Είμαι σε μακροχρόνια σχέση, από απόσταση, και δεν βλέπω μέλλον...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
    Senior Member

Είμαι σε μακροχρόνια σχέση, από απόσταση, και δεν βλέπω μέλλον...

Βέβαια, δεν είναι τόσο απλά όσο λέει ο τίτλος. Έχει κι άλλα. Είμαι 26, κι αυτή είναι 31. Είμαστε μαζί 4 χρόνια. Γνωριστήκαμε διαδικτυακά. Μένουμε περίπου 2 ώρες μακριά, με αμάξι.

Όσο περνά ο καιρός, τόσο περισσότερο κολλάει επάνω μου. Κάνει όνειρα για να συζήσουμε, για γάμο και παιδιά. Δεν με ενοχλούν αυτά, καθόλου. Αυτή η σχέση χτίστηκε πολύ καλά και είμαι και πολύ υπερήφανος γι' αυτή τη σχέση. Δεν την πιέζω, δεν είμαι ζηλιάρης-πνίχτης, δεν την περιορίζω, δεν της κάνω κουμάντο το όριο των ακολούθων που θα έχει (ναι το άκουσα κι αυτό, που τους βρίσκετε;). Το ίδιο κι αυτή σε εμένα. Υπάρχει εμπιστοσύνη. Το σεξ είναι εξίσου υπέροχο, κανένα παράπονο. Όσο της λέω ότι με έκανε άντρα (δεν είναι η πρώτη μου), δεν το δέχεται.

Η απόσταση είναι μεγάλο πρόβλημα. Δεν είχα ξανα κάνει τίποτα από απόσταση και πλέον μετανιώνω. Οι σχέσεις από απόσταση είναι άθλιες και συμβουλή μου είναι να μην τις κάνετε. Κρατάς από απόσταση για συγκεκριμένο λόγο και χρόνο, όχι αόριστα. Σε κάθε μου πληρωμή, μαζεύω λεφτά για καύσιμα και κάθε φορά νοικιάζω airbnbs για να είμαστε μόνοι. Πληρώνω, επίσης, όλα μας τα έξοδα, καφέ, φαγητά, διασκέδαση καθώς είναι άνεργη.

Πέρα από αυτό, υπάρχουν κι άλλα θέματα. Είναι 31 και δεν έχει δουλέψει ποτέ της. Οι γονείς της είναι χωρισμένοι, ο πατέρας της είναι ρεμάλι και η μάνα της, 60 πια, δουλεύει για να συντηρεί αυτήν και τον εαυτό της. Επίσης, δεν έχει τελειώσει το λύκειο.

Έχει ένα μόλις χρόνο που την έπεισα να πάει να τελειώσει το λύκειο. Προσπάθησα να ψάξω να βρω τι θα της άρεσε να μάθει, επαγγελματικό προσανατολισμό. Αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει νυχού, το οποίο εγώ υποστήριξα. Βρήκα και δωρεάν σχολές στην πόλη της που θα μπορεί να πάει. Βέβαια, όλες θέλουν απολυτήριο λυκείου. Τώρα χρειάζεται δύο χρόνια για να τελειώσει το λύκειο.

Της έφτιαξα ένα βιογραφικό, έβαλα μέσα διάφορα μικρά ψέματα, υποτιθέμενες εργασιακές εμπειρίες σε απλές δουλειές. Τηλεφώνημα, κανένα. Δεν έχει προσόντα για εργασία.

Προσωπικά, έχει ένα χρόνο που "ξύπνησα". Τελείωσα την σχολή μου, την θητεία μου, δουλεύω, μαθαίνω δεύτερη ξένη γλώσσα, κυνηγάω πιστοποιήσεις, διαβάζω βιβλία, γενικά προσπαθώ για τον εαυτό μου. Νιώθω ότι είμαι πολύ πίσω από τους άλλους. Δεν θα πω ψέματα, θα ήθελα να είχα μια σχέση από την πόλη μου που θα μπορούσα, ανα πάσα στιγμή, να την πάρω για βόλτα, για να χαλαρώσουμε, να περάσουμε καλά, να έρθουμε κοντά, κάθε μέρα, όποτε μπορούμε και θέλουμε... παρά να περιμένω τα σαββατοκύριακα και να πετάξω λεφτά που στο τέλος, δεν θα τα χαρώ.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορεί να έρθει σε εμένα ούτε εγώ σε αυτή. Εγώ δεν μπορώ να παρατήσω όλα όσα κάνω και να σηκωθώ να φύγω, σε μια αβεβαιότητα. Ούτε αυτή μπορεί να έρθει, χωρίς τίποτα και απλά να την συντηρώ. Η σχέση ως σχέση είναι υπέροχη. Πρακτικά ζητήματα όμως με κάνουν να μην βλέπω μέλλον, καθόλου. Δεν ξέρω τι να κάνω.

Την αγαπάω; Βέβαια. Θέλω να είναι καλά και θέλω να προοδεύσει στην ζωή της. Καμμία σχέση της δεν έκατσε να την βοηθήσει. Είμαι ο μόνος που την κούνησα λιγάκι από την θέση της. Θέλω να είναι καλά και να πατήσει στα πόδια της. Δεν μπορώ να φανταστώ όμως να της λέω να το σταματήσουμε, διότι δεν θα είναι λόγω συναισθημάτων, το οποίο είναι ακόμα χειρότερο. Σε άλλη περίπτωση άνετα θα την άφηνα, εδώ είναι αλλιώς.

Πολλές φορές σκέφτηκα να αρχίσω λιγάκι να αποστασιοποιηθώ. Να πω ότι η ζωή μας απομάκρυνε. Δεν είναι ψέμα, έχω γεμάτη ημέρα πλέον. Από την άλλη όμως με πονάει. Από την άλλη όμως δεν βλέπω μέλλον...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Almalexia View Post
    Βέβαια, δεν είναι τόσο απλά όσο λέει ο τίτλος. Έχει κι άλλα. Είμαι 26, κι αυτή είναι 31. Είμαστε μαζί 4 χρόνια. Γνωριστήκαμε διαδικτυακά. Μένουμε περίπου 2 ώρες μακριά, με αμάξι.

Όσο περνά ο καιρός, τόσο περισσότερο κολλάει επάνω μου. Κάνει όνειρα για να συζήσουμε, για γάμο και παιδιά. Δεν με ενοχλούν αυτά, καθόλου. Αυτή η σχέση χτίστηκε πολύ καλά και είμαι και πολύ υπερήφανος γι' αυτή τη σχέση. Δεν την πιέζω, δεν είμαι ζηλιάρης-πνίχτης, δεν την περιορίζω, δεν της κάνω κουμάντο το όριο των ακολούθων που θα έχει (ναι το άκουσα κι αυτό, που τους βρίσκετε;). Το ίδιο κι αυτή σε εμένα. Υπάρχει εμπιστοσύνη. Το σεξ είναι εξίσου υπέροχο, κανένα παράπονο. Όσο της λέω ότι με έκανε άντρα (δεν είναι η πρώτη μου), δεν το δέχεται.

Η απόσταση είναι μεγάλο πρόβλημα. Δεν είχα ξανα κάνει τίποτα από απόσταση και πλέον μετανιώνω. Οι σχέσεις από απόσταση είναι άθλιες και συμβουλή μου είναι να μην τις κάνετε. Κρατάς από απόσταση για συγκεκριμένο λόγο και χρόνο, όχι αόριστα. Σε κάθε μου πληρωμή, μαζεύω λεφτά για καύσιμα και κάθε φορά νοικιάζω airbnbs για να είμαστε μόνοι. Πληρώνω, επίσης, όλα μας τα έξοδα, καφέ, φαγητά, διασκέδαση καθώς είναι άνεργη.

Πέρα από αυτό, υπάρχουν κι άλλα θέματα. Είναι 31 και δεν έχει δουλέψει ποτέ της. Οι γονείς της είναι χωρισμένοι, ο πατέρας της είναι ρεμάλι και η μάνα της, 60 πια, δουλεύει για να συντηρεί αυτήν και τον εαυτό της. Επίσης, δεν έχει τελειώσει το λύκειο.

Έχει ένα μόλις χρόνο που την έπεισα να πάει να τελειώσει το λύκειο. Προσπάθησα να ψάξω να βρω τι θα της άρεσε να μάθει, επαγγελματικό προσανατολισμό. Αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει νυχού, το οποίο εγώ υποστήριξα. Βρήκα και δωρεάν σχολές στην πόλη της που θα μπορεί να πάει. Βέβαια, όλες θέλουν απολυτήριο λυκείου. Τώρα χρειάζεται δύο χρόνια για να τελειώσει το λύκειο.

Της έφτιαξα ένα βιογραφικό, έβαλα μέσα διάφορα μικρά ψέματα, υποτιθέμενες εργασιακές εμπειρίες σε απλές δουλειές. Τηλεφώνημα, κανένα. Δεν έχει προσόντα για εργασία.

Προσωπικά, έχει ένα χρόνο που "ξύπνησα". Τελείωσα την σχολή μου, την θητεία μου, δουλεύω, μαθαίνω δεύτερη ξένη γλώσσα, κυνηγάω πιστοποιήσεις, διαβάζω βιβλία, γενικά προσπαθώ για τον εαυτό μου. Νιώθω ότι είμαι πολύ πίσω από τους άλλους. Δεν θα πω ψέματα, θα ήθελα να είχα μια σχέση από την πόλη μου που θα μπορούσα, ανα πάσα στιγμή, να την πάρω για βόλτα, για να χαλαρώσουμε, να περάσουμε καλά, να έρθουμε κοντά, κάθε μέρα, όποτε μπορούμε και θέλουμε... παρά να περιμένω τα σαββατοκύριακα και να πετάξω λεφτά που στο τέλος, δεν θα τα χαρώ.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορεί να έρθει σε εμένα ούτε εγώ σε αυτή. Εγώ δεν μπορώ να παρατήσω όλα όσα κάνω και να σηκωθώ να φύγω, σε μια αβεβαιότητα. Ούτε αυτή μπορεί να έρθει, χωρίς τίποτα και απλά να την συντηρώ. Η σχέση ως σχέση είναι υπέροχη. Πρακτικά ζητήματα όμως με κάνουν να μην βλέπω μέλλον, καθόλου. Δεν ξέρω τι να κάνω.

Την αγαπάω; Βέβαια. Θέλω να είναι καλά και θέλω να προοδεύσει στην ζωή της. Καμμία σχέση της δεν έκατσε να την βοηθήσει. Είμαι ο μόνος που την κούνησα λιγάκι από την θέση της. Θέλω να είναι καλά και να πατήσει στα πόδια της. Δεν μπορώ να φανταστώ όμως να της λέω να το σταματήσουμε, διότι δεν θα είναι λόγω συναισθημάτων, το οποίο είναι ακόμα χειρότερο. Σε άλλη περίπτωση άνετα θα την άφηνα, εδώ είναι αλλιώς.

Πολλές φορές σκέφτηκα να αρχίσω λιγάκι να αποστασιοποιηθώ. Να πω ότι η ζωή μας απομάκρυνε. Δεν είναι ψέμα, έχω γεμάτη ημέρα πλέον. Από την άλλη όμως με πονάει. Από την άλλη όμως δεν βλέπω μέλλον...
    καλημερα.
    πολυ καλο της κανεις που την κινητοποιεις, μπας και βγαλει το λυκειο και μπορεσει καπου να ειδικευθει, να βρει καποια μερα μια συμπαθητικη δουλεια. απορω τι κανει η μανα της που την αφησε ενω δεν ασχολειται με τπτ, να παρατησει το σχολειο. χωρις εστω το απολυτηριο, ουτε σε σουπερ μαρκετ δεν μπορεις να δουλεψεις πλεον , ουτε καθαριστρια στο δημοσιο με μια μικρη συμβαση, ΠΟΥΘΕΝΑ.

κατα τα αλλα ομως, δεν καταλαβαινω πως γινεται να μην σε πειραζει που κανει ονειρα για γαμους και παιδια, οταν εσυ ξεκαθαρα λες σε τοσα σημεια οτι δεν βλεπεις κανενα μελλον;
    δεν πρεπει να το ξερει κι αυτη οτι δεν βλεπεις μελλον να δει τι θα κανει; θα της κανεις εκπληξη;
    θεωρω οτι πρεπει να συζητησεις μαζι της τους προβληματισμους σου για να ξερει τι σμβαινει στην σχεση σας...

Senior Member
    Δεν με ενοχλούν τα όνειρα για οικογένεια, επί της αρχής, γενικά. Δεν με τρομάζει, εγώ θέλω κάποια στιγμή παιδιά. Αυτό εννοώ. Δεν το βλέπω όμως μαζί της...

Senior Member
    Δεν με ενοχλούν τα όνειρα για οικογένεια, επί της αρχής, γενικά. Δεν με τρομάζει, εγώ θέλω κάποια στιγμή παιδιά. Αυτό εννοώ. Δεν το βλέπω όμως μαζί της...
    ναι, αλλα δεν πρεπει να το ξερει κι αυτη οτι δεν το βλεπεις μαζι της, γιατι απ ο,τι φαινεται, εκεινη το βλεπει μαζι σου; ειναι σωστο να κανει ονειρα και σχεδια κι ενω σου τα λεει, εσυ ΔΕΝ της λες οτι ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ να προχωρατε μαζι;;;; εε;;
    αυτο εννοω...
    Last edited by Remedy; 06-09-2023 at 21:42.

Senior Member
    Ποιος είπε πως δεν το λέω; αυτή μιλάει για θησίες, ότι θα βολευτούμε τον πρώτο καιρό από τα έτοιμα, να τα παρατήσω όλα και να φύγω. Γιατί τρέχω να της βρω δουλειά;

Senior Member
    Ποιος είπε πως δεν το λέω; αυτή μιλάει για θησίες, ότι θα βολευτούμε τον πρώτο καιρό από τα έτοιμα, να τα παρατήσω όλα και να φύγω. Γιατί τρέχω να της βρω δουλειά;
    αν της το εχεις πει, εισαι οκ. τωρα μας το λες οτι της το χεις πει.

Banned
    ...4 χρονια σανιδα σωτηριας.... απο οτι γραφεις η κοπελα εκει που μενει δεν εχει κανενα ενδιαφερον ,μελλον κλπ ...οποτε βρεθηκε ο καλος σαμαρειτης ο οποιος κανει μπολικες καλες πραξεις . αληθεια γιατι δεν ερχεται να μεινει σε εσενα μονιμα ...????

Senior Member
    Quote Originally Posted by tziovani View Post
    ...4 χρονια σανιδα σωτηριας.... απο οτι γραφεις η κοπελα εκει που μενει δεν εχει κανενα ενδιαφερον ,μελλον κλπ ...οποτε βρεθηκε ο καλος σαμαρειτης ο οποιος κανει μπολικες καλες πραξεις . αληθεια γιατι δεν ερχεται να μεινει σε εσενα μονιμα ...????
    To έχει προτείνει, όμως εγώ δεν προτίθεμαι να συντηρώ ένα άτομο πάνω μου, και το είπα. Από ενδιαφέροντα, μόνο βιντεοπαιχνίδια. Θέλει να κάνει πράγματα, λεφτά όμως δεν υπάρχουν.

Senior Member
    Ενώ μπορώ να καταλάβω την θέση σου.. Για ένα περίεργο λόγο δεν μαρεσε ο τρόπος που μιλάς για αυτήν. Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που με χαλάει.

Δείχνεις ότι δεν την θες, ότι μένεις μαζί της για άλλο λόγο. Δεν μπορείς να βρεις κάτι άλλο; Σαρεσει να την νταντεύεις κατά βάθος; Πάντως δεν δείχνεις για άνθρωπο που έχει αισθήματα για την κοπέλα, σε αντίθεση με αυτή που της είπες ότι είναι καιρός να βρει δουλειά και κάνει την προσπάθεια της, κάνει όνειρα για σας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Ενώ μπορώ να καταλάβω την θέση σου.. Για ένα περίεργο λόγο δεν μαρεσε ο τρόπος που μιλάς για αυτήν. Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που με χαλάει.

Δείχνεις ότι δεν την θες, ότι μένεις μαζί της για άλλο λόγο. Δεν μπορείς να βρεις κάτι άλλο; Σαρεσει να την νταντεύεις κατά βάθος; Πάντως δεν δείχνεις για άνθρωπο που έχει αισθήματα για την κοπέλα, σε αντίθεση με αυτή που της είπες ότι είναι καιρός να βρει δουλειά και κάνει την προσπάθεια της, κάνει όνειρα για σας.
    Μήπως επειδή το κείμενο είναι ένα παράπονο; ίσως γι' αυτό.

Νοιάζομαι γι' αυτήν, γι' αυτό και προσπαθώ, όπως μπορώ, να την βοηθήσω να κάνει τα βασικά, να δει μια πρόοδο. Δεν μ' αρέσει να την νταντεύω, προφανώς, αλλά δεν μπορώ να κάθομαι και άπραγος και να βλέπω τέτοιες καταστάσεις. Αν μπορώ να βοηθήσω με κάποιον τρόπο τον άλλον, με γνώσεις, με γνωριμίες, θα το κάνω. Δεν θα τα παραβλέψω, δεν θα τα αγνοήσω όπως έκαναν οι πρώην της.

'Αρα έχω αισθήματα από την στιγμή που θέλω να πατήσει στα πόδια της και να προοδεύσει. Και σκέφτομαι ένα κοινό μέλλον γι' αυτό και προσπαθώ. Αλλά σε αυτή την φάση δεν βλέπω το μέλλον.

Με κρατάει το καλό σεξ; Ναι. Ότι είναι κοπέλα του γούστου μου; Ναι. Ότι δεν έχω κάποιο παράπονο από την σχέση, η οποία έχει χτισεί σωστά; Ναι. Ότι αν δεν υπήρχε η απόσταση και το οικονομικό, θα ήταν μια ιδανική σχέση; Ναι.

Senior Member
    Δεν είσαι ξεκάθαρος. Μια λες ότι δεν σκέφτεσαι το μέλλον μαζί της, ότι της το είπες, μια ότι το σκέφτεσαι. Πρέπει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι πραγματικά θες και αν έχεις αισθήματα για αυτή ή αν θες να το παίξεις σωτήρας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Δεν είσαι ξεκάθαρος. Μια λες ότι δεν σκέφτεσαι το μέλλον μαζί της, ότι της το είπες, μια ότι το σκέφτεσαι. Πρέπει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι πραγματικά θες και αν έχεις αισθήματα για αυτή ή αν θες να το παίξεις σωτήρας.
    ακριβως την ιδια αισθηση εχω κι εγω.
    λες ενα σωρο για το οτι δεν βλεπεις μελλον κανοντας τον αλλον να πιστεψει οτι την συμπονεις αλλα για καποιους λογους την απορριπτεις απο μελλοντικη συντροφο σου την κοπελα, ενω καταληγεις να ξεκαθαριζεις οτι την θελεις, την θεωρεις τελεια επιλογη για σενα, με μονο προβλημα το οικονομικο..

Junior Member
    Οι σχέσεις εξ αποστάσεως αποτελούν μια καλή δοκιμασία για τη σχέση σας. Αν ενδιαφέρεστε να συνεχίσετε τη σχέση και ο σύντροφός σας το ίδιο, τα συναισθήματά σας ο ένας για τον άλλον θα δυναμώσουν. Δεν βλέπω τίποτα κακό στις σχέσεις εξ αποστάσεως. Αν ζείτε στην ίδια χώρα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εγώ ζω τώρα στα Γιάννενα και η φίλη μου και ελπίζω μελλοντική σύζυγος στο Πήλιο. Την επισκέπτομαι μια φορά το μήνα, όταν έχω ένα μακρύ Σαββατοκύριακο. Νοικιάζουμε ένα εξοχικό μαζί της εδώ για λίγες μέρες και περνάμε χρόνο. Τον υπόλοιπο χρόνο ζούμε χωριστά. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Ήμουν παντρεμένος στο παρελθόν, ήμασταν παντρεμένοι για 7 χρόνια. Ήμασταν κυριολεκτικά μαζί στο σπίτι όλη την ώρα και κάθε μέρα. Και ήταν πολύ δύσκολο. Γι' αυτό μη βιαστείτε να πάρετε μια αρνητική απόφαση υπέρ αυτής της σχέσης.м

Senior Member
    Τοσα χρονια δεν ηξερες πως δεν εχει τελειωσει το Λυκειο; Τωρα ξαφνικα σε πειραξε; Μηπως απλα εκανες την πλακα σου και τωρα την βαρέθηκες; Διαβασα σε θεμα σου χρονια πριν οτι απο τοτε σου χε πει πως μαζι σου θελει οικογενεια.
    Εισαι εκμεταλλευτής !

Member
    Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι δεν μπορεί να βρει δουλειά...Γιατί δεν πάει να καταρτιστεί κάπου, να σπουδάσει κάτι; Γιατί δεν πάει σε ΕΠΑΛ; Εκεί πρέπει να το προσπαθήσεις για να ΜΗΝ τελειώσεις. Τεμπελιά υπάρχει από πίσω ή περιμένει να βρει κάποιο θύμα να πληρώνει πάντα για αυτήν; Eίναι άδικο να πληρώνεις εσύ για τα πάντα. Για δοκίμασε να κάνεις περικοπές, να την βγάζετε σαν 15χρονοι, ώστε να ελέγξεις κιόλας αν θα αλλάξει κάτι στο ενδιαφέρον της. Όταν λες ότι θέλει να κάνει πράγματα αλλά θέλουν λεφτά τι εννοείς; Μήπως θέλει να της ανοίξεις κιόλας κανένα μαγαζί για να γίνει αφεντικό;
    Έχεις κολλήσει λόγω σεξ και εμφάνισης. Αυτές οι καταστάσεις δεν έχουν καλή κατάληξη. Αν τύχει να βρει κάποιον που θα της τάξει αποκατάσταση (παιδιά, χρήμα, γάμο) πράγμα διόλου απίθανο από τα ίνστα κλπ θα σε πετάξει κατευθείαν. Θέλει και παιδιά. Άμα βαριέσει να σηκωθείς από την καρέκλα δύσκολο να αντέξεις την ενασχόληση και την ευθύνη που απαιτεί η ανατροφή ενός παιδιού.

Page 1 of 2 12 LastLast