Ιώσεις, λεμφαδένες,αρρωστοφοβια !!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7

Ιώσεις, λεμφαδένες,αρρωστοφοβια !!!!

Καλησπέρα σε όλους
    Όσοι έχετε θέμα με αρρωστοφοβια, πως το ξεπερνάτε τώρα με τις εποχιακές ιώσεις που κυκλοφορούν;;
    Κολλάω συνεχώς από την κόρη μου διάφορα , μεγαλώνουν οι λεμφαδένες και δώστου ξανά να τρέχω σαν την τρελή να τους μετραω.
    Έχω καταντήσει γραφική με φίλους, δεν κάθομαι ποτέ σε κλειστό χώρο και φυσικά σε σούπερ μάρκετ και κλειστούς χώρους μπαίνω μόνο με μάσκα.
    Το βιώνει κανείς άλλος έτσι ;;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Belladona View Post
    Καλησπέρα σε όλους
    Όσοι έχετε θέμα με αρρωστοφοβια, πως το ξεπερνάτε τώρα με τις εποχιακές ιώσεις που κυκλοφορούν;;
    Κολλάω συνεχώς από την κόρη μου διάφορα , μεγαλώνουν οι λεμφαδένες και δώστου ξανά να τρέχω σαν την τρελή να τους μετραω.
    Έχω καταντήσει γραφική με φίλους, δεν κάθομαι ποτέ σε κλειστό χώρο και φυσικά σε σούπερ μάρκετ και κλειστούς χώρους μπαίνω μόνο με μάσκα.
    Το βιώνει κανείς άλλος έτσι ;;
    Καλησπέρα,οι λεμφαδένες είναι πολύ φυσιολογικό να μεγαλώνουν όταν έχεις ίωση και μπορεί να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.Εφοσον ξέρεις ότι είναι από ίωση να μην ανησυχείς καθόλου.Δεν μπορούν να μεταλλαχθεί σε κάτι κακό.Ειναι η φυσική λειτουργία του λεμφαδένα να αυξάνεται σε ιογενείς ασθένειες.Οταν πας σε ΩΡΛ το πρώτο πράγμα που σε ρωτάνε είναι αν πέρασες κάποια ίωση.Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολη η εποχή με ιώσεις κλπ .Θα σου πω την δική μου άποψη.Μην είσαι πολύ αποστειρωμενη γιατί το ανοσοποιητικό πέφτει.Και μια πολύ μικρή ίωση που θα την περνούσες ασυμπτωματική μπορεί να την περάσεις δύσκολα.Ημουν κι εγώ έτσι ειδικά με την έναρξη του covid λουζομουν κυριολεκτικά με αντισηπτικό και παντού μάσκα.Μεχρι που κάποια στιγμή που χαλάρωσαμε λιγάκι κολλούσα κάθε μήνα και από μια ίωση και την περνούσα δύσκολα.Ειμαι 39 ετών και είχα χρόνια να το πάθω αυτό.Η αποστείρωση κάνει κακό.Μας κάνει ευάλωτους.Τι ξέρω είναι δύσκολο για σένα και σου προκαλεί άγχος να είσαι πιο χαλαρή και γι αυτό θα σου πρότεινα να μιλήσεις με κάποιον ψυχολόγο.Ειναι 100% αντιμετωπίσιμο.αλλα χρειάζεται χρόνος και δουλειά προσωπική.Ζησε και απόλαυσε τη ζωή σου χωρίς περιορισμούς και στο λέω εγώ που πάσχω από αγχωδης διαταραχή και κρίσεις πανικού.Πλεον δεν αναβάλλω τίποτα.Παλευω πολύ, δυσκολεύομαι αρκετά αλλά βάζω πείσμα ότι θα ζήσω την ζωή μου και ότι είναι να έρθει θα έρθει.ολα είναι γραμμένα.Οσο και να αγχωνόμαστε για τον αν θα αρρωστήσουμε δεν μπορούμε να το ελέγξουμε.Δεν πρέπει να αγχωνόμαστε για το αν θα συμβεί αυτό ή εκείνο .Όταν συμβεί θα το σκεφτούμε τότε.Στο λέω εγώ που φοβάμαι και την σκιά μου.Αλλα πρέπει να ζήσουμε.

Junior Member
    Ακούγεται ότι μπορεί να αντιμετωπίζετε άγχος ή ασθένειες που σχετίζονται με την υγεία, ειδικά στο πλαίσιο των εποχιακών ιών. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν αυξημένες ανησυχίες για την υγεία τους, ειδικά σε περιόδους αυξημένης ασθένειας που κυκλοφορεί στην κοινότητα.
    Ακολουθούν ορισμένες στρατηγικές που μπορεί να βοηθήσουν:
    Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια: Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μιλήσετε με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας, όπως έναν θεραπευτή ή έναν σύμβουλο. Μπορούν να παρέχουν υποστήριξη, στρατηγικές αντιμετώπισης και να σας βοηθήσουν να εξερευνήσετε τις βασικές αιτίες του άγχους σας.
    Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας: Η κατανόηση της φύσης των ιών, της μετάδοσής τους και των προληπτικών μέτρων μπορεί να σας ενδυναμώσει με ακριβείς πληροφορίες. Αξιόπιστες πηγές όπως οι οργανισμοί υγείας μπορούν να παρέχουν αξιόπιστες πληροφορίες.
    Σταδιακή έκθεση: Σταδιακά εκτεθείτε σε καταστάσεις που προκαλούν άγχος. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την έναρξη με σύντομα ταξίδια σε μέρη όπως τα σούπερ μάρκετ και τη σταδιακή αύξηση της έκθεσης με την πάροδο του χρόνου.
    Καθιερώστε συνήθεις πρακτικές υγιεινής: Εστιάστε στη διατήρηση καλών πρακτικών υγιεινής, όπως το τακτικό πλύσιμο των χεριών και ο σωστός καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων. Η ρουτίνα μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ελέγχου.
    Περιορίστε την έκθεση σε ανησυχητικές πληροφορίες: Ενώ η ενημέρωση είναι σημαντική, εξετάστε το ενδεχόμενο να περιορίσετε την έκθεση σε ανησυχητικές ειδήσεις ή πληροφορίες που μπορεί να συμβάλλουν σε αυξημένο άγχος. super mario bros

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!!

Αυτήν την περίοδο νιώθω από τη μια μεριά του λαιμού εσωτερικά στην κατάποση ,έντονη ενόχληση η οποία κάπως αντανακλά στο αυτι όμως άρχισε στις αρχές του μήνα, μετά από ίωση ΠΑΛΙ..
    Όμως δε δείχνει τώρα να έχω σημάδια με ερεθισμένο λαιμό κλπ..
    Όλα καθαρά όμως η ενόχληση καλά κρατάει..μόνο με voltaren περνάει..
    Δε με αφήνει να ηρεμήσω. Η μαγνητική από την άλλη πεντακάθαρη!
    Δε μπορώ να τα διαχειριστώ βρε παιδιά όλα αυτά.
    Όταν σου λένε όλα καλά ,δε ξέρουμε γιατί πονάς!!!
    ????????????

Senior Member
    Quote Originally Posted by Belladona View Post
    Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!!

Αυτήν την περίοδο νιώθω από τη μια μεριά του λαιμού εσωτερικά στην κατάποση ,έντονη ενόχληση η οποία κάπως αντανακλά στο αυτι όμως άρχισε στις αρχές του μήνα, μετά από ίωση ΠΑΛΙ..
    Όμως δε δείχνει τώρα να έχω σημάδια με ερεθισμένο λαιμό κλπ..
    Όλα καθαρά όμως η ενόχληση καλά κρατάει..μόνο με voltaren περνάει..
    Δε με αφήνει να ηρεμήσω. Η μαγνητική από την άλλη πεντακάθαρη!
    Δε μπορώ να τα διαχειριστώ βρε παιδιά όλα αυτά.
    Όταν σου λένε όλα καλά ,δε ξέρουμε γιατί πονάς!!!
    ????????????
    Είναι δύσκολο πολύ και σε νιώθω.Να ξέρεις πάντως ότι οτιδήποτε κακό δεν περνάει ούτε με βολταρεν ούτε με απλά παυσίπονα.Εφοσον οι μαγνητικές σου είναι καθαρές δε χρειάζεται να το σκέφτεσαι καν.Ειναι δύσκολη περίοδος με ισωσεις και η αποστείρωση λόγω covid μας έκανε πιο ευαίσθητους.δωσε χρόνο και θα περάσει.Η μαγνητική που έκανες δεν υπάρχει περίπτωση να έκανε λάθος είναι η πιο σημαντική εξέταση που έκανες.Θα σου πω και κάτι άλλο που ίσως σε βοηθήσει ότι πονάει μη το φοβάσαι συνήθως τα κακά στην αρχή δεν έχουν πόνο μόνο σε προχωρημένο στάδιο αν φοβάσαι τύπου καρκίνους κλπ.

Αυτό σκέφτομαι και καθησυχαζομαι..
    Τουλάχιστον αποκλειουμε με τη μαγνητικη τα πολύ σοβαρά.
    Έχω καρκινοφοβια μετά το θάνατο της γιαγιάς μου που υπερ αγαπουσα και που την χάσαμε 2 εβδομάδες μετα τη διαγνωση..
    Να φανταστείς τα καρδιολογικά που θερίζουν ή και άλλες ασθενείες που μπορεί να είναι και σε μεγαλύτερη συχνότητα ,δε με φοβίζουν τόσο.
    Έχω φάει κόλλημα με τον καρκίνο.
    Σύντομα πιστεύω θα χρειαστει να κάνω την πρώτη μου επίσημη επισκεψη σε ψυχίατρο. ????????

Senior Member
    Καρκίνο δεν έχεις.Αυτο είναι το μόνο σίγουρο.παλεψε το με ψυχανάλυση γιατί ο ένας φόβος φέρνει τον άλλον.Ειναι πολύ λογικό να φοβόμαστε κι εγώ παλιά φοβόμουν πολύ τον καρκίνο γιατί και η δική μου γιαγιά πέθανε από αυτό και το έζησα από πολύ κοντά γιατί έμενε σπίτι μας.με ποναγε κάτι έλεγα καρκίνος σίγουρα και οι φοβίες μου αυξήθηκαν.Τωρα τα φοβάμαι όλα.Ειδικα τα καρδιολογικά τρέμω