Results 61 to 75 of 222
-
12-11-2023, 00:54 #61
Ο ΚΑΘΕΝΑς ΕΧΕΙ ΤΗN ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΟΚ ΣΕΒΑΣΤΟΝ
αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα
- 12-11-2023, 01:04 #62
Σου απαντησα ο Θεος δεν οριζεται. Δεν υπαρχει απαντηση για το ειναι του Θεου και τη γνωση περι Θεου την ουσια του γιατι οι ανθρωπινες νοητικες λειτουργιες δεν το υποστηριζουν. Το ανθρωπινο μυαλο ειναι ενα μοντελο με περατοτητα κ τελος. Μπορουμε ομως να του αποδωσουμε κατηγορηματα. Ο Θεος ειναι παναγαθος παντογνωστης παντοδυναμος αγενητος απεριγραπτος κτλ.
Ο ανθρωπος ειναι εικονα κ ομοιωση του Θεου ως προς τη πνευματικη ουσια του και οχι ως προς το χαρακτηρα και τις συμπεριφορες.
Ο Θεος δεν θελει ποιμνιο τσακισμενο αλλα ποιμνιο που να εχει επιγνωση της αμαρτωλοτητας του γιατι ο ανθρωπος ειναι πια οχι φυσει αλλα θεσει διαρκως αμαρτωλος και ειναι κατι που δεν μπορει να το αποφυγει μετα τη πτωση. Οταν ο ανθρωπος κανει ενδοσκοπηση μεσα του και βλεπει την κεκαλυμμενη πραγματικοτητα του τσακιζεται μεταννοει και ζηταει να επανελθει στην αρχικη του φυση.
Παρεξηγεις τον ορο αναγκη. Εγω δεν ειχα καμια προσδοκια απο το Θεο και οταν μου φανερωθηκε δεν ζητησα το θαυμα για να απαλλαγω. Αυτο στην αρχη. Αλλα και μετα δεν ειχα αιτηματα θαυματουργικα απλα προσευχομουν με το προσευχηταριο μου και ειχα αιτημα να με δεχτει απλα κοντα του και ας εχω δυσκολιες.
Η θεια χαρη πηγαινει οπου υπαρχει ταπεινωση κ αγαπη οταν ο ανθρωπος βγαινει απο τα θελω του και τις εγωιστικες πεποιθησεις του. Γιατι κ ο Θεος ειναι ταπεινος. Και προσεχε ταπεινωση δεν ειναι χαρακτηρας κ συμπεριφορα αλλα παρεχεται απο το Θεο αν διαπιστωσει οτι θα ευδοκιμησει. Ο ανθρωπος δεν μπορει απο μονος του να εχει ταπεινωση.
12-11-2023, 01:23 #63
Απλα γκουγκλαρες κ ειδες τις φαντασιες του καθενος. Τα ευαγγελια που εχουμε σημερα γραφτηκαν το 80 μ.χ εποχη που δεν ζουσαν οι μαθητες του Χριστου. Τα 3 λεγονται συνοπτικα κ ταυτιζονται σχεδον κατα λεξη. Αυτο σημαινει οτι και τα 3 ειχαν ως πηγη μια κοινη πηγη αρχαιοτερη που δεν σωζεται η μια πηγη σε πολλες εκδοσεις που ομως δεν σωζονται. Κανεις δεν λεει οτι τα ευαγγελια υπαγορευτηκαν απο το Θεο. Ανθρωποι τα εγραψαν.
12-11-2023, 01:35 #64
ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΧΩΣΕΙ ΠΛΑΝΕς ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΧΝΟΥΝΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟς ΚΙ Ο ΙΟς ΤΟΥ .
Εν αρχή ειν η Αγάπη.
και η αγάπη είναι η ανθρωπιά άνθρωπέ μου.
και η ανθρωπιά ο Χριστός μας.
και του Χριστού μας η ψυχή ο Πατέρας Θεός.
και τα πάντα τους είναι ο ενσαρκωμένος Λόγος.
που δια της θελήσεως του ανθρώπου, ο Λόγος γίνεται ένα με την σάρκα και το αίμα Του ως Έν...
ως δύο σταγόνες νερό γίνονται μία,
έτσι και τον ζεύγος ευαγγελίζεται δια του Λόγου και μεταμορφώνεται σε μία του θεού ψυχή... ως ο δικέφαλος αετός της ουράνιας στην γη βασιλείας μαρτυρεί τον ευαγγελισμό των ανθρώπων, με τις "εφτά Μυστηριακές πύλες της Αγίας ορθής εκκλησίας του Κυρίου....ο άνθρωπος από μισός θνητός ...ολοκληρώνετε στο είναι της υπάρξεώς του,
ως Τέλειο ο Θεός τον έπλασε να ζει... "
ορθόδοξα, ελληνικά, και αιώνια, ως ο Χριστός με την πανάγια εύα Του... η κάθε ψυχή...
το σώμα ως το ιερό σκεύος, που μέσα του έχει το αίμα της Αγάπης Θεό σε Υιό Φωτός στου κάθε εντός του ημών.
Το προφητικόν χάρισμα εις την Εκκλησίαν
Τον τερματισμόν του προφητισμού του αναφερομένου εις το πρόσωπον του Χριστού επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Χριστός λέγων: «πάντες γαρ οι προφήται και ο νόμος έως Ιωάννου προεφήτευσαν» (Ματθαίου ια’ 13).
Φαίνεται, ότι εκ των λόγων τούτων κυρίως προήλθεν η εσφαλμένη αντίληψις ότι δεν υπάρχουν μετά Χριστόν Προφήται. Ίσως δε και από την επίπληξιν του Κυρίου προς τους μαθητάς φλεγομένους να πληροφορηθούν πότε θα αποκαταστήσει την βασιλείαν τω Ισραήλ. Η σχετική στιχομυθία έχει ως εξής: «… Επηρώτων αυτόν λέγοντες· Κύριε, ει εν τω χρόνω τούτω αποκαθιστάνεις την βασιλείαν τω Ισραήλ; Είπε δε προς αυτούς· ουχ υμών εστί γνώναι χρόνους ή καιρούς ους ο Πατήρ έθετο εν τη ιδία εξουσία, αλλά λήψεσθε δύναμιν επελθόντος του Αγίου Πνεύματος εφ υμάς» (Πραξ. α’ 6- 8).
Αλλά, όταν τους αποκαλύπτει το τρίτον πρόσωπον της Αγίας Τριάδος τους διαβεβαιοί «Εάν τας εντολάς μου τηρήσητε… πέμψω υμίν το Πνεύμα της Αληθείας (Ιωάν. ιδ’ 15- 16 και ιε’ 26 και ιστ’ 7). Το Πνεύμα της Αληθείας… ελέγξει τον κόσμος περί αμαρτίας… περί δικαιοσύνης (ιστ’ 10)… οδηγήσει υμάς εις πάσαν αλήθειαν… και τα ερχόμενα αναγγελεί υμίν» (Ιωάν. ιστ’ 13).
Εδόθη λοιπόν μετά την Πεντηκοστήν υπό του Αγίου Πνεύματος το προφητικόν χάρισμα εις την Εκκλησίαν. Τούτο επιβεβαιοί και ο Απόστολος Παύλος «Διαιρέσεις δε χαρισμάτων εισί, το δε αυτό Πνεύμα (Α’ Κορινθ. ιβ’ 4)… Ω μεν γαρ δια του Πνεύματος δίδοται λόγος σοφίας, … άλλω δε προφητεία» (Α’ Κορινθ. ιβ’ 8- 10).
Ο Απόστολος Πέτρος «τούτο πρώτον γινώσκοντες, ότι πάσα προφητεία γραφής ιδίας επιλύσεως ου γίνεται. Ου γαρ θελήματι ανθρώπου ηνέχθη ποτέ προφητεία, αλλ’ υπό Πνεύματος Αγίου φερόμενοι ελάλησαν άγιοι Θεού άνθρωποι» (Β’ Πέτρου α’ 20- 21).
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΚΟΣΜΟΪΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Υπό το φως των προφητειών της Ορθοδοξίας, Κωνστ. Τσατάλου, Δευτέρα έκδοσις, Θες/νικη 1972, Το προφητικόν χάρισμα εις την Εκκλησίαν, σ. 24, 25.
Διαβάστε και Σκεφτείτε....
Λέγει η τελευταία φράσις της Αποκάλυψης του Ιωάννου σας:
Η χάρις του Κυρίου Ιησού Χριστού μετά πάντων των Αγίων΄αμήν.
Μετάφραση: Αμήν΄αγίων των πάντων μετά Χριστού Ιησού Κυρίου Τού χάρις Η = ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΧΑΡΙΣ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ.αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα
12-11-2023, 01:36 #65
Οπότε τα κατηγορήματα είναι; Απλή ερώτηση, ποια είναι αυτά τα κατηγορήματα;
Τι τον κάνει θεό; (Επίσης, το κατηγορήματα είναι μια άλλη λέξη που επιλέγεις, για να ξεφύγεις
από το ιδιότητες, αλλά δε με νοιάζει, πες το όπως θες. Κάτι που έχει ο θεός και τον κάνει θεό λοιπόν,
ποια είναι αυτά;
Επίσης, οι τύψεις γιατί να υπάρχουν μόνο σε έναν πιστό; Οι τύψεις προέρχονται από ηθικές κρίσεις,
και η ηθική δεν είναι αποκλειστικότητα των πιστών. Και δε χρειάζεται να είναι κανείς πιστός για να έχει ηθική.
12-11-2023, 01:42 #66
Ναι για αυτους που πιστευουν με τη λογικη ειναι ενα βοηθημα απλα
12-11-2023, 01:43 #67
12-11-2023, 01:47 #68
Επιμένω για τα κατηγορήματα.
Άσπεργκερ, μη μου αραδιάζεις κατεβατά, γιατί δεν πρόκειται να τα διαβάσω, εκτός αν τα βάζεις για άλλους.
Θέλω επιχειρήματα, ένα κι ένα.
12-11-2023, 01:49 #69
12-11-2023, 01:53 #70
ΔΕ ΘΑ ΑΝΑΓΚΆΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΑΥΤΑ ΔΕ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Ο ΘΕΟς ΕΔΩΚΕ ΕΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΤΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙς .ΕΤΣΙ ΠΡΆΤΤΕΙ Ο ΘΕΟς ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΕΓΩ ΑΝ ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕΙς ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΘΑ ΕΛΘΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΟ ΚΙ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΜΑΚΡΙΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΟΜΩς .ΟΜΩς ΚΑΘΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΧΕΙ ΚΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗς ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΕΣΥ ΘΕς ΟΜΩς ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟς Ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟς ΜΗΝ ΕΙΝ ΚΑΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΚΟΤΑΔΙ . ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙς ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙς ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ .ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΒΑΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΠΗΓΕς ΓΕΡΟΝΤΩΝ Ο ΚΑΘΕΝΑς ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΚΟΙΤΑ ΑΝ ΟΧΙ ΣΕΒΑΣΤΟΝ .
Σοφός δεν είναι αυτός που διδάσκει,αλλά αυτός που ξέρει να διδάσκεται.
Μεγαλύτερος δάσκαλος απο κάθε διδασκαλεία ,τα λάθη και ο πόνος.
Μεγαλύτερη αρετή δε,η αποδοχή αυτών.
Το φως δεν έρχεται μόνο του αλα Χάρη Πότερ μέσα σε μία σπηλιά και ανάβει μόνο του και όποιος πρόλαβε να δεί ότι είδε είδε και έσβησε ξανά μόνο του.
Αλλά όπως έμαθες πως ένα και ένα κάνουν δύο, έτσι με την μελέτη του Αγίου Ευαγγελίου η διάνοια φωτίζετε με το φως της αλήθειας του Κυρίου.
Όπως και σε βρώμικο ποτήρι δεν βάζεις το καλό κρασί,
Έτσι και η θεία Χάρις αναπαύεται στην καθαρή ψυχή. Δείτε λιγότερααν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα
12-11-2023, 02:00 #71
Δεν τα κάνετε οι χριστιανοί; Εγώ πάντως όταν γεννήθηκα δεν ήξερα τίποτε για τον θεό,
τον χριστό, τους αποστόλους, τα ευαγγέλια, και όλα τα συμπαρομαρτούντα.
Φυσικά και το κάνουν οι χριστιανοί, και λέγεται προσηλυτισμός.
Και μάλιστα σε νηπιακή, παιδική και ενήλικη ζωή. Το νηπιακή και παιδική είναι βασικά,
και πολύ, μα πολύ στοχευμένα, καθώς εκεί βρίσκουν την ευαλωτότητα την οποία επιθυμούν
ώστε να περάσουν την προπαγάνδα για την ατζέντα τους. Πρώτον βάπτιση νηπίων,
χωρίς φυσικά να έχει το νήπιο επιλογή. Δεύτερον, θρησκευτικά στα σχολεία.
Τρίτον, υποχρεωτικός εκκλησιασμός. Τέταρτον, εκκλησίες παντού. Πέμπτον, εικόνες παντού.
Επίσης, οι άθεοι πληρώνουν για την πίστη των πιστών, ή αυτό το ξεχνάμε; Κάτω από το χαλάκι;
Αλλά οι χριστιανοί κανέναν δεν υποχρεώνουν, ε;
12-11-2023, 02:04 #72
ΕΓΩ ΠΩς ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕ ΞΕΡΩ ΕΙΝ ΠΩς Ο ΚΑΘΕΝΑς ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΚΙ ΤΡΕΛΗ ΠΛΑΝΗ ΣΕ ΑΥΤΑ .ΑΝ ΕΣΥ ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙς ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟ ΑΠΛΑ ΣΥΖΗΤΆΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙς . ΟΥΤΕ ΕΜΕΙς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΆΛΟΥΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑς ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΟ ΣΕ ΕΜΑς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ . ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟς ΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟς.
12-11-2023, 02:08 #73
Σεβασμό στο ψέμα δεν έχω. Γι αυτό ζητώ να μου απαντάει ο πιστός γιατί δεν είναι ψέμα
αυτό που πιστεύει. Κι αν το θεωρώ ψέμα και εκμετάλλευση, έχω κάθε δικαίωμα να το πω.
Αν είναι αλήθεια, να πιστέψω κι εγώ. Ποια λοιπόν κάνουν το θεό να είναι θεός; Τι χαρακτηρίζει
τον θεό; Παντοδύναμος, πανάγαθος, για γράφτε και τα υπόλοιπα να ξέρουμε κι εμείς.
12-11-2023, 02:10 #74
ΟΚ ΟΠΩς ΕΣΥ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙς ΚΡΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙς ΔΕ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΤΙ Η ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΝΕΙ.ΕΓΩ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΙ ΟΛΑ ΟΚ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΠΑ ΚΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΤΙ ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΑΝΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΖΗΤΑς ΑΠΑΝΤΗΣΕΙς ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΒΡΕΙς ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥς.
12-11-2023, 02:12 #75
Wildhoney καποιοι επιθυμουν μια φιλοσοφικη θεωρηση της εννοιας του Θεου αλλα ο ανθρωπος δεν μπορει να τον συλλαβει με τις λογικες δυνατοτητες του. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει. Για αυτους λεγονται τα κατηγορηματα για να βοηθηθουν να τον συλλαβουν μερικως με τη λογικη γιατι δυσκολευονται με το συναισθημα.. Μπορει να υπαρχει κατι που ειναι περα του αισθητου κοσμου της εμπειριας. Η ιδια η πραγματικοτητα ειναι πολυσυνθετη. Το μονο που εχει ο ανθρωπος ειναι μηχανισμους που κατασκευαζουν την εμπειρια. Ομως ακομα και η εμπειρια αυτο που βλεπεις ειναι η πραγματικοτητα? Αν ειχαμε 10 αισθησεις κ οχι 5 η εμπειρια δεν θα κατασκευαζονταν διαφορετικα? Το δενδρο για παραδειγμα θα φαινονταν ετσι οπως σου φαινεται με τις 5 αισθησεις? Φυσικα και οχι. Θελω να πω οτι ο ανθρωπος φτιαχτηκε με ενα μηχανισμο απαραιτητο για να ζησει. Εχει λογικη αλλα αυτη συνθετει τα στοιχεια τα εμπειρικα. Ο κοσμος ομως δεν ειναι μονο οσα συλλαμβανει ο ανθρωπος.