσελιδα ονομαζεται φορουμ υποστηριξης και οχι φορουμ ηλιθιοτητας.. Καλυτερα να πας σε καποια αλλη ιστοσελιδα να κανεις θραυση με το χιουμορ σου.. Εκτος και αν δεν το λες απο χιουμορ και οντως το εννοεις.. Θα σε παρεκαμπτα σε αλλη ιστοσελιδα αλλα μπορει να φαμε και κανα μπαν.. Αν απο την αλλη ειναι ευλογη η ερωτηση σου δεν ειμαι εγω αυτος που ειναι σε θεση να σου απαντησω..

Ας κανω μια προσπάθεια. Φοβασαι της αρρωστιες γιατι φοβασαι τον θάνατο, φοβασαι τον θανατο γιατί προβάλεις σε αυτόν αρνητικότητα ( μη υπαρξη αγάπης,ελευθερίας ,ευτυχίας σε αυτον) . Ο θάνατος είναι ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ παρολαυτα εσύ ( οπως και οι περισσοτεροι) πιστευεις πως είναι αρνητικός ( χωρις καμια αποδειξη....γι αυτο στην ζηταω,οχι να το παιξω μαγκας αλλα να σου δείξω τι πραγματικά και ΑΚΡΙΤΑ πιστεύεις).

Μπορείς εξίσου άνετα(με χρόνο και επανάληψη) να πιστέψεις (προβαλλεις σκεψεις στο αγνωστο=θανατο) οι οποίες ειναι θετικές ή ουδετερες με αποτέλεσμα όταν σε πιάνει κατι να λες "ωραία,μαλλον πεθαίνω" "ανυπομονό να γίνει" (γτ θα χεις ΤΟΣΗ θετική σκεψη στο ασυνειδητό σου για τον θανατο) και η αρρωστοφοβία σου θα ΕΞΑΛΕΙΘΕΙ. Εγω έτσι το αντιμετώπισα...

Θάνατος=αρνητικό? Αποδειξέ το μου.

Senior Member
    Έχει γράψει ο Πλάτων για αυτό, νομίζω στο διάλογο Φαίδων εμφανίζεται ο Σωκράτης να θεωρεί ότι για τον φιλόσοφο ο θάνατος είναι κάτι θετικό. Σίγουρα έχει να κάνει με τις αντιλήψεις του Πλάτωνα, ότι ο κόσμος μας είναι κακέκτυπο του κόσμου των ιδεών κλπ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Niels View Post
    Έχει γράψει ο Πλάτων για αυτό, νομίζω στο διάλογο Φαίδων εμφανίζεται ο Σωκράτης να θεωρεί ότι για τον φιλόσοφο ο θάνατος είναι κάτι θετικό. Σίγουρα έχει να κάνει με τις αντιλήψεις του Πλάτωνα, ότι ο κόσμος μας είναι κακέκτυπο του κόσμου των ιδεών κλπ.
    Πλάτωνος, Απολογία Σωκράτους 40c–42a
    «Ἀλλὰ γὰρ ἤδη ὥρα ἀπιέναι, ἐμοὶ μὲν ἀποθανουμένῳ, ὑμῖν δὲ βιωσομένοις· ὁπότεροι δὲ ἡμῶν ἔρχονται ἐπὶ ἄμεινον πρᾶγμα, ἄδηλον παντὶ πλὴν ἢ τῷ θεῷ».

«Τώρα όμως ώρα είναι να πηγαίνω, εγώ για να πεθάνω και σεις για να ζήσετε. Ποιός από μας πηγαίνει στο καλύτερο, κανένας δεν το ξέρει παρά μόνος ο θεός»

KleinosBrekias
    Guest
    Quote Originally Posted by Thanos View Post
    Καλησπέρα ρε παιδιά.. Μια ερώτηση γιατί θα σκάσω από το άγχος μου έκανα κάτι εξετάσεις και μου βρήκαν 17000 λευκά τα οποία μου είπαν ότι δεν είναι κάτι επειδή παίρνω αντιβίωση για ουρεοπλασμα και ιγμοριτιδα.. Αλλά δεν μπορώ να ησυχάσω είχε κανείς ποτέ τόσα λευκά ; Σας παρακαλώ πείτε μου κανείς αν είχε ποτέ και αν δεν είναι κάτι γιατί θα σκάσω
    Οσο πιο ανθεκτικο ειναι το μικροβιο , ο ιος , η λοιμωξη , το βακτηριο τοσο ανεβασμενα ειναι τα λευκα αιμοσφαιρια .
    Ειδα κατι εξετασεις αιματος οταν ειχα ιογενη γαστρεντεριτιδα . 16000 .
    Σου ευχομαι περαστικα !

Senior Member
    Εν τέλη το θέμα κατέληξε σε φιλοσοφική συζήτηση.. The owl άρα και εσυ έχεις περάσει την περιπέτεια σου με την άρρωστο φοβία αν κατάλαβα σωστά ; kleinos brekias ευχαριστώ για την απάντηση σου επι του θέματος ναι λογικά θα είναι από το ουρεοπλασμα από το δόντι και την ιγμοριτιδα νομίζω τσάμπα ανησυχώ ρώτησα και άλλους και μου είπαν ουι δεν χρειάζεται να ανησυχώ.. Ευχαριστώ για την απάντηση σας

Καθόμουν επι ωρες ατελείωτες και έβαζα τα αντικείμενα στο σπίτι μου να μην "δείχνουν" προς το νεκροταφείο. Πήγαινα στο γιατρό με πόνους(βδομάδων) που με εκανάν να κλαίω και τα πασίπονα δεν με επιάναν και όταν κατέληγε ο γιατρός πως "είναι στο μυαλό σου" με αφηνε κατευθείαν. Αν δεν αλλαζα ΡΙΖΙΚΑ τον τρόπο σκέψης μου θα βίωνα αυτήν την κόλαση ακόμα.

2 πράγματα έμαθα απο αυτήν την εμπειρία.
    Πρώτον διανοήτική ταπεινότητα,το ότι κατι φαινεται αληθινό στο μυαλουδάκι μου δεν σημαίνει πως είναι κιόλας.
    Δεύτερον πως μπορούμε να δουμε ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ....ΝΑΙ ακομα και τον θάνατο (με αδυσώπητη επανάληψη και έκθεση σε υλικό που υποστηρίζει τη αποψη αυτή...π.χ για θάνατο υπάρχουν ΑΠΕΙΡΕΣ μαρτυρίες ανθρώπων που ¨πεθάναν" για αρκετη ωρα και η εμπειρια ηταν θετικη)

Junior Member
    Καλησπέρα σε όλους!
    Είμαι ο G PANT ετών 48+ και θέλω να μοιραστώ μαζί σας το σοβαρό πρόβλημά μου.
    Έχω διαγνωστεί από τον Ψυχίατρο μου με Αγχώδη Διαταραχή. Από μικρός ήμουν αγχώδη άτομο. Από το 2020 μετά από μια τραυματική εμπειρία με την υγεία μου έχει πάθει στον Θεό η κατάσταση μου. Μου έχει δώσει αντικαταθλιπτικό ESPOZA 20mg (Εξιταλοπραμη) το οποίο παίρνω εδώ και 56 ημέρες. Μου έχουν πει ότι αυτά πιάνουν μετά τους δύο μήνες και βάλε. Κάνω παράλληλα και ψυχοθεραπεία και προσπαθώ (όσο μπορώ να έχω θετικές σκέψεις) όμως είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολο. Έχει κάποιος κάποια εμπειρία ή από γνωστό του? Σας ευχαριστώ!

Junior Member
    Don't worry too much and I think you should see a Mini Crossword psychologist to be able to share more. I hope everything will be okay soon