concerta, lamictal
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    biscochicco
    Guest

    concerta, lamictal

    Παιδια καλησπερα, γραφω γιατι τις 2 τελευταιες μερες, μετα απο μια δοση concetra 36mg (πρωτη φορα, πριν επερνα 18 για 2 βδομαδες) . Παρατηρησα οτι οταν κλεινω τα ματια μου στην αριστερη πλευρα τραβιεται το νευρο με αποτελεσμα να εχω ενα τυπου τικ που ανασηκωνει το ανω αριστερο μερος του χειλους μου και του μηλου. Αλλα παραλληλα μειωνουμε και την δοση lamictal απο 100 mg στα 50(εχει μια βδομαδα που παιρνω 50mg) . Εχει τυχει σε καποιον κατι παρομοιο γιατι εχω φοβηθει καθως στο ιντερνετ διαβαζω για νευραλγια τριδυμου, δεν εχω καποιο πονο. Αλλα μια αισθηση θερμου στο μαγουλο μου. Απο χθες δεν τραβιεται τοσο το νευρο. Λετε να περασει? Εγω εχω την εντυπωση οτι προκληθηκε απο την αυξημενη δοση concerta γιατι καποιες ωρες αφου το πηρα το παρατηρησα. Θολη οραση κλπ δεν εχω. Δε νομιζω να ειναι γλαυκωμα, γενικα τιποτα που να δειχνει οτι εχει προσβληθει η οραση. Προφανως δεν ξανα πηρα concerta καθως δεν εχω δεπυ αλλα μου το εδωσε ο γιατρος για την εξεταστικη. Εγω το ζητησα δλδ. Υπαρχει περιπτωση να ειναι συμπτωμα αποσυρσης του lamictal? καθως κατεβασα την δοση 50%?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2020
    Posts
    2,125
    Για να είναι γλαύκωμα σημαίνει ότι χτύπησε κόκκινο η πίεση του ματιού σε βαθμό να κάνει βλάβη στο οπτικό πεδίο. Δεν έχει θολούρα όταν κοιτάς ευθεία αλλά όταν δεν βλέπεις τίποτα περιμετρικά ενώ κοιτάς ευθεία, δηλαδή κάποιος μπορεί να κουνάει το χέρι του πάνω, κάτω, αριστερά ή δεξιά από το κέντρο που κοιτάς κι εσύ να μην το αντιλαμβάνεσαι. Δύσκολο γενικά να γίνει τέτοια βλάβη τόσο άμεσα. Για τα άλλα δεν έχω άποψη, δεν έχω δοκιμάσει κανένα από τα δύο.

  3. #3
    biscochicco
    Guest
    η περιμετρικη μου οραση ειναι μια χαρα. Εχω το αγχος αυτο γιατι ειχα παει σε εναν γιατρο το 2013 τοτε με το σκανδαλο, που μου ειχε βγαλει πιεση ενω το μηχανημα του ηταν σαπιο. Τοτε ειχα αιχμηρους πονους στο δεξι ματι. πηγα σε αλλους οφλαλμιατρους εκανα μαγνητικη και ολα ηταν καλα.Μου περασαν οι πονοι αλλα μου εχει μεινει το αγχος. Στις προειδοποιησεις το concerta αναγραφει σε περιπτωση γλαυκωματος μη παρετε το φαρμακο.
    ελπιζω να φυγει.
    Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.
    Last edited by biscochicco; 21-09-2023 at 21:43.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2020
    Posts
    475
    ειχα παρει και εγω για μεγαλο χρονικο διαστημα το concerta και νομιζω οτι αυτην η παρενργεια δημιουργηθηκε απο το lamictal και οχι απο το concerta...εχω ακουσει και αλλες φορες ακουσιες κινησεις μυων ή νευρων με αντιψυχωτικα και το αποδιδω περισσοτερο εκει

  5. #5
    biscochicco
    Guest
    Τελικα ολα καλα, απο το concerta το επαθα καθως λεει οτι αν εχεις ιστορικο με τικ στην οικογενεια να μη το παρεις και δεν ειχα συνδεσει οτι η μητερα μου εχει τικ στο χερι. Ειμαι καλυτερα εχει υποχωρησει.
    Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια.

Similar Threads

  1. ΔΕΠΥ ΚΑΙ CONCERTA
    By kartpal in forum Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής, Υπερκινητικότητα
    Replies: 12
    Last Post: 16-12-2023, 15:39
  2. Concerta
    By Feynman in forum Ψυχοφαρμακολογία
    Replies: 5
    Last Post: 18-03-2023, 22:44
  3. CONCERTA or RITALIN
    By JimNirou in forum Ψυχοφαρμακολογία
    Replies: 9
    Last Post: 25-09-2021, 16:10
  4. lamictal
    By MikeStam 3 in forum Ψυχοφαρμακολογία
    Replies: 5
    Last Post: 16-06-2020, 05:46
  5. Concerta
    By MikeStam 3 in forum Ψυχοφαρμακολογία
    Replies: 2
    Last Post: 30-08-2019, 13:45

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •