Ζαναξ !
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15

Thread: Ζαναξ !

Ζαναξ !

Καλησπέρα παίρνω 2 μγκ ζαναξ τη μέρα το 1,5 βράδυ και θα το μειώνω σταδιακά το 0,5 μεσημέρι . Γενικά παίρνω χρόνια ζαναξ αλλά επαιρνα βράδυ μόνο συνηθως εκτος από τον τελευταίο χρόνο .Πιστεύετε Μπορώ να βγάλω τη μεσημεριανή δόση χωρίς να έχω στερητικά ως το βράδυ;;

Senior Member
    Γιατί παίρνεις τόσο καιρό ζαναξ?

Quote Originally Posted by Elena_38 View Post
    Γιατί παίρνεις τόσο καιρό ζαναξ?
    Γιατί δεν έπιαναν θεραπείες έμεινα με μισό ζαναξ και όταν είπαμε να το δοκιμάσω για διακοπή ειχα υποτροπή και το ανέβασα για να βάλω αλλά αντικαταθλιπτικά δυστυχώς παλιά μου το δίναν να το έχω όσο σπούδαζα άλλου μαζί με τα αντικαταθλιπτικά χωρίς να μου πει κάποιος να το βγάλω

Senior Member
    Να το μειώσεις πάρα πολύ σταδιακά και με την σύμφωνη γνώμη γιατρού.
    Εγώ το μείωσα 0,75την ημέρα και έπαιρνα τρία χρόνια αλλά ευτυχώς το μείωσα τόσο σταδιακά που δεν είχα στερητικά.
    Τώρα παίρνω 1,5μγ την ημέρα.
    Αν επιτρέπεται μόνο ζαναξ παίρνεις τώρα η και αντικαταθλιπτικό;

Junior Member
    A lot of the blogs I see these days don't really have anything I'm interested in, but this one definitely does io games

Senior Member
    Με μπέρδεψες.
    Έκοψες θεραπεία με αντικαταθλιπτικό κ σου έμεινε το ζαναξ?
    Είσαι καλά γενικά όμως ?

Member
    Quote Originally Posted by alexia94 View Post
    Καλησπέρα παίρνω 2 μγκ ζαναξ τη μέρα το 1,5 βράδυ και θα το μειώνω σταδιακά το 0,5 μεσημέρι . Γενικά παίρνω χρόνια ζαναξ αλλά επαιρνα βράδυ μόνο συνηθως εκτος από τον τελευταίο χρόνο .Πιστεύετε Μπορώ να βγάλω τη μεσημεριανή δόση χωρίς να έχω στερητικά ως το βράδυ;;
    Θα ήθελα να δοκιμάσω κι εγώ να πάρω ζάναξ γιατί λένε ότι βοηθάνε στην κατάθλιψη . Κάνω ψυχοθεραπεία κτλ υπάρχει μια μικρή βελτίωση αλλά πάει αργά. Αντικαταθληπτικά δεν θέλω να πάρω κ εφόσον μπορώ να είμαι κάπως λειτουργική ακόμα μέσα στη μέρα μου, μου είπε ο ψυχολόγος μου οτι δεν χρειάζεται . Αλλά ζάναξ μου λενε όλοι να δοκιμάσω , να παίρνω όταν βρίσκω τα ζόρια . Εσάς ποια είναι οι αποψή σας ;

Senior Member
    Αν κ εγώ είμαι κατά των φαρμάκων το ζαναξ δεν αποτελεί θεραπεία.
    Είναι για να ανακουφιστείς από το άγχος για λίγο διάστημα.
    Τη λύση την δίνει η ψυχοθεραπεία η σε συνδυασμό με αντικαταθλιπτικο για πιο γρήγορη ανακούφιση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Despoina36 View Post
    Θα ήθελα να δοκιμάσω κι εγώ να πάρω ζάναξ γιατί λένε ότι βοηθάνε στην κατάθλιψη . Κάνω ψυχοθεραπεία κτλ υπάρχει μια μικρή βελτίωση αλλά πάει αργά. Αντικαταθληπτικά δεν θέλω να πάρω κ εφόσον μπορώ να είμαι κάπως λειτουργική ακόμα μέσα στη μέρα μου, μου είπε ο ψυχολόγος μου οτι δεν χρειάζεται . Αλλά ζάναξ μου λενε όλοι να δοκιμάσω , να παίρνω όταν βρίσκω τα ζόρια . Εσάς ποια είναι οι αποψή σας ;
    Εγώ προσωπικά θα σου έλεγα να μην αρχίσεις το ζαναξ γιατί κόβεται δύσκολα.
    Εγώ παίρνω τρία χρόνια ζαναξ και δεν μπορώ να το κόψω, βέβαια βοηθάει στο άγχος και στην διάθεση ίσως.

Senior Member
    Βρε παιδιά τι είναι αυτό το ζάναξ δηλαδή;;;
    Εγώ παίρνω 6 χρόνια stedon 10mg 2 φορές την ημέρα κι αν δεν πάρω δεν έγινε και τίποτε.
    Τόσο πολύ τα έχω συνηθίσει που δεν μου κάνουν τίποτα, που υποτίθεται ότι είναι βαρύτερα από τα ζάναξ.
    Ή μήπως όχι;

Senior Member
    Τα stedon εχουν πολύ μεγαλο χρονο ημιζωης και αργουν τα στερητικα συμπτώματα να εμφανιστουν, συνηθως στις 13 μερες ειναι το peak, κοψτα για 2 βδομαδες και θα τα δεις ολα.
    Last edited by worryfree; 08-12-2023 at 09:12.

Senior Member
    Quote Originally Posted by worryfree View Post
    Τα stedon εχουν πολύ μεγαλο χρονο ημιζωης και αργουν τα στερητικα συμπτώματα να εμφανιστουν, συνηθως στις 13 μερες ειναι το pick, κοψτα για 2 βδομαδες και θα τα δεις ολα.
    Δεν νομίζω πως θα ήθελα να το βιώσω αυτό :Ρ Άρα τα ζάναξ έχουν μικρό χρόνο ημιζωής και είναι εξαιρετικά εθιστικά. Τότε γιατί οι ψυχίατροι συνταγογραφούν ζάναξ και δεν το πετάνε στα σκουπίδια αφού βλέπουν πως οι άνθρωποι με αγχώδεις διαταραχές γίνονται εξαιρετικά εθιστικοί σε αυτά σε μικρό χρονικό διάστημα;

Senior Member
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Δεν νομίζω πως θα ήθελα να το βιώσω αυτό :Ρ Άρα τα ζάναξ έχουν μικρό χρόνο ημιζωής και είναι εξαιρετικά εθιστικά. Τότε γιατί οι ψυχίατροι συνταγογραφούν ζάναξ και δεν το πετάνε στα σκουπίδια αφού βλέπουν πως οι άνθρωποι με αγχώδεις διαταραχές γίνονται εξαιρετικά εθιστικοί σε αυτά σε μικρό χρονικό διάστημα;
    Συνήθως τα ζαναξ τα δινουν στους ασθενείς οταν ξεκινουν καποιο αντικαταθλιπτικό για να τους βοηθήσει καθώς τα περισσότερα αντικαταθλιπτικά στις αρχες τις θεραπείες χειροτερευουν τα συμπτώματα τους, αρα τα ζαναξ τα δινουν για 15-20 μερες. Ωστόσο υπάρχουν πολλοι που δεν ανταποκρίνονται στα αντικαταθλιπτικά και "αναγκαστηκα" ωθούνται στα ζαναξ

Senior Member
    Ευχαριστώ για τις πληροφορίες worryfree

Senior Member
    Ενδιαφέρον πληροφορίες worryfree.