Δεν υπάρχει όρεξη για τίποτα... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 49
    Senior Member
    Originally posted by Jason
    Originally posted by Empneustns

γνωμη μου ειναι πως το προβλημα ειναι πως εισαι ανασφαλης σε σημειο να φοβασαι να δοκιμασεις κατι διαφορετικο φοβουμενος την αποτυχια.αυτο πρεπει να πολεμησεις.η αποτυχια δεν ειναι κακο,η αποτυχια ειναι μαθηση.
    Aυτο ακριβως ειναι το επιασες αμεσως,ο φοβος δλδ του να κανεις κατι και να αποτυχεις αρα δεν το κανεις καθολου,δεν το προσπαθεις καθολου γιατι σκεφτεσαι εξαρχης το αρνητικο αποτελεσμα και λες απο το να δοκιμασω κατι και εν τελη να αποτυχω κ να νιωσω ασχημα για την αποτυχια μου προτιμας να μην προσπαθησεις καν.
    ναι βρε αγορι μου αλλα αν δεν αποτυχεις πως θα μαθεις;εμεις πως μαθαμε και ακομα μαθαινουμε,ακομα αποτυγχανουμε σε πραγματα

Member
    Ενας βασιλιας επισκευτηκε των εκπληκο-αρχικα- κηπο του και ειδε –σχεδον- όλα τα λουλουδια μαραμενα και πεσμενα στο χωμα μισοπεθαμενα. Παει εντρομος και λυπημενος στο κάθε ένα ξεχωριστα και το ρωτα γιατι ? πως μαραθηκατε ? Η τριανταφυλλια του ειπε πως μαραθηκε γιατι δεν βγαζει καρπους σαν την ελια, το γιασεμι γιατι δεν είναι δυνατο σαν το πευκο ,το πευκο γιατι δεν εχει τα χρωματα του κυκλαμινου ……όλα ειχαν τους λογους τους……Οσπου ειδε μια ταπεινη γαρυφαλια ολοδροση ,ανθισμενη και μοσχοβολιστη.Τη ρωτησε: εσυ γιατι ? Η γαρυφαλια απαντησε : -Βασιλια μου με φυτεψες για να ειμαι γαρυφαλια και εγω προσπαθω να ειμαι οσο πιο τελεια γαρυφαλια γινεται !
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ .ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ .ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΥΓΚΡΙΤΟ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ

Junior Member
    panos-kreta

απιθανο, πραγματικα απιθανο, μακαρι αυτα τα νεα παιδια σαν τον Χαρη, μολις 21 ετων να το βαλουν στην ψυχη τους και να παψουν να πασχουν !!!!

Senior Member
    Τα κενα που μπορει να δημιουργηθουν μεσα μας υπαρχει περιπτωση να τα αναπληρωσει καποιος ποτε? Νιωθω οτι εχω κενα,ενα τεραστιο κενο απο το διαστημα 16-17 χρονων εως τα 23, 6 χρονια που δεν εκανα τιποτα απο αυτα που ηθελα να κανω με αποτελεσμα τωρα στα 23 να νιωθω ενοχες και να εχω μεσα μου κενα τα οποια δεν ξερω πως θα μπορεσω να τα γεμισω,να τα αναπληρωσω.

Γιατι καποια πραγματα τα κανεις στην ωρα τους,στα 16-19 υποτιθεται οτι απολαμβανεις την εφηβεια με οτι συνεπαγεται αυτο,αν δεν το κανεις τοτε δεν θα το κανεις ποτε.

Νιωθω οτι αυτα που κανανε οι γυρω μου οι φιλοι κλπ στην ηλικα αυτη και εγω δεν τα εκανα ,οτι εχω μεινει πισω σε εξελιξη,εχω μεινει στασιμος,δεν εχω εξελιχθει σαν ατομο κ νιωθω κενος.
    ...βάδιζα άσκοπα χωρίς να ξέρω που πηγαίνω
    σαν κάποιος άνθρωπος που ο κόσμος θεωρεί χαμένο...

Senior Member
    Jason,τα κενά αυτά τα είχα κι εγώ.Δεν είναι όμως δυσαναπλήρωτα,ούτε αποτελούν ένα τρομακτικό χάος,στο οποίο μέσα χανόμαστε,δε θα μας καταπιεί η δίνη τους,αν φροντίσουμε να τα καλύψουμε,στο βαθμό που μπορούμε.Θα σου φέρω ένα απλό παράδειγμα.

Γενόμενος κάποιος γονιός,μπορεί να καλύψει κενά της δικής του παιδικής ηλικίας,μέσα από το μοίρασμα του παιχνιδιού με τα δικά του παιδιά,συμμετέχοντας στις δραστηριότητές τους,λαμβάνοντας ενεργό ρόλο στο γέλιο,την ξεγνοισιά και την ψυχαγωγία τους,άρα \"κοινωνώντας\"σε ένα μεγάλο βαθμό την παιδικότητα.Και το ίδιο μπορεί να γίνει και για άλλες ηλικίες φαντάζομαι.
    Λέω λοιπόν να μη μένουμε στα κενά,αλλά να βοηθήσουμε στην κάλυψή τους,μέσω ίσως ενός ειδικού.Σίγουρα το πένθος μας για το χάσιμό τους,θα μας φανεί μετά ηπιότερο και κάποια στιγμή θα ξεθωριάσει,αφήνοντάς μας να ποτιστούμε από το παρόν,να το εκτιμήσουμε και να παλέψουμε να γίνει καρποφόρο.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Junior Member
    Καλησπερα.Ειμαι 16 χρονων.Ναι δεν ειμαι 18 οπως λενε οι κανονες αλλα εχω καποια προβληματα.Το ξερω οτι θα λετε τι προβληματα μπορει να αντιμετωπιζει ενα παιδι.Και ομως ειμαι χαλια.Δεν θελω να κανω τιποτα.Πριν 2 εβδομαδες εκλεγα συνεχεια.Σχεδον καθε μερα.Το κυριοτερο προβλημα μου,ειναι με την κοπελα μου.Ενω εκεινη μου λεει οτι ολα ειναι καλα δεν τρεχει τιποτα,εγω εχω συνεχως την αντιθετη αποψη.Δν την εμπιστευομαι και πολυ απο καποια πραγματα που ειχαν συμβει στο παρελθον.Μου ερχονται στο μυαλο μου διαφορες εικονες οπως οτι μπορει να με αφησει,οτι δεν με αγαπαει,οτι ειναι με καποιον αλλο παραλληλα με εμενα.Το πιο πιθανο ειναι να μην συμβαινει τιποτα γιατι λεει και πως με αγαπαει,και πως δεν θελει κανεναν αλλο.Αλλα κι ομως συνεχιζω να μην την πιστευω ακουω συνεχεια καταθλιπτικη μουσικη.Με τους φιλου μου δεν βγενω και πολυ τελευταια,καποιοι ειναι διακοπες καποιοι με τις κοπελες τους,καποιοι με τους αλλους φιλους τους και εγω μονος μου μεσα στο σπιτι.Δεν εχω ορεξη να κανω τιποτα.Ουτε καν μπανιο,που μπορει να εκανα και μπανιο μια και δυο φορες την ημερα.Βλεπω ολους τους αλλους που ειναι χαρουμενοι και αναρωτιεμαι τι εχω κανει και δεν μπορω να ειμαι και εγω.Οταν βρισκοταν η κοπελα μου εδω,γιατι τωρα πηγε διακοπες μονο τοτε ημουν χαρουμενος,μονο τις ωρες που βρισκομασταν.Μετα μαγικα εφευγε η χαρα και η διαθεση για το οτιδηποτε.Εμεινα σε 8 μαθηματα.Μπορω να πω οτι εχω παρα πολυ καλους γονεις και μου κανουν τα περισσοτερα απο τα πραγματα που ζηταω.Μεσα σε λογικα πλαισια λογικα.Και εγω δεν κανω τιποτα,τους στεναχωρω συνεχεια και αυτο ειναι που με σκοτωνει κανουν τα παντα για εμενα και εγω νοιαζομαι μονο για μια κοπελα.Για τιποτα αλλο.Δεν κοιμαμαι καλα βλεπω εφιαλτες.Καποιες φορες τυχαινει να ειμαι και ενα 48 ξυπνιος και να συνεχιζει να μην μου κολλαει υπνος.Δεν ξερω τι αλλο να κανω,εχω απελπιστει.Το ξερω οτι το καλυτερο θα ηταν να παω σε καποιον ειδικο αλλα δεν θελω να τους επιβαρυνω και με αυτο και με το αγχος για το οτι εχω καποια προβληματα.Υπαρχουν στιγμες που ειμαι τοσο στεναχωριμενος που μου ερχεται να πεσω απο το μπαλκονι.Δεν αντεχω ολα αυτα μεσ\'στο κεφαλι μου,την κοπελα μου,τους γονεις μου και οτιδηποτε που μου προκαλει θλιψη και πονο.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν κανω τιποτα,δεν μπορω,δεν θελω?Δεν ξερω πια τι να πιστεψω.Παρολο που μου προκαλει πονο αυτη η κοπελα εγω δεν κανω κινηση να την χωρισω η κατι για να την τρανταξω δυνατα ωστε να καταλαβει και εμενα.Αντιθετως καθομαι απειρες φορες να τις μιλησω οι οποιες καταληγουν η σε τσακωμο η σε ενα φιλι ωστε να μου περασουν τα νευρα η θληψη και μετα ολα ενταξει.Παρολα αυτα την εχω ρωτησει πολλες φορες αν θελει να με χωρισει η κατι τετοιο αλλα μου λεει πως θελει να ειμαστε μαζι για παντα και πως ειμαι τα παντα για εκεινη.Αλλα δεν μπορω να την καταλαβω,εφοσων σημαινω τοσα πολλα για εκεινη γιατι με στεναχωρει,μηπως της αρεσει να με βλεπει ετσι?Να παιζει?Δεν μπορω να εξηγησω τιποτα πια.Ολα μου φενονται ανεξηγητα.Καποιοι μου λενε οτι με εχει βαλει στο βρακι της,μπορει καποιες φορες να το συνηδιτοποιω αλλα μου αρεσει που ειμαι τοσο κοντα με εναν ανθρωπο,που μπορω να μιλαω μαζι της,να της λεω τα προβληματα μου και ισως καποιες φορες να με βοηθαει.Αλλα τι κανω στραβα,τι πρεπει να κανω για να ειμαι καλα?Να μην κλεω,και να μην ειμαι ολη μερα χαλια.Δεν μου αρεσουν τα ποδοσφαιρα μπασκετ,δεν ειμαι φιλος των αθληματων,αντε καμια φορα απο την τηλεοραση.Μια φορα στο τοσο μπορει να παιξω αλλα δεν το καθιερωνω.Σκεφτηκα να γραφτω κολυμβητηριο,αλλα ντρεπομαι πολυ για το σωμα μου.Εχω κοιλια και γενικως δεν μου αρεσω.Πολλες φορες περνω θαρρος και κουραγιο και λεω,ενταξει αυτος ειμαι και δεν με ενδιαφερει αν θα με κοροιδεψουν αλλα μετα σαν να καταρεει αυτο και να ερχεται παλι ο παλιος μου εαυτος ο θλιμενος,ο βλακας οπως θελετε πειτε το.Σας παρακαλω μεσα απο την καρδια μου.Δωστε μου μια σαφη απαντηση για το τι μπορω να κανω ωστε να μην ειμαι ετσι.Να αλλαξω,να μπορω να διαβαζω,να μπορω να βγενω χωρις να ντρεπομαι.Ημουν τεμπελης αλλα αποφασησα να το αλλαξω αλλα με αυτα που γινονται δεν εχω ορεξη να το κανω.Σε ενα μηνα δινω 8 μαθηματα και δεν εχω διαβασει σχεδον τιποτα.Εχω πατωσει σε ολα.Ευχαριστω εκ των προτερων.

Υ.Γ. Συγγνωμη για τα ορθογραφικα μου λαθη..

Senior Member
    εγω πιστευω οτι δεν κανεισ τιποτα γιατι πιστευεισ οτι δεν θα τα καταφερεισ σε τιποτα και δε θεσ να νιωσεισ το συναισθημα εκεινο τησ αποτυχιασ για αλλη μια φορα με την κοπελα σου να μην εχεισ προβλήμα γιατι για να καθεται μαζι σου καποια κενα τισ γεμιζεισ κι εσυ οπωσ αυτη τα δικα σου τωρα για το σχολειο εγω θα ελεγα να κανεισ φροντιστηριο αν οχι σε ολα σε καποια απο τα μαθηματα ειδικα αν ειναι τιποτα φυσικεσ και μαθηματικα γιατι αποκλειεται να τα καταλαβεισ μονοσ σου το διαβασμα θα ειναι ο στοχοσ σου για να αρχισεισ να αλλαζεισ αν τα καταφερεισ πιστεψε με θα σου ανεβει αρκετα η αυτοπεποιθηση

Junior Member
    Ευχαριστω παρα πολυ pad να \'σαι καλα.

Junior Member
    Φιλε pad μωλις με χωρισε η κοπελα μου.Οποτε δεν της γεμιζω κανενα κενο πια.Ολα ψεματα ηταν

Senior Member
    φιλε zairped σε αυτη την ηλικια τα κοριτσακια παιζουν δεν τα φτιαχνουν δοκιμαζουν απο δω δοκιμαζουν απο εκει δυσκολο να κρατησει σχεση πανω απο 2 μηνεσ σε χωρισε γιατι ειναι καλοκαιρι και θελει να ειναι μονη στισ διακοπεσ γιατι νομιζει οτι θα περασει καλυτερα ωσ ελευθερη μη φοβασαι οταν θα περασουν οι διακοπεσ παλι μαζι θα ειστε εγγυημενα πραγματα

Junior Member
    Εγω ομως θα πρεπει να την δεχτω πισω?γιατι δεν θα μου ειναι και οτι πιο χαρουμενο να με ξανα αφησει το επομενο καλοκαιρι...Ευχαριστω παρολα αυτα για ολες τις συμβουλες..Με εχεις βοηθησει αρκετα..

Senior Member
    Originally posted by Zairped
    Εγω ομως θα πρεπει να την δεχτω πισω?γιατι δεν θα μου ειναι και οτι πιο χαρουμενο να με ξανα αφησει το επομενο καλοκαιρι...Ευχαριστω παρολα αυτα για ολες τις συμβουλες..Με εχεις βοηθησει αρκετα..
    δεξου την πισω αλλα τωρα θα εχεισ τη γνωση και θα την αφησεισ εσυ για καποια καλυτερη μεσα στο χειμωνα αλλα αυτο προυποθετει να αλλαξεισ λιγο συμπεριφορα ξερεισ αν σε ενα τομεα πχ δουλεια τα παμε καλα και δε σηκωνουμε μυγα στο σπαθι μασ μετα αυτο συμπαρασυρει και τουσ υπολοιπουσ τομεισ δηλ.προσωπικεσ σχεσεισ και τελοσ σου ξαναλεω ειναι πολυ βασικο να ξερεισ γιατι τα εχεισ ετσι μπορεισ να κινηθεισ αναλογα

Junior Member
    Ημουν μαζι της για ενα χρονο και συνεχιζω να θελω απλα εχω καποιες επιφυλαξεις για το τι θα ηταν καλυτερο να κανω.Αν γυρισει να την αφηνω να τρεχει, η να ειμαι ξανα μαζι της?Αλλα και αν με ξαναχωρισει ενω εμενα δεν θα μου ερθει καθολου αυτη η επιθυμια?Βεβαια υπαρχει και η περιπτωση να μην γυρισει και αυτο πιστευω θα ηταν καλυτερο γιατι θα την ξεπερασω ευκολα αλλα το μονο που με \"τρομαζει\" ας το πω ετσι ειναι οτι θα την βλεπω στο σχολειο και θα ειμαι καπως.Παντως ανεβηκα ψυχολογικα και δεν περιμενα καθολου για να προχωρησω με αλλη.Οχι πολλα πραγματα σχεσεις κλπ αλλα με εκανε να ξεχαστω αρκετα.Λες να το συνεχισω με την καινουρια και να την ξεχασω την αλλη?

Senior Member
    την καλυτερη δουλεια εκανεσ εγω λεω να κατσεισ με τη καινουρια 1-2 μηνεσ να τι γνωρισεισ να δεισ αν ειναι καλυτερη και οταν ανοιξουν τα σχολεια που θα μαθει οτι τα χεισ με αλλη και περνασ καλα και θα σε παρακαλαει αποφασιζεισ να προσεξεισ μονο οτι οταν θα γυρισει θα ειναι πολυ γατουλα για καποιο διαστημα για να σε κερδισει και μετα απο καποιο καιρο πολυ πιθανο να σου ξανακανει τα ιδια οποτε εχε το κι αυτο στο νου και αποφασιζεισ τοτε για την ωρα ζησε το καλοκαιρι σου και ξεχνα τισ μαλακιεσ και διαβασε και λιγο δεν κανει κακο

Junior Member
    Αααα ρε pad εισαι θεος ρε αδερφε.Σε ευχαριστω για ολη τη βοηθεια.Θα κατσω να διαβασω.Φευγω σημερα για μια εβδομαδα διακοπες και μετα αρχιζω διαβασμα.Να εισαι καλα ρε αλανι.Σου χρωσταω χαρη. Καλο καλοκαιρι και καλες διακοπες ρε bro.Θα τα πουμε παλι σε μια εβδομαδα αν εισαι εδω.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast