σοσιαλ μιντια , εφαρμογες , τεχνητη νοημοσυνη - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 34
    Banned
    Το θέμα είναι φουλ κοινωνικό και επικοινωνιακό . Είναι ξεκάθαρα ψυχολογία. Ψυχολογία της μάζας . Κατεύθυνση και χειραγώγηση . Η τεχνητή νοημοσύνη ήδη υφίσταται και με ασύλληπτους ρυθμούς . Για αυτό ψάχνω απόψεις .

Senior Member
    Ο κίνδυνος δεν είναι "μεταφυσικός τρόμος" όπως κάποιοι τον φαντάζονται, έχει πολύ ζουμί σε πεδία χρήσης, επιρροής μέσω κοινωνικής απεύθυνσης, οι ταχύτητες είναι πολύ μεγάλες και ξεπερνούν τα προβλεπόμενα κατά πολύ, η εργαλειοποίηση για σκοπούς που είναι αλλότριοι σε ό,τι ο χρήστης μπορεί να σκεφτεί ή σκόπευε, η παραμέριση της ιδίας βούλησης (όπως στη χρήση έργων και στην εικονική "επαναφορά" ανθρώπων που έχουν φύγει από τη ζωή (υπάρχουν ήδη άνθρωποι που προσπαθούν να αυτοπροστατευτούν από τη μελλοντική τους χρήση για σκοπούς που φυσικά δε θα γνωρίζουν ή συναινούν αφού δε θα είναι πλέον στη ζωή, πχ Μάικλ Ντάγκλας για ένα γνωστό παράδειγμα), οι σχέσεις μεταξύ μειονοτήτων ή ευαίσθητων ηλικιακά ανθρώπων, πχ παιδιά (με παιδική πορνογραφία από χρήση AI), η διαρκής παρακολούθηση άγριων ειδών για το "καλό τους", εδώ γελάω, οι επιπτώσεις σε νεαρές ηλικίες μέσω της εξάρτησης και του σχηματισμού μιας μαζικής συνείδησης, είναι ένα τεράστιο και κλιμακούμενο ολοένα πεδίο επιρροών και μετασχηματισμών επιρροής και τεχνοκρατίας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by tziovani View Post
    Το θέμα είναι φουλ κοινωνικό και επικοινωνιακό . Είναι ξεκάθαρα ψυχολογία. Ψυχολογία της μάζας . Κατεύθυνση και χειραγώγηση . Η τεχνητή νοημοσύνη ήδη υφίσταται και με ασύλληπτους ρυθμούς . Για αυτό ψάχνω απόψεις .
    άι γεια σου.

biscochicco
    Guest
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Ο κίνδυνος δεν είναι "μεταφυσικός τρόμος" όπως κάποιοι τον φαντάζονται, έχει πολύ ζουμί σε πεδία χρήσης, επιρροής μέσω κοινωνικής απεύθυνσης, οι ταχύτητες είναι πολύ μεγάλες και ξεπερνούν τα προβλεπόμενα κατά πολύ, η εργαλειοποίηση για σκοπούς που είναι αλλότριοι σε ό,τι ο χρήστης μπορεί να σκεφτεί ή σκόπευε, η παραμέριση της ιδίας βούλησης (όπως στη χρήση έργων και στην εικονική "επαναφορά" ανθρώπων που έχουν φύγει από τη ζωή (υπάρχουν ήδη άνθρωποι που προσπαθούν να αυτοπροστατευτούν από τη μελλοντική τους χρήση για σκοπούς που φυσικά δε θα γνωρίζουν ή συναινούν αφού δε θα είναι πλέον στη ζωή, πχ Μάικλ Ντάγκλας για ένα γνωστό παράδειγμα), οι σχέσεις μεταξύ μειονοτήτων ή ευαίσθητων ηλικιακά ανθρώπων, πχ παιδιά (με παιδική πορνογραφία από χρήση AI), η διαρκής παρακολούθηση άγριων ειδών για το "καλό τους", εδώ γελάω, οι επιπτώσεις σε νεαρές ηλικίες μέσω της εξάρτησης και του σχηματισμού μιας μαζικής συνείδησης, είναι ένα τεράστιο και κλιμακούμενο ολοένα πεδίο επιρροών και μετασχηματισμών επιρροής και τεχνοκρατίας.
    Αυτα που λές μου φαίνονται σωστά και λογικά. Η επιλογή παντα θα υπάρχει όπως πάντα υπήρχε μόνο που τόσα γίνεται πιό εύκολα. Παντα υπάρχει η επιλογή όμως. Η παιδεία για παράδειγμα είναι σημαντική στο να σταματήσουν να διαιωνίζονται αυτές οι συμπεριφορές και προτιμήσεις. Ο ανθρωπός ενα έχει εξελιχθεί τεχνολογικά, σαν είδος δε διαφέρει και πολυ με τους πρωτογονους μας. Είναι πολύ αμφιλεγόμενο το θέμα. Ομως επιμένω στην αποψή μου, ότι είχε να δώσει η Α.Ι το εδωσε. Καλως η κακως για να αλλάξει κάτι έρχεται πρώτα η κοινωνική εξαθλιωση. Πάμε χρόνια πίσω με όλα αυτά. Αντι να βιαζεις τα παιδιά σου τα δημιουργείς σε Α.Ι ενα παραδειγμα που με ηρθε στο μυαλο.
    Γενικά ξαναγυρνάμε στο μεσαίωνα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by biscochicco View Post
    Αυτα που λές μου φαίνονται σωστά και λογικά. Η επιλογή παντα θα υπάρχει όπως πάντα υπήρχε μόνο που τόσα γίνεται πιό εύκολα. Παντα υπάρχει η επιλογή όμως. Η παιδεία για παράδειγμα είναι σημαντική στο να σταματήσουν να διαιωνίζονται αυτές οι συμπεριφορές και προτιμήσεις. Ο ανθρωπός ενα έχει εξελιχθεί τεχνολογικά, σαν είδος δε διαφέρει και πολυ με τους πρωτογονους μας. Είναι πολύ αμφιλεγόμενο το θέμα. Ομως επιμένω στην αποψή μου, ότι είχε να δώσει η Α.Ι το εδωσε. Καλως η κακως για να αλλάξει κάτι έρχεται πρώτα η κοινωνική εξαθλιωση. Πάμε χρόνια πίσω με όλα αυτά. Αντι να βιαζεις τα παιδιά σου τα δημιουργείς σε Α.Ι ενα παραδειγμα που με ηρθε στο μυαλο.
    Ρε μπισκότο ε βέβαια δεν θα αφήσει τα παλιά πίσω του και θα πάει στα καινούρια; Κακό είναι αυτό και γιατί εξηγήσε μου. Να μένουμε στα ίδια δηλαδή; Να καλλιεργουμε μόνο χόρτα;
    Ναι; Έχουμε γκιλοτίνες και παπάδες να καταδικάζουν μάγισσες σε θάνατο; Τι σχέση έχει το "ίντερνετ" με το "Μεσαίωνα"; Κατ' αρχήν είναι δύο διαφορετικοί ορισμοί σαν να λέμε "Διάστημα", "Ιστορία".
    Last edited by HarleyQuinn; 27-09-2023 at 22:17.

Senior Member
    Η παιδεία δε θα χρησιμοποιήσει, (αν δε χρησιμοποιεί ήδη) AI; Οι τεχνολογίες εξαπλώνονται μέσα στα ξεχωριστά
    πεδία, που αν τα κοιτάξουμε από πάνω, είναι ένα τεράστιο πεδίο με υποπεδία δλδ. Ένα σύστημα, που διαχωρίζει
    τις λειτουργίες του σε τομείς, ωστόσο η τεχνολογία διαπερνά και λειτουργεί σε όλες. Και η ιδεολογία που διαχέεται
    τις κρατά ενωμένες. Όπως ανέφερε ο tziovani, είναι χειρισμός σε μαζικό επίπεδο αλλά και σε ατομικό (η ανάγκη για
    αποδοχή από την ομάδα πχ παίζει πολύ δυνατά στο προσωπικό επίπεδο, αλλά πάνω σε αυτή την ανάγκη πατάει και
    η αναζήτηση των λάικς, ο καθαγιασμός της κατανάλωσης, ο εξωραισμός μιας πραγματικότητας που χαίνει και διολισθαίνει
    στην επαναλαμβανόμενη και επιβαλλόμενη σήψη με προπετάσματα του θεάματος. Υποτασσόμαστε, δημιουργούμε κουκίδες
    σκλαβιάς που ενώνονται με άλλες κουκίδες σκλαβιάς και αέναου ξεγελάσματος, αλλά σε ρυθμούς τέτοιους που πολτοποιούν το ένα
    και συσσωματώνουν καταπιέσεις στην χιλιοστή. Δεν είναι η αποκαλυπτική φρίκη της επανάστασης της μηχανής που απασχολεί εμένα τουλάχιστον στην τωρινή μου εξέταση, είναι το πώς αυτή η τεχνολογία περνάει στην κοινωνία και με ποιους μηχανισμούς, τόσο από πάνω όσο και από κάτω και οριζόντια και σε ποια χέρια είναι και τι βγάζουν απ΄αυτή. Υπάρχουν καταπιέσεις και εξάρσεις ψυχικών ασθενειών
    σε παγκόσμιο επίπεδο, το bullying ξεπερνάει τα φυσικά σύνορα όπως τα ξέραμε, όλα αυτά τα φαινόμενα θέλουν εξέταση από
    φρέσκιες ματιές.

biscochicco
    Guest
    Μου άνοιξες το βλέφαρο τώρα...
    Το ίντερνετ-τεχνολογια είναι ένα προπαγανδιστικό μέσο που με τις πολιτικές μου ακολουθούνται μας πάνε αιώνες πίσω. Το άλλο με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους δε το λέω εγώ το λένε οι επιστήμονες, ακόμα έχουμε χροοοονια μπροστά μας για να εξελιχθουμε από ζώα σε κάτι αλλο. Γενετικά ο άνθρωπος δεν έχει διαφοροποιηθεί από τον πρώτο άνθρωπο απλά έχουν μεταλαμπαδεύσει ικανότητες στο dna μας που τότε δεν τις ήξεραν, καινούρια ένστικτα ας πουμε. Δεν έχει πολύ σημασια αν μαζεύουμε χόρτα ή μετοχές, το ποιόν είναι το ιδιο. Δεν έχουμε αλλάξει σαν άνθρωποι, σαν νοοτροπία οι ρίζες μας είναι βαθιά χωμένες.
    Δεν τα σύγκρινα αγαπητή. Τα έφερα σε μια επαγωγική σκέψη.

Senior Member
    Μου άνοιξες το βλέφαρο τώρα...
    Το ίντερνετ-τεχνολογια είναι ένα προπαγανδιστικό μέσο που με τις πολιτικές μου ακολουθούνται μας πάνε αιώνες πίσω. Το άλλο με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους δε το λέω εγώ το λένε οι επιστήμονες, ακόμα έχουμε χροοοονια μπροστά μας για να εξελιχθουμε από ζώα σε κάτι αλλο. Γενετικά ο άνθρωπος δεν έχει διαφοροποιηθεί από τον πρώτο άνθρωπο απλά έχουν μεταλαμπαδεύσει ικανότητες στο dna μας που τότε δεν τις ήξεραν, καινούρια ένστικτα ας πουμε. Δεν έχει πολύ σημασια αν μαζεύουμε χόρτα ή μετοχές, το ποιόν είναι το ιδιο. Δεν έχουμε αλλάξει σαν άνθρωποι, σαν νοοτροπία οι ρίζες μας είναι βαθιά χωμένες.
    Δεν τα σύγκρινα αγαπητή. Τα έφερα σε μια επαγωγική σκέψη.
    Τι λες βρε μπισκότο τα διαβάζεις αυτά που γράφεις; ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ πάει ΠΙΣΩ;;;; Το ίντερνετ είναι η επανάσταση των αιώνων. Όλοι το λένε και το προσκυνούν δηλαδή δεν το λέω εγώ. Επιπλέον κάνεις λάθος έχουμε διαφοροποιηθεί νοητικά πάρα πολύ από τον πρώτο άνθρωπο, έτσι είναι ο άνθρωπος εξελίσσεται πάνω σε βάσεις προηγούμενων αιώνων δεν είναι δραματικό αυτό. Έτσι κάνουν όλοι οι οργανισμοί εξελλίσονται πάνω σε βάσεις προηγούμενες πώς αλλιώς θα γίνει δηλαδή για εξηγήσε μου. ΑΥτό για τις ρίζες που είναι βαθιά χωμένες. Φυσικά και θα έχουμε ρίζες σου εξήγησα πριν. Καταστροφολογείτε και φέρνετε την δυστοπία από την δική σας οπτική μεριά δεν βλέπεται τα θετικά. Τέλος πάντων εγώ πιστεύω στη νέα γενιά που γίνεται όλο και καλύτερη και πως ο καπιταλισμός απέτυχε και θα εκπέσει. Πάμε σε ένα σύστημα οικολογικό. Το ίντερνετ παίζει βασικό ρόλο στην συλλογική ανθρώπινη συνείδηση όπως έλεγε και ο Μαρξ και θα δούμε τι ρόλο θα παίξει στην ιστορία.

Υ.Γ: Μπορεί και να είμαστε γέροι και να μην το δούμε βέβαια :Ρ

Senior Member
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Πάμε σε ένα σύστημα οικολογικό. :Ρ
    δηλαδη;
    τι σχεση εχει το οικονομικο συστημα με την οικολογια;

Senior Member
    Quote Originally Posted by nikos2 View Post
    δηλαδη;
    τι σχεση εχει το οικονομικο συστημα με την οικολογια;
    Η Οικολογία είναι πολιτικό σύστημα.

Πηγή https://en.wikipedia.org/wiki/Political_ecology

Banned
    συμφωνω στην καθε προταση σου
    το τελευταιο χρονικο διαστημα , εχει γινει μια εκρηξη βιας στις νεαροτερες ηλικιες , μεσω σοσιαλ ( τικ τοκ , σναπτσατ κλπ) , βγαινουν οπλα σε συναυλιες με τραπερς και ολα αυτα οργανωνονται αμεσα μεσω τετοιων δικτυων . κλεινονται ραντεβου για ξυλοδαρμους και ανεβαινουν αμεσως στον διαμοιρασμο . εκρηξη παιδικης πορνογραφιας , ( 12χρονη κολωνος , κλπ ) .

Banned
    αρχιζω και πιστευω οτι ο νεομεσαιωνας ειναι πλεον στην οθονη μας

Banned
    Η παιδεία δε θα χρησιμοποιήσει, (αν δε χρησιμοποιεί ήδη) AI; Οι τεχνολογίες εξαπλώνονται μέσα στα ξεχωριστά
    πεδία, που αν τα κοιτάξουμε από πάνω, είναι ένα τεράστιο πεδίο με υποπεδία δλδ. Ένα σύστημα, που διαχωρίζει
    τις λειτουργίες του σε τομείς, ωστόσο η τεχνολογία διαπερνά και λειτουργεί σε όλες. Και η ιδεολογία που διαχέεται
    τις κρατά ενωμένες. Όπως ανέφερε ο tziovani, είναι χειρισμός σε μαζικό επίπεδο αλλά και σε ατομικό (η ανάγκη για
    αποδοχή από την ομάδα πχ παίζει πολύ δυνατά στο προσωπικό επίπεδο, αλλά πάνω σε αυτή την ανάγκη πατάει και
    η αναζήτηση των λάικς, ο καθαγιασμός της κατανάλωσης, ο εξωραισμός μιας πραγματικότητας που χαίνει και διολισθαίνει
    στην επαναλαμβανόμενη και επιβαλλόμενη σήψη με προπετάσματα του θεάματος. Υποτασσόμαστε, δημιουργούμε κουκίδες
    σκλαβιάς που ενώνονται με άλλες κουκίδες σκλαβιάς και αέναου ξεγελάσματος, αλλά σε ρυθμούς τέτοιους που πολτοποιούν το ένα
    και συσσωματώνουν καταπιέσεις στην χιλιοστή. Δεν είναι η αποκαλυπτική φρίκη της επανάστασης της μηχανής που απασχολεί εμένα τουλάχιστον στην τωρινή μου εξέταση, είναι το πώς αυτή η τεχνολογία περνάει στην κοινωνία και με ποιους μηχανισμούς, τόσο από πάνω όσο και από κάτω και οριζόντια και σε ποια χέρια είναι και τι βγάζουν απ΄αυτή. Υπάρχουν καταπιέσεις και εξάρσεις ψυχικών ασθενειών
    σε παγκόσμιο επίπεδο, το bullying ξεπερνάει τα φυσικά σύνορα όπως τα ξέραμε, όλα αυτά τα φαινόμενα θέλουν εξέταση από
    φρέσκιες ματιές.
    συμφωνω . θυμαμαι πριν απο μερικους μηνες , ηθελα να παρω ενα δωρο σε ενα 12 χρονο παιδι . μπαινω σε ενα καταστημα και ρωτησα τι θα μπορουσα να παρω ....μου απαντησαν θα παρεις αυτο γιατι γινεται χαμος στο τικ τοκ ...οντως το δωρο αυτο ηταν η <<βελτιστη >> επιλογη , παρα ενα βιβλιο . το παιδι αυτο ξετρελαθηκε ....

Senior Member
    Trigger warning. Όχι για όσα δεν έχουν δουλέψει τραύματα από παιδική κακοποίηση,
    και εκβιασμό, όπως και cyber bullying.
    Για τα άλλα: Δείτε το Cyber Hell. Περιγράφει όσα λέγαμε παραπάνω. Περιπτώσεις που
    chat rooms γίνονταν πεδία παρακολούθησης, σεξουαλικών εκβιασμών και παιδικής πορνογραφίας.

Member
    Επιδειξιομανία, ωραιοπάθεια, ατομικισμός, υπερκαταναλωτισμός, τοξικότητα, χειραγώγηση, φακέλωμα, οχλοκρατία...Τέτοια είναι τα social media. Είναι φοβερό ότι παράλληλα δεν έχουν την παραμικρή θετική επίδραση στην επικοινωνία και στο πρόβλημα της μοναξιάς. Αν όλα τα σοσιαλ τα έπαιρνε ο διάολος, ο κόσμος θα γινόταν αυτοστιγμεί καλύτερος.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast