Results 1 to 15 of 21
Thread: 67% αναπηρια
-
08-10-2023, 08:18 #1
67% αναπηρια
Γεια σας!
Ειμαι παλιο μελος το οποιο ειχε διαγραψει το λογαργιασμο και ηθελα ενα διαλλειμα...
Περασα ΚΕΠΑ και πιστοποιηθηκα με 67% αναπηρια. Πηγα τα χαρτια στην προνοια και εγινε δεκτη η αποφαση επιδοματος.
Το ερωτημα ειναι ποσα λεφτα ειναι? 313 ευρω το μηνα?
Επισης ποσο διαστημα πρεπει να περασει μεχρι να μπουν τα λεφτα στο λογαργιασμο? Τα παιρνουμε αναδρομικα το ξερω...
Ευχαριστω εκ των προτερων!
- 08-10-2023, 09:24 #2
Η προσωπικη μου ζωης εχει ως εξης.
Δεν δουλευω πουθενα απο τοτε που ξεκινησα τα φαρμακα γιατι πολυ απλα δεν μπορω... Πασχω απο σχιζοφρενεια. Δεν εχω νοσηλευτει ποτε γιατι μαλλον εχω αυτοελεγχο και προσπαθω να αναγνωριζω τι συμβαινει μεσα μου. Αν και συμβουν σκαμπανεβασματα τα οποιο με την βοηθεια της μητερας μου τα ξεπερνω.
Παιρνω ολανζπινη 10mg και ειχα ξεκινησει απο την αρχη της αγωγης 30 mg. Ξεκινησα να παιρνω φαρμακα το 2012. Και μαλλον θα τα παιρνω ολη μου την ζωη.
Αυτο μου δημιουργει εναν εγκλωβισμο γιατι πολυ απλα δεν μπορω να εξελιχθω παιρνοντας φαρμακα, η μαλλον να ειμαι οπως ημουν πριν τα φαρμακα. Εκεινος ανθρωπος. Λες και εχει πεθανει ειναι.
Επισης παιρνω και ζαναξ 1μγ την ημερα εδω και κατι χρονια...Το θεμα ειναι οτι εχω κολησει στα ζαναξ και δεν μπορω να τα κοψω...
Διαβαζω απο εσας του περισσοτερους οτι παιρνετε τοσα φαρμακα και μπορω να καταλαβω πως ειναι. Και εμενα ο εγκεφαλος μου δεν λειτουργει οπως λειτουργουσε πριν παρω φαρμακα. Ειμαι λιγο "κουτους" . χαζος.
Φιλους δεν εχω μονο γνωστους, τωρα λιγος καιρος εχει περασει που βρηκα εναν παλιο φιλο και μιλαμε μενουμε στο ιδιο χωριο.. Μιας και αυτος εχει τα δικα του θεματα και ταιριαξαμε...
Απο χομπι ειχα μια ιστοσελιδα και ειναι ανεβασμενη αυτην την στιγμη που μιλαμε, αλλα λογους μη υπομονης "νοητικης καταπτωσης" δεν μπορω να την διατηρησω. Εχει πολυ αγχος και τρεξιμο. Το να πρεπει να βρησκω θεματα καθε μερα και ολα αυτα μονος μου. Με λυπει παρα πολυ γιατι ηταν ενα καλο χομπι αλλα για λογους που ανεφερα δεν μπορω να ανταπεξελθω.
Εχω κανει αρκετες αποπειρες αυτοκτονιας αλλα δεν θελω να ξανα γυρισω το μυαλο μου εκει που ηταν γιατι πολυ απλα ντρεπομαι για αυτο που εκανα. Και το μετανιωνω.
Εχω και ιστορικο σε αυτο μιας και ο πατερας μου αντιμετωπιζε ψυχολογικα προβληματα και αυτοκτονησε το 2004.
Μην το πολυλογω εχω ζησει μια ζωη πολυταραχη, αλλα ειμαι σχεδον καλα.
08-10-2023, 10:11 #3
Εμένα μου έκαναν ένα τρίμηνο να μπούνε πήρα αναδρομικά από τη στιγμή που πέρασα τα ΚΕΠΑ.. εγώ έχω σχιζοσυναισθηματική διαταραχή δεν ξέρω άμα είναι το ίδιο αλλά εγώ αυτή τη στιγμή που περνάω σίκρεστ και ρεντζιλα μαζί είναι λες και δεν παίρνω χάπια κι άμα συνεχίστε έτσι το πράμα δεν σκοπεύω να το ανανεώσω. Και εγώ με τα προηγούμενα λόγω των παρενεργειών δεν μπορούσα να δουλέψω πάντως τώρα δεν μου έχει καμία παρενέργεια απλά να το ξέρεις μήπως με το γιατρό σου μπορείτε να τα αλλάξετε και σε βοηθήσει περισσότερο σε ρετζιλα και εγώ περάσει από αμπιλιφ και ζυμπρεξα και με τα δύο δεν την πάλευα. Πάντως μη σκέφτεσαι τα προηγούμενα τι έχει συμβεί δεν έχει νόημα κοίτα μπροστά. Τι παρενέργειες έχεις από τα χάπια? Εγώ θα μπορούσα να καθίσω ακίνητος με το αμιλιφ
08-10-2023, 10:30 #4
Παρενεργειες εχω και απο τα ζαναξ που προκαλει σε μακροχρονια χρηση απωλεια μνημης.. Και δεν ξερω εγω τι αλλο τι..
Απο το ζυπρεξα εχω αυξηση βαρους...Διαταραχες συγκεντρωσης να ξεχναω αυτο που θελω να πω και γενικα να μην μπορω να λειτουργησω....
Δεν θελω να κανω αλλαγες ξεκινησα με το χαπι αυτο και θελω να μεινω μεχρι το τελος...Ελπιζω καποια στιγμη να το μειωσω και αυτο κιαλλο..
Επισης πινω πολλους καφεδες με αποτελεσμα να μην νιωθω τοσο πολυ τα χαπια...Αλλα και παλι τα παιρνω πολλα χρονια μου εχουν αποσυντονισει τελειως... Δουλεια δεν μπορω να βρω παιρνοντας αυτα τα χαπια... Μονο εαν κοπουν - χασω κιλα και επανελθω.. Αλλιως θα ειμαι ετσι...
08-10-2023, 10:41 #5
Εγώ με το ζυμπρεξα δεν είχα συναισθήματα είχα στυτική δυσλειτουργία . Πάντως σκέψου το μήπως πρέπει να το αλλάξεις . Έχε το στο μυαλό σου. Γιατί με αυτά τα χάπια είναι πιο σου ταιριάζει εσένα καλύτερα και το πρώτο που σου δώσανε και εμένα μου πήρε δύο χρόνια να πετύχω τα χάπια που μου ταιριάζουν αλλά στο τέλος λειτουργώ καλά αυτή τη στιγμή
08-10-2023, 10:46 #6
Ναι και εγω εχω στυτικη δυσλειτουργια... Με τιποτα δεν γινετε δουλεια...Αραγε αυτο θα επανελθει εαν βρω καποιο αλλο φαρμακο η θα ειμαι μια ζωη ετσι?
Ξερεις μου εχει κατσει καλα αυτο το φαρμακο και δεν μπορω να κανω αλλαγες γιατι ο γιατρος ειναι 60 χιλιομετρα απο εδω που μενω, δεν ειμαστε στην ιδια πολη...
Να μου εχει τυχει ευκαιρια με κοπελα και να μην μπορω ρε φιλε...Σε ποια τρελα! αν ειναι δυνατον...
08-10-2023, 10:49 #7
Δεν ξερω αυτο με τα συναισθηματα , αλλα αυτο που νιωθω ειναι οτι δεν εχω αυτην την ικανοτητα να επικοινωνω στον πραγματικο κοσμο ετσι οπως ημουν πριν τα φαρμακα...
Πως να το πω, παλια πριν τα φαρμακα ημουν ομιλητικος - διπλωματης - και ευελικτος στις συζητησης... Τωρα απλα ενα πραγμα μονο - Καταστολη να το πω? Δεν ξερω...
Πχ παλια ελεγα εκτος απο το γεια σου τι κανεις και αλλα πραγματα, γελαγα, ημουν ποιο ζωντανος. Τωρα απλα τα τυπικα με τους ανθρωπους...
08-10-2023, 11:03 #8
Άμα βρεις άλλο χάπι επανέρχεται το συγκεκριμένο είναι το όποιο σου κάνει αυτή την παρενέργεια πάντως όλα τα υπόλοιπα που έχω πάρει είναι μία χαρά συγκεκριμένο θέμα. Ρε συ ότι προβλήματα έχεις να τα συζητάς με τον γιατρό σου αυτοί βλέπουν τα προβλήματα αυτά και όσους αλλάζουν τα χάπια δεν σε αφήνουν
08-10-2023, 11:08 #9
Εγινε φιλε μου σε ευχαριστω πολυ!
08-10-2023, 11:11 #10
Η 67% αναπηρια αμα ξερει κανεις απο την προνοια - ΟΠΕΚΑ , να μου πει ποσα χρηματα ειναι.......
08-10-2023, 14:28 #11
αυξηθηκε λιγο τωρα ειναι 338
08-10-2023, 21:02 #12
ευχομε με το καλο να αρχίσεις να περνεις το επίδομα κι να σε βοηθαει να ζεις με αξιοπρέπεια κι σωστα. τη στιγμη που καποιος το χριαζετε ειναι καλο κι δίκαιο να περνει το βοηθιμα αυτο .
αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα
08-10-2023, 22:37 #13
Ευχαριστω παιδια..!
Τα χρειαζομαι τα χρηματα.. Τα χρηματα ειναι κινητηριος δυναμη. Χωρις αυτα απλα μαραζωνεις και δεν εχεις μελλον...Ειναι ενα βοηθημα το οποιο θα με βοηθησει να σταθω παλι στα ποδια μου και ισως βρω δουλεια στο μελλον...
09-10-2023, 06:44 #14
Σε θυμάμαι από παλιά... Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω... εγώ αν με θυμάσαι την έκοψα τελικά την Ολανζαπίνη πολύ αργά και σταδιακά και είμαι άλλος άνθρωπος. Βέβαια μου την είχαν δώσει για αγχωδη διαταραχή...
Χαίρομαι που βλέπω ότι τη μειώσες...
Θυμαμαι που καπνίζες και πολύ... αν δεν κάνω λάθος
09-10-2023, 07:09 #15
Γεια σου τι κανεις?!?!!
Και εγω σε θυμαμαι σαν ψευδωνυμο - Ακριβως τι ειχαμε κουβεντιασει δεν θυμαμαι! Γιατι ειχα κουβεντιασε με πολλους!
Ειμαι στην ολανζαπινη ακομα ρε γαμωτο...Δυστυχως δεν ξερω ποσο θα κρατησει αυτο το πανυγηρι.... Θελω να τελιωνω με αυτα το συντομοτερον...
Δυστυχως δεν ειναι στο χερι μου ποτε θα το κοψω και ΑΝ το κοψω...
Με τα φαρμακα τοσο καιρο δυστυχως εχω διαταραχες μνημης.. και ελειψη συγκεντρωσης. Ειναι γνωστο οτι το προκαλουν ολα αυτα τα φαρμακα!
Μακαρι να εχω την τυχη την δικη σου και να τα κοψω καποια στιγμη!