Χρειάζεται όντως χρόνος+προσπάθεια ή πρέπει να τσουλαει αβίαστα? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 22 of 22
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    καταλαβαινω..
    δεν ηταν μονο σκληρο και ανανδρο.
    ηταν και αποδομηση ολης της σχεσης σας.
    δλδ, οταν καποιος που ειστε μαζι 12 ποσα χρονια, αντι να εξηγηθει απο κοντα, να συζητησετε σαν συντροφοι υποτιθεται και να χωρισετε, φευγει σαν κλεφτης και σαν να ησουν καμια ξεπετα του που προσπαθει να αποφυγει και οχι η συντροφος του, αφενος αναρωτιεσαι για το με τι ανθρωπο ησουν και δεν το καταλαβες, αφετερου για το τι σκτ ειχες μαζι του και δεν το καταλαβες, ενω εσυ νομιζες οτι εχεις μια συντροφικη σχεση , αλλα και για τα δικα σου κριτηρια επιλογης ανθρωπων...

δλδ συνολικη αποδομηση...

αγαπητη, παρτο ολο απ την αρχη, με καλυτερες επιλογες ανθρωπων.. εγω εκει το συνοψιζω.
    ανθρωπος που σε αδειασε ετσι συνοπτικα για να το σκασει, δεν αξιζε τον χρονο σου...
    Έχεις δίκιο περί αποδόμησης και σε ευχαριστώ για την κατανόηση του πώς ένιωσα.
    Τα συναισθήματα μου σε αυτή τη φάση είναι ανάμικτα και περνάω διάφορες μεταπτώσεις,όμως είμαι αισιόδοξη ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει και για μένα ένας σύντροφος για να χτίσουμε μια όμορφη, ανταποδοτικη σχέση.

Marilou
    Guest
    Quote Originally Posted by maraki_lar View Post
    Καλησπέρα,marilou...!

Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου.
    Να σου πω τη γνώμη μου...!

Έχω να θυμάμαι πέντε σχέσεις -σταθμους στη ζωή μου.Καθε ένας απο αυτούς κράτησε 2-3 χρόνια,με εξαίρεση τον τελευταίο που κράτησε δώδεκα.Και για μένα ήταν έρωτες και οι πέντε,διαφορετικοί φυσικα μεταξύ τους,αλλά ήμουν ερωτευμένη και τους αγάπησα...για μένα έρωτας και αγάπη πάνε μαζί...δεν πιστεύω αυτό που λένε ότι μόλις περάσει ο έρωτας,τότε μετατρέπεται σε αγάπη,θεωρώ ότι συνυπάρχουν,αφού ο έρωτας έχει μεσα του και την έννοια της αγάπης,με την έννοια του αγαπώ τον άλλο σαν άνθρωπο.

Τώρα όσον αφορά αυτό που ανέφερες σχετικά με την εξελίξη που έχουμε σαν άνθρωποι στο πέρασμα του χρόνου...να πω ότι κατ_εμε καθώς μεγαλώνουμε αλλάζουν οι ανάγκες μας,τα θέλω μας,οι προσδοκίες που έχουμε από τον σύντροφό,ο τρόπος που δινόμαστε,ο τρόπος που αγαπάμε και ερωτευόμαστε.
    Και οι σχέσεις που αντέχουν στο χρόνο και μακροημέρευουν είναι αυτές στις οποίες τα δύο μέλη εξελίσσονται παράλληλα.

Αυτά από μένα.
    θυμασαι τι γευση σου άφηνε η κάθε σχεση ,ο καθε χωρισμος ?
    Βρηκες τα κοινα μοτιβα δικης σου συμπεριφορας που σε οδηγουσαν στο τελος αυτης καθε 2ετια ΄3 ετια ?

Σημερα ποιο τελικα ηταν το στοιχειο το οποιο διαφοροποιηθηκε και η τελευατια σχεση κρατησε πολυ παραπανω ?
    Ηταν δικη σου διαφορετικη προσέγγιση ,έχοντας πλέον στην ¨πλάτη ¨σου μια αλφα εμπειρια ή ηταν το τέμπο ,ο καινούργιος ρυθμός που υπηρχε σε αυτη την σχεση και παρασυρθηκες απο τον ¨χορο ¨που σε συνοδευε ο καινουργιος ¨καβαλιερος" σου ?

Οσο για τον ερωτα ?
    Μήπως τελικα η σπιθα που δινει φλογα στο κομματι του έρωτα και άλλοτε σιγοκαίει αλλοτε αναζωπυρωνει ειναι η ανιδιοτελής αγάπη ?

Πόσο συμφωνώ !

Quote Originally Posted by Marilou View Post
    θυμασαι τι γευση σου άφηνε η κάθε σχεση ,ο καθε χωρισμος ?
    Βρηκες τα κοινα μοτιβα δικης σου συμπεριφορας που σε οδηγουσαν στο τελος αυτης καθε 2ετια ΄3 ετια ?

Σημερα ποιο τελικα ηταν το στοιχειο το οποιο διαφοροποιηθηκε και η τελευατια σχεση κρατησε πολυ παραπανω ?
    Ηταν δικη σου διαφορετικη προσέγγιση ,έχοντας πλέον στην ¨πλάτη ¨σου μια αλφα εμπειρια ή ηταν το τέμπο ,ο καινούργιος ρυθμός που υπηρχε σε αυτη την σχεση και παρασυρθηκες απο τον ¨χορο ¨που σε συνοδευε ο καινουργιος ¨καβαλιερος" σου ?

Οσο για τον ερωτα ?
    Μήπως τελικα η σπιθα που δινει φλογα στο κομματι του έρωτα και άλλοτε σιγοκαίει αλλοτε αναζωπυρωνει ειναι η ανιδιοτελής αγάπη ?

Πόσο συμφωνώ !
    Η κάθε μία από τις σχέσεις-σταθμους στη ζωή μου ,όταν τελείωνε, μου άφηνε γλυκόπικρη γεύση,οι περισσότερες αναμνήσεις όμως είναι θετικές.

Να σου πω την αλήθεια,δεν ξέρω γιατί η τελευταία 12ετης σχέση μου κράτησε τόσο πολύ,δεν το έχω σκεφτεί.Ισως ειχε να κάνει με τη δική μου εμπειρία αλλά και με την αλληλεπίδραση με το σύντροφό γιατί it takes two to tango!

Πιστεύω κι εγώ στην ανιδιοτελή αγάπη,πως είναι αυτή που ανάβει και συντηρεί τη φλόγα του έρωτα.

Senior Member
    Εσεισ εχετε ξεφυγει γινεται πραγματικη δουλεια εδω μεσα

Marilou
    Guest
    Η κάθε μία από τις σχέσεις-σταθμους στη ζωή μου ,όταν τελείωνε, μου άφηνε γλυκόπικρη γεύση,οι περισσότερες αναμνήσεις όμως είναι θετικές.

Να σου πω την αλήθεια,δεν ξέρω γιατί η τελευταία 12ετης σχέση μου κράτησε τόσο πολύ,δεν το έχω σκεφτεί.Ισως ειχε να κάνει με τη δική μου εμπειρία αλλά και με την αλληλεπίδραση με το σύντροφό γιατί it takes two to tango!

Πιστεύω κι εγώ στην ανιδιοτελή αγάπη,πως είναι αυτή που ανάβει και συντηρεί τη φλόγα του έρωτα.

τι λες?
    δεν ειναι η ωρα να το σκεφετις ?

Τι λες ο επομενος συναισθηματικος δεσμος που θα δημιουργησεις δεν θα πρεπει να χτιστει σε ενα πολυ πιο ομορμο χορό οπως λεει και το δικο μου προτυπο - μεντορας ψυχολόγος Johnson Sue οσο αφορα το χτισιμο του συναισθηματικου δεσμου μεσα σε μακροχρονιες σχεσεις ?

θα σου προτεινα να διαβαζεις το υπεροχο βιβλιο της που βασιζεται σε βασικές αρχές του EFT ¨Κρατα με σφικτα " !
    Βιβλιο που για εμενα πρεπει να δινεται σε καθε εφηβο που μπαινει στο κομματι των ερωτικων σχεσεων !

Ποσα λαθη και ποσες ταλαιπωρίες θα ειχαμε αποφυγη αν το ξεραμε απο τοτε που ξεκινουσαμε τις ερωτικες μας σχεσεις !
    Διαβαζοντας το και παρακολουθωντας πλεον και σεμιναρια πανω στον συναισθηματικο δεσμο εβλεπα μοτιβα τοξικου διαλογου που ειχα υιοθέτηση με τον συζηγο μου ,τελειως ασυναισθητα και ελεγα δεν μπορει ...γιατι να υπαρχει τοση πληροφορια για τις ανθρωπθνες σχεσεις αλλα για τον ερωτικο συνασθηματικο δεσμο να υπαρχει αντιστοιχη παραπληροφοριση ή και παραπαιδεια θα ελεγα ...

τα τελευταια δυο χρονια καθε φορα που ειμαι καλεσμενη σε ενα γαμο δεν παραλειπω να συμπληρωνω σαν δωρο και αυτο το βιβλιο ...για εμενα δεν υπαρχει σπουδαιοτερο δωρο ¨αξιας ¨για την ουσιαστικη υπαρξη της σχεσης και του συνασιθηματικου δεσμου που λεγετε γαμος !

Μαρακι υπαρχουν πολλοι ανθρωποι εκει εξω που οταν η σχεση κανει τον κυκλο της ,εχει σταματησει δηλαδη να υφισταται αυτο το φουλ ερωτικό ,το παθος και γενικα η ενταση ,εχουν την αντιληψη και το θαρρος να το παραδεχτουν ,να λήξει ομορφα και ωραια και να συνεχισουν την πορεια τους για να το ξαναβρουν εφοσον ειναι η δικη τους προσδοκια σε αυτο το ταξιδι που λεγετε ερωτικη σχεση !

Ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι φτιαγμενοι με το κατάλοιπο αρχεγονο χαρακτηριστικο θα ελεγα της σημερινης κοινωνιας, πως ¨σωστη ¨γυναικα ειναι μονο αυτη που κρατα μια μακροχρονια σχεση μονο και μονο για τα ματια αυτης της επικριτικής κοινωνιας ,ετοιμη να σε κριτικάρει ,με τετοιο τροπο που σιγουρα δεν εχει το θαρρος να το κανει στον ιδιο της τον εαυτο ,αλλα μεσα σε αυτη την σχεση τρωει τις σαρκες της ......

Σημασια δεν εχει αν ληξει μια ερωτικη σχεση ,αλλα το μοτιβο διαλογου και ο συνασιθηματικος δεσμος που εχει δημιουργηθει μεσα σε αυτη και φυσικα αυτο το μοτιβο ,αυτος ο χορος να συνεχίσει να υφισταται και μετα το τελος του ερωτικου δεσμου ...ακολουθει και ο συντροφικος ας τον ενταξουμε και αυτον στην ζωη μας !

Αγαπητη, marilou...

Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται το βιβλίο που μου συστησες και σε ευχαριστώ για αυτό.

Όσον αφορά τις σχέσεις μου γενικά...να πω ότι από κάθε σχέση κάτι είχα να πάρω,που το διαπίστωνα συνήθως μετά το χωρισμό,όταν έκανα την ενδοσκόπηση και την αυτοκριτική μου.

Είμαι ευγνώμων στο Θεό,τη μοίρα,το σύμπαν, όπως θέλεις πέστο, που έζησα αυτούς τους ερωτες.
    Για μένα ο έρωτας είναι το ελιξίριο της ζωής, γιατί με κάνει να νιώθω ζωντανή,κι ας πονάει καμια φορά,δε θα πάψω ποτέ να τον αναζητώ.

Marilou
    Guest
    Αγαπητη, marilou...

Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται το βιβλίο που μου συστησες και σε ευχαριστώ για αυτό.

Όσον αφορά τις σχέσεις μου γενικά...να πω ότι από κάθε σχέση κάτι είχα να πάρω,που το διαπίστωνα συνήθως μετά το χωρισμό,όταν έκανα την ενδοσκόπηση και την αυτοκριτική μου.

Είμαι ευγνώμων στο Θεό,τη μοίρα,το σύμπαν, όπως θέλεις πέστο, που έζησα αυτούς τους ερωτες.
    Για μένα ο έρωτας είναι το ελιξίριο της ζωής, γιατί με κάνει να νιώθω ζωντανή,κι ας πονάει καμια φορά,δε θα πάψω ποτέ να τον αναζητώ.
    Πλήρως αντιληπτό !

ειναι το βιβλιο και ισως το "μυστικο " σε ολο αυτο που αναζητουμε !
    Πως αναζοπυρώνει το αισθημα του ερωτα μεσα σε ενα δεσμο οσα χρονια και να περασουν ,οσες δυσκολιες και να περνας ,εφοσον ειναι γεγονος οτι διχως ερωτα στην ζωη μας τα πραγματα δεν ειναι και τοσο ευκολα θα ελεγα μιας που η ενεργοποίηση που σου προσφερει αυτο το συναισθημα εγκεφαλικα δεν αντικαθιστατε με κατι αλλο !

Ποναει μονο οταν το ερωτικο σταματα αποτομα και η ανθρώπινη συντροφικη συνυπαρξη αυτων των ανθρωπων ...το ερωτικο προφανως εχει χαθει οταν παρουμε την αποφαση ενος χωρισμου , αρα δεν υπαρχει λογος ¨απώλειας ¨και θρήνου -πονου για κατι που εχει ηδη χαθει εδω και καιρο ..
    Άλλα ειναι αυτα που μας πονανε τα οποια ειναι καθαρα στο χερι μας πλεον να τα διατηρούμε οταν χτίζετε ενα τετοιος συναισθηματικος δεσμος !

Δυο ανθρωποι χωριζουν σαν ερωτικοι συντροφοι και τιποτε αλλο .
    Η οποιαδηποτε αλλη σχεση οπως φιλικη ή επαγγελματικη ή στην περιπτωσει που ειναι γονεις υφισταται !

Αλλωστε στα διαζύγια γι αυτο ¨παλευουμε ¨,ν γινει αντιληπτό ωστε να ειναι " βελούδινα " για τις ψυχες των παιδιων μας !
    Ως συντροφοι χωριζουμε οχι ως γονείς ...ειχαμε 2 ρολους σε αυτη την σχεση ,του ερωτικου συντροφου και του γονεα .Ο ενας δεν αναιρει τον αλλο και το κυριοτερο ?
    Ο ενας δεν ακυρωνει τον αλλον !

θελει απιστευτη δουλεια ομως αυτο να εδραιωθεί στις σχεσεις και το κυριοτερο ?
    Να υπαρχει πρωτα η προσωπική δουλεια και μετα η συλλογικη !

Μαρακι πραγματικα ευχομαι μεσα απο την καρδια μου η προσδοκια σου για παντοτινό ερωτα στην ζωη σου να παίρνει ολοενα και περισσοτερο σαρκα καιοστα ,αν και απο τον τροπο γραφής σου νομιζω εισαι σε πολυ καλο δρομο !
    Το γεγονος οτι υπαρχει η αναφορα στην ευγνωμοσύνη και η σημασια αυτης στην ζωη μας, να μην ξεχναμε δηλαδη να ειμαστε ευγνώμονες καθημερινα ακομα και για τα μικρα πραγματα που ζουμε ειναι πολυ σπουδαιο !

Να σαι καλα !

Page 2 of 2 FirstFirst 12