Βοτανα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 42

Thread: Βοτανα

Senior Member
    Γεια σου Ζώζα. Μιας και μιλάμε για έκζεμα - και είναι σίγουρο αυτό -, τότε ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον δικό μου τύπο, της σμιγματορροϊκής δερματίτιδας. Το έκζεμα, στις περισσότερες μορφές του δεν αποθεραπεύεται πλήρως. Έχει περιόδους έξαρσης και ύφεσης. Να ξέρεις ότι ανήκει στις ψυχοσωματικές παθήσεις και επηρεάζεται ιδιαίτερα από το γενικότερο άγχος. Ένας \'φυσικός\' τρόπος απαιτεί και κάποια μεγαλύτερη διαδικασία. Πολύ νερό, φρούτα και λαχανικά, αποφυγή μεγάλης ποσότητας κρέατος και γενικότερα όσων τροφών περιέχουν πολύ χρώμα και συντηρητικά. Να αποφεύγει καλλυντικά μεγάλων και πολλά υποσχόμενων εταιριών. Επίσης πρωΐ και βράδυ καθαρισμός του δέρματος. Το make - up, αντενδείκνυται - τουλάχιστον στην περίπτωσή μου. Επίσης ας ψαχτεί με φυτικά καλλυντικά και ομοιοπαθητική. Πολλά χρόνια πριν, η κλασσική ιατρική μου είχε προτείνει κάποιες κορτιζονούχες αλοιφές και τις χρησιμοποιούσα. Αργότερα βίωσα τί εστί κορτιζόνη και δε την προτείνω. Αν βρω κάτι πιο συγκεκριμένο θα σε ενημερώσω. Χρησιμοποιώ πάντως μια κρέμα της σειράς \'Φρες - Λάΐν\' που είναι για έκζεμα και είμαι ικανοποιημένη. Εννοείται ότι το αλκοόλ είναι ό,τι χειρότερο και εδώ.

:)

Senior Member
    πια κρεμα ειναι της φρεσ λαιν και απο που την πηρες?απο καταστημα φρες λαιν?

Senior Member
    Originally posted by Alobar
    Καλημέρα! Να συμπληρώσω για την Καλέντουλα, ότι τη χρησιμοποιώ για το δέρμα μου. Πάσχω από σμιγματορροϊκή δερματίτιδα - ένα είδος εκζέματος- και είναι ανακουφιστική και καταπραϋντική. Επίσης η τσουκνίδα διώχνει και τις τοξίνες, ιδανική για όσους καταναλώνουν πολύ κρέας. Δείτε και αυτό παρακάτω. Έχω σκοπό να το προμηθευτώ, αν και θα το συζητήσω αρχικά με την ομοιοπαθητικό μου. Ίσως δεν κάνει για μένα, απ\' την άποψη ότι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλη. Έχω ακούσει όμως τα καλύτερα για τα αποτελέσματά του σε διάφορες ψυχοσωματικές παθήσεις. Για το \'sweden bitter\' ο λόγος.

http://www.bioshop.gr/index.html

ειναι τοοοοοσο ασχημη σε γευση ομως...εγω πινω οταν με ποναει η κοιλια μου και μου περναει στο λεπτο,η οταν με πιανει η τενοντιτιδα.βεβαια γεμιζω πολλα μικρα σπιθουρακια...

Senior Member
    Καλημέρα και εδώ. Ναι Ζώζα, από κατάστημα \'Φρες - Λάϊν\'. Η συγκεκριμένη σειρά για αυτού του τύπου τα προβλήματα έχει την ονομασία \'Δήμητρα\'. Ξέχασα να σου πω χτες ότι χρησιμοποιώ και σιτέλαιο, χωρίς χημικές προσμίξεις όμως. Μελέν αν αναφέρεσαι στην τσουκνίδα, εγώ την πίνω με μέλι συνήθως. Κάνε μια έρευνα όμως μήπως σου προκαλεί καμιά αλλεργία. Κι εγώ έχω πρόβλημα με κάποια βότανα και ορισμένα τα αποφεύγω τελείως.

Senior Member
    Originally posted by Alobar
    Καλημέρα και εδώ. Ναι Ζώζα, από κατάστημα \'Φρες - Λάϊν\'. Η συγκεκριμένη σειρά για αυτού του τύπου τα προβλήματα έχει την ονομασία \'Δήμητρα\'. Ξέχασα να σου πω χτες ότι χρησιμοποιώ και σιτέλαιο, χωρίς χημικές προσμίξεις όμως. Μελέν αν αναφέρεσαι στην τσουκνίδα, εγώ την πίνω με μέλι συνήθως. Κάνε μια έρευνα όμως μήπως σου προκαλεί καμιά αλλεργία. Κι εγώ έχω πρόβλημα με κάποια βότανα και ορισμένα τα αποφεύγω τελείως.

στην καλεντουλα αναφερομουν!τσουκνιδα στα μαλλια μονο βαζω για εκθαμβωτικα αποτελεσματα και μαλλια που μαγνιτιζουν;);):D

Senior Member
    alobar πως να ζητησει αυτη τη κρεμα που λεγαμε?

Senior Member
    Ας τη ζητήσει από τη σειρά για το έκζεμα. Αρκεί να περιγράψει ακριβώς τί και πώς. Αυτό προϋποθέτει φυσικά να έχει γνώσεις και η κοπέλα που θα την εξυπηρετήσει, μιας και το έκζεμα δεν είναι ένα και το αυτό. Ά, και αυτό! Πάντα αντηλιακή, Χειμώνα - καλοκαίρι!

Senior Member
    οκ ευχαριστω!εσυ εχεις δει βελτιωση?

την βαλεριάνα την έχεις δοκιμάσει κάποιος? Μου το είχε προτείνει στο παρελθόν ενα μέλος αλά τελικά δεν το δοκίμασα. Τώρα που δυστυχώς εχω κάπως ποιο έντονα συμπτώματα λέω να το δοκιμάσω. Κάνει κάτι όμως??

Senior Member
    ου πααραα πολλες φορες δεν με πιανει πια!κανει ναι αλλα μη φανταστεις σπουδαια πραγματα..σε καλμαρει λιγο αυτο!

Senior Member
    Σ\'εναν ήρεμο άνθρωπο πιθανόν.Αν πίνεις αγχωλιτικά περιμένεις να σε πιάσει η βαλεριάνα;εγώ που δοκίμασα δεν κατάλαβα καμμιά διαφορά

Senior Member
    Δοκιμάστε να πάρετε 3 χαπάκια μαζί (που είναι το μέγιστο για ένα 24ωρο). Εμένα έτσι με έπιασε...
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

για καποια αλλα φυτικα αγχολυτικα πχ της power health ξερετε τιποτα?

Senior Member
    Τα quiet life λες Ολγα;
    Δεν είναι τόσο ισχυρά όσο η βαλεριάνα, από ότι ξέρω...
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

για το eazy cool λεω το neutorone kai το st.johns wort της power health.ειχα μπει στη σελιδα της power και ελεγε για αγχος και νευρικοτητα.δεν ξερω ομως αν βοηθανε σε παθολογικες καταστασεις αγχους .

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast