Results 1 to 9 of 9
Thread: Δεν εχω ξανανιωσει κατι τετοιο..
-
09-11-2023, 23:40 #1
Δεν εχω ξανανιωσει κατι τετοιο..
Καλησπερα ρε παιδια.. ολα μου τα χρονια ειχα ενα προβλημα οταν εβγαινα εξω ενιωθα σαν χαμενη δεν εκανα ταξιδια αγχος φοβιες χωρις λογο κλπ.. μεχρι που πηρα σιταλοπραμη 40 mg ημερισιως… συνηρθα πανω στον 1 μηνα και ημουν πανευτυχης εκανα πολλα πραγματα ειχα γινει καλα.. μετα απο 1 χρονο θεραπειας αποφασιζω να διακοψω την θεραπεια μονη μου.. αφου περασαν 8 μηνες διακοπης ειχα υποτροπη με κρισεις πανικου αγχος φοβιες χωρις λογο και το χειροτερο απ ολα ενα καινουργιο αισθημα κοιταζω γυρω σαν χαμενη νιωθω απλα σαν παρατηρητης οτι απλα εχω δυο ματια που κοιτανε και εχω χασει τον εαυτο μ μοιαζουν ολα σαν αγνωστα και αδιαφορα οτι εχω χασει τον εαυτο μου και με πιανει πανικος στην σκεψη αυτη… δεν εχω ορεξη για τιποτα και θελω συνεχεια βα κοιμαμαι για να μην κανω πραγματα… με φοβιζει πολυ ολο αυτο δεν μ εχει ξανασυμβει .. και με πιανουν και κατι υπαρξιακα και φοβος ενα μυστηριο πραγμα…ξεκινησα πριν 2 μηνες παλι το χαπι π επερνα 40 mg αλλα δεν με επιανε και τις τελευταιες 2 βδομαδες μου ειπε ο γιατρος να παρω ενα γενοσημο του cymbalta( το onelar 60 mg )αλλα τιποτα ακομα
εχει παθει κανεις κατι παρομοιο;;;
- 10-11-2023, 00:43 #2
Γεια σου μοιάζει κάπως με τη δίκη μου ιστορία . 2 χρόνια στο παρελθόν σιπραλεξ 20 μγ όλα πήγαιναν τέλεια σε ένα δίμηνο απ την αρχή της αγωγής δυο χρόνια μετά αποφασίσω με τον γιατρό να το κόψουμε γιατί είχαν λυθεί οι φοβίες που είχα η κατάθλιψη το άγχος . Υποτροπή άμεσα σε ένα δίμηνο ξανά σιπραλεξ δεν έπιασε αυτή τη φορά ενώ το προσπαθήσαμε είχε άλλη γνώμη ο γιατρός για συμπαλτα εμένα δυστυχώς δεν πήγε αυτό καλά απ την πρώτη μέρα . Εν τέλη δοκίμασα κ αλλά αποτυχία τόσο καιρό αύξανε η δόση μου στο ζαναξ από μισό πήγα στα 2 μγ και πλέον έχω και ταβορ που προσπαθώ να βγάλω σιγα σιγα ! Αυτή την απάθεια την έχω κ εγώ εχασα τον εαυτό μου νιώθω μετά τη διακοπή κ δε μπορώ να τον βρω ξανά προσπαθώ να βγω αλλά μάταιο είναι δύσκολο να φύγω απ το σπίτι κ να μαι χαρούμενη να μη νιώθω παρατηρητής από προσωποποίηση είναι από έντονο άγχος .είμαι μόλις 29 χρόνων & δεν έχω κίνητρο για ζωή ούτε διάθεσιμα χάπια αφού σε αλλά είχα αλλεργία κ σε πολλά ευαισθησίες στις παρενέργειες τους που δεν ήταν ανεκτές .μαζί με αυτό χάνω τα μαλλία μου μισό χρόνο τώρα και ότι δοκιμάζω απότυχια έξτρα άγχος ότι μου βρήκαν κληρονομικότητα . Το παλεύω δίχως αντικαταθλιπτικό γιατί μου έμεινε μόνο το σεροξατ πλέον κ το κρατώ για μια πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή μου , τουλάχιστον προσπαθώ να το αποφύγω . Αν σε πιάσει το συμπαλτα θα επανέλθεις ξανά τα σνρι πιάνουν καλύτερα απλά εγώ δεν είχα τύχη με αυτά . Δεν είσαι μόνη υπάρχουμε δυστυχώς και άλλοι .εμένα δε με καταλαβαίνει κανείς . Αν συνεχιστούν οι κρίσεις πανικου μάλλον θα καταφύγω στο σεροξατ σαν τελευταία λύση . Μου είπαν ότι πιάνει καλά σε αγχώδεις διαταραχή. Έχω αποφασίσει να μειώσω τα ηρεμιστικά μου καθώς φτάσαν σε πολύ υψηλή δόση μέσα στο εξάμηνο του πειράματος απλά πλέον φοβάμαι τα πάντα τη στέρηση του ταβορ , τη μείωση του ζαναξ τα στερητικά μεταξύ των δόσεων καταλαβαίνεις το άγχος μου καταστραφεί τη ζωή . Εχασα τα πάντα ενδιαφέροντα δουλειά φίλους
10-11-2023, 20:24 #3
Δηλαδη αυτο ειναι αποπρωσοποιηση που εχω η καταθλιψη με αγχος; Με εχει μπερδεψει δεν ξερω τι ειναι αυτο…
17-11-2023, 00:56 #4
Λελακιτ έχεις ότι διάγνωση σου έχει πει ο ειδικός που πας.
Η Αλεξία απλώς είναι τρομαγμένη.
Να κόβετε τα χάπια πάρα πολύ αργα
17-11-2023, 16:35 #5
18-11-2023, 20:40 #6
18-11-2023, 21:30 #7
Η θεωρία πίσω από αυτά τα συμπτώματα, είναι ότι προκύπτουν από μια διαταραχή στους νευροδιαβιβαστες του εγκεφάλου..
Αυτή μπορεί να προκύψει είτε από υπερβολικό άγχος, είτε και απο την δράση αυτών των φαρμάκων που αλλάζουν τις ισσοροπιες τους ..
Βελτιώνονται ,όταν ο εγκέφαλος σιγά σιγά ξανααποκτησει μια νέα ομοιοσταση, αλλά θέλει χρόνο και υπομονή..
Για αυτό τονίζω πάντα...
Πολύ προσοχή με αυτά τα φάρμακα, καθως δυστυχώς η Ιατρική γνώση για την δράση τους στηρίζεται σε υποκειμενικά, και όχι σε εργαστηριακα στοιχεία ,όπως με αλλά ( πχ για τον διαβήτη την πίεση κλπ)...
Εκεί μετράς τις ενδείξεις, και ανάλογα παίρνεις το κατάλληλο φάρμακο στην κατάλληλη δόση και στον σωστό χρόνο.
18-11-2023, 21:57 #8
Δλδ τι προσοχή να δείξουμε όσοι τα έχουμε χρησιμοποιήσει?
Μπορούμε να έχουμε επιλογή?
Τι μπορούμε να κάνουμε πες μας Κώστα.
Εσυ καταρχάς έχεις πάρει?
18-11-2023, 22:25 #9
Γειά σου ,
Ναι έχω πάρει το seropram ,για πολύ μεγάλο διάστημα και ευτυχώς μου έκανε καλό χωρίς σημαντικές παρενέργειες ,μετά από τις 2 3 εβδομάδες...
Είχα πάθει εργασιακο burn out ,και με αυτό ξανασταθηκα στα πόδια μου ..
Εμένα μου ταίριαξε, όμως όλοι δεν είναι τόσο τυχεροί..
Οποτε όμως προσπαθούσα να το διακόψω, μετά από μερικούς μήνες τα ψυχοσωματικα συμπτώματα της απόσυρσης ήταν πολύ εντονα...
Ταλαιπωρηθηκα χρόνια και με πολλές προσπάθειες για να τα διακόψω, αλλα ευτυχώς στο τέλος τα κατάφερα..
Τώρα είμαι 10 χρόνια χωρίς φάρμακο και πολύ καλά..
Όταν λέω προσοχή, εννοώ ότι ας τα παίρνουμε μόνο όταν πια η ποιότητα ζωής μας είναι πολύ κακή και δεν αντέχουμε άλλο, με την ελπίδα ότι θα μας βοηθήσουν .
Οχι γιατί απλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την ζωή μας ,έχουμε άγχος κλπ..
Αυτό γιατί δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει ο οργανισμός μας σε αυτα ( καθένας μας είναι διαφορετικός), και γιατί για την μεγάλη πλειοψηφία θα είναι πολύ δύσκολη η διακοπή τους .
Απλά θα τους λένε ότι το πρόβλημα τους επανήλθε, και θα πρέπει να τα ξαναρχίσουν με ίσως παραδοξες αντιδράσεις...
Ελπίζω να βοήθησα..