Results 76 to 90 of 103
Thread: Βιασμός αγοριού σε μικρή ηλικια
-
04-12-2024, 21:42 #76
Έχω διαβάσει τι είπες. Όπως έχεις διαβάσει πως και εγώ ανήκω στα άτομα που κακοποιηθηκαν. Και δεν έχω αυτισμο. Δεν με ενδιαφέρει αν έχεις αυτισμο ή όχι. Με ενδιαφέρει ότι πήρες εμπειρίες κάποιων εδώ για να βγάλεις το συμπέρασμα πως οι θυτες επιλέγουν ευαλωτα ατομα (δηλαδή άτομα με αυτισμο). Αυτό είπες. Το ότι το λες εσύ δεν σημαίνει ότι είναι και πραγματικότητα. Ειναι απλά η άποψη σου. Εκτός κι αν έχεις να παρουσιάσεις κάποια έρευνα όπου λέει πως τα άτομα που κακοποιουνται σεξουαλικα έχουν και αυτισμο. Αν ναι θα ήθελα να τη διαβάσω. Επειδή εγώ ξέρω πολλά άτομα, που δεν έγραψαν στο φορουμ και δεν έχουν αυτισμο και κακοποιηθηκαν σεξουαλικα..
Και φυσικά με αυτό: "Αργοτερα σκεφτηκα πως οι θυτες ενστικτωδως ελκονται απο ευαλωτα ατομα και οπως ξερουμε ολοι, τα ατομα που βρισκονται εντος του γνωστου φασματος..." Στιγματιζεις μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων! Αυτά από εμένα, τα υπόλοιπα ας τα δει η διαχείριση.
- 04-12-2024, 21:44 #77
Εδω ειτε λες εσκεμμενα ψευδη ειτε απλως αγνοεις οτι δεν υπαρχει καμια διαγνωση δικη μου. Τα ατομα που ανεφερα εγραψαν σε αλλο νήμα οτι εχουν διαγνωστει στο φάσμα του αυτισμου. Ουτε καν τα συμπερασματα ειναι δικα μου διοτι υπαρχουν σε μελετες. Δεν καταλαβαινω τι μου προσαπτεις λοιπον.
04-12-2024, 21:48 #78
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Last edited by Aeon; 05-12-2024 at 13:38.
04-12-2024, 21:52 #79
Για να δουμε τι εγραψα κατα λεξη: "τα ατομα που βρισκονται εντος του γνωστου φασματος... ειμαστε μαλλον πιο ευαλωτοι σε συγκριση με τον γενικό πληθυσμο". Καμια σχεση με τον υπαινιγμο σου. Φυσικα ειμαστε πιο ευαλωτοι και γι αυτο αλλωστε σχεδον ολα τα ατομα με αυτισμο δεχονται και bullying.
04-12-2024, 21:52 #80
04-12-2024, 21:59 #81
Evidence That Nine Autistic Women Out of Ten Have Been Victims of Sexual Violence. Evidence That Nine Autistic Women Out of Ten Have Been Victims of Sexual Violence - PMC
Yπάρχουν 500 πηγες και επελεξα την πιο επισημη απο ολες για να μην υπαρχουν αμφιφολιες οτι το 90% των αυτιστικων γυναικων εχουν πεσει θυμα σεξουαλικης βίας. Αρα ολοι εμεις με την συγκεκριμενη διαταραχη ειμαστε πιο ευαλωτοι-ευαλωτες σε θυτες - βιαστες. Εκεινοι (θυτες) μας στιγματιζουν με το να μας επιλεγουν περισσοτερο.
Research indicates that sexual violence affects about 30% of women in the general population and between two to three times as much for autistic women.
Materials and Methods
We investigated prevalence of sexual abuse, autistic traits and a range of symptoms, using an online survey addressed to the women of the French autistic community (n = 225). We assessed victimization through an open question and through a specific questionnaire, derived from the Sexual Experiences Survey-Short Form Victimization.
Results
Both case identification methods yielded high figures: 68.9% victimization (open question) compared to 88.4% (standardized questionnaire). Two thirds of the victims were very young when they were first assaulted: among 199 victims, 135 were aged 18 or below and 112 participants were aged 15 or below. 75% of participants included in our study reported several aggressions. Analyses indicate that primo-victimization was highly correlated to revictimization and that being young increased that risk. Young victims were also at higher risk of developing post-traumatic stress disorder. A third of the victims reported the assault. 25% of those were able to file a complaint (n = 12) and/or receive care (n = 13). For the remainder 75%, reporting did not lead to action.Last edited by Thessalonian; 04-12-2024 at 22:20.
04-12-2024, 22:04 #82
04-12-2024, 22:14 #83
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Last edited by Aeon; 05-12-2024 at 13:39.
04-12-2024, 22:14 #84
Διάβασα την έρευνα που παρέθεσες. Παρόλο που λέει ότι τα αυτιστικά άτομα είναι πιο ευάλωτα σε κακοποίηση, αυτό δεν δικαιολογεί τη γενίκευση ότι οι θύτες 'ενστικτωδώς επιλέγουν άτομα με αυτισμό'. Αυτό στιγματίζει και τα αυτιστικά άτομα αλλά και όσους έχουν κακοποιηθεί χωρίς να ανήκουν στο φάσμα. Η γενίκευση δεν μου άρεσε και δεν μπερδεύτηκα. Τα υπόλοιπα ας τα δει η διαχείριση. Καλό βράδυ.
04-12-2024, 22:25 #85
Last edited by Aeon; 05-12-2024 at 13:40.
04-12-2024, 22:29 #86
Η ερευνα ακριβως αυτο λεει. Τα αυτιστικα ατομα εχουν 2-3 φορες μεγαλυτερη πιθανοτητα να γινουν θυματα σεξουαλικης βιας, επειδη ειναι πιο ευαλωτα, οπερ σημαινει οτι οι θυτες τα θεωρουν πιο ευκολους στοχους εξαιτιας του αυτισμου τους. Οι θυτες λειτουργουν με ενστικτα, ειτε ειναι δολοφονοι, ειτε βιαστες, ψαχνουν τα πιο ευαλωτα θυματα στις περισσοτερες περιπτωσεις. Η συσχετιση ειναι ξεκαθαρη και δεν την εκανα εγω.
Επισης δεν υπαρχει καμια λογικη στη φραση οτι αυτο στιγματιζει τα αυτιστικά ατομα αλλα και οσους εχουν κακοποιηθει χωρις να ανηκουν στο φάσμα. Απο που κι ως που στιγματιζονται; Μονο οι θυτες στιγματιζουν το θυμα τους και κανενας αλλος. Ειναι αδιανοητο αυτο που γραφεις.
04-12-2024, 22:40 #87
Οχι, 3 στους 7 εχουν δηλωσει οτι εχουν διαγνωστει. Δεν ξερουμε αν ειναι τελικα 3 ή περισσοτεροι. Ενδεχεται να ειναι 3 ή 4 ή οσοι ειναι τελος παντων. Επισης το δειγμα ειναι μικρο. Στην επιστημονικη ερευνα που παρέθεσα ομως το δειγμα δεν ειναι μικρο και το αποτελεσμα ειναι ξεκαθαρο. Αυτα που γραφω αφορουν κι εμενα ως ενα σημειο γιατι μου εγιναν επιθεσεις σε ηλικια 13 ετων, συν αλλες ασελγειες οταν ημουν πολυ μικροτερος, και τις οποιες θυμαμαι αμυδρα, ελπιζοντας οτι δεν εχω κενο μνημης και οτι οι ασελγειες δεν εφτασαν σε σημειο που εσβησα απο τη μνημη μου.
Ο θεματοθετης ανεφερε ποσο τραυματιστηκε ψυχικα και εγω εδωσα περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με τις προτιμησεις των θυτων. Δεν ειναι ενα ευχαριστο θεμα προφανως. Το τι θα προσφερει ειναι αυτονοητο: Μονο πληροφοριες που θα εξηγησουν σε ατομα που βρισκονται στο φασμα οτι οι κακοποιητες πιο συχνα κανουν επιθεσεις σε εμας παρα στον γενικο πληθυσμο που βρισκεται εκτος του φασματος.
Οσοι δεν βρισκονται στο φασμα, μπορει να θεωρησουν αχρηστες τις πληροφοριες αυτες. Ομως δεν εγραψα στην δημοσιευση μου μονο αυτο. Αν την διαβασες ολοκληρη...
04-12-2024, 22:42 #88
Αγαπητέ Αλέξανδρε, λυπάμαι πολύ για αυτό που σου συνέβη, στη 2α δημοτικού αναγκάστηκα να κάνω στοματικό έρωτα σε κάποιον έφηβο θείο μου που με εμπιστεύτηκαν οι γονείς μου να με προσέχει, με πίεζε οτι είναι γλειφιτζούρι με γεύση φράουλα, στην εφηβεία μου πέρασα και μια απόπειρα (μόνο) βιασμού, για κάποια χρόνια δε μίλησα και έσπασα όπως και εσύ, δεν θέλω να περιαυτολογήσω καθώς τα έχω όλα ξεπεράσει,μιά μόνο είναι η λύση Ψυχοθεραπεία, πρέπει να καταλάβεις οτι είσαι ένας βαριά τραυματισμένος άνθρωπος και χρειάζεσαι τη βοήθεια ενός γιατρού, όπως ακριβώς ένας άνθρωπος μετά από ένα τροχαίο ατύχημα χρειάζεται φροντίδα ειδικού για να κλείσουν οι πληγές του έτσι ακριβώς και εσύ χρειάζεσαι κάποιον να σε φροντίσει, είσαι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος εφ όσον άντεξες τόσα χρόνια μόνος στη σιωπή για αυτό πιστεύω πραγματικά οτι μπορείς να τα καταφέρεις, είμαι πλέον ένα λειτουργικό μέλος της κοινωνίας έχω αγαπήσει, έχω αγαπηθεί, έχω κάνει οικογένεια, όλα μπορείς να τα κάνεις πίστεψέ με, εντάξει δε θα είναι όλα ιδανικά πάντα αλλά κανένας μας δεν είναι ιδανικά,αυτό το τέρας σου έκλεψε τα πιο αθώα σου χρόνια μην τον αφήσεις να σου κλέψει όλη σου τη ζωή, αν μιλήσεις θα εκπλαγείς από το πόσα άτομα έχουν βιώσει κάποια παρόμοια εμπειρία, δεν είναι παρηγοριά αλλά ίσως να νιώσεις λιγότερο μόνος σε αυτό το κόσμο,πρέπει να μιλήσεις και ο πόνος σιγά σιγά θα σταματήσει να είναι τόσο αβάσταχτος, δεν είναι αργά για τίποτα, είναι πολύ σύνηθες τα θύματα να μένουν με το λανθασμένο αίσθημα ενοχής, όσοι και αν σου πουν οτι δε φταις αυτό πρέπει να τα καταλάβεις και να το νιώσεις με τη ψυχή σου όχι με το μυαλό σου, τα συναισθήματα σου έχουν μπλοκάρει, έχουν μπερδευτεί δε λειτουργούν σωστά όπως θα λειτουργούσαν σε ένα υγιή άνθρωπο εξ αιτίας αυτού που σου συναίβει, υπαρχει καταπιεσμένος θυμός μέσα σου που πρέπει να στο ξυπνήσει κάποιος και να το κατευθύνεις προς στη σωστή κατεύθυνση. Δεν έχεις κανέναν απολύτως λόγο να ντρέπεσαι, κάνε μια αρχή με τους δικού σου και μετά βρες κάποιον ψυχίατρο.Θα υπάρξουν πολλοί δίπλα σου εάν εσύ το θελήσεις .Ακόμα και εκείνη η κοπέλα που ανέφερες δεν έφυγε κάθισε δίπλα σου αλλά πρέπει εσύ να φροντίσεις τις πληγές σου πρώτα.Εύχομαι να βρεις το κουράγιο.
04-12-2024, 22:46 #89
Απαντώ σε αυτό και τέλος.
Η έρευνα αναφέρει ότι τα αυτιστικά άτομα είναι πιο ευάλωτα σε θυματοποίηση λόγω δυσκολιών στην αναγνώριση επικίνδυνων καταστάσεων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι θύτες 'επιλέγουν ενστικτωδώς' αυτιστικά άτομα. Δεν είναι όλα τα αυτιστικά άτομα 'ευκολότεροι στόχοι' απλώς επειδή είναι αυτιστικά. Αυτό που λέει η έρευνα είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα θυματοποίησης εξαιτίας των κοινωνικών και επικοινωνιακών δυσκολιών τους, όχι επειδή είναι 'ευκολότερα θύματα'.
Όσον αφορά το θέμα του στιγματισμού, ενώ είναι αλήθεια ότι οι θύτες στιγματίζουν τα θύματα με τις πράξεις τους, το να γενικεύουμε ότι οι 'θύτες επιλέγουν αυτιστικά άτομα ως πιο εύκολα θύματα' μπορεί να ενισχύσει στερεότυπα και να βλάψει την εικόνα των αυτιστικών ατόμων, κάνοντάς τα να φαίνονται σαν να είναι πάντα εύκολοι στόχοι.
04-12-2024, 22:55 #90