Results 1 to 7 of 7
Thread: Δίλημμα!
-
26-08-2009, 16:20 #1
Δίλημμα!
Οσοι εχετε παρακολουθήσει θεματα μου πασχω απο άγχος, με εμμονες, δυσκολία στον ύπνο! Αυτά εν ολίγοις. Πήρα 3 βδομάδες άδεια απο τη δουλειά και ηρέμισα απιστευτα, συνήλθα αρκετά. Δουλεύω μεσω στειτζ σε δημόσια υπηρεσία για όσους δεν ξέρουν είναι προγράμματα του οαεδ, που σου παρέχουν 27 ευρώ τη μέρα, χωρίς ενσημα μόνο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τον Οκτώβρη λήγει η σύμβαση μου και επειδή δεν ήξερα αν θα ανανεωθεί αρχισα να ψάχνω αλλου δουλειά. Στο μεταξύ το πρωινό ξύπνημα με δυσκολεύει παρα πολύ και οταν εχω και αυπνίες είναι πολύ δυσκολα τα πράγματα γιατί δεν μπορώ να κοιμηθώ το πρωί που με πέρνει ο ύπνος. Απο παιδί ηθελα να ασχοληθώ με τη διδασκαλία και απο τοτε που πηρα το proficiency ηθελα να το κάνω αλλά προεκυψε το στειτζ ετσι το αφησα. Πηρα λοιπον τηλεφωνο σε ενα φροντιστήριο και με ειδοποίησαν οτι με θέλουν να ξεκινήσω για μια τάξη με λίγα χρήματα δυστυχώς... Αλλά με ενσημα!! Στο μεταξύ στο στειτζ κατα 99% θα ανανεωθουμε τελικά για αλλους 18μήνες. Το οποίο με βάζει σε δίλλειμα γιατί σκεφτομαι μηπως γίνει κάτι και μας κάνουν μόνιμους ή μας κανουν καποια άλλη σύμβαση στο μελλον με ενσημα και καλύτερα λεφτά οπότε να κανω υπομονή και βλέπω. Σκεφτομαι απο την αλλη οτι μπορει να ληξει και το 2ο 18μηνο και μετα να φύγουμε απο τις θέσεις μας δηλαδή στο σύνολο 36 μήνες δουλειάς χωρίς ένσημα,με άδειες ανευ αποδοχών, χωρίς δώρα χριστουγέννων Πάσχα κλπ και δεν θα εχω ασχοληθεί με αυτο που μελλοντικά σκοπεύω να κάνω ( διδασκαλία αγγλικών) αν δεν καταφέρω να διοριστώ στο δημόσιο. Τι λέτε να κάνω? Ειμαι σε δύσκολη θέση γιατί φοβάμαι μηπως υποτροπιάσω κ όλας με οποια αποφαση και να παρω. Η αλήθεια είναι οτι ζορίστηκα να βγάλω το 18μηνο γιατί ειναι και μακριά η δουλειά και κουράζομαι με τις συγκοινωνίες...
- 26-08-2009, 17:49 #2
Σοφάκι,
ωραια νέαΣκέψου ότι άλλοι ψάχνουν για δουλειά και εσένα σου προέκυψαν δύο
Θα μπορούσες να τα συνδυάσεις και τα δύο αν οι ώρες στο φροντιστήριο είναι λίγες και απογευματινές;
Άλλωστε το φροντιστήριο κλείνει γιορτές και κάποιο καιρό το καλοκαίρι οπότε δε θα δουλεύεις συνεχώς και στα 2... Και αφού είναι κάτι που σκοπεύεις να κάνεις γιατί να το αφήσεις;-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
26-08-2009, 17:52 #3
το προβλημα ειναι τα ενσηημα?γιατι δεν κανεις ιδαιτερα αγγλικων?και καλα λεφτα και μαυρα!
26-08-2009, 20:22 #4
σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!! Με εχει αγχώσει το γεγονός οτι πρεπει να επιλέξω κάτι τώρα που δεν είμαι στα πολύ καλά μου!! Φοβάμαι μη το μετανιώσω μετά. Μεχρι το τέλος Οκτώβρη θα συνδιάσω και τα 2 αν και το θεωρώ πολύ κουραστικό! Πέρσυ το χειμωνα έκανα κατι ανάλογο και μπορεί για αυτό να εφτασα στο σημείο να πάθω αγχώδη διαταραχή! Το θέμα είναι οτι αυτός στη δουλειά θα μου δώσει μάλλον μια τάξη, δηλαδή 4,5 ώρες τη βδομάδα επί 8 ευρώ η ώρα ΤΡΙΧΕΣ!! Πολύ λίγα λεφτά. Βεβαια δεν έχω έξοδα γιατί μένω με γονείς αλλά εχω μάθει να παίρνω λίγα παραπάνω! Γυρω στα 550 με το στειτζ που δουλεύω. Το πρόβλημα δεν είναι ακριβώς τα ενσημα. Ολα τα σκέφτομαι γιατί ειμαι στα 26 και ακόμα δεν ξέρω τι θα κάνω επαγγελματικά. Στις 16 Σεπτέμβρη είναι να ξεκινήσω στο φροντιστήριο. Α, να σημειώσω οτι δεν γίνεται να κάνω 2η δουλειά με ένσημα γιατί απαγορεύεται απο το στειτζ αυτό γιατί ειναι πρόγραμμα για ανέργους. οσο για τα ιδιαίτερα είναι πολύ καλή φάση αλλά φοβάμαι να κάνω ακόμα γιατί δεν εχω καθόλου εμπειρία στη διδασκαλία. Για αυτό ήθελα φροντιστήριο για αρχή για να μάθω τη δουλειά!
26-08-2009, 20:33 #5
Πάντως από ότι κατάλαβα εσύ θέλεις να το κάνεις επειδή σου αρέσει σαν προοπτική το να διδάσκεις, άσχετα που προς το παρόν τα λεφτά είναι λίγα.
Αφού λοιπόν το φροντιστήριο δε θα σου βάλει ένσημα ζήτα του περισσότερα αφού δε θα έχει και τις εισφορές εργοδότη έτσι, τις γλιτώνει. Κι εγώ τόσα έπαιρνα αλλά πριν μερικά χρόνια που δούλευα σε φροντιστήριο.
Οι 4,5 ώρες την εβδομάδα σου φαίνονται κουραστικες παράλληλα με τη δουλειά;
Αν ναι Σοφία μπορείς να ζητήσεις ίσως μια άλλη τάξη με λιγότερες ώρες;-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
26-08-2009, 23:45 #6
Βασικά δεν θα ήθελα να κάνω δυο δουλειές ξανά γιατί δεν αντέχω τόση πίεση στη φάση που είμαι. Απλά σκεφτόμουν οτι αν τελικά εκανα 2 τάξεις και εβγαζα γύρω στα 300 ευρώ απο το φροντιστήριο ουτως ή αλλως θα σταματούσα τέλος Οκτώβρη απο την πρωινή δουλειά και θα είχα μόνο το φροντιστήριο. Αλλά τώρα με τα μισά λεφτά και να δουλεύω το πρωί με αγχώνει παρα πολύ. Πρεπει δηλαδή ή να το αφήσω τελείως το φροντιστήριο για φέτος και να συνεχίσω την πρωινή μου δουλειά ή να σφίξω τα λουριά να μη χαλάω λεφτά και να ζήσω με τα λίγα και τις οικονομίες μου μέχρι να φτιάξουν τα πράγματα με τη διδασκαλία απο του χρόνου θέλω να ελπίζω.
27-08-2009, 02:24 #7
Σοφάκι...επέλεξε αυτο που σου αρέσει πιο πολύ, άσχετα με τα χρήματα. Σημασία έχει να νιώθεις καλά, αφού αντιεμετωπίζεις και προβλήματα άγχους...
ΥΓ. Δίλημμα είναι....θα μας βγάλεις κανένα μάτι....(με το συμπάθειο).
Αύριο θα γίνω 27, και δεν θέλω να δω ούτε μέρα παραπάνω.
15-06-2025, 13:47 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια