φοβαμαι για μενα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Senior Member
    Originally posted by persefoni1986
    Αυτο που κανω τωρα δλδ το να γραφω σε φορουμ για μενα ισως αποτελει το τελευταιο σταδιο στις λυσεις που εχω σκεφτει. Εδω και ενα μηνα παω απο το κακο στο χειροτερο. Χωρισα προσφατα και ενω πιστευα πως θα ηρεμουσα γτ η σχεση μου με πιεζε παρα πολυ σε ολα τα θεματα και δεν ειχα την ελευθερια να εκφρασω ουτε τη γνωμη μου γτ αλλιως επεφτε ξυλο, τελικα εγινε το αντιθετο. Ειμαι χειροτερα. Τα νευρα μου εχουν γινει κουρελια σε σημειο που πολλες φορες δεν μπορω να τα ελεγξω, δεν τρωω, κλαιω με το παραμικρο, δεν εχω ορεξη να κανω απολυτως τπτ. Βρηκα μια δουλεια που ευχομουν να ξαναπιασω και τωρα δεν μου προκαλει κανενα ενδιαφερον. Ολα μου φαινονται βουνο βουνο βουνο. Εχω αφεθει εντελως στη μοιρα μου. Δεν αντεχω αλλο παιδια. Τα χω παιξει αληθεια. Δεν ξερω....Πραγματικα αν συνεχισω ετσι δεν εχει νοημα η ολη υποθεση. Τι να το κανεις να ζεις ενω εισαι τοσο χαλια δε ξερω....
    κατ αρχας ηρεμησε
    οταν ειμαστε τοσο απελπισμενοι που δεν βλεπουμε καμια λυση μπροστα μας κι ολα μας φαινονται ματαια, υπαρχουν ανθρωποι που μπορουν να μας βοηθησουν κι εχουν βοηθησει πολλους πριν απο μας , να βρουν τη ακρη .....

σκεφτηκες να ζητησεις την βοηθεια ενος ψυχοθεραπευτη?

και μονο που ανεφερες οτι υπηρχε θεμα σωματικης βιας εκ μερους του, καθε συζητηση περι του αν εκανες καλα,εχει ληξει.
    δεν υπαρχει αλλη λυση οταν ο αντρας (συνηθως) καταφευγει στην σωματικη βια,απο την φυγη και εκανες ΑΡΙΣΤΑ.

το θεμα ειναι πως θα συνερθεις,ειδικα εφοσον το βιωνεις τοσο ασχημα οσο μας ο περιεγραψες.

κατα τη γνωμη μου θα πρεπε ναζητησεις βοηθεια...
    ειναι κριμα να παιδευεσαι ετσι, μονη σου....ασε καποιον να μοιραστει το βαρος σου...

Senior Member
    καλησπερα σου περσεφονη.εγω θα αρχισω απο το τελος.ζεις γιατι στο μελλον δεν θα εισαι τοσο χαλια,και θα γινεις και ευτυχισμενη αρκει να το θελησεις και να το προσπαθησεις και οχι να το περιμενεις απο τον ουρανο.Δεν το συζηταμε βεβαια το γεγονος πως εφυγες απο εναν τετοιο αντρα ειναι οτι καλυτερο θα μπορουσες να κανεις.απλα τωρα η μοναξια σου χτυπησε την πορτα και ειναι λιγο δυσκολο.λιγο υπομονη σε αυτο και λιγο προσπαθεια για περισοτερη κοινονοικοποιηση απο μερους σου.και το βουνο μπορει να ειναι ψηλο αλλα βηματακι βηματακι φτανουμε και στην κορυφη,και μετα βλεπουμε και ψηλοτερα βουνα .....

Junior Member
    Δεν τον χωρισα εγω εκεινος με χωρισε γτ δεν ηθελα να ξαναπαω να μεινω μαζι με τη μανα του. Οσο για τη βια μου ελεγε πως δεν το κανει επιτηδες και πως απλα χρειαζεται βοηθεια να ξεπερασει τα νευρα του. 2 χρονια δεν του εφερνα αντιρρηση σε τπτ. Δουλευα απ το πρωι μεχρι το βραδυ να βγαινουν οι υποχρεωσεις, εκανα μετα τις δουλειες στο σπιτι για να λαμπει μη τυχον και ερθει η πεθερα και δει ενα κοκκο σκονης, οταν ειχε νευρα δεν μιλουσα απλα ακουγα σιωπηλα και τα δεχομουν. Γτ? Δεν ξερω ισως γτ οταν περναγαν ολα αυτα γινοταν αλλος ανθρωπος και πιστευα πως θα αλλαξει καποια στιγμη και θα ηρεμησει. Πιστευα πως εκανε καλα και το τελειωσε για να μπορεσω να κοιταξω εμενα. Και τελικα καταντησα ρακος. Εχω σκεφτει πολλες φορες να παω σε ειδικο. Αλλα παω το βραδυ στη δουλεια, πινω γυρναω σπιτι και ξυπναω λιγες πριν φυγω. Νιωθω εξαντληση δεν ξερω αν με καταλαβαινεις. Παντως δε νομιζω να εχει μεινει κατι αλλο. Ειχα παει στην αρχη μου δωσανε κατι χαπια τα οποια με εκαναν να κοιμαμαι ολη μερα. Απλα δεν εχω τα λεφτα να παω σε γιατρο και δεν ξερω που μπορει να μου δωσουν βοηθεια χωρις να χρειαστει να πληρωσω

Senior Member
    περσεφονη
    υπαρχουν κεντρα ψυχικης υγειας σε ολες τις μεγαλες πολεις οπου μπορεις να βρεις καποια βοηθεια χωρις λεφτα η με ελαχιστα λεφτα

Junior Member
    μαλλον αυτο θα πρεπει να κανω θα το ψαξω γτ δεν αντεχω αλλο κουραστηκα πραγματικα κι αυτη τη στιγμη που γραφω κλαιω δεν το μπορω αλλο αυτο

Senior Member
    Περσεφονη, καλως ηρθες καταρχην

σιγουρα υπάρχουν επιλογες, αρκει να μπορουμε να τις βλεπουμε.

Αν επιτρεπεται μενεις σε καποια πολη? Σε ρωταω γιατι υπάρχουν σε καποιες απο αυτες Κ.Ψ. Υ. (Κεντρα Ψυχικης Υγιεινης) που το κοστος ειναι πολυ μικρο. Τα χαπια σε ανακουφιζουν ισως απο καποια συμπτωματα, δεν σου δινουν τη ζωη που θες.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

περσεφόνη....ο λόγος που ανεχόσουν τη βία ήταν γιατί ασυνείδητα ένιωθες πως άξιζες κάτι τέτοιο?

καλώς ήρθες

Junior Member
    καταρχην μενω στην αθηνα νοτια προαστια. Οσο για τη βια δεν ξερω γτ γτ μου ελεγε πως θα αλλαξει και πως δεν θα ξαναγινει. Πως πρεπει κι εγω να τον βοηθησω να ξεπερασει τη κουραση που του ειχε προκαλεσει η πρωην του και τον ειχε κανει νευρικο.

Senior Member
    περσεφονη, υπάρχουν στην Αθηνα σιγουρα ΚΨΥ. Σε καποια εχω ακουσει πώς γινεται πολυ καλη δουλεια. Απο τη στιγμη που εχεις υποστει τοση ταλαιπωρια κ εσυ κ ολοι οσοι εχουμε νιωσει ασχημα, αξιζει να βρουμε τον τροπο να γιατρεψουμε τις πληγες μας.

ειναι λογικο να αισθανεσαι απελπισια...οσο για τη βια, ναι ολοι ενα λογο βρισκουμε οταν κανουμε κατι που ξερουμε οτι βλαπτει τον αλλο.

οι αλλοι δεν μας κανουν, καλους, κακους, νευρικους, ασχημους, ωραιους...μονοι μας αφηνομαστε.για τους λογους μας σιγουρα παντως.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Junior Member
    με παιρνει σχεδον καθε μερα τηλ στο φιλικο λεει μου δινει συμβουλες και στο τελος καταληγει να μου φωναζει για το λογο οτι δεν ακουγομαι καλα και πως για ολα φταιω εγω γτ δεν του ανοιγομουνα. Φοβομουνα ρε παιδια. Φοβομουν να του πω πως εχω θυμωσει πχ στη μανα του ακομα και για δικαιο λογο γτ δεν θα το καταλαβαινε. Ποτε δεν το καταλαβαινε. Φοβομουν να του πω πως δεν συμφωνω με κατι γτ θα γινοταν το ιδιο. Οπως κι εγινε του ειπα δεν θελω να ξαναπαω να μεινω με τη μητερα σου και με χωρισε

Senior Member
    καλη μου κοπελα
    πρεπει να κοψεις την επαφη μαζι του αμεσα. δεν γινεται αλλιως.οσο του επιτρεπεις να επεμβαινει σαν μεντορας η δεν ξερω και γω τι αλλο τοσο θα σε πηγαινει πισω.τιποτα δεν θα χασεις κοβοντας την επαφη μαζι του.τιποτα εκτος απο το φοβο,τη δειλια ,την απογοητευση και τη θλιψη

ολα αυτα που περνας τωρα μου μοιαζουν σαν φυσικη εξελιξη τοσο καιρο καταπιεζοσουν λογικο ειναι το ειναι σου να ξεσπασει καποτε εστω και ετσι!!!

να μην νιωθεις ασχημα που μιλας γι αυτο.αυτος που εχει πραγματικο προβλημα θα πρεπε να νιωθει ασχημα.ο θυτης δηλαδη και οχι το θυμα.οσο και να λεει ο κυριος οτι αν ειχες φερθει αλλιως θα φερονταν αλλιως κι αυτος ειναι δικαιολογιες.και προσπαθεια να σε χειραγωγησει μεσω τυψεων φοβου κτλ.

εκτος απο τα κεντρα ψυχικης υγειας υπαρχουν νομιζω και τηλεφωνικες γραμμες για κακοποιημενες γυναικες.και διαφορα σιτε σχετικα στο διαδικτυο
    Dum spiro spero (?)

Senior Member
    Συμφωνω με την Helena.

Βρηκα αυτα στο νετ, νομιζω αξιζει να μιλησεις, να παρεις μια γενικη ισως κατευθυνση ή εικονα κ να δεις οτι κανεις μας δεν αξιζει τη βια ως αποδοκιμασια για το τί κανει ή δεν κανει.

ΓΡΑΜΜH SOS ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ 210-3220900
    ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑ: 210 5235318 και 5235250
    ΠΕΙΡΑΙΑΣ: 210 4112091 και 4129101

Ισως να βρεις κατι ενδιαφερον κ σ αυτο το Link

http://www.kypeko.gr/docs/Dimosiefsis/WomenAbuse.pdf

Senior Member
    Περσεφόνη έχεις σκεφτεί πόσο τυχερή είσαι που ξέμπλεξες με έναν τέτοιο άνθρωπο;Φαντάσου τις γυναίκες που τα ανέχονται μια ζωή.Τώρα είναι νωρίς και πιστεύω ότι νιώθεις θυμό περισσότερο για όσα πέρασες.Πήγαινε να μιλήσεις σε ειδικό και μιας και είσαι στα νότια προάστια θα σου πρότεινα να απευθυνθείς στο Κ.Ψ.Υ του Πειραιά έχω ακούσει ότι γίνεται καλή δουλειά.
    Οταν ηρεμήσεις όταν καταλάβεις ότι απελευθερώθηκες θα δείς πιο αισιόδοξα τα πράγματα θα μπορείς να ονειρεύεσαι και να ξαναφτιάξεις την ζωή σου πάνω σε σωστές βάσεις.Απαγόρευσέ του να σε παίρνει τηλ.άλλαξε νούμερο ξέχνα ότι υπάρχει και ανασυγροτήσου.Γιατί του αφήνεις δικαιώματα να σε βρίζει.Συγνώμη τον θες πίσω;Ανοιξε το στόμα σου και μίλα στον κομπλεξικό τι θα σου κάνει θα έλθει να σε δείρει;Κοπέλα μου έχω ανεχτεί πολλά εγώ που μιλάω τώρα αλλά είσαι ελεύθερη μπορείς να το καταλάβεις;Και αν περνούσα σήμερα αυτά που πέρασα στο παρελθόν θα τον είχα διώξει κλωτσιδόν.Ξεσηκωθηκα 50 χρονών γυναίκα και δεν ανέχομαι άλλη πίεση όχι ξύλο που βρισκόμαστε στη Σαουδική Αραβία;

Senior Member
    και τωρα λοιπον περσεφονη με το ωραιο ονομα ηρθε η ωρα να κανεις κατι και για σενα!
    ηρθε η ωρα να σε αγαπησεις περισσοτερο.θα συμφωνησω με ολους τους υπολοιπους και θα σου πω και εγω οτι καθε επαφη με αυτον τον ανθρωπο που αν θες και τη γνωμη μου εχει πολυ μεγαλο μεριδιο για την κατασταση σου σημερα,θα σε κανει ακομα χειροτερα..δεν ξερω πως μπορεσες και ανεχτηκες τετοιες καταστασεις,σημασια ομως εχει πως ο,τι εγινε εγινε και η ζωη συνεχιζεται και ακομα και αν δεν σου αρεσει θα σε τραβηξει!λοιπον!απο σημερα αρχισε να κανεις ο,τι σε ευχαριστει?δεν εχεις ορεξη?θα ερθει μην ανησυχεις!μην το βαλεις κατω.απο τη στιγμη που υπαρχουν και κεντρα που προσφερουν βοηθεια με τοσο μικρο κοστος δεν το συζητω να πας!
    λες οτι το φορουμ ειναι η τελευταια λυση...τι αλλο εχεις δοκιμασει δηλαδη?
    πριν απο τη σχεση με αυτον τον \'\'ανθρωπο\'\' ησουν καλα?

Senior Member
    Συμφωνώ και εγώ με τους υπόλοιπους..
    Πέρασες μια τραυματική κατάσταση με αυτόν τον άνθρωπο που δε πρέπει να επιτρέψεις να σου ξανασυμβεί. Διέκοψε την επικοινωνία μαζί του και κάνε μια νέα αρχή.. Ο,τι νιώθεις τώρα οφείλεται σε όσα πέρασες μαζί του και μόνο ένας ειδικός μπορεί να σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις. Είσαι πολύ νέα για να ανέχεσαι αυτά τα πράγματα, ζήσε τη ζωή σου μακρία του. Αυτοί οι άνθρωποι ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν αλλάζουν.. Να το θυμάσαι αυτό..
    Αυτό λοιπόν που εγώ θα σου πρότεινα είναι να διακόψεις την επικοινωνία μαζί του και να ζητήσεις βοήθεια ή απο κάποιο κέντρο ή κάποιο ψυχολόγο ή ο,τι σε κάνει να νιώθεις άνετα αλλά ΜΑΚΡΙΑ απο αυτόν. Εξάλλου ότι έκανε είναι εντελώς παράνομο μπορούσες ακόμα και να τον καταγγείλεις.. Αλλά το καλύτερο τώρα είναι να κάνεις αυτό που θα σε κάνει νιώσεις καλύτερα και να συνεχίσεις τη ζωή σου.. Αυτός ο άνθρωπος ΔΕΝ είναι η ζωή σου.. Είναι απλά μια κακή εμπειρία, ένα άσχημο τμήμα της που πρέπει να αφήσεις πίσω σου.. Βρες το θάρρος να το κάνεις.