Μια καλη σκεψη ....
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
    Senior Member

Μια καλη σκεψη ....

Σημερα σκεφτομουν ποσο δυναμη μπορει να εχει μια καλη σκεψη.Ποσο μπορει να τονωσει την ψυχολογια και το ειναι μας.ποσα πραγματα εκπεμπονται μεσα απο αυτην και γεμιζουν τα κυτταρα μας,ποσα συναισθηματα δημιουργουνται σαν να ειναι το κλειδι μιας πορτας που τα αφηνει να διαχυθουν.Μια καλη σκεψη που πηγαζει απο την καρδια μας ...

Senior Member
    Μια καλή σκέψη που μπορεί να μεταδώσει θετική ενέργεια μόνο απο την καρδιά μας πηγάζει

Μμμμμμ....μια καλή σκέψη για μένα, είναι μια καλή μελλοντική σκέψη....Πχ, ένα ταξιδάκι....μια αγκαλίτσα....

αν ξυπνησω το πρωι και κανω ομορφες σκεψεις νιωθωντας αισιοδοξια κυλαει ομορφα η μερα.και αν υπαρχουν και καποιες δυσκολιες τις αντιμετωπιζω πιο θετικα.πιστευω στη δυναμη του μυαλου μας.το θεμα ειναι οτι πολλες φορες ειναι πιο ευκολο ν κανουμε αρνητικες σκεψεις απο οτι θετικες.

Senior Member
    Νομίζω το έχω αναφέρει και πιο παλιά... Έχω εδώ και αρκετό καιρό που αποφάσισα να αρχίσω ένα \"ημερολόγιο θετικής ενέργειας\". Αγόρασα ένα πολύ γλυκούλι τετραδιακι και κάθε μέρα που περνάει, όταν αισθάνομαι έστω και στιγμιαία χαρά, κάθομαι στο γραφείο μου και αρχίζω να γράφω αισιόδοξα πράγματα. Δεν καταγράφω την πορεία της μέρας μου, κάθε άλλο. Παραθέτω τα σχέδια μου, τα όνειρα μου, συμβουλές προς εμενα, ευτυχισμένες σκέψεις, με βομβαρδίζω με χαρά, αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση, σαν να είμαι προπονητής του εαυτού μου και να με γεμίζω με θέληση, καλοσύνη, ευχαρίστηση και πείσμα για να πετύχω. Όσο άσχημη και αν ήταν η μέρα μου, \"επιβάλω\" στον εαυτό μου ένα μισάωρο θετικότητας... και με έχει βοηθήσει σε σημείο που δεν πίστευα δυνατόν.

Λόγω κάποιων συγκυριών, για 1-2 εβδομάδες δεν μπόρεσα να γράψω στο μικρό μου τετραδιακι... και εχθές που το ξανάπιασα ανακάλυψα με έκπληξη πως η κακή μου διάθεση επανήλθε 1-2 μέρες αφού σταμάτησαν αυτές οι συγγραφές. Κάθισα και ξαναδιάβασα τα όσα έχω γράψει, και ας επαναλαμβάνονταν μερικές φορες, και ξαναγέμισα ζωντάνια και δύναμη. Έχω μόλις 2 μέρες που ξεκίνησα ξανά, και σήμερα σου ομολογώ Empnefsth πως αισθάνομαι τόσο πολύ καλύτερα, με τόση αισιοδοξία και θετικότητα. Είναι κάπως κοριτσίστικο η γενικότερα παιδιάστικο να γραφεις χαρούμενες σκέψεις σε ένα χρωματιστό τετράδιο με πολύχρωμα στυλο, το ξέρω, αλλα σαν μέθοδο βελτίωσης της ψυχολογίας μου, σε εμενα έπιασε και με το παραπάνω.
    [B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
    Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.

Senior Member
    Τι γλυκό κοριτσάκι που είσαι.

να μια ομορφη σκεψη απο αυριο να κραταω ενα πανεμορφο ημερολογιο με τις θετικες μου σκεψεις,να σαι καλα dissolved.μολις μου δωσες μια πολη καλη ιδεα:)

Senior Member
    \"Παρατηρώ πως από τότε που σταμάτησα να γράφω, αρχές Αυγούστου, ξεκίνησε μια πολύ καθοδική πορεία στη ζωή μου, γεμάτη θλίψη και θυμο... ΟΧΙ ΠΙΑ! Δε χρειάζεται να στενοχωριέμαι και να κλαίω για κανέναν, ούτε καν για τον ίδιο μου τον εαυτό. Είμαι νέα, είμαι ωραία, είμαι έξυπνη και δυνατή, γεμάτη από ζωή και ενέργεια. Τα εμπόδια που εμφανίζονται στην πορεία μου όχι μονο τα ξεπερνάω, αλλα λαμβάνω και μετρα ώστε να μην εμφανιστούν ξανά στο δρόμο μου. Προχωρώ προς το μέλλον της επιλογής μου και ξέρω πως θα τα καταφέρω, φτάνει μονο να το πιστέψω, και να παλέψω για τα όνειρα μου χωρίς να συμβιβαστώ για τις εύκολες λύσεις. Δεν έχω κανέναν λόγο να αποτύχω. Δε χρειάζομαι το σύμπαν να συνωμοτεί για να επιτύχω, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι θα αρνηθώ χείρα βοηθειας. Θέλω να πραγματοποιήσω τα όνειρα μού; ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ!\"

Αυτά έγραψα σήμερα :)
    Ωδή στο εγώ μου, ε? :P

Senior Member
    Η θετικη ενεργεια ειναι πολυ σημαντικη :)

Oχι μονο αντιμετωπιζουμε καλυτερα την ζωη και τις δυσκολιες της, αλλα γινομαστε και πιο δυνατοι. Δεν μπορω καθολου την μεμψιμοιρια και τους απαισιοδοξους, τους μιζερους ανθρωπους...

Senior Member
    ντι
    διαλεξε μια τετοια σελδα απ το ημερολογιο σου και διαβασε την μας, αν γινεται!
    πολυ θα ηθελα να δω τι γραφεις αυτες τις μερες!

Senior Member
    Αυτό έκανα 2 post πιο πάνω χιχι :)
    Αφού στεγνώσω καλά καλά (γιατί μόλις βγήκα από το μπάνιο και μοσχοβολάω αφρόλουτρο garthenia) θα κάνω edit αυτό το post και θα αντιγράψω το πρώτο post που έκανα αυτού του είδους, στο πρώτο μου ημερολόγιο, όταν ήμουν ακόμα σχολειό και είχα και παραπανίσια κιλά... έχει πλακα, μόλις είχα δει το \"Legally blonde\" (ξέρω, έργο που διάλεξα) και ήμουν σε διάθεση αλλαγών :)

Senior Member
    αααααααααααααα
    δεν ειχα καταλαβει οτι ηταν απ το ημερολοιο κιαυτο, νομιζα πως ειναι σημερινο, μονο για το ποστ...
    περιμενω και το λιγκαλι μπλοντ :Ρ

Senior Member
    Αυτό το έγραψα πριν από 2 χρονια περίπου, στην αρχή της 3ης λυκείου... και τώρα που το ξαναδιάβασα, έχω σοκαριστεί λίγο με το ποσο εύστοχη ήταν η διαίσθηση μου.

Entry no1: The Legally Blonde Episode

\"Σήμερα πήρα ένα μεγάλο μάθημα. Ένα μάθημα αυτοπεποίθησης. Ένα μάθημα αυτοεκτίμησης. Ένα μάθημα πιστης στον άνθρωπο που ξέρω ότι είναι ο μονος σύντροφος μου διά βίου και που θάπρεπε να ξέρω ότι του αξίζει όλη η εμπιστοσύνη που μπορώ να του δείξω. Αυτή η νύχτα μου έδειξε ότι πρέπει να του δώσω όλο μου τον σεβασμό, καθώς και την ευκαιρία να αγωνιστεί για αυτά που πιστεύει ξεκινώντας από τη γραμμή αφετηρίας και πουθενά πιο πίσω. Οφείλω να προχωρήσω, για μένα πλέον υπάρχει μονο το μπροστά. Ακόμη πιο γρήγορα, ακόμη πιο σωστά, ακόμη πιο ψηλά, ακόμη πιο καλά. Μέχρι να ευχαριστηθω εγώ και να ικανοποιήσω τον μονο άνθρωπο που αξίζει να προσπαθώ να ευχαριστήσω σε όλη μου τη ζωή. Τον εαυτό μου.

Σήμερα έμαθα ότι εμείς βάζουμε τα όρια μας, εμείς αποφασίζουμε ποιον δρόμο θα ακολουθήσουμε, ποια κατεύθυνση θα διαλέξουμε, ποσο μακρυά θα φτάσουμε. Σήμερα συνειδητοποίησα ότι εγώ μπορώ να τα κάνω όλα αυτά, ΕΓΩ και κανένας άλλος στη θέση μου. Εγώ και ο εαυτός μου παρέα είμαστε τόσο δυνατοί που είμαι βέβαιη πως θα τα καταφέρω να φτάσω στα όρια μου, αυτά που θα έχω θέσει εγώ στον εαυτό μου, κρίνοντας αντικειμενικά και όχι υποτιμώντας τις δυνατότητες μου. Κι αν ακόμα κάπου τα βρω σκούρα, εκεί θα δείξω πιστη σε εμενα και επιμονη, και θα ξεπεράσω όλα τα εμπόδια που θα βρεθούν στο δρόμο μου. \"Και αν μπερδευτούμε και χαθούμε, μη χάσεις το θάρρος σου. Ευχήσου μονο να είναι μακρύς ο δρόμος και να σου κρατώ το χέρι\". Και αν στη ζωή μου αλλάξω γνώμη, αλλάξω στυλ και άποψη, ανοίξω φτερά και πετάξω προς άλλη κατεύθυνση, πάλι θα πετύχω, γιατί την αλλαγή θα την έχω αποφασίσει εγώ και θα επιμείνω στη νέα μου πορεία. Και αν κάποια στιγμή κουραστώ και θελήσω να ξαποστάσω, θα κατεβω στα σύννεφα των ονείρων μου και θα ξεχαστώ για λίγο στην αχνή τους αύρα. \'Αυλη θα περιπλανηθώ στα κάστρα της ψυχής μου που θα ησυχάζει, και θα τα καθαρίσω από τυχόν προβλήματα που εκκρεμούσαν. Και πάλι γεμάτη ζωντάνια, πιστη και αγάπη για τη ζωή και τον εαυτό μου, θα κινήσω μονη μου για τον προορισμό μου.

Και αν διαβάζοντας όλα αυτά μου φανούν κάποτε ακατόρθωτα πείσματα ενός παιδικού μυαλού, ας θυμηθώ ότι \"γίνονται θαύματα, την πιστη αν βρείς\". Και το μονο που χρειάζεται είναι εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Τίποτα δεν είναι αδύνατον για αυτόν που πιστεύει ότι μπορεί. Το μονο που χρειάζεται: να πιστέψω πως αν θέλω κάτι παρα πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί ώστε να το αποκτήσω. Δεν είναι να απορεί κανεις λοιπόν που τα μικρά παιδιά συνήθως αποκτούν αυτά που ζητούν. ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΕΜΕΝΑ, γιατί την αξίζω πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον μου τη ζητήσει. ΜΠΟΡΩ να πετύχω γιατί το ΑΞΙΖΩ. Και θα κάνω τα πάντα για να κατακτήσω τον στόχο μου.

Το ποιοι είμαστε πραγματικά δεν διαμορφώνεται από τις δυνατότητες μας, αλλα από τις επιλογές μας.\"

Senior Member
    Να πω μια βλακεια?

Dissolved γραφεις πολυ ωραια... εχεις σκεφτει να γραφεις και σε μπλογκ ? Να μπορουμε να βλεπουμε και τι γραφεις, να κανουμε σχολια.. πιστευω θα βγει κατι πολυ ωραιο :)

Senior Member
    Να σου πω την αλήθεια, έχω blog, αλλα τα περισσότερα από αυτά που έχω γράψει μέσα είναι στα αγγλικά (καταραμένο Κολλέγιο) και δεν είναι και καθόλου μα καθόλου αισιόδοξα, γράφω και στίχους από τραγούδια που μου αρέσουν, λίστες από πράγματα που αισθάνομαι... ο,τι μου κατεβει δηλαδή :S
    Το blog είναι ο τρόπος μου να γκρινιάζω για την γκρίνια, τα λέω στο διαδίκτυο ώστε αισθάνομαι ανακουφισμένη που τα έβγαλα από μέσα μου, αλλα πρώτον κανεις δεν ξέρει ότι είμαι εγώ οποτε μπορώ να γράψω ο,τι θέλω, και δεύτερον δεν το έχω αποκαλύψει στους φίλους μου οποτε δεν έχω και τύψεις ότι επιβάρυνα κανέναν με τις λογοτεχνικές μου μαλακιουλες... έχει πολύ ελαφρυντικά αποτελέσματα :)

Page 1 of 2 12 LastLast