Άγχη που μου καταστρέφουν την ημέρα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Junior Member

Άγχη που μου καταστρέφουν την ημέρα

Τελευταίο άρθρο σε αυτό το σαιτ το μακρινό 2019, απο τότε τόσα έχουν αλλάξει αλλά και πολλά παραμένουν ίδια. Θα μπορούσα να πω οτι έχω καταφέρει πράγματα που μόνο και μόνο που τα σκεφτόμουν μου φαινόντουσαν απίστευτο βουνό ωστόσο ακόμη και αυτά δεν με έχουν κάνει να παραμερίσω άγχη που είχα παλαιότερα.

Το άγχος με συνοδεύει απο πολύ μικρή ηλικία και αποφάσισα να πάρω βοήθεια απο ψυχολόγο στα 15 μου κάνοντας θεραπείες μέχρι περίπου τα 20 μου σε σπαστά διαστήματα. Δεδομένου οτι είμαι ενας άνθρωπος που δυσκολεύεται πάρα πολύ να εξωτερικεύσει τα συναισθήματα του και να μιλήσει, θεωρώ οτι με βοήθησε αρκετά ωστόσο δεν με έκανε ποτέ να τα ξεπεράσω εξολοκλήρου.

Ο λόγος που γράφω αυτό το ποστ είναι οτι σε ένα πράγμα με κρατούσε εντελώς πίσω το άγχος μου όλα αυτά τα χρόνια και αυτό είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και η σεξουαλική επαφή. Παρόλο οτι είχα στα χρόνια μου στο Λύκειο 2 χρόνια σχέση, δεν είχαμε ολοκληρώσει με αποτέλεσμα ήταν ενας τομέας που μου δημιούργησε απίστευτο άγχος τα υπόλοιπα χρόνια. Στα υπόλοιπα χρόνια, αρκέστηκα σε κάποια πρώτα και δεύτερα ραντεβού που στην συνέχεια έβρισκα προφάσεις να το λήξω. Και φτάνουμε στο σήμερα, εδώ και περίπου ένα μήνα αποφάσισα οτι πρέπει να αντιμετωπίσω ακόμη ένας άγχος μου (ίσως το μόνο που είχα αφήσει) πιστευοντας ότι όλα πηγάζουν απο εκεί. Αμ δε. Είμαι σε σχέση με μια κοπέλα και έχουμε βρεθεί σε ερωτική επαφή αρκετές φορές αλλά το άγχος παραμένει εκεί και όχι μόνο εκεί αλλα σε διάφορους τομείς της ζωής μου.

Μετά απο αρκετά χρόνια, βρήκα έναν άνθρωπο που όχι μόνο είναι για το σεξουαλικό κομμάτι αλλα μπορώ να της πω για την ημέρα μου, τα προβλήματα μου και να με ακούσει και να εκφέρει την άποψη της. Ωστόσο εγω χαλαρώνω ελάχιστες ώρες της ημέρας, ίσως τον τελευταία καιρό έχω αρκετά πράγματα να αντιμετωπίσω, Δουλειά - Σχολή - Υποχρεώσεις - Σχέση.

Γράφοντας αυτό το ποστ καταλήγω στο ότι δεν ξέρω τι προσδοκώ, ίσως να μιλήσω ανοιχτά ανώνυμα? Να ακούσω ενα και εγω τα ίδια πέρασα αλλα τα κατάφερα? Να νιώσω ενα φιλικό ταπ-ταπ στην πλάτη λέγοντας οτι θα τα καταφέρεις? Να δεχθώ συμβουλές που βοήθησαν και άλλο κόσμο και ίσως βοηθήσουν και εμένα?
    Απλά όταν έχω να αντιμετωπίσω πράγματα που με βγάζουν εκτος comfort zone δεν μπορώ να σταματήσω να τα σκέφτομαι σε σημείο που μου χαλάει ολόκληρη η ημέρα, δεν τρώω, δεν γελάω αλλα δεν μπορώ να το βάλω κάτω για ακόμη μια φορά.

Senior Member
    Δουλειά - Σχολή - Υποχρεώσεις - Σχέση.
    Απο κάπου ξεκινάει το πρόβλημα, όλοι κάποια στιγμή περάσαμε δύσκολα.
    Για να έγραψες πρώτα δουλειά λογικά εκεί αφιερώνεις τον περισσότερο χρόνο και σε προβληματίζει, αν καταπιέζεσαι ο οργανισμός σου αντιδρά και σου βγάζει προβλήματα. Δεν αξίζει να μένουμε κάπου που δεν μας ταιριάζει, το ωράριο, ο εργοδότης , συνάδελφοι, το είδος της εργασίας, η περιοχή και ο μισθός. Εγώ τώρα που άλλαξα δουλειά βλέπω τεράστια αλλαγή.
    Όταν σπούδασα ήταν απο επιλογή μου , υπήρχαν δύσκολες μέρες άλλα πήρα το πτυχίο, αλλά είναι άχρηστο ... οι περισσότεροι δεν το αξιοποιούν, κάνουν τελικά μια άσχετη δουλειά απο τις σπουδές τους!!! Αν δεν σου ταιριάζει η σχολή παράτησε την .
    Υποχρεώσεις ? Είναι γενικό, αλλά πάνω απο όλα είσαι εσύ δεν πρέπει να φορτωθείς ξένες υποθέσεις, βοηθάς οσο μπορείς...
    Σχέση, αν βρήκες γυναίκα να σε ακούσει πρόσεξε να μην την χάσεις!!! ( Το άγχος στο σεξ μετά απο αρκετές φορές με κοπέλα δεν δικαιολογείται... , Δεν είναι σχέση το να χρησιμοποιούμε έναν άνθρωπο για σεξουαλική εκτόνωση και να του λέμε τα προβλήματά μας.
    Προφάσεις βρίσκουμε να λήξουμε μια σχέση χωρίς να ολοκληρωθεί μόνο γιατί καταπιεζόμαστε να κάνουμε υποχρεωτικά σχέση (περνάω και μόνος/η μου καλά). Να βρεις σύντροφο που θα ΄΄λειτουργείς΄΄ αυθόρμητα χωρίς άγχος και καταπίεση και ένας φίλος μπορεί να ακούσει τα προβλήματά μας και να μας συμβουλέψει.

Senior Member
    Να ακουσεισ τον εαυτο σου κ κανεναν αλλο τι θεσ εσυ κ μονο εσυ

Senior Member
    Quote Originally Posted by Xismp97 View Post
    Τελευταίο άρθρο σε αυτό το σαιτ το μακρινό 2019, απο τότε τόσα έχουν αλλάξει αλλά και πολλά παραμένουν ίδια. Θα μπορούσα να πω οτι έχω καταφέρει πράγματα που μόνο και μόνο που τα σκεφτόμουν μου φαινόντουσαν απίστευτο βουνό ωστόσο ακόμη και αυτά δεν με έχουν κάνει να παραμερίσω άγχη που είχα παλαιότερα.

Το άγχος με συνοδεύει απο πολύ μικρή ηλικία και αποφάσισα να πάρω βοήθεια απο ψυχολόγο στα 15 μου κάνοντας θεραπείες μέχρι περίπου τα 20 μου σε σπαστά διαστήματα. Δεδομένου οτι είμαι ενας άνθρωπος που δυσκολεύεται πάρα πολύ να εξωτερικεύσει τα συναισθήματα του και να μιλήσει, θεωρώ οτι με βοήθησε αρκετά ωστόσο δεν με έκανε ποτέ να τα ξεπεράσω εξολοκλήρου.

Ο λόγος που γράφω αυτό το ποστ είναι οτι σε ένα πράγμα με κρατούσε εντελώς πίσω το άγχος μου όλα αυτά τα χρόνια και αυτό είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και η σεξουαλική επαφή. Παρόλο οτι είχα στα χρόνια μου στο Λύκειο 2 χρόνια σχέση, δεν είχαμε ολοκληρώσει με αποτέλεσμα ήταν ενας τομέας που μου δημιούργησε απίστευτο άγχος τα υπόλοιπα χρόνια. Στα υπόλοιπα χρόνια, αρκέστηκα σε κάποια πρώτα και δεύτερα ραντεβού που στην συνέχεια έβρισκα προφάσεις να το λήξω. Και φτάνουμε στο σήμερα, εδώ και περίπου ένα μήνα αποφάσισα οτι πρέπει να αντιμετωπίσω ακόμη ένας άγχος μου (ίσως το μόνο που είχα αφήσει) πιστευοντας ότι όλα πηγάζουν απο εκεί. Αμ δε. Είμαι σε σχέση με μια κοπέλα και έχουμε βρεθεί σε ερωτική επαφή αρκετές φορές αλλά το άγχος παραμένει εκεί και όχι μόνο εκεί αλλα σε διάφορους τομείς της ζωής μου.

Μετά απο αρκετά χρόνια, βρήκα έναν άνθρωπο που όχι μόνο είναι για το σεξουαλικό κομμάτι αλλα μπορώ να της πω για την ημέρα μου, τα προβλήματα μου και να με ακούσει και να εκφέρει την άποψη της. Ωστόσο εγω χαλαρώνω ελάχιστες ώρες της ημέρας, ίσως τον τελευταία καιρό έχω αρκετά πράγματα να αντιμετωπίσω, Δουλειά - Σχολή - Υποχρεώσεις - Σχέση.

Γράφοντας αυτό το ποστ καταλήγω στο ότι δεν ξέρω τι προσδοκώ, ίσως να μιλήσω ανοιχτά ανώνυμα? Να ακούσω ενα και εγω τα ίδια πέρασα αλλα τα κατάφερα? Να νιώσω ενα φιλικό ταπ-ταπ στην πλάτη λέγοντας οτι θα τα καταφέρεις? Να δεχθώ συμβουλές που βοήθησαν και άλλο κόσμο και ίσως βοηθήσουν και εμένα?
    Απλά όταν έχω να αντιμετωπίσω πράγματα που με βγάζουν εκτος comfort zone δεν μπορώ να σταματήσω να τα σκέφτομαι σε σημείο που μου χαλάει ολόκληρη η ημέρα, δεν τρώω, δεν γελάω αλλα δεν μπορώ να το βάλω κάτω για ακόμη μια φορά.
    καλημερα.
    σε τι ηλικια εισαι τωρα;
    με την τωρινη σου κοπελα εχετε ολοκληρωμενες ερωτικες επαφες; δεν το καταλαβα καλα αυτο το σημειο.

κατα τα αλλα, ενας καλος συντροφος, αν και μας δινει μεγαλη ικανοποιηση σε πολλους τομεις, δεν ειναι κατι που εξαλειφει το αγχος...
    ισως χρειαζεται να ξαναρχισεις ψυχοθεραπεια μηπως βοηθηθεις και αναλογα τον βαθμο της ενοχλησης σου και το τι θα σου προτεινει ο θεραπευτης , ισως και να παρεις αγωγη..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    κατα τα αλλα, ενας καλος συντροφος, αν και μας δινει μεγαλη ικανοποιηση σε πολλους τομεις, δεν ειναι κατι που εξαλειφει το αγχος...
    Υπάρχει ο κοινωνικός ρατσισμός, για να θεωρηθεί κάποιος φυσιολογικός άνθρωπος πρέπει να έχει φανερή σχέση με το αντίθετο φύλο, να παντρευτεί και να κάνει παιδιά. Οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν πως κάποιοι δεν θέλουν σύντροφο-οικογένεια από επιλογή , υποκύπτουν στις πιέσεις που δέχονται και γίνονται δυστυχισμένοι, εγκλωβίζονται σε μια κατάσταση που δεν τους αρέσει. Τα βασικά κριτήρια για επιλογή συντρόφου είναι η περιουσία, το εισόδημα, το επάγγελμα ,η εμφάνιση ,η ηλικία ΄΄ σεξουαλική επίδοση ΄΄ αλλά αν καταπιέζεις τις προτιμήσεις σου δεν γίνεται να το απολαύσεις… Αν υπάρχει ειλικρίνεια στο ζευγάρι τότε όλα αντιμετωπίζονται χωρίς άγχος!

Senior Member
    αυτο πολυ ομορφο αξιζει να το δουμε

Η πραότητα που αναφέρει ο Ιησούς είναι μια εξόχως ελκυστική ιδιότητα.

Όπως και η έκφραση «οι πτωχοί τω πνεύματι» σημαίνει απουσία εγωκεντρισμού, δηλαδή το αντίθετο της προσωπικότητας εκείνης που επιβάλλει την κυριαρχία της σε όλους και σε όλα.

Δεν θα κληρονομήσουν τη γη οι αλαζόνες, αλλά όσοι νοιάζονται για τα ενεργειακά της αποθέματα και για τα πλάσματά της.

Μη διεκδικώντας τίποτα για τον εαυτό τους έχουν τα πάντα, επειδή τα πάντα είναι στη διάθεσή τους να τα απολαύσουν εφόσον είναι μέρος του όλου.

Ο Άγιος Ιωάννης του Σταυρού, με όρους που θυμίζουν Ζεν, λέει:

Για ν’ απολαμβάνεις τα πάντα,
    Πρέπει να χαίρεσαι με το τίποτα.
    Για να φτάσεις να κατέχεις τα πάντα,
    Πρέπει να μην κατέχεις τίποτα.
    Για να είσαι τα πάντα, πρέπει να μην είσαι τίποτα.

«Για ν’ απολαμβάνεις τα πάντα, πρέπει να χαίρεσαι με το τίποτα».

Αν αυτό δεν ακούγεται και τόσο ελκυστικό, οφείλεται στο ότι δεν το κατανοούμε. Το κλειδί είναι οι επιθυμίες μας: επικεντρώνονται στο εγώ μας ή αφορούν όλους μας; Μη ζητάς από τη ζωή να σε ικανοποιεί, μας λέει ο Ιωάννης·να αναρωτιέσαι πώς μπορείς να προσφέρεις.
    Τότε είσαι ελεύθερος να χαίρεσαι σε καλούς και κακούς καιρούς, όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά κα όταν πηγαίνουν άσχημα, οτιδήποτε κι αν φέρνει η ζωή.

Μην επιθυμείς τίποτα για τον εαυτό σου· τότε όλος ο κόσμος θα είναι δικός σου.
    Αυτό πολλαπλασιάζει ένα εκατομμύριο φορές τη χαρά και κανένας δεν έχει διατυπώσει αυτή τη χαρά καλύτερα από τον Άγγλο μυστικιστή Τόμας Τράχερν:

«Δεν απολαμβάνεις ποτέ τον κόσμο σωστά, αν δεν καταλαβαίνεις πως μια αμμουδιά εκδηλώνει τη δύναμη και τη σοφία του Θεού….αν δεν ξυπνάς κάθε πρωί στον Παράδεισο· δες τον εαυτό σου μέσα στο παλάτι του Πατέρα σου· βλέπε τους ουρανούς, τη γη και τον αέρα σαν Ουράνιες Χαρές…

Δεν απολαμβάνεις ποτέ τον κόσμο σωστά, αν η θάλασσα δεν αρχίσει να ρέει μέσα στις φλέβες σου, αν δεν ενδυθείς τους Ουρανούς και δεν στεφανωθείς με τ’ άστρα: και δες τον εαυτό σου σαν τον μοναδικό κληρονόμο όλου του κόσμου, και κάτι περισσότερο, επειδή οι άνθρωποι πουν τον κατοικούν είναι ο καθένας τους ο μοναδικός κληρονόμος, όπως κι εσύ….

Αν δεν γεμίσει το πνεύμα σου όλο τον κόσμο και τ’ αστέρια δεν γίνουν τα δικά σου κοσμήματα…
    Αν δεν αγαπήσεις τους ανθρώπους τόσο ώστε να επιθυμείς την ευτυχία τους, όπως την επιθυμείς για τον εαυτό σου·
    Αν δεν βρίσκεις αγαλλίαση στο Θεό επειδή είσαι καλός προς όλους, δεν θ’ απολαύσεις ποτέ τον κόσμο».

Απόσπασμα από το βιβλίο του Έκναθ Ησγουάραν «Η Αρχέγονη Καλοσύνη» από τις εκδόσεις Καστανιώτη

enallaktikiagenda.gr

Πηγή
    αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα