Νοημοσύνη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    22

    Νοημοσύνη

    Καλησπέρα. Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Δεν ξέρω αν το πρόβλημά μου οφείλεται στο ότι τόσα χρόνια βαριόμουν να χρησιμοποιήσω το μυαλό μου αλλά είμαι αυτό που πολύ θα αποκαλούσαν "στόκος". Ποτέ δεν καταλαβαίνω τη λογική πίσω από τα πράγματα. Αν μου αναθέσουν μια δουλειά αλλά κάτι αλλάξει στα δεδομένα επειδή τα κάνω όλα παπαγαλία δεν ξέρω πως να αντιδράσω. Γενικά ακούω πάντα ότι τα έχω χαμένα και ότι πρέπει να μου τα κάνουν όλα νιανια για να τα καταλάβω. Για παράδειγμα, δουλεύω στο σέρβις και στο μαγαζί έχουμε ένα κάδο για να πετάμε τα γυάλινα μπουκάλια για να τα ανακυκλώσουμε. Μια μέρα το αφεντικό μου είπε να βάλω τα μπουκάλια στην ανακύκλωση και επειδή δεν μου είπε να τα πετάξω στον κάδο ανακύκλωσης μου πήρε σχεδόν ένα λεπτό για να καταλάβω τι εννοούσε. Δεν ξέρω τι να κάνω, νιώθω πολύ άσχημα γιατί κανείς δεν μπορεί να βασιστεί πάνω μου και ενώ είμαι τριάντα χρονών μου συμπεριφέρονται σαν να είμαι παιδάκι. Φοβάμαι να κάνω γνωριμίες γιατί κανείς δεν θέλει να έχει σχέση με αναξιόπιστα άτομα αλλά και επειδή κάθε φορά που ανοίγω το στόμα μου λέω κοτσάνες. Δυστυχώς σκέφτομαι πολύ πιο αργά από όσο μιλάω. Πολύ σπάνια θα πω κάτι σωστό. Το μόνο πράγμα που σώζει ελάχιστα την κατάστασή είναι ότι λέω αστεία αλλά ακόμα και σε αυτό το τομέα υπάρχει θέμα. Μου λένε κάτι για να με πειράξουν και το παίρνω κατευθείαν στα σοβαρά και απαντάω ανάλογα με αποτέλεσμα οι άλλοι να ξενερώνουν μαζί μου. Με λίγα λόγια δεν έχω καθόλου χιούμορ. Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω διστάζα να κάνω και οποιοδήποτε σχέδιο για το μέλλον. Τώρα τελευταία αποφάσισα να πάρω πτυχίο στο χορό και την αερόβια γυμναστική αλλά σκέφτομαι πως είναι μάταιο γιατί τα πτυχία δεν έχουν κανένα νόημα αν δεν λειτουργεί το μυαλό σου σωστά.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    1,132
    Να σου πω κάποια πράγματα εγώ, που έχω παρόμοια θέματα. Μήπως απλά είσαι καλός στις θεωρίες αλλά κακός στην πράξη? Κι εγώ καταλαβαίνω τα πράγματα διαφορετικά από ότι οι άλλοι, έχω πιο αργή σκέψη και τα πάω άσχημα στα πρακτικά ζητήματα σε δουλειές. Από θεωρίες, πολιτικές θεωρίες, διεθνείς σχέσεις, μνήμη και ξένες γλώσσες μια χαρά τα πάω και μου λένε ότι είμαι πιο έξυπνος από το μέσο όρο. Έλα όμως που στα προφορικά αργώ να σκεφτώ και να καταλάβω κάποια πράγματα! Οπότε, άλλοι με θεωρούν έξυπνο και άλλοι χαζό, κυρίως αυτοί που σκέφτονται πιο άμεσα τι θα πουν. Γενικά υπάρχουν πράγματα τα οποία καταλαβαίνεις καλά, είσαι καλός και έχεις κλίση? Εκεί πρέπει να κατευθυνθείς όσον αφορά τις δουλειές και τις σπουδές. Εγώ τώρα ψάχνομαι στον τομέα των μεταφράσεων. Αν μπορούσα να σκεφτώ πιο γρήγορα στα προφορικά θα έψαχνα και τη διερμηνεία, έχει πολλά λεφτά με λίγες ώρες εργασίας, αλλά δυστυχώς φοβάμαι ότι δεν το έχω...

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2022
    Location
    αθηνα
    Posts
    1,876
    φιλε μην κι εχεις ασπεργκερ οπως εγω ??? για ψαξτο γιατι πολλοι το εχουν κι δε το ξερουν κι το βλεπουν μεγαλοι μετα .κι εγω ακουω παρομια τετοια ωραια πραματάκια απο το κοσμο γιατι δε κατανοώ τι λεν οι αλοι αν δε μου τα εξηγούν ολοκληρωμένα τι θελουν .
    αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2020
    Posts
    242
    Πάντως το ότι συνειδητοποιείς όλα αυτά τα πράγματα και τα αναλύεις διεξοδικά, κάνοντας παράλληλα και αυτοκριτική είναι δείγμα ευφυίας. Δεν είσαι τελικά τόσο στόκος. Από τον τρόπο που μιλάς για εσένα, καταλαβαίνω πως δεν έχεις καλή σχέση με τον εαυτό σου και αντιμετωπίζεις θέματα με την αυτοεκτίμησή σου. Όταν πιστεύουμε κάτι πολύ για εμάς πείθουμε και τον εαυτό μας πως "ναι είμαστε έτσι, το λένε όλοι και δεν θα αλλάξουμε". Ίσως το μυαλό σου να είναι περισσότερο απασχολημένο με το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα, παρά με αυτά που καλείσαι να κάνεις. Αυτό κατά συνέπεια μπορεί να σου δημιουργεί πανικό, ντροπή και άγχος έκθεσης μπροστά στον κόσμο και ως εκ τούτου σε κάνει να χάνεσαι και να τα κάνεις όλα λάθος γιατί πιέζεσαι, θολώνεις και δε μπορείς να σκεφτείς καθαρά.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    486
    Ψάξου για το φάσμα. Έχεις αρκετά στοιχεία που με πάνε εκεί.
    Και εγώ και η asperger το είδαμε γιατί το ζούμε, χα χα.
    Δεν είναι θέμα εξυπνάδας ή όχι. Η κυριολεξία για παράδειγμα που αναζητάς, είναι ένα
    απ' αυτά. Το "ιδιότυπο" χιούμορ, που μπορεί να είναι έως και μπλακ και να φέρνει τους άλλους
    σε κάποια δύσκολη θέση, λολ. Το θέμα είναι, εσύ νιώθεις χαζός; Αν ναι, λάθος σου, δούλεψέ το.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2022
    Location
    αθηνα
    Posts
    1,876
    οπως τα λες φιλαρακι μου γλυκοψυχο ειμαστε πιο του θελω να μου το αναλισεις τι ζητας να ξερω τι θα κανω . οι νευροτυπικοι εχουν αλους κώδικες να συνενοουντε εχουν περιπλοκο τροπο που τα κανουν τα πραματα. εμεις δε το εχουμε τι να κανουμε ?? αρα ?? με τον δικο μας τροπο θα τα κανουμε ολα κι αν οι αλλοι δε το δεχοντε ουτε εμεις μπορουμε στο κοσμο τους να παμε οπως αυτοι απετουνε.
    αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα

Similar Threads

  1. Τεχνητη Νοημοσυνη
    By Eliot1988 in forum Με καφέ και συμπάθεια....
    Replies: 1
    Last Post: 08-10-2023, 19:56
  2. ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ;
    By Balajohk in forum Σχέσεις και Επικοινωνία
    Replies: 26
    Last Post: 13-12-2021, 15:12
  3. Τεχνητη νοημοσυνη
    By elis in forum Με καφέ και συμπάθεια....
    Replies: 13
    Last Post: 03-05-2018, 12:15
  4. Νοημοσύνη/Σκέψη
    By Greedy in forum Συζητήσεις Ψυχολογικού Ενδιαφέροντος
    Replies: 108
    Last Post: 10-01-2016, 23:36
  5. ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
    By ALIA in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 31
    Last Post: 18-09-2011, 19:24

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •