Results 16 to 25 of 25
Thread: Άγχος και υπερκοιλιακές συστολές
-
01-11-2023, 14:07 #16
Μα εννοείται ότι θα πάνε όλα καλά. Θα βγάλεις τα γυαλιά που σου φόρεσαν και θα γνωρίσεις από την αρχή ποια είσαι. Το πως μας βλέπουν οι άλλοι έχει να κάνει με τα βιώματα τους. Θα πιστέψεις στον εαυτό σου και θα κάνεις βήματα μπροστά. Όταν αγαπησεις τον ευατο σου, όλα αυτά θα σου φαίνονται αστεία. Υπομονή και πείσμα.
- 01-11-2023, 18:20 #17
Και όλες αυτά τα ποστ συνοψίζονται στο εξής έχεις θέμα πρέπει να κάνεις θεραπεία αλλά δεν χρειάζεσαι φάρμακα φάρμακα παίρνουμε μόνο αν πιάσουμε πάτο με τις ουσίες
01-11-2023, 19:02 #18
Σου έχω νέα. Έχω έκτακτες συστολές από τα 15 μου και τώρα είμαι 50. Όταν αγχώνομαι πολύ θα με πιάσουν ριπές από συνεχόμενες έκτακτες. Οι δικές μου είναι κολπικές όπως έδειξε το χολτερ. Και εμένα το τριπλεξ καρδιάς έδειξε κάτι στο μιτροειδη άνευ σημασίας. Η βισοπρολολη μπορεί να αντιμετωπίσει τις έκτακτες σε ποσοστό 30%. Ξεκίνησα πριν ένα χρόνο και φυσικά ανήκω στο 70%. Ευτυχώς που με βοηθαει με την ταχυπαλμια.Το λέω και για εμένα, μην αγχώνεσαι. Δεν άξιζει τον κόπο.
01-11-2023, 20:27 #19
Τελικά υπάρχουν πολλά άτομα σαν κι εμένα!
Εμένα οι έκτακτες μου είναι υπερ-κοιλιακές, λεπτομέρειες δεν ξέρω να σου δώσω αλλά ο γιατρός μου είπε απλά να μη δώσω σημασία γιατί δεν χρειάζομαι αγωγή καν λέγοντας μου ότι μπορεί να μου δημιουργήσει πρόβλημα. Πρέπει απλά να ελαττώσω το άγχος μου και τις κακές σκέψεις. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο...
Για το άγχος μου πάντως παίρνω βαλσαμόχορτο σε κάψουλες το οποίο βοηθάει αρκετά μπορώ να πω.
Πάντως έχω παρατηρήσει ότι σε περίοδο έντονου άγχος καλή ώρα, είχα απλά μια ταχυπαλμία την οποία δεν έδινα σημασία και τελικά όπως ερχόταν περνούσε. Τώρα τι διαφορετικό είναι αυτό;
01-11-2023, 20:51 #20
Είναι όλα στο μυαλό μας, πρέπει να το ελέγχουμε. Εγώ τρόμαξα παρά πολύ όσο είχα COVID τον Αύγουστο, ήταν η πρώτη μου φορά, πολύ άγχος και ούτε μια έκτακτη. Ο κορωνοιος έβγαλε στην επιφάνεια μια βουβωνοκήλη που αγνοούσα ότι υπήρχε και αγχώθηκα πολύ με όσα διάβασα για επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει, και ούτε μια α έκτακτη. Μόλις τα ξεπέρασα και άρχισα πάλι να με στρεσαρει η δουλειά, επέστρεψαν και οι έκτακτες. Εμένα προσωπικά με ηρεμεί πολύ το χαμομήλι
01-11-2023, 21:22 #21
Πόσες έκτακτες έκανες όταν σου έβαλαν χόλτερ; Σίγουρα θα έχεις βάλει χόλτερ σωστά;
Επίσης κάτι μου είπες προηγουμένως για ταχυπαλμίες και μια ουσία του concor από μια σύντομη αναζήτηση που έκανα. Εσύ χρειάστηκες αγωγή;
Εμένα οι έκτακτες μου ήταν υπερ-κοιλιακές, συνήθως τους γιατρούς οι κοιλιακές τους ανησυχούν και σκέφτομαι και λέω μήπως αργότερα γίνουν κοιλιακές ή πιο σοβαρές έκτακτες και δεν το καταλάβουμε;
Δεν ξέρω τι να σκεφτώ...
Επίσης ταχυπαλμίες εγώ έφτανα μέχρι 108 μου είπε ο γιατρός μου, πράγμα μη ανησυχητικό και έχω διαβάσει ότι οι υπερ-κοιλιακές μπορεί να φτάσουν και 270 παλμούς το λεπτό και να χρειαστείς ενδοφλέβια αδενοσίνη ή κάπως έτσι δεν θυμάμαι...
01-11-2023, 22:00 #22
Εμένα το χολτερ έδειξε κολπικές έκτακτες. Η ειρωνεία είναι ότι είχα αγχωθει πολύ με το χολτερ για τα αποτελέσματα οπότε εκείνη τη μέρα εντόπισε μόνο 2. Συνήθως όταν αγχώνομαι στη δουλειά έχω ριπές τρελές από συνεχόμενες. Ο καρδιολόγος με έβαλε περισυ να ξεκινήσω το emconcor επειδή μου είπε ότι στα 50 μου πρέπει να θέσουμε υπό έλεγχο την ταχυπαλμια ώστε να μην έχω θέμα στα 60. Είναι καλό χάπι, καμία παρενέργεια, το κακό είναι ότι θα το παίρνω για πάντα. Φυσικά όταν ήμουν νέος δεν μου είχαν πει για αγωγή. Μια καρδιολόγος μόνο με είχε προτρέψει να παίρνω το inderal περιστασιακά επειδή και αντιμετωπίζει την ταχυπαλμια αλλά έχει και ηρεμιστικές ιδιότητες. Εσύ ακολούθησε τη συμβουλή του γιατρού σου, προσπάθησε να μην αγχώνεσαι, μην τρομάζεις με τις έκτακτες, πάνε και έρχονται. Στο μυαλό είναι να τις ελέγξουμε.
01-11-2023, 22:05 #23
Δεν αντιλέγω, περιμένω το χαρτί του γιατρού να το στείλω σε άλλον ένα καρδιολόγο να μου πει τη γνώμη του αν και αυτός όταν με είδε και μου έκανε τρίπλεξ βρήκε 1-2 έκτακτες ανευ σημασίας.
Πως μπορείς να μην τις σκέφτεσαι όταν σου συμβαίνουν; Εμένα είναι σαν να με λούζει κρύος ιδρώτας, η κοιλιά μου φουσκώνει σαν μπαλόνι. Το καλό είναι ότι αφού ξέρω τι είναι πλέον και απο τι προέρχεται δεν δίνω τόση σημασία. Θα πάρω και δεύτερη και τρίτη γνώμη αν χρειαστεί αλλά για φάρμακο και οι 2 γιατροί που με είδαν είπαν όχι. Οπότε μάλλον κάτι θα ξέρουν.
01-11-2023, 22:47 #24
Δεν τις σκέφτομαι επειδή είμαι πλέον 50 και με συνοδεύουν από τα 15. Κάτι παθολογικό δεν είναι, μου το έχουν πει τόσοι γιατροί. Μάθε να διαχειρίζεσαι το άγχος σου
13-11-2023, 21:28 #25