Οι γονείς μου δεν συμπαθούν τον σύντροφο μου και μερικές σκέψεις μου - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 43 of 43
    Junior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Αυτοί προφανώς βρίσκουν λόγους και γίνεται αυτό. Ε αν το συζητησες και συνεχίζουν να έχουν αυτή την άποψη και στάση, πρόβλημα τους. Γιατί έχεις τοσο πολυ ανάγκη να αποδεχθούν τον φίλο σου; Ή μήπως έχεις ανάγκη να αποδεχθούν μια επιλογή σου; Μου φαίνεται ότι το πρόβλημα σου είναι πιο βαθύ. Είσαι σε μια ηλικία που η επιλογή σου δεν εξαρτάται από το οκ των γονιών σου. Εκτός και αν οι γονείς σου είχαν πάντα αυτή την στάση απέναντι σου, να μην εγκρίνουν τις επιλογές σου(ότι και να ήταν).
    Με ενοχλεί που δεν το αποδέχονται γιατί έτσι έχουν μάθει να κάνουν. Ότι ε τον έχουν πει ξενέρωτο, φλώρο, ότι δεν είναι άντρας για σχέση (τους φαίνεται πολύ πράος). Απλά θέλω να τον δεχθούν, τίποτα άλλο

Senior Member
    Quote Originally Posted by grapefruit View Post
    Με ενοχλεί που δεν το αποδέχονται γιατί έτσι έχουν μάθει να κάνουν. Ότι ε τον έχουν πει ξενέρωτο, φλώρο, ότι δεν είναι άντρας για σχέση (τους φαίνεται πολύ πράος). Απλά θέλω να τον δεχθούν, τίποτα άλλο
    Οπότε ισχύει αυτό που είπα;;Είναι περισσότερο μια εσωτερική σου ανάγκη να αποδεχθούν έστω και για μια φορά μια επιλογή σου; Ότι δεν σε εχουν ικανή να κάνεις μια σωστη επιλογή για σένα και για τη ζωή σου γενικότερα;

Senior Member
    γκρέιπφρουτ, εγώ λέω να τον πας στους γονείς σου ντυμένο εργάτη στην ελληνική χαλυβουργία,
    για να τους πείσετε ότι είναι ένας ρίαλ μάτσο μαν. mwahaha
    Δείξτου αυτό το βίντεο για να δει πως πρέπει να είναι ο άντρας ο πραγματικός σύμφωνα με τα γούστα
    των τιμημένων ελλήνων γονέων, εμπρός προς τα πίσω!

https://www.youtube.com/watch?v=NzRSKz4pBG8

Junior Member
    Του έκανα μια κουβέντα απέξω απέξω περί αυτισμού και έγινε έξω φρενών. Θύμωσε. Ότι κάνω τον γιατρό, ότι τον λέω ψυχάκια. Φοβάμαι τον πίκρανα.

Senior Member
    Του έκανα μια κουβέντα απέξω απέξω περί αυτισμού και έγινε έξω φρενών. Θύμωσε. Ότι κάνω τον γιατρό, ότι τον λέω ψυχάκια. Φοβάμαι τον πίκρανα.
    σου ειχα γραψει πιο πανω , κατι σχολια . απαξιωσες να απαντησεις , για σου εθιξα την καλλιτεχνικη σου φλεβα ( μην χεσω ) . καλα θα κανεις θα δουλεψεις με τον εαυτο σου , γιατι απο τεχνη βραστα και απο προσεγγιση συντροφου το ιδιο και το αυτο ! οσο για τον γιατρο ειναι και αυτος οτι να ναι , πρωτον που δεν σε εχει σουταρει και δευτερον οτι το λες <<ΨΥΧΑΚΙΑ >> ! πες στον <<γιατρο >> απο μενα , να μην χρησιμοποιει τετοιες εκφρασεις για ασθενης ΓΕΝΙΚΑ !
    υγ, προσεξε την γραφεις για ατομα με ψυχικες ασθενειες !

Senior Member
    καλα σου λεει...
    αφενος, υποθεσεις κανουμε, δεν ξερουμε αν ισχυει.
    αφετερου, τι θα κερδισεις δλδ αν τον πεις αυτιστικο;; θα αλλαξει κατι;

Πολύ σωστά σου τα λέει,θεματοθετρια, ο George1520.
    Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνεις απέναντι στους γονείς σου,να θέσεις υγιή όρια.Επιβαλλεται θα έλεγα.
    Και δεν καταλαβαίνω, γιατί θες σώνει και καλά να τον αποδεχτούν οι δικοί σου?
    Γιατί είναι αυτό τόσο σημαντικό για σένα?

Senior Member
    Είναι σαν και ψάχνεις να βρεις μια ταμπέλα για να του τη φορέσεις για να μπορέσεις να πεις στους γονείς σου μετα "δείτε, έχει αυτό, γι αυτό συμπεριφέρεται έτσι.. Δεν το κάνει επίτηδες".

Senior Member

...και μερικές παρεμβάσεις θα τον βοηθούσαν..
    Κοπελιτσα, η οικογενια σου ειναι τοξικοτατη και εσυ δεν πας πισω. Βλεπω πως στην οικογενια σου ολοι εχετε παρει ειδικοτητα "χειρουργο ψυχης" απο τον ξαδερφο σας τον θεο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by maraki_lar View Post
    Πολύ σωστά σου τα λέει,θεματοθετρια, ο George1520.
    Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνεις απέναντι στους γονείς σου,να θέσεις υγιή όρια.Επιβαλλεται θα έλεγα.
    Και δεν καταλαβαίνω, γιατί θες σώνει και καλά να τον αποδεχτούν οι δικοί σου?
    Γιατί είναι αυτό τόσο σημαντικό για σένα?
    Για να θεσεις ορια πρεπει πρωτα να υπαρχεις, αυτη δεν εχει "εγω", της το πηραν οι γονεις της.

Axl100,δεν το είχα σκεφτεί αυτό που λες,ίσως να έχεις δίκιο.
    Πάντως ,όπως και να'χει, δεν πρέπει να κάνει τόσο focus και βάζει όλη την ενέργεια της στο να αποδεχτούν τον σύντροφό της οι γονείς της,της έχει γίνει εμμονή θαρρώ.Δε θα έπρεπε να χρειάζεται απεγνωσμένα την αποδοχή τους,αλλά δε βλέπω να αλλάζει οπτική, ότι κι αν της πούμε εμείς εδώ.Ακομα και η ψυχοθεραπεία δεν ξέρω αν θα τη βοηθούσε.

Senior Member
    Τα παιδιά που δεν πήραν αποδοχή από τους γονείς τους, όσα χρόνια και να περάσουν, αυτη θα αναζητούν. Εκτός και αν δουλέψουν πολύ με τον εαυτό τους και καταλάβουν ότι δεν την χρειάζονται.

Senior Member
    Quote Originally Posted by maraki_lar View Post
    Axl100,δεν το είχα σκεφτεί αυτό που λες,ίσως να έχεις δίκιο.
    Πάντως ,όπως και να'χει, δεν πρέπει να κάνει τόσο focus και βάζει όλη την ενέργεια της στο να αποδεχτούν τον σύντροφό της οι γονείς της,της έχει γίνει εμμονή θαρρώ.Δε θα έπρεπε να χρειάζεται απεγνωσμένα την αποδοχή τους,αλλά δε βλέπω να αλλάζει οπτική, ότι κι αν της πούμε εμείς εδώ.Ακομα και η ψυχοθεραπεία δεν ξέρω αν θα τη βοηθούσε.
    Εαν προσεξεις τα λογια της θα δεις πως οι αλλοι ανθρωποι ειναι αντικειμενα που μπορεις να προσαρμοσεις στα γουστα σου. Μηδεν σεβασμο στην προσωπικοτητα του αλλου. Εαν οι γονεις σου σου το κανουν αυτο δεν μπορεις να αποκτησεις προσωπικοτητα.

Page 3 of 3 FirstFirst 123