Αποχη απο σεξουαλικη δραστηριοτητα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 15 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 16 to 30 of 222
    Senior Member
    Ο θεος ειναι αγαπη και αγαπα το ιδιο ολους. Κανεις το λαθος να θεωρεις οτι ο Θεος εχει παθη λ.χ θυμου οργης και εμεις τον εξευμενιζουμε ανελευθεροι κ δεσμιοι της βουλησης του. Πολλες φορες το σεξ δεν ειναι απλα ικανοποιηση των ορμων αλλα απορρεει απο την υπερηφανια. Λεμε ας πουμε κανω σεξ για αυτοεπιβεβαιωση για να ικανοποιηθει το εγω για να εχω ανταποκριση. Εγω ειχα κεκρυμμενη υπερηφανια και το αντιμετωπισα. Αντικατεστησα την πονηρια με το αγαθο αισθημα της αγνης συμπαθειας προς ολους. Ο Θεος δεν ζηταει τιποτα απο εμας απλα εμεις καλουμαστε να τον ομοιασουμε οσο μπορουμε γιατι η ψυχη μας αγαλιαζει οταν επανερχεται στη πρωτη της φυση κ γιατι ετσι μονο θα προσεγγιζει την αγαθοτητα του Θεου στην αιωνιοτητα. Διαφορετικα η ψυχη φευγει μονη της απο την αιωνια μακαριοτητα κ ειρηνη. Ομοιος τω ομοιω πελαζει κ οποιος φορτωνεται με παθη τα παθη αυτα θα τον καταδειναστευουν δια παντος γιατι ο Θεος μας εκανε ελευθερους.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sah View Post
    Ο θεος ειναι αγαπη και αγαπα το ιδιο ολους. Κανεις το λαθος να θεωρεις οτι ο Θεος εχει παθη λ.χ θυμου οργης και εμεις τον εξευμενιζουμε ανελευθεροι κ δεσμιοι της βουλησης του. Πολλες φορες το σεξ δεν ειναι απλα ικανοποιηση των ορμων αλλα απορρεει απο την υπερηφανια. Λεμε ας πουμε κανω σεξ για αυτοεπιβεβαιωση για να ικανοποιηθει το εγω για να εχω ανταποκριση. Εγω ειχα κεκρυμμενη υπερηφανια και το αντιμετωπισα. Αντικατεστησα την πονηρια με το αγαθο αισθημα της αγνης συμπαθειας προς ολους. Ο Θεος δεν ζηταει τιποτα απο εμας απλα εμεις καλουμαστε να τον ομοιασουμε οσο μπορουμε γιατι η ψυχη μας αγαλιαζει οταν επανερχεται στη πρωτη της φυση κ γιατι ετσι μονο θα προσεγγιζει την αγαθοτητα του Θεου στην αιωνιοτητα. Διαφορετικα η ψυχη φευγει μονη της απο την αιωνια μακαριοτητα κ ειρηνη. Ομοιος τω ομοιω πελαζει κ οποιος φορτωνεται με παθη τα παθη αυτα θα τον καταδειναστευουν δια παντος γιατι ο Θεος μας εκανε ελευθερους.
    ναι, ενω ο εθελοντικος αυτοευνουχισμος, η αρνηση της φυσης σου και των επιθυμιων σου, ειναι πολυ ελευθερη πραξη....
    τι να σου πω.
    μακαρι να μην φτασεις στα βαθια σου γεραματα και συνειδητοποιησεις οτι στραγγιξες την ομορφια της ζωης σου, χωρις κανεναν λογο...

Senior Member
    Αγχώθηκα με όλα αυτά. Δηλαδή ελεύθερος είναι αυτός που καταπιέζει τον εαυτό του;

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Αγχώθηκα με όλα αυτά. Δηλαδή ελεύθερος είναι αυτός που καταπιέζει τον εαυτό του;
    και πεταει στα σκουπιδια τον χαρουμενο εαυτο του και τις επιθυμιες του, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ισχυει ο ισχυρισμος οτι το σεξ ειναι αμαρτια και θα χασει την αιωνια ζωη, ΑΝ υπαρχει αιωνια ζωη και ΑΝ λειτουργει με τον τροπο που λεει η εκκλησια.....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    και πεταει στα σκουπιδια τον χαρουμενο εαυτο του και τις επιθυμιες του, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ισχυει ο ισχυρισμος οτι το σεξ ειναι αμαρτια και θα χασει την αιωνια ζωη, ΑΝ υπαρχει αιωνια ζωη και ΑΝ λειτουργει με τον τροπο που λεει η εκκλησια.....
    Από κάπου θέλει να πιαστεί, μπας και σωθεί από όλο αυτό που περνάει. Ο Θεος στην ουσία είναι η ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει σε κάτι μεγαλύτερο, να έχει κάποιον δίπλα του στα δύσκολα. Και εγώ όταν περνούσα κατάθλιψη επειδή δεν είχα κανέναν δίπλα μου, πίστευα ότι έχω αυτον. Ήθελα απλα να με παραμυθιασω. Το θέμα είναι, αυτό το παραμύθι να μη γίνει εμπόδιο στον εαυτό του. Μη σου πω ότι κατά βάθος μπορεί να νιώθει πως ο Θεός τον τιμωρεί που είναι γκει πως αν σταματήσει να είναι (να ξυπνήσει δηλαδή ένα πρωί και να πει "α δεν είμαι γκει"), όλα θα αλλάξουν, ο Θεός δεν θα τον τιμωρεί πια και θα καταφέρει να θεραπευτεί.

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Από κάπου θέλει να πιαστεί, μπας και σωθεί από όλο αυτό που περνάει. Ο Θεος στην ουσία είναι η ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει σε κάτι μεγαλύτερο, να έχει κάποιον δίπλα του στα δύσκολα. Και εγώ όταν περνούσα κατάθλιψη επειδή δεν είχα κανέναν δίπλα μου, πίστευα ότι έχω αυτον. Ήθελα απλα να με παραμυθιασω. Το θέμα είναι, αυτό το παραμύθι να μη γίνει εμπόδιο στον εαυτό του. Μη σου πω ότι κατά βάθος μπορεί να νιώθει πως ο Θεός τον τιμωρεί που είναι γκει πως αν σταματήσει να είναι (να ξυπνήσει δηλαδή ένα πρωί και να πει "α δεν είμαι γκει"), όλα θα αλλάξουν, ο Θεός δεν θα τον τιμωρεί πια και θα καταφέρει να θεραπευτεί.
    εγω ξερω πιστους που "πιανονται" απο την ιδεα του θεου, χωρις να νοιωθουν αμαρτωλοι, επειδη ειναι ομοφυλοφιλοι, ή επειδη κανουν σεξ για ικανοποιηση κι οχι για να γεννοβολησουν.
    αν καναμε σεξ μονο για τεκνοποιηση, οι περισσοτεροι θα καναμε μονο 1-2 φορες στην ζωη μας...

Senior Member
    Remedy σεβαστη η γνωμη σου εχω κι εγω τη δικη μου οτι αν εχεις ψυχη παιδικη ζεις χωρίς αυτα που θελουν οι ενήλικες να μπορουν να ειν χαρουμενοι κι αυτα μπορει να ειναι περιπλοκα. χανομαστε σε λαβυρινθους του αν δε εχω αυτο η το αλλο δε θα εχω ευτυχια . αν δε κανω σεξ πχ ειμαι θλιμμενος η δε ζω κι τετοια . αν ζεις απλα ζητούντας τα απλα τοσο πιο καλα ζεις .
    αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    εγω ξερω πιστους που "πιανονται" απο την ιδεα του θεου, χωρις να νοιωθουν αμαρτωλοι, επειδη ειναι ομοφυλοφιλοι, ή επειδη κανουν σεξ για ικανοποιηση κι οχι για να γεννοβολησουν.αν καναμε σεξ μονο για τεκνοποιηση, οι περισσοτεροι θα καναμε μονο 1-2 φορες στην ζωη μας...
    Τέτοιους πιστούς δεν γνώρισα. Εδω που μένω εγώ οι "πιστοί" δείχνουν με το δάχτυλο τους όποιον θεωρούν διαφορετικό. Τον γκει, αυτόν που κάνει σεξ, αυτόν που δεν κάνει, αυτόν που φροντίζει τα ζωα κτλ. Καταπιεσμενοι άνθρωποι που πιστεύουν πως έτσι θα πάνε στον παράδεισο ή δεν ξέρω τι άλλο έχουν στο κεφάλι τους για να δικαιολογήσουν την συμπεριφορά τους. Πιστεύω πως ο θεματοθετης εδώ νομίζει ότι είναι "αμαρτία" να είσαι γκει γιαυτό αποφάσισε να μην είναι και ανακάτεψε και τον Θεό. Πώς αλλάζεις ξαφνικά και σταματάς να είσαι γκει;;;;;;; Όσο για το σεξ, συμφωνώ μαζί σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by asperger39 View Post
    Remedy σεβαστη η γνωμη σου εχω κι εγω τη δικη μου οτι αν εχεις ψυχη παιδικη ζεις χωρίς αυτα που θελουν οι ενήλικες να μπορουν να ειν χαρουμενοι κι αυτα μπορει να ειναι περιπλοκα. χανομαστε σε λαβυρινθους του αν δε εχω αυτο η το αλλο δε θα εχω ευτυχια . αν δε κανω σεξ πχ ειμαι θλιμμενος η δε ζω κι τετοια . αν ζεις απλα ζητούντας τα απλα τοσο πιο καλα ζεις .
    Κάνεις δεν ανάφερε πως κάποιος που δεν κάνει σεξ είναι δυστυχισμένος. Δεν θέλουν όλοι να κάνουν σεξ. Δεν αρέσει σε όλους. Δυστυχισμένος είναι αυτός που ενώ θέλει, βάζει τα πρέπει μπροστα ή τον Θεό.

Senior Member
    Το προβλημα εδω ειναι η αδυναμια καταννοησης πως αν μετανοησεις δηλαδη αλλαξεις τροπο νοειν και δειξεις εμπιστοσυνη στο Θεο ο Θεος παιρνει την επιθυμια. Εμενα το βιωμα μου λεει οτι στην ευχη της εξομολογησης ενιωσα ενα μεγαλο βαρος να φευγει απο το κεφαλι μου.

Senior Member
    Το προβλημα εδω ειναι η αδυναμια καταννοησης πως αν μετανοησεις δηλαδη αλλαξεις τροπο νοειν και δειξεις εμπιστοσυνη στο Θεο ο Θεος παιρνει την επιθυμια. Εμενα το βιωμα μου λεει οτι στην ευχη της εξομολογησης ενιωσα ενα μεγαλο βαρος να φευγει απο το κεφαλι μου.
    Αρα ο Θεός μπορεί να βοηθήσει; Είναι δίπλα μας; Καταλαβαίνω όλα όσα λες και ας μην συμφωνώ. Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει την άποψη του. Το θέμα είναι όλο αυτό να μην σε καταπιέζει και να ζεις πραγματικά ελεύθερος και χαρούμενος.

Senior Member
    Δηλαδή ένας παιδόφιλος που έχει την επιθυμία να συνευρεθεί με παιδί,πρέπει να ικανοποιήσει την επιθυμία του επειδή έχει δικαίωμα στην ευτυχία?
    Ενας κτηνοβατης που έχει την επιθυμία να πάει με σκύλο ή κατσίκαοφείλει να ικανοποιήσει την επιθυμία του επειδή έχει δικαίωμα στην ευτυχία?
    Ο άνθρωπος έχει διάκριση και λογική και μπορεί να τιθασεύει τις ορμές του.
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Senior Member
    george1520 ειναι ομως αληθεια οτι στην εποχη μας το σεξ το εχουν σα θεο τους οι πιο πολλοί ανθρωποι. δε ειναι αυτο ο ηλιος μα η αγαπη αυτο ειναι η ουσια κι το χασαμε το μονοπάτι το εχουμε ξεχασει. :(

Senior Member
    Quote Originally Posted by asperger39 View Post
    george1520 ειναι ομως αληθεια οτι στην εποχη μας το σεξ το εχουν σα θεο τους οι πιο πολλοί ανθρωποι. δε ειναι αυτο ο ηλιος μα η αγαπη κι το εχουμε ξεχασει. ������
    Δεν πιστεύω ότι ισχύει αυτό που λες. Όπως έχω εγώ δικαίωμα να μ'αρεσει το σεξ, έχεις και εσύ το δικαίωμα να μην σ' αρεσει. Σεξ θα κάνω με μια κοπέλα που το θέλει κι αυτή και όχι με μια που δεν το θέλει. Δεν ορίζει το ποιος είσαι αν κάνεις σεξ ή όχι.

Senior Member
    george1520 εδω λεμε τη γνώμη μας σεβομε τη γνωμη σου κι εγω λεω τι πιστευω. :)

Page 2 of 15 FirstFirst 123412 ... LastLast