Results 1 to 15 of 18
Thread: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
-
29-08-2009, 23:15 #1
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
Πόσο απογοητευμένοι είστε από το επάγγελμα που διαλέξατε?ξεκιναω εγώ.Πήρα το πτυχίο μου από την φιλοσοφική το 2007 και τώρα παλεύω να βρω μια δουλεία γιατί πρέπει να βγάλω τα ένσημα να ανανεώσω το βιβλιάριο ικα.δεν ντρέπομαι που το λέω αλλά έχω δουλέψει σε σούπερ μάρκετ και τηλεφωνήτρια.την μόνη "καλή δουλεία" που έχω βρει ειναι που δούλεψα σε ένα κέντρο μελέτης για παιδιά δημοτικού την άνοιξη.τώρα σε όποιο φροντιστήριο και αν πηγαίνω λένε το γνωστό:<<θα σας καλέσουμε>>.Πήγαίνω για γραμματέας και μου λένε με ένα ύφος υποτιμητικό <<μα εσείς πως και δεν δουλεύετε πάνω στον κλάδο σας?>>.Ε,το παλεύω,αλλα΄τι να κάνω?να μείνω άνεργη μέχρι να ρθεί η ιδανική δουλεια?Έχω απογοητευτεί και δεν ξέρω τι να κάνω.Νιώθω ότι τόσο διάβασμα και κόπος πήγαν χαμένα
- 29-08-2009, 23:36 #2
να μην στεναχωριεσαι.σιγουρα δεν εισαι η μονη.φταιει το συστημα .υπερπροσφορα και περιορισμενες θεσεις.αποτελεσμα?ανεργια,� �ποαπασχοληση,ετεροαπασχολ ηση και απο αμοιβες ζητω που καηκαμε..εκτος αν εχεις καμια γνωριμια να σε βαλει καπου η κανενα μπαμπα να εχει στρωμενη δουλεια
το χειροτερο ειναι η αεργια φριντα.για διαγωνισμους μεσω ασεπ εχεις σκεφτει ποτε?παραλληλα με κατι αλλο παντα ?Dum spiro spero (?)
30-08-2009, 00:10 #3
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
Ευχαριστώ πολυ για το κουράγιο που μου δίνεις.Ναι είχα κάνει τα χαρτιά μου σε κάποιες προκυρηξεις αλλά τιποτα.δύσκολα τα πράγματα
30-08-2009, 00:14 #4
για ολους μας ειναι στεναχωρα. και εγω εκει που ειμαι εχω τα παραπονα μου.λιγα λεφτα για τη δουλεια που βγαζω καθε μερα.αλλα απο την αλλη σκεφτομαι και περιοδους που ψαχνομουνα και μου φταιγανε ολα βλεπω και την ανεργια ...
υπομονη και πειισμα κατι θα βρεθει παντως :)Dum spiro spero (?)
30-08-2009, 01:08 #5
Καμια δουλεια δεν ειναι ντροπη, και ειναι δυσκολες οι εποχες.
Οι πιο πολλοι απολυουν παρα προσλαμβανουν, και θελει πολυ προσπαθεια να βρεις κατι καλο.
30-08-2009, 11:08 #6
φριντα καλησπερα σου..απο τη ζωη μου ενα πραγμα εχω καταλαβει,οτι τιποτα δεν παει χαμενο.πραγματα που ειχα μαθει μικρος και πιστευα πως ηταν αχρηστα,τα χρησιμοποιησα μετα απο 10 χρονια.Για το επαγγελματικο θεμα τωρα,φριντα μου δεν εισαι η μονη;τοσος κοσμος βιωνει την ανεργια και την επαγγελματικη του σταδιοδρομια σε επαγγελματα ασχετα με το πτυχιο του.Να σου δωσω παραδειγματα;η αδερφη μου,ο γαμπρος μου,ο ξαδερφος μου, ο φιλος μου.Απλα κανεις τις προσπαθειες σου,μαζευεις προσοντα και ελπιζεις να εισαι τυχερη.και ποτε μην απογοητευεσαι...το οτι εβγαλες μια σχολη ειναι τιμη σου και καμαρι σου.δυστηχως στην ελλαδα σπανια ανταμοιβομαστε για τους κοπους μας.συνηθως ανταμοιβομαστε για τις αρπαχτες και τις εξυπναδες.υπομονη και το ηθικο ψηλα,θα γυρισει ο τροχος ..
30-08-2009, 12:19 #7
Originally posted by frida
Πόσο απογοητευμένοι είστε από το επάγγελμα που διαλέξατε?ξεκιναω εγώ.Πήρα το πτυχίο μου από την φιλοσοφική το 2007 και τώρα παλεύω να βρω μια δουλεία γιατί πρέπει να βγάλω τα ένσημα να ανανεώσω το βιβλιάριο ικα.δεν ντρέπομαι που το λέω αλλά έχω δουλέψει σε σούπερ μάρκετ και τηλεφωνήτρια.την μόνη \"καλή δουλεία\" που έχω βρει ειναι που δούλεψα σε ένα κέντρο μελέτης για παιδιά δημοτικού την άνοιξη.τώρα σε όποιο φροντιστήριο και αν πηγαίνω λένε το γνωστό:<<θα σας καλέσουμε>>.Πήγαίνω για γραμματέας και μου λένε με ένα ύφος υποτιμητικό <<μα εσείς πως και δεν δουλεύετε πάνω στον κλάδο σας?>>.Ε,το παλεύω,αλλα΄τι να κάνω?να μείνω άνεργη μέχρι να ρθεί η ιδανική δουλεια?Έχω απογοητευτεί και δεν ξέρω τι να κάνω.Νιώθω ότι τόσο διάβασμα και κόπος πήγαν χαμένα
εγω σπουδασα στην Ελλαδα και στην συνεχεια στην Γαλλια απο οπου πηρα το πτυχιο μου ψυχολογια , χωρις ωστοσω να δουλεψω επισημα σαν ψυχολογος ουτε στην Ελλαδα ουτε στην γαλλια , αφου σημερα 4 ετη σπουδων δεν ειναι αρκετα για να σκησεις το επαγγελμα το οποιο στο μεταξυ αναβαθμιστηκε σε 5 ετη σπουδων!!!!!!!!!!!!!!!!
βεβαια ξερω περισσοτερα απο ολους τους καθηγητες πανεπιστημιων στον πλανητη , σχετικα με το θεμα μελετης με το οποιο κερδιζα το ψωμι μου την τελευταια 20 ετια και αφορα την αναλυτικη ερμηνεια του θεματικου αντικειμενου που απεικονιζεται στις τοιχογραφιες της θηρας !!!!!!!!!!!!!!!
να φανταστεις σε ενα συνεδριο αμερικανων νευροψυχιατρων , μπου προτειναν δυο τρεις να ερθω να τους μιλησω , αλλα το αρνηθηκα για να μην μαζεψω ακομα περισοτερη κακια απ τις τοπικες αρχες του νησιου , που με εβλεπαν να επικοινωνω με δυο πρωθυπουργικα γραφεια προκειμενου να εξασφαλισω την επισκεψιμοτητα του μουσειου θηρας οπου βρισκονταν καποιες απο τις τοιχογραφιες και το οποιο εκρυβε το συγγραμα του καθηγητη του πανεπιστημιου της Αθηνας και διευθυντη της ανασκαφης γιατι ειχε γραφει την εποχη που βρισκοντουσαν ακομα στην Αθηνα....
Επι μια 20ετια γεμισα το βιβλιο πελατων μου με τις υπογραφες των καλυτερων καθητων πανεπιστημιου ολου του πλανητη γιατι κληρονομώντας το κοσμηματοπωλιο της μητερας μου
εφτιαξα την μονη ισως ακομα συλλογη ελληνικου κοσμηματος σε χρυσο και ασημι που ηταν στην κυριολεξια εμπνευσμενη απο τα συμβολα των τοιχογραφιων και ετσι οι καθηγητες πανεπιστημιων αγοραζαν τα κοσμηματα και μαθαιναν για το περιεχομενο των τοιχογραφιων σε σημειο που για να με ευχαριστησουν , μου αγοραζαν τα κοσμηματα και ετσι με διπλα μου σαν ανταγωνιστες , ολη την αλητεια απο τους γαμπρους απο το μοναστηρακι που τραβαγανε τους πελατες απο την πορτα με το ζορι , τους ξεναγους που τα παιρνανε για να τους φερουν πελατεια και τους καρτιε τιφανυ και καθε αλλη βιομηχανια κοσμηματων στον πλανητη , εξυπηρετουσα τις αναγκες επικοινωνιας μιας χωρας που δεν ειχε το αναστημα να προστατεψει τον πολιτισμο της απο τα νυχια των τυχαρπαστων σφετεριστων του εθνικου μας πλουτου και οι οποιοι εκρυβαν σκοπιμα το μουσειο γιατι δεν ηθελαν οι τουριστες να καθυστερουν απο τα ψωνια τους στην αγορα γιατι ερχονταν με κρουαζιερες και ειχαν ολιγόωρη διαμονη στο νησι...
30-08-2009, 12:25 #8
σκεψου φριντα το πανεπιστημιο του Μερυλαντ , εχει φτιαξει τμημα ολοκληρο , που ασχολειται με ενα μονο συμβολο απο τις τοιχογραφιες και την ερμηνεια που το εχω δωσει την διδασκουν αποκαλωντας με scolar γιατι απεδειξα την σχεση του κελτικου σταυρου με το σκουλαρικι της ιερειας στις τοιχογραφιες και το γραμμα Θ της γραμμικης Α και Β και του ελληνικου αλφαβητου με τον χριστιανισμο προσδιδοντας επιστημονικη βαση οτι ο Χριστιανισμος ειναι καθαρα ελληνικη θρησκεια και οτι τους πρωτους αιωνες ο σημερινος κελτικος σταυρος ηταν βγαλμενος σαν εξελιξη και συνεχεια , απο το προιστορικο συμβολο της ιερειας του ακρωτηριου...
30-08-2009, 12:26 #9
τωρα η απογοητευση ειναι προφανης ....
οχι γιατι σημερα ειμαι απορος και φτωχος αλλα γιατι το μουσειο εκλεισε αφοτου με διωξανε τα λαμογια και το ακρωτηρι ειναι θαμενο κατω απο τα χωματα αυτων που δεν ηθελαν να βγει ποτε στο φως η αληθεια ...
30-08-2009, 12:32 #10
ολα αυτα μπορειτε να τα διαβασετε στα ελληνικα εδω
http://www.santorini-culture.gr
30-08-2009, 13:07 #11
οι αναγκες εκπαιδευσης ενος ανθρωπου σχετικα με την επαγγελματικη του σταδιοδρομια ,
δεν μπορει να ειναι ζητημα της δωρεαν παιδειας ουτε η σημερινη παρεχομενη παιδεια του κρατους ηταν ποτε δωρεαν ....ηταν απλα μια αναγκη μαθησης του πληθυσμου μας που ζουσε την δεκαετια του 60 μακρυα απο τις πολεις και ηταν αναλφαβητος...
η παιδεια , ειναι, ηταν και παντα θα ειναι, μια αναγκη επαγγελματικου προσανατολισμου και η δυνατοτητα απροσκοπτης εκπαιδευσης , καθε πολιτη αυτης της Χωρας , ειναι υποχρεωση του κρατους , μονο σε αυτους , οι οποιοι δεν διαθετουν τα μεσα να την αποκτησουν...
με τον τροπο που προσφερεται σημερα δημιουργει κοινωνικες ανισοτητες , δημιουργει κλειστα επαγγελματα και επετηριδες ενω δεν ανταποκρινεται ουδολως στις αναγκες ουτε της πολιτειας , ουτε της αγορας , ουτε της οικονομιας στο συνολο της..
η φριντα ειναι απλα μια κλασσικη περιπτωση μας σχολης που βγαζει καθηγητες , ενω υπαρχει φραγμος στην ελευθερη εκπαιδευση του πληθυσμου σε ανωτατη εκπαιδευση...
σημερα ψαχνει για δουλια και δεν βρισκει ενω ξερει να χειριστει υπολογιστη , μπορει ευκολα να μαθει [αν δεν ξερει ηδη ] προγραματισμο σε μια ευκολοχρηστη πλατφορμα ...
απο την αλλη ο θειος μου συνταξιουχος καθηγητης της σχολης της δεν μπορει να μαθει την χρηση υπολογιστη λογω ηλικιας , εχει δεκαδες συγγραμματα χρησιμα για καθε φοιτητη τα οποια δεν διατιθενται στο διαδικτυο για να μπορει να κερδισει καποια συγγραφικα δικαιωματα σε οσους θελουν να τα διαβασουν ..
να η δουλια που σου λειπει φριντα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
αν σε ενδιαφερει στειλε μου προσωπικο μηνυμα να σε φερω σε επαφη μαζι του και να δειτε πως θα μπορουσατε να συνεργαστειτε....
το 80% των μαθηματων αυτης ειδικα της σχολης στα πρωτα ετη σπουδων θα επρεπε να γινεται στο ιντερνετ και με ενα σχετικο κοστος το οποιο θα επρεπε να επιδοτειται απο το κρατος στους μη εχοντες κατα την φορολογικη τους δηλωση να προσφερει την δυνατοτητα της ανωτατης παιδειας σε ολους οσους ενδιαφερονται για να μαθουν να σκεπτονται , να κρινουν και να επικοινωνουν...
με αυτο τον τροπο στα υπαρχοντα εδρανα και αμφιθεατρα , θα χωρούσαν πολλαπλασιοι ακροατες και το ιδρυμα θα αποκομιζε εσοδα αντι να περιμενει καθε φορα τα ψιχουλα που του επιτρεπουν ισα- ισα την συντηρηση του απο το κρατος...
30-08-2009, 15:10 #12
Γιατί δεν κάνεις ιδιαίτερα σε παιδιά?
30-08-2009, 16:30 #13
Εύκολο λες πως είναι;το θέμα να βρεις 2-3 και μετά γίνεται πιο εύκολο. Εξαρτάται απο τον κύκο που έχεις και την περιοχή.
-
30-08-2009, 21:47 #14
ΑΠΟΓΠΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
Ευχαριστώ πολύ για την ανταποκρισή σας.Sofaki ιδιαίτερα έκανα το προηγούμενο σχολικό έτος σε ενα παιδάκι δημοτικού με μαθησιακές δυσκολίες και υπάρχει περίπτωση να με πάρουν πάλι(αν και μου έδιναν ελάχιστα λεφτά) αλλά το θέμα είναι ότι τα ιδιαίτερα δεν έχουν ένσημα
31-08-2009, 23:49 #15
Εγω ειμαι γυμναστρια και εχω πτυχιο απο το 1992...Δουλευα χρονια σε ενα ιδιωτικο σχολειο, και εναν ωραιο Αυγουστο μου ανακοινωσαν οτι δεν θα με ξαναπροσλαβουν,,περασα τα καλυτερα μου χρονια δουλευοντας σαν το σκυλο ενω αν πηγαινα τοτε ωρομισθια σε ενα δημοσιο σχολειο( και με την μιση δουλεια ) θα ειχα διοριστει....
Ειμαι στα δικαστηρια προσπαθώντας να αναγνωρίσω την προυπηρεσια μου, να διεκδικησω τα αυτονοητα και τα δεδουλευμενα μου...μου εχει στοιχίσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ , υπηρχαν στιγμες που δεν μπορουσα να σηκωθω από το κρεββατι,μετακομιζα κιολας τοτε,τα παιδια μου ηταν μικρα και το καλυτερο????δεν υπηρχε ενας σοβαρος λογος για την απολυση....εμαθα αργοτερα οταν δεν ημουν αρεστη στον συναδελφο γυμναστη με τον οποιο \"συνεργαζομουν\"...
Ναι υπαρχουν και χειροτερα,,,αλλα αυτο ηταν οτι χειροτερο εχω νιωσει....ακομη εχω οργη μεσα μου ...
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)