Results 1 to 15 of 47
-
28-10-2023, 13:42 #1
Πίσω από τα ψυχολογικά βρίσκεται παντα ενας μαλάκας.
Απο την προσωπική μου εμπειρία και απο τα όσα έχω δει ή ακούσει στη ζωή μου, τα ψυχολογικά προβλήματα έχουν ως αίτιο κάποιο ή κάποια άτομα, τα οποία ή οποίο, σε δεδομένη περίοδο στη ζωη ενος ατόμου, κατορθωσαν να εισχωρήσουν με τη συμπεριφορά τους έναντι του, με τρόπο αρνητικό αλλά αποτελεσματικό για την πρόκληση ζημιάς, στην ιδιοσυγκρασία, στο ευαίσθητο του χαρακτήρα, στον τροπο σκέψης, του, πλέον πια, θύματος.
Ακόμα και ασήμαντα αλλά επαναλαμβανόμενα (πχ σπάσιμο νεύρων, υποτιμήσεις) μπορουν να καταστρεψουν καποιο. Κι οταν ενα άτομο υπέστη τέτοια, σε καθε νέο περιβαλλον που θα ευρίσκεται, επειδή παντού υπάρχουν τέτοιοι μαλάκες, η ίδια ζημια θα επαναλαμβάνεται.
Ειμαι βεβαιος πως όσοι ειστε εδώ, αυτή ειναι η αιτία των ψυχολογικών που σας βασανίζουν.
Εξαίρεση είναι να γεννήθηκε κάποιος με γενετικό υλικό τέτοιο, ροπής προς τα ψυχολογικά (πχ βίαιος, σχιζοφρενής) το οποίο απλά εκδήλωσε χωρις κανένα ιδιαίτερο ερέθισμα απο το περιβάλλον του, αλλα δεν ειναι αυτο το θέμα που ανοιξα, ουτε για ενα μεμονωμένο άσχημο συμβάν αφορά το θέμα μου.
Κι όταν μιλω για ψυχολογικά μιλώ για ατομα που υπέστησαν, έπαθαν, για κατ ουσίαν θύματα, στα οποια η ζημιά που περιεγραψα άφησε ανεξιτηλα σημάδια.γιάννης
- 28-10-2023, 14:06 #2HarleyQuinnGuest
Αφού έχεις καταλάβει τι παίζει. Γιατί πουλιέσαι και δεν πουλάς πια; Πούλα και μην αγοράζεις, πούλα με κακία γιατί κανείς δεν αξίζει την καλοσύνη σου παρά μόνο ελάχιστα ξεχωριστά άτομα. Έτσι είναι ο κόσμος πια.
28-10-2023, 14:54 #3
28-10-2023, 18:21 #4
Πίσω από τον μαλακά ο Ιωάννης
28-10-2023, 18:38 #5
Ναι, κι εγώ έχω περάσει πολύ δύσκολα, με τρομοκρατία στο σπίτι, με υποτίμηση διαρκή παντού (σχολείο, κατασκηνώσεις, δουλειές, στρατό) και, αν και υπάρχουν άτομα που έχουν περάσει χειρότερα και έχουν επιβιώσει καλύτερα, εγώ θεωρώ ότι είμαι τέτοιος ευαίσθητος τύπος, που πρακτικά, για σχέσεις με άλλους, έχω καταστραφεί, μάλλον ανεπανόρθωτα. Δεν μπορώ να νιώσω σωματική οικειότητα με κάποιον, και όταν μου δίνεται μια τέτοια ευκαιρία, είμαι σαν εξωτερικός παρατηρητής, δεν μπορώ να μπω στο mood αυτό, παραμένω αδιάφορος και στον κόσμο μου. Θεωρώ ότι πέρασα περισσότερα από ό,τι άντεχα, οπότε αναγκάστηκα να αποτραβηχτώ στον κόσμο μου και αυτό τώρα μάλλον δεν αλλάζει, ειδικά στο θέμα του έρωτα με γυναίκα, εντάξει, έχω κάποιες σεξουαλικές ορέξεις υπό όρους, αλλά να μπω σε mode "αυτή είναι η κοπέλα μου και νιώθω σύνδεση" δεν νομίζω ότι μπορώ.
28-10-2023, 19:40 #6
Με εκφράζουν αυτά που μαύρισα.
Ακόμα και με τους πλέον θετικούς ανθρώπους να βρεθώ, είναι λες και βρέθηκα σε άλλο πλανήτη. Αμέσως επιδιώκω να μπω στο mood τους (αφού καταλαβαίνω ότι είναι πολύ καλά άτομα) αλλά στη συνέχεια είναι λες και κλείστηκα στον κόσμο μου. Βρίσκω τον εαυτό μου να ζει σε μια ευχάριστη φανταστική κατάσταση λόγω αυτής της καλής διάθεσης στην οποία βρέθηκα. Όμως πέραν του ότι αυτό βγάζει στους άλλους απόμακρο, ο χαρακτήρας μου, όπως γαμήθηκε από τα βιώματα, βρίσκουν ότι δεν ταιριάζει στην παρέα. Κι έτσι είναι η τελευταία φορά που βρέθηκα μ αυτα τα ωραία άτομα. Λόγω των σκάρτων δηλαδή με απορρίπτουν αυτοί τους οποίους θα θελα πάρα πολύ να χα για φίλους.
Κι εγώ αποτραβήχτηκα από τον κόσμο και λόγω του ότι απομακρύνονται ή δεν κατορθώνω να τους κερδίσω με βάση αυτο που μόλις είπα, ή αυτοί που είναι διαθέσιμοι για παρέα είναι περιπτωσάρες που εξ ανάγκης τους κάνω παρέα για να μην είμαι πλήρως μόνος αφού η παρέα τους απλά μου δίνει κάτι τις το θετικό και λίγη επικοινωνία. Με κοπέλες ωραίους χαρακτήρες ακόμα κι αν κατορθώσω να βγω για ραντεβού μαζί τους, στο τέλος, μετα από λίγα ραντεβού, απομακρύνονται. Μόνο κάποιες με ψυχολογικά ή βλαμμένες ή περιπτωσάρες έδειξαν λίγο ή πολύ να με γουστάρουν αλλά δεν ήταν καθόλου αυτό που θα θελα εγω. Μάλλον ότι συμβαίνει με τις καλές παρέες (πρώτη παράγραφος) ισχύει και με τις κοπέλες. Η αιτία είναι ότι γαμήθηκε η ψυχολογια μου, μαζί της κι ο χαρακτήρας μου.γιάννης
28-10-2023, 19:44 #7
Έχεις απόλυτο δίκαιο. Όπως μου πε παλιά κάποιος φίλος που χε και υψηλο δείκτη αντίληψης των πραγμάτων της ζωής κι αυτό το πε για να με καθοδηγήσει "αν δεν σε σέβονται δεν θα σ' αγαπήσουν". Προσπαθώ αυτό που πες να το κατορθώσω. Είναι κάπως καλύτερη η κατάσταση σε σχέση με το παρελθόν, αλλά το πρόβλημα υπάρχει.
γιάννης
28-10-2023, 19:50 #8
Ο μαλάκας εγώ είμαι διότι τους κάμνω μαλάκες απέναντι μου.
Στην σκατοκοινωνία που ζούμε αν το παίξεις κάποιου σκληρός είναι άξιος να σε καταστρέψει, να σε βάλει στο μνήμα. Όμως αυτό συνήθως δεν ισχύει, διότι άμα δειχτείς του άλλου, του δώσεις να καταλάβει ότι είσαι και λιγάκι απρόβλεπτος θα ναι προσεκτικός μαζί σου. Αλλιώς πρέπει να σαι έτοιμος να πεθάνεις.
Άλλοτε επειδή μου βγάζουν κάτι καλό τους φέρομε καλός κι έπειτα με εκμεταλλεύονται ή δεν με σέβονται.
Άρα εξαρχής κρατάω αποστάσεις, κι αντί να προσεγγίζω με καλοσύνη, να προσεγγίζω όπως κάποιο που είναι έτοιμος να δεχτεί επίθεση, κι αν μείνω μόνος γνώριμα τα βουνα απ τα χιόνια. Τουλάχιστον θα με σέβονται περισσότεροι και θα με λυπούνται λιγότεροι.γιάννης
28-10-2023, 22:34 #9
Αυτό που περιγράφεις λέγεται αυτοστιγματισμοσ αυτό κ με την προσοχή το θέμα σας κάνει αρρωστουσ λύνεται με ψυχοθεραπεία εγώ έχω πρόβλημα οργανικό που καπνίζω την θεραπεία αντί να κατεβάζω χάπια
28-10-2023, 22:36 #10
Ο φυσιολογικοσ σε γράφει στα τέτοια του ενώ σ μιλάει κ κάνει ότι ενδιαφέρεται
29-10-2023, 11:15 #11
Ουτε με τη ψυχοθεραπεία λύνεται. Την έχω δοκιμάσει, την εχω μάθει απεξω. Η ανατροφοδότηση που παιρνω απο ολους, το feedback που λένε οι Εγγλέζοι, είναι σαν να μου λενε με τη συμπεριφορά τους, δεν αλλαξες τίποτα!
Διότι η ζημιά πάει από τοτε που προτοξεκινησα να σκέφτομαι, δηλαδή πολύ νωρίς στην παιδική μου ηλικια. Δεν ξεκίνησε το κακο στα 15 μου ή στα 20 μου οπως με τους πιο πολλούς εδω μεσα.
29-10-2023, 11:17 #12
Κάποτε μου έκαναν τη ζημιά, σήμερα λένε πως έχω πρόβλημα.
29-10-2023, 11:42 #13
πισω απο τα ψυχολογικα, κρυβονται παντα οι γονεις..
εξαιρουνται τα γονιδιακα ψυχολογικα, αλλα κια υτα, με την βιολογικη εννοια, λογω γονιων και παππουδων υπαρχουν...
29-10-2023, 11:44 #14HarleyQuinnGuestΑ όχι. Εδώ είσαι λάθος. Η ψυχοθεραπεία κάνει θαύματα και είναι πολύ βοηθητική αρκεί να την ακολουθείς πιστά και να είσαι ειλικρινής. Μόνο έτσι θεραπεύεσαι. Καταλαβαίνω σε έχουν απογοητεύσει πολύ οι ανθρώποι και δεν είναι εσωτερικό δικό σου θέμα αλλά εξωτερικό, μα κάποια στιγμή πρέπει να πάψεις να τους δίνεις τόση σημασία και να αναζητάς τόσο πολύ την αποδοχή τους, λες και η ύπαρξη σου εξαρτάται από αυτούς. Το αντίθετο.
Γιατί αυτοί να μην αποζητούν την δική σου αποδοχή; Κι εσύ να επιλέγεις; Σκέψου το.
29-10-2023, 11:48 #15
δεν θεωρω οτι φταιει για τα ψυχολογικα αυτος που θα σε υποτιμησει, θα σου φερθει σκαρτα, ασχημα κλπ. αυτος, φταιει που ειναι γαιδουρι. για τα ψυχολογικα, φταιει αυτος που σου προκαλεσε την σταση να μην μπορεις να το αντιμετωπισεις, η ακομα χειροτερα, στο εκανε και ο ιδιος οταν ησουν παιδι. Ο ΓΟΝΙΟΣ.