Results 166 to 180 of 222
-
14-11-2023, 21:23 #166
Αγάπη μου χρειάζονται χρόνια. Δεν περιμένω τίποτε τώρα. Ή αύριο.
Το ξέρεις πως η αλλαγή κι εσύ πως χρειάζεται ζύμωση η οποία διαρκεί χρόνια.
Ε εγώ πιστεύω πως δεν θα την ζήσουμε. ¨Ομως θα αλλάξει και θα γίνει.
Και δεν μιλάω για την επικράτηση των χριστιανών ή άλλων θρησκειών αλλά για τα πολιτικά συστήματα.
- 14-11-2023, 21:25 #167
14-11-2023, 21:33 #168
14-11-2023, 21:39 #169
Δε θέλω να ζυμωθώ με κανέναν και για κανέναν. Τα πολιτικά συστήματα δε με αφορούν.
Η κοινωνία είναι ένας βούρκος γεμάτος σκατά. Ε, με αυτούς θα ζυμωθείς, δε θα γίνουν άλλοι.
Εκτός αν πιστεύετε ότι δεν είναι πράγματι όλα αυτά τα φαινόμενα που παρατηρώ στο νήμα
μέρος της ίδιας της κοινωνίας, αλλά έρχονται ουρανοκατέβατα. (ταιριάζει και το ουρανοκατέβατα πάντως).
14-11-2023, 21:44 #170
Έχεις την άποψη σου. Σεβαστή και άξια ειλικρινά.
Η κοινωνία δεν είναι βούρκος γεμάτος με σκατά. Έχει καλές ψυχές και καλούς ανθρώπους και πιστεύω στον άνθρωπο, στους τόσους ακτιβιστές κλπ.
στους τόσους μάχιμους και το νήμα αποτελείται από άρρωστους κατά πλειοψηφία ανθρώπους. Τι περιμένεις;
14-11-2023, 22:51 #171
Αν έχεις διαβάσει τα θρεντς του TomMorello και του sumac, που έχουν εκφράσει το τι βλέπουν
γύρω τους και πώς κρίνουν αυτούς που βλέπουν, έτσι το βλέπω κι εγώ. Όχι, δε βλέπω τις καλές ψυχές
και τους καλούς ανθρώπους. Βλέπω καθαρά, η πλειονότητα είναι κυρ παντελήδες, κυράτσες, υποκριτές, θρησκόληπτοι, αφιονισμένοι, φενακισμένοι, σεξιστές, ρατσιστές, και ζούμε ανάμεσά τους.
(εκτός αν πιστεύεις ότι τα ποσοστά της χρυσής αυγής ήταν τυχαία, οι φιλελέδες είναι τυχαία εδώ, οι στρατόκαβλοι επίσης,
οι τρανσφοβικοί, οι οπαδικοί, οι οπαδοί των κομματικών μαντριών και οι γονυπετείς που τρέχουν να φιλάνε τις εικόνες
και βάζουν τα σιχαμένα κουτάλια στο στόμα τους για τη "θεία κοινωνία", που τρέχουν να υποδεχτούν ξύλινες εικόνες λες
και είναι το πολυτιμότερο αγαθό, οι σεπτοί οικογενειάρχες με την κάθε τους βρωμιά, και θα έγραφα κι άλλα αλλά βαριέμαι.
Τίποτε δε θα έκανα για να αλλάξει η κοινωνία. Ό,τι κάνω το κάνω για μένα.
14-11-2023, 22:55 #172
Άλλο αυτό που έγραψες. Πιστεύω στον άνθρωπο. Ποιον άνθρωπο; Τι είναι αυτό το γενικό πιστεύω, πιστεύεις δηλαδή
σε όλους τους ανθρώπους; Γιατί όταν λες πιστεύω στον άνθρωπο, είναι τόσο generic που δε σημαίνει τίποτε.
Είναι ένα κλισέ που μας μάθανε κι αυτό, γιατί πρέπει να πιστεύουμε στην ανθρωπότητα.
Εγώ πιστεύω μόνο στους "δικούς μου", αυτούς που τους μοιάζω και μου μοιάζουνε. Όχι στην κοινωνία, ούτε την
ανθρωπότητα, γιατί μέρος της κοινωνίας και της ανθρωπότητας είναι όλα τα παραπάνω.
14-11-2023, 23:16 #173
Ο sumac και ο Τοmmorelo εκφράζουν γενικά δικές σου πεποιθήσεις και αυτό δεν σημαίνει και πως είναι σωστές. Που είναι μπορώ να σου πω γιατί κι εγώ συμφωνώ.
Πέρα από αυτό δεν βρίσκω κάποια διαφωνία μαζί σου και έχω πει κι εγώ σε άλλο θρεντ πως τα κράτη τείνουν να είναι ναζιστικά και θρησκόληπτα.
Nαι ρε πιστεύω στην καρδιά, πιστεύω στη νεολαία που γίνεται όλο και καλύτερη και μη μου πεις όχι-τα παιδιά βάφουν τα μαλλιά τους χρώματα, αποβάλλουν την ομοφοβία, ξέρουν για τα lgbtq, την χονδροφοβία, πιστεύω στην αλληλεγγύη τόσα συλλαλητήρια γίνονται κατά των πολέμων παγκόσμια, τόσα τραγούδια έχουν γραφτεί κατά και κατά και κατά. Πιστεύω WildHoney.
Πέρα από εκεί βγαίνουμε εκτός θέματος και το πουλί του Sah :pLast edited by HarleyQuinn; 15-11-2023 at 01:53.
01-12-2023, 12:35 #174
Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και είμαι ένας από αυτούς. Δεν έχω δει ούτε σεξουαλικό όνειρο, ούτε απλά ερωτικό, πόσο μάλλον να έχω ονείρωξη. Και αυτό σε όλες τις φάσεις της ζωής μου (συμπεριλαμβανομένης της εφηβείας). Στα όνειρά μου μπορεί να δω τα πιο απίστευτα πράγματα, όπως είναι φυσικό άλλωστε, αλλά το ερωτικό/σεξουαλικό στοιχείο απουσιάζει παντελώς.
01-12-2023, 12:45 #175biscochiccoGuestκι εμενα απουσιαζει απο τα ονειρα μου αυτο το στοιχειο, μπορει να ειναι επειδη στη ζωη μου παντα θελω να υπαρχει η ερωτικη αυρα και παντα την ενισχυω (και οχι δεν εχει να κανει με σεξ ή με σεξυ ρουχισμο ή φλερτ μεχρι αηδιας και αλλα που μπορει να σκεφτουν καποιοι συμφορουμητες)
Πιστευω οταν συμβαινουν σε μεγαλη συχνοτητα τα σεξουαλικα ονειρα κατι θελει να σου πει το υποσυνειδητο και πρεπει να το παρατηρησεις
01-12-2023, 13:23 #176
Δεν ξέρω πώς εννοείς την «ερωτική αύρα», αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα εκλάμβανα ως ερωτική αύρα τα υπόλοιπα που αναφέρεις εντός παρενθέσεως. Όλα αυτά με αφήνουν γενικά αδιάφορο και εκτός ύπνου, όταν η συνείδηση λειτουργεί.
Έτσι πρέπει να είναι. Όπως, πιστεύω, και το να μη βλέπεις καθόλου τέτοια όνειρα.
01-12-2023, 13:35 #177biscochiccoGuest
07-02-2024, 12:25 #178
Ἡ θέωσις, ὡς σκοπὸς τῆς ζωῆς τοῦ ἀνθρώπου
Τὸ θέμα τοῦ προορισμοῦ τῆς ζωῆς μας εἶναι πολὺ σοβαρό, διότι ἀφορᾶ τὸ σπουδαιότερο ζήτημα γιὰ τὸν ἄνθρωπο: Γιὰ ποιὸ σκοπὸ εὑρισκόμαστε πάνω στὴν γῆ. Ἂν ὁ ἄνθρωπος τοποθετηθεῖ σωστὰ στὸ θέμα αὐτό, ἂν εὕρῃ τὸν πραγματικό του προορισμό, τότε μπορεῖ νὰ τοποθετηθεῖ σωστὰ καὶ στὰ ἐπὶ μέρους καὶ καθημερινὰ ζητήματα τῆς ζωῆς του, ὅπως εἶναι οἱ σχέσεις του μὲ τοὺς ἄλλους ἀνθρώπους, οἱ σπουδές του, τὸ ἐπάγγελμα, ὁ γάμος, ἡ ἀπόκτησις καὶ ἀνατροφὴ τῶν παιδιῶν. Ἂν ὅμως δὲν τοποθετηθεῖ σωστὰ σ᾿ αὐτὸ τὸ βασικὸ θέμα, τότε θὰ ἀποτύχει καὶ στοὺς ἐπὶ μέρους σκοποὺς τῆς ζωῆς. Διότι τί νόημα μποροῦν νὰ ἔχουν οἱ ἐπὶ μέρους σκοποί, ὅταν στὸ σύνολό της ἡ ἀνθρώπινη ζωὴ δὲν ἔχει νόημα;
Ἤδη ἀπὸ τὸ πρῶτο κεφάλαιο τῆς Ἁγίας Γραφῆς δηλώνεται ὁ σκοπὸς τῆς ζωῆς μας, ὅταν ὁ ἱερὸς συγγραφεὺς μᾶς λέγει, ὅτι ὁ Θεὸς ἔπλασε τὸν ἄνθρωπο «κατ᾿ εἰκόνα καὶ καθ᾿ ὁμοίωσίν» Του. Διαπιστώνουμε ἔτσι τὴν μεγάλη ἀγάπη ποὺ ἔχει ὁ ἐν Τριάδι Θεὸς γιὰ τὸν ἄνθρωπο. Δὲν τὸν θέλει ἁπλῶς ἕνα ὃν μὲ κάποια χαρίσματα, κάποια προσόντα, κάποια ἀνωτερότητα ἀπὸ τὴν ὑπόλοιπη κτίση, ἀλλὰ τὸν θέλει Θεὸ κατὰ Χάριν.
Ὁ ἄνθρωπος φαίνεται ἐξωτερικὰ ὅτι εἶναι μία βιολογικὴ ἁπλῶς ὕπαρξη ὅπως τὰ ἄλλα ἔμβια ὄντα, τὰ ζῶα. Εἶναι βέβαια ζῶον, ἀλλὰ «ζῶον... τὴ πρὸς Θεὸν νεύσει θεούμενον», ὅπως χαρακτηριστικὰ λέγει ὁ ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος (Λόγος εἰς τὰ Θεοφάνια, MPG 36, 324, 13). Εἶναι τὸ μόνο ὃν ποὺ ξεχωρίζει ἀπ᾿ ὅλη τὴν δημιουργία, τὸ μόνο ποὺ μπορεῖ νὰ γίνει θεός.
Τὸ «κατ᾿ εἰκόνα» σημαίνει τὰ χαρίσματα ποὺ ἔδωσε ὁ Θεὸς μόνο στὸν ἄνθρωπο, ξεχωριστὰ ἀπ᾿ ὅλα τὰ πλάσματά Του, ὥστε νὰ ἀποτελεῖ εἰκόνα τοῦ Θεοῦ. Αὐτὰ τὰ χαρίσματα εἶναι : Ὁ λογικὸς νοῦς, ἡ συνείδηση, τὸ αὐτεξούσιο, δηλαδὴ ἡ ἐλευθερία, ἡ δημιουργικότητα, ὁ ἔρως καὶ ὁ πόθος τοῦ ἀπολύτου καὶ τοῦ Θεοῦ, ἡ προσωπικὴ αὐτοσυνειδησία καὶ ὅ,τι ἄλλο κάνει τὸν ἄνθρωπο νὰ εἶναι ὑπεράνω ὅλης τῆς λοιπῆς δημιουργίας τῶν ἐμβίων ὄντων καὶ τὸν κάνει νὰ εἶναι ἄνθρωπος καὶ προσωπικότης. Ὅ,τι δηλαδὴ κάνει τὸν ἄνθρωπο πρόσωπο αὐτὰ εἶναι τὰ χαρίσματα τοῦ «κατ᾿ εἰκόνα».
Ἔχοντας τὸ «κατ᾿ εἰκόνα» καλεῖται ὁ ἄνθρωπος νὰ ἀποκτήσει τὸ «καθ᾿ ὁμοίωσιν», δηλαδὴ τὴν θέωση. Ὁ Δημιουργός, Θεὸς κατὰ φύσιν, καλεῖ τὸν ἄνθρωπο νὰ γίνει θεὸς κατὰ Χάριν.
Ἐδόθησαν λοιπὸν ἀπὸ τὸν Θεὸ τὰ χαρίσματα τοῦ «κατ᾿ εἰκόνα» στὸν ἄνθρωπο γιὰ νὰ φθάσει πολὺ ὑψηλά, νὰ πετύχει μὲ αὐτὰ τὴν ὁμοίωσή του μὲ τὸ Θεὸ καὶ Πλάστη του, νὰ ἔχει μία ὄχι ἐξωτερική, ἠθικὴ σχέση μαζί Του, ἀλλὰ μία προσωπικὴ ἕνωση μὲ τὸν Δημιουργό τουαν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα
07-02-2024, 13:30 #179
07-02-2024, 18:13 #180
ο καθενας ας ψαξει μεσα στη ψυχη του να βρει απαντήσεις τα κειμενα τα πατερικα λενε αυτα που πρεπει να πουν .ο καθενας ας δει οτι θελει κι ας πιστευει οτι νιώθει κανεις δε ζοριζει κανεναν να πιστευει κατι.
αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα