Έκτακτες συστολές
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Έκτακτες συστολές

Καλημέρα έχω ξανά γράψει και παλιότερα στο φόρουμ σχετικά με αυτό το θέμα θέλω να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει γιατί τις νιώθεις πιο πολύ όταν ξαπλώνεις παρά όταν είσαι όρθιος και δουλεύεις;; έκανα χολτερ πριν 1 μήνα και έδειξε 1000 με είπε δεν είναι ανησυχητικό αλλά όταν νιώθω αυτά τα πεταρισματα με πιάνει φόβος..

Senior Member
    Quote Originally Posted by mpam21 View Post
    Καλημέρα έχω ξανά γράψει και παλιότερα στο φόρουμ σχετικά με αυτό το θέμα θέλω να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει γιατί τις νιώθεις πιο πολύ όταν ξαπλώνεις παρά όταν είσαι όρθιος και δουλεύεις;; έκανα χολτερ πριν 1 μήνα και έδειξε 1000 με είπε δεν είναι ανησυχητικό αλλά όταν νιώθω αυτά τα πεταρισματα με πιάνει φόβος..
    Καλημέρα. Επειδή είσαι ξαπλωμένος και χαλαρός και εστιαζεις εκεί. Όταν δουλεύεις απασχολείς το μυαλό σου.

Πάσχω από ιψαδ είχα εμμονές με άλλα θέματα τώρα έχω κολλήσει με την καρδιά μου έχω δώσει πάνω από 300€ το τελευταίο εξάμηνο σε εξετάσεις...έχω κουραστεί αλήθεια..το τελευταίο 4μηνο έχω ξεκινήσει αγωγή με ζαναξ και αντικαταθλιπτικό μπας και ησυχάσω λίγο αλλά οι έκτακτες συνεχίζουν να υπάρχουν..

Senior Member
    Quote Originally Posted by mpam21 View Post
    Πάσχω από ιψαδ είχα εμμονές με άλλα θέματα τώρα έχω κολλήσει με την καρδιά μου έχω δώσει πάνω από 300€ το τελευταίο εξάμηνο σε εξετάσεις...έχω κουραστεί αλήθεια..το τελευταίο 4μηνο έχω ξεκινήσει αγωγή με ζαναξ και αντικαταθλιπτικό μπας και ησυχάσω λίγο αλλά οι έκτακτες συνεχίζουν να υπάρχουν..

Το ξέρω ότι είναι δύσκολο.. Έχεις κάνει εξετάσεις, σου λένε ότι όλα είναι καλά. Αυτό δεν σε ηρεμει κάπως; Πώς το σκέφτεσαι;

Με ηρεμεί για λίγες ημέρες αφού φύγω απ' τον γιατρό και μου πει ότι δεν ειναι κάτι..μετά ξανά μπαίνω στον φαύλο κύκλο μόλις νιώθω ένα σύμπτωμα να αναζητώ στο διαδυκτιο και να μπαίνω σε έναν φαύλο κύκλο

Senior Member
    Πόσο πολύ σε καταλαβαίνω! ακριβώς κι εγώ τα ίδια.Κι εγώ έχω έκτακτες συστολές, αρρυθμίες και ταχυκαρδία.εγω μόλις ξεκίνησα θεραπεία με αντικαταθλιπτικό και ζαναξ εδώ και 4 μέρες.Μολις ηρεμήσεις θα δεις ότι όλα θα φύγουν γιατί οι έκτακτες και όλα αυτά τα "καρδιολογικά"τα οποία είναι αθώα σε υγιείς ανθρώπους όπως η ταχυκαρδία , αρρυθμίες κλπ αλλά μας τρομάζουν γιατί δεν είναι και η πιο ωραία αίσθηση είναι από το άγχος μας.τα λέω σε σένα για να τα ακούω κι εγώ. Καλή δύναμη και εύχομαι σύντομα να ζήσουμε ήρεμα και όμορφα τη ζωή μας γιατί μας αξίζει!

Senior Member
    Είναι δύσκολο όταν περνάς αυτή την φάση να καταλάβεις πως όλα είναι παιχνίδια του μυαλού. Γιατί να μην νιώθεις το ίδιο όταν απασχολείς το μυαλό σου πχ με μια δραστηριότητα; Είναι δυνατόν να είσαι άρρωστος μόνο όταν χαλαρώνεις; Και λογικά να το δει κάποιος δεν στέκει. Ξέρω πως ο φόβος για τον θάνατο δεν βοηθάει.
    Ίσως η λύση είναι να γεμίσει η μέρα σου/σας με διάφορες δραστηριότητες για να μη υπάρχει χωρος - χρόνος για το μυαλό να κάνει τα σενάρια του.

Και το ίντερνετ δεν είναι γιατρός. Αν γράψεις ότι πονάς το νύχι του μικρού δάχτυλου του χεριού σου (αυτό που κάποιοι το χρησιμοποιούν για να καθαρίζουν τα αφτιά τους ), θα σου γράψει χίλια δυο που μπορεί να συμβαίνουν και στο τέλος ότι θα πεθάνεις. Μακριά από το ίντερνετ

Senior Member
    Έτσι ακριβώς είναι το ίντερνετ όπως τα λες!Ότι και να έχω το ψάχνω και μετά τα συμπτώματα εννοείται χειροτερεύουν!έχω προσπαθήσει πολλές φορές και προσπαθώ όσο μπορώ να γεμίζω την ημέρα μου με πράγματα για να ξεχνιέται το μυαλό αλλά επειδή με έχουν πιάσει κάποιες κρίσεις πανικού και την ώρα που ίσως κάνω μια δραστηριότητα ή βρίσκομαι με φίλους για καφέ όταν είναι να το ξανά κάνω σκέφτομαι μη το πάθω πάλι και εννοείται το προκαλώ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Joanna K View Post
    Έτσι ακριβώς είναι το ίντερνετ όπως τα λες!Ότι και να έχω το ψάχνω και μετά τα συμπτώματα εννοείται χειροτερεύουν!έχω προσπαθήσει πολλές φορές και προσπαθώ όσο μπορώ να γεμίζω την ημέρα μου με πράγματα για να ξεχνιέται το μυαλό αλλά επειδή με έχουν πιάσει κάποιες κρίσεις πανικού και την ώρα που ίσως κάνω μια δραστηριότητα ή βρίσκομαι με φίλους για καφέ όταν είναι να το ξανά κάνω σκέφτομαι μη το πάθω πάλι και εννοείται το προκαλώ.

Είχα πάθει ένα καλοκαίρι μια κρίση πανικού, δεν μου έβγαιναν οι λέξεις. Έδειχνα κάτι και δεν μου έρχονταν η λέξη μέσα στο μυαλό. Πήγα πρώτες Βοήθειες μου έκαναν εξετάσεις μην έπαθα καμένα εγκεφαλικό. Τις επόμενες μέρες ήμουν τρομαγμένος. Σηκωνομουν από πολύ πρωί, τάιζα τα ζωα που έχω, μην πεθάνω μετά και μείνουν νηστικά. Χαζομάρες. Μια ζωή είχαμε και πριν, μια ζωή έχουμε και τώρα. Δεν άλλαξε κάτι. Αν είναι να φοβόμαστε μη πεθάνουμε, δεν έχει ουσία. Πότε θα ζήσουμε; Όταν πεθάνουμε;

Senior Member
    Πόσο σε νιώθω!!Κι εγώ έχω ενα μωράκι 1,5 χρονών και σε όλους τους δικούς μου λέω που είναι το ένα που είναι το άλλο ,πως τρώει ,τι κάνουμε σε κάθε περίπτωση γιατί φοβάμαι πως θα πεθάνω.Θελω τόσο πολύ να ξυπνήσω μια μέρα και να μη νιώθω τίποτα,να ζήσω,να ευχαριστιεμαι το κάθε λεπτό που περνάει,να νιώσω ελεύθερη από κάθε σκέψη που μου προκαλεί κρίση πανικού! εύχομαι να έρθει αυτή η μέρα σε όλους μας!

Εγώ γενικά πάντα θυμάμαι να έκανα γυμναστική πήγαινα για τρέξιμο έκανα μποξ τον τελευταίο καιρό από τότε που ξεκίνησα να έχω καθημερινά αυτά τα φτερουγίσματα φοβάμαι να δώσω 100% στην προπόνηση μην πάθω καμία ανακοπή..προχθές ένας ποδοσφαιριστής έπαθε και με έπιασε πανικός..

Λέω πως είναι δυνατόν ποδοσφαιριστής με ένα κάρο εξετάσεις να παθαίνει καρδιά.. κ βάζω τον εαυτό μου σε αυτήν την θέση ότι εχεις που έχεις αυτες τις συστολές ότι η καρδιά μου δεν είναι φυσιολογική..άστο γαμησετα είναι η φάση..ένα μπέρδεμα τελείως...

Senior Member
    Εφόσον έβαλες holter και ο γιατρός σου είπε να μην ανησυχείς δε θα σου πω κι εγώ να μην ανησυχείς γιατί ξέρω ότι είναι δύσκολο σε έναν άνθρωπο που βιώνει διαταραχή άγχους.προσπαθησε να μειώσεις καφεινη,εγώ έχω σωθεί με ντεκαφ,και το τσιγάρο που φυσιολογικά αυτά αυξάνουν το Ρυθμό της καρδιάς!όταν παθαίνω αυτές τις μικρές διακοπές -φτερουγισματα της καρδιάς με βοηθάει πολύ το βηξιμο..Βήχω ψεύτικα και νιώθω ότι ξανά ρυθμίζεται η καρδιά.Δε ξέρω αν είναι του μυαλού η όντως κάνει δουλειά.και ένα πράγμα που λέω στον εαυτό μου συχνά είναι ότι είναι γραφτό να γίνει θα γίνει όσο και να το φοβάμαι.οποτε ας ζήσω μέχρι να γίνει.Μερικες φορές με πεισμωνει όλο αυτό και αισθάνομαι ότι παίρνω τον έλεγχο πάλι εγώ και όχι οι σκέψεις μου.Κι εγώ ξεκίνησα τώρα φαρμακευτική αγωγή και περιμένω την άσπρη μέρα!!Δεν είσαι μόνος είμαστε πολλοί και σε νιώθουμε.

Senior Member
    Ξέχνα τον ποδοσφαιριστή. Εσύ θα κοιτάς το τί έδειξε το δικό σου χολτερ. Αυτός θα είχε κάτι παθολογικό που δεν το έχεις εσύ. Εγώ έχω έκτακτες από τα 15 μου, τώρα είμαι 50. Καμιά φορά ριπές από έκτακτες που κρατάνε αρκετά. Η ειρωνεία είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένα άγχη που τα προκαλούν, πχ η δουλειά. Όταν πέρασα covid είχα αγχωθει παρά πολύ αλλά δεν είχα ούτε μια έκτακτη. Ο COVID έφερε στο προσκήνιο μια βουβωνοκήλη που αγνοούσα. Αγχωθηκα στη συνέχεια με αυτό με όλες τις επιπλοκές που διάβαζα στο ίντερνετ και ούτε μια έκτακτη. Με το που ηρέμησε και αγχώθηκα πάλι για τη δουλειά, επανεμφανίστηκαν. Είναι όλα στο μυαλό μας. Μάθε να ζεις με αυτές και να μην σε τρομάζουν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Joanna K View Post
    Πόσο σε νιώθω!!Κι εγώ έχω ενα μωράκι 1,5 χρονών και σε όλους τους δικούς μου λέω που είναι το ένα που είναι το άλλο ,πως τρώει ,τι κάνουμε σε κάθε περίπτωση γιατί φοβάμαι πως θα πεθάνω.Θελω τόσο πολύ να ξυπνήσω μια μέρα και να μη νιώθω τίποτα,να ζήσω,να ευχαριστιεμαι το κάθε λεπτό που περνάει,να νιώσω ελεύθερη από κάθε σκέψη που μου προκαλεί κρίση πανικού! εύχομαι να έρθει αυτή η μέρα σε όλους μας!
    Θα έρθει η μέρα που όλο αυτό θα είναι μια ανάμνηση. Πρέπει όμως να μην το βάζεις κάτω

Page 1 of 2 12 LastLast