Results 31 to 45 of 49
Thread: Δεν υπάρχει όρεξη για τίποτα...
-
02-08-2010, 12:00 #31
Originally posted by Zairped
Αααα ρε pad εισαι θεος ρε αδερφε.Σε ευχαριστω για ολη τη βοηθεια.Θα κατσω να διαβασω.Φευγω σημερα για μια εβδομαδα διακοπες και μετα αρχιζω διαβασμα.Να εισαι καλα ρε αλανι.Σου χρωσταω χαρη.Καλο καλοκαιρι και καλες διακοπες ρε bro.Θα τα πουμε παλι σε μια εβδομαδα αν εισαι εδω.
- 10-08-2010, 13:02 #32
Καλησπερα.Γυρισα.Μπορω να πω πως περασα καλα γνωρισα λιγο κοσμο.Αλλα δεν ειχα πολυ διαθεση.Βασικα ειχα αλλα οτιδιποτε και αν μου ερχοταν στο μυαλο σε σχεση με αυτην μου εφευγε.Και φαγητο πολλες φορες δεν ετρωγα επειδη μου ερχοταν αυτη στο μυαλο.Πχ εβλεπα ενα αεροπλανο και εκανα συνιρμο οτι και αυτη με αυτο ταξιδεψε.Εν πασι περιπτωση.Μου εστελνε καποια μηνυματα \"καλημερα.τι κανεις?\"κλπ αλλα δεν πολυ απαντουσα και ενα βραδυ μου εστειλε σε παρακαλω απαντα μου,μου λειπεις.Και της ειπα οτι αφου με χωρισε πως γινεται να της λειπω,και μου ελεγε μαλακιες οτι δεν μπορει να διαγραψει τα παντα μεσα σε μια στιγμη και διαφορα τετοια.Πριν φυγω και παρεληψα να το πω ηταν οτι μου ζητησε να μεινουμε φιλοι και οτι δεν θελει φιλακια ερωτες κλπ.Αυτο τι σημαινει?Οτι θελει να κραταει επαφη σε περιπτωση που το μετανιωσει η οτι ειναι τοσο εξικιωμενη με την ιδεα που δεν την πειραζει να ειμαστε και φιλαρακια?Εγω παρολα αυτα οταν της απαντουσα,της μιλαγα ψυχρα.Τι λες φιλε pad?
10-08-2010, 13:16 #33
Δεν εχω ορεξη για τιποτα στη ζωη,ποσο σοβαρο μπορει να ειναι αυτο για εναν νεο?
...βάδιζα άσκοπα χωρίς να ξέρω που πηγαίνω
σαν κάποιος άνθρωπος που ο κόσμος θεωρεί χαμένο...
10-08-2010, 14:12 #34
Φίλε Jason διάβασα τα ποστ σου και μπορώ να πώ οτι βρήκα αρκετές ομοιότητες με τον εαυτό μου. Μην απογοητεύσαι καλέ μου φίλε. Πολλοί πέρασαν ή περνούν την ίδια κατάσταση με σένα.
Υπήρχαν και υπάρχουν φορές που κι εγώ νιώθω πως δεν έχω όρεξη για τίποτα... Όμως, πίστεψε με, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις, τα οποία θα σε βοηθήσουν να σου έρθει και η όρεξη.
Μη θέτεις ερωτήματα στον εαυτό σου για το πόσο σοβαρό είναι για ένα νέο να μην έχει όρεξη για τίποτα. Αυτό δεν σε βοηθά. Προσπάθησε να εντοπίσεις το λόγο που σε κάνει να αισθάνεσαι έτσι. Ίσως να βρίσκεσαι σε κάποια φάση κατάθλιψης και γι\'αυτό τα βλέπεις όλα μαύρα... Υπάρχει θεραπεία, προσπάθησε να τη βρείς.
Είναι όμορφη η ζωή, καλέ μου φίλε, όσο δύσκολη κι αν είναι πολλές φορές.
Άντε κάνε κάτι κι εσύ γι\'αυτό!!!
10-08-2010, 15:39 #35
@impossible
Πως μπορεις να εξηγησεις τις συνεχεις μεταπτωσεις της ψυχολογιας σε ενα ατομο,δλδ τα σκαμπανευασματα που εχει καποιος,ξεκινας να κανεις κατι για να ανεβεις ψυχολογικα,υπαρχουν πολλα πραγματα οπως ειπες κ συ,ειτε αυτο ειναι γυμναστηριο,ειτε κανοντας ενα χομπι που σε ευχαριστει,οτιδηποτε,ξεκιν ας λοιπον,αρχιζεις ενθουσιαζεσαι στην αρχη,σιγα σιγα πιστευεις περισσοτερο στον εαυτο σου,λες οτι ναι μπορω να καταφερω να εχω το αποτελεσμα που θελω,πηγαινεις καλα και ξαφνικα ερχεται η απροσμενη πτωση της ψυχολογιας σου χωρις καποια συγκεκριμενη αιτια,ο ενθουσιασμος φευγει κ μετατρεπεται σε ανασφαλεια, μετα σε απογοητευση κ ερωτηματικα,εως οτου που φτανεις στο σημειο κ τα παρατας,παραδινεσαι,εγκαλε ιπεις την προσπαθεια σου που μεσω αυτης αλλαξες προς το καλυτερο τη διαθεση σου και επιστρεφεις στα γνωστα λημερια,εκει που ησουν σαν να μην εχει αλλαξει τιποτα.
Μεγαλη υποθεση το κοουτσαρισμα του εαυτου μας,εαν αδυνατει καποιος να βοηθησει ο ιδιος τον εαυτο του δυστυχως τοτε δεν μπορουν να γινουν πολλα σε οσους ψυχολογους κ να παει,σε οσους ειδικους κλπ....βάδιζα άσκοπα χωρίς να ξέρω που πηγαίνω
10-08-2010, 15:43 #36
jason εχεις ζητησει βοηθεια απο καποιον ειδικο?
γενικα απο οτι διαβαζω εισαι πολυ απελπισμενος απο τη ζωη σου!
10-08-2010, 16:48 #37
@εσωτερική_σήψη
Πηγα 2-3 φορες σε καποιον ψυχολογο,περισσοτερο απο περιεργεια οχι οτι ηλπιζα πως θα με βοηθησει σε κατι και μου ειπε οτι δεν εχω κατι,γενικως δεν μπορω να πω οτι βοηθηθηκα σε κατι απο την ολη διαδικασια και γιαυτο το λογο δεν ξαναπηγα μετα.Ενταξει μου ειπε καποια πραγματα ωστοσο μαλλον περισσοτερο με βυθισαν παρα με ενθαρρυναν.
Nαι οτι ειμαι απελπισμενος απο την ζωη μου ειναι γεγονος και μαλλον ειμαι εγκλωβισμενος σε ενα αδιεξοδο....βάδιζα άσκοπα χωρίς να ξέρω που πηγαίνω
10-08-2010, 17:05 #38
Γεια σου Jason!
Από αυτά που γράφεις μου δίνεις την εντύπωση ότι δίνεις πολύ μεγάλη σημασία σε όσα έχουν πετύχει οι άλλοι και σε όσα δεν έχεις καταφέρει εσύ. Νομίχζω όμως ότι δεν είσαι καθόλου αντικειμενικός: όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις φάσεις μας, τα πάνω και τα κάτω μας, και σίγουρα όλοι οι άνθρωποι έχουμε προβλήματα. Πέρα από το πώς αισθανεσαι, αντικειμενικά, τι προβλήματα έχεις εσύ στη ζωή σου; Τα βλέπεις όλα μαύρα, οκ, πόσο μαύρα όμως είναι στ\'αλήθεια, το σκέφτηκες ποτέ; Υπάρχουν νέοι με σοβαρά προβλήματα: ψυχολογικά, οικογενειακά, υγείας, που χαίρονται τη ζωή παρ\'όλ\'αυτά! Εσενα ποια αντικειμενική δυσκολία σε εμποδίζει;;
Επίσης μου φαίνεται ότι δίνεις πάρα πολύ σημασία στα χρόνια που άφησες να περάσουν, όπως λες. Εντάξει είσαι, πόσο, 23 χρονών; Είναι όλη η ζωή μπροστά σου, είναι τόσο κρίμα να την κοιτάς να περνάει ανεκμετάλλευτη... Μη έχεις πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό σου: όλοι πέφτουμε και τρώμε τα μούτρα μας και είμαστε χάλια για κάποιο διάστημα και μέτά... πάλι από την αρχή! Αξίζει τον κόπο και απ\'όσα λες καταλαβαίνω ότι είσαι έτοιμος να \'\'πετάξεις\'\' αλλά φοβάσαι την τελευταία στιγμή πείθοντας τον εαυτό σου ότι είναι καλύτερα στη \'\'φωλιά\'\'... Δεν είναι όμως! Θα με θυμηθείς!
10-08-2010, 17:08 #39
Originally posted by Jason
@εσωτερική_σήψη
Πηγα 2-3 φορες σε καποιον ψυχολογο,περισσοτερο απο περιεργεια οχι οτι ηλπιζα πως θα με βοηθησει σε κατι και μου ειπε οτι δεν εχω κατι,γενικως δεν μπορω να πω οτι βοηθηθηκα σε κατι απο την ολη διαδικασια και γιαυτο το λογο δεν ξαναπηγα μετα.Ενταξει μου ειπε καποια πραγματα ωστοσο μαλλον περισσοτερο με βυθισαν παρα με ενθαρρυναν.
Nαι οτι ειμαι απελπισμενος απο την ζωη μου ειναι γεγονος και μαλλον ειμαι εγκλωβισμενος σε ενα αδιεξοδο.
10-08-2010, 18:52 #40
Originally posted by Zairped
Καλησπερα.Γυρισα.Μπορω να πω πως περασα καλα γνωρισα λιγο κοσμο.Αλλα δεν ειχα πολυ διαθεση.Βασικα ειχα αλλα οτιδιποτε και αν μου ερχοταν στο μυαλο σε σχεση με αυτην μου εφευγε.Και φαγητο πολλες φορες δεν ετρωγα επειδη μου ερχοταν αυτη στο μυαλο.Πχ εβλεπα ενα αεροπλανο και εκανα συνιρμο οτι και αυτη με αυτο ταξιδεψε.Εν πασι περιπτωση.Μου εστελνε καποια μηνυματα \"καλημερα.τι κανεις?\"κλπ αλλα δεν πολυ απαντουσα και ενα βραδυ μου εστειλε σε παρακαλω απαντα μου,μου λειπεις.Και της ειπα οτι αφου με χωρισε πως γινεται να της λειπω,και μου ελεγε μαλακιες οτι δεν μπορει να διαγραψει τα παντα μεσα σε μια στιγμη και διαφορα τετοια.Πριν φυγω και παρεληψα να το πω ηταν οτι μου ζητησε να μεινουμε φιλοι και οτι δεν θελει φιλακια ερωτες κλπ.Αυτο τι σημαινει?Οτι θελει να κραταει επαφη σε περιπτωση που το μετανιωσει η οτι ειναι τοσο εξικιωμενη με την ιδεα που δεν την πειραζει να ειμαστε και φιλαρακια?Εγω παρολα αυτα οταν της απαντουσα,της μιλαγα ψυχρα.Τι λες φιλε pad?
10-08-2010, 20:53 #41
Καλησπέρα Jason. Μεταπτώσεις, πιστεύω, έχουν όλοι οι άνθρωποι, απλά σε κάποιους είναι ποιό συχνές και \"έντονες\" αν μπορώ να τις χαρακτηρίσω έτσι.
Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες ψυχολογικές διαταραχές όπως η οριακή διαταραχή προσωπικότητας απο την οποία πάσχω κι εγώ με αποτέλεσμα να έχω πολλές τέτοιες μεταπτώσεις. Ξεκινώ δηλαδή να κάνω κάτι με πολλή όρεξη και μετά απο ένα διάστημα τα παρατώ γιατί πλέον αυτό δε με γεμίζει και θέλω κάτι άλλο και μετά κάτι άλλο και μετά κάτι άλλο και πάει λέγοντας...
Το ζήτημα είναι λοιπόν να βαζεις κάποιους στόχους και να επιδιώκεις να τους πετύχεις, π.χ θα ξεκινήσω γυμναστήριο και δεν θα το παρατήσω έστω και αν νιώσω έτσι, είναι δύσκολο το ξέρω, εγώ ακόμη δεν το έχω καταφέρει αλλά θέλω να προσπαθήσω... Κάνε λοιπόν κι εσύ μια τέτοια προσπάθεια!
Και όπως είπε και ο/η streidi είσαι μόνο 23 χρονών, μπορείς να κάνεις τα πάντα, η ζωή είναι μπροστά σου και ακόμη σκέψου πόσα παιδιά στην ηλικία σου αντιμετωπίζουν σοβαρότερα προβλήματα υγείας και όμως συνεχίζουν με αισιοδοξία τη ζωή τους και κάνουν πολλά και δημιουργικά πράγματα. Ας αποτελούν παράδειγμα για όλους μας, αυτά τα παιδιά που δεν το βάζουν κάτω με την παραμικρή δυσκολία και ζούν πραγματικά και χαίρονται και δημιουργούν και και και...
Και κάτι τελευταίο, εάν νιώθεις ότι δυσκολεύσαι πολύ, κάνε μια προσπάθεια να ξαναδείς κάποιον ειδικό, θα σε βοηθήσει αρκετά έστω και αν δεν βοηθήθηκες με τον πρώτο, δεν είναι όλοι ίδιοι.
Σου εύχομαι όλα αυτά να τα ξεπεράσεις σύντομα!
13-08-2010, 21:24 #42
@impossible
To προβλημα μου παντοντε,η εστω ενα μερος αυτου ηταν η αδυναμια πραγματοποιησης στοχων,δλδ καθε φορα που εβαζα η βαζω εναν στοχο ξερω οτι πολυ δυσκολα θα φτασω μεχρι το τελος,το πιο πιθανο ηταν για ανεξηγητο λογο,αδικαιολογητο λογο οτι εφτανα μεχρι τη μεση και μετα ως συνηθως παραδινομουν,σαν να εμφανιζοταν μια φωνη μεσα μου κ μου ελεγε\"σταματα,δεν μπορεις\".
Θα μπορουσε καποιος να το μεταφρασει ετσι απλα ως ενα\"δεν προσπαθεις οσο χρειαζεται,ισως γιατι ποτε δεν πιστεψες στον εαυτο σου,στις δικες σου δυναμεις\" η \"δεν το κανεις επειδη σου αρεσει πραγματικα αλλα εξαναγκαζεις τον εαυτο σου και μοιραια καποια στιγμη φτανεις στην παραιτηση του στοχου\".
Η πραγματοποιηση ενος στοχου,και του πιο απλου χρειαζεται συνεχης προσπαθεια,εαν ξεκινας κατι εχοντας ηδη προδικασει τον εαυτο σου στην αποτυχια ε τοτε ποτε δεν προκειται να καταφερεις τιποτα,και εγω πεφτω σε αυτην την παγιδα,ποτε δεν εχω πει στον εαυτο μου ρε συ μπορεις να τα καταφερεις,λιγη προσπαθεια θελει μονο,παντα με υποτιμουσα λεγοντας σιγα και να παρεις το ταδε πτυχιο στα αγγλικα κ τι εγινε δεν εκανες κατι σπουδαιο η σιγα τωρα μην δωσουν σε σενα το βλακα σημασια,ανασφαλης ατομο δηλωνουν τα παραπανω....βάδιζα άσκοπα χωρίς να ξέρω που πηγαίνω
25-08-2010, 07:32 #43
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ!!Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ Η ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΕΓΩ.ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΙΟ ΣΑΦΗΣ!ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ <<ΞΕΧΝΑΩ>> ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΤΕ ΒΑΡΙΕΜΑΙ,ΕΙΤΕ ΕΙΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ.ΤΑ ΘΕΛΩ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΤΟΧΟΙ, ΟΠΩΣ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ,ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΜΟΥ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΕΓΩ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΠΡΟΤΟΥ ΚΑΝΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΟΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ.ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
07-09-2010, 13:10 #44
Asteraki24 σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κι εγώ έχω περάσει κι ίσως ακόμα περνάω μία παρόμοια φάση. Ήθελα να σου πω πως ο εαυτός σου ή το ιδανικό εγώ δεν είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Και τα δύο είναι μέσα σου και συνθέτουν το χαρακτήρα σου. Το να λες ότι με το να είσαι ο εαυτός σου βαριέσαι ή κουράζεσαι σημαίνει πως δεν έχεις αντιληφθεί πόσο εύπλαστη είναι η ανθρώπινη προσωπικότητα. Αν θέλεις να πραγματώσεις το δυναμικό σου ακολούθησε το ιδανικό εγώ. Και τότε θα είσαι ο εαυτός σου. Αν θέλεις να μην κάνεις τίποτα και να αχρηστεύσεις την προσωπικότητα σου ακολούθησε το ιδανικό εγώ. Και πάλι τότε θα είσαι ο εαυτός σου. Αν θέλεις μπορείς να κάνεις μία μίξη αυτών των δύο. Δηλαδή κάποιες φορές να κάνεις πράγματα που θέλεις κι άλλες φορές να ξεκουράζεσαι. Και πάλι θα είσαι ο εαυτός σου.
07-09-2010, 19:06 #45
εχω μια απορια...αφου καποιοι εχουν ετοιμες λυσεις για τους αλλους για το τι πρεπει να κανουν στη ζωη τους τι να σκεφτουν και τι να πραξουν σε καταστασεις καταθλιψης μελαγχολιας γιατι δεν τα εφαρμοζουν οι ιδιοι στην ζωη τους?διαβαζοντας καποια posts στο forum βλεπω καποιους απο τη μια να ζητουν απεγνωσμενα βοηθεια γιατι \"πνιγονται\"..οπως λενε... απο την αλλη γραφουν ολοκληρους παραγραφους αναλυοντας την ψυχολογια του αλλου επιστημονικα δινοντας του λυσεις και ιδεες...μου φαινονται αστεια καπως...ενας που εχει προβλημα πραγματικα αδυνατει να βοηθησει τον εαυτο του ποσο μαλλον τους αλλους κατα τη γνωμη μου.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία