Results 1 to 15 of 29
Thread: Η δική μου διπολική ιστορία.
-
25-11-2023, 17:53 #1
Η δική μου διπολική ιστορία.
Καλησπέρα σας.
Διαγνώστηκα το 2014-5 με διπολική διαταραχή τύπου 2(η οποία περιλαμβάνει ήπια υπομανιακα επεισόδια & βαριά καταθλιπτικά).
Στα καταθλιπτικά επεισόδια είχα συμπτώματα όπως συνεχές κλάμα στην καθημερινότητα, έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό μου,τα πράγματα που μου άρεσαν παλια έπαυαν να μου αρέσουν,δε μου έδιναν πλεον καμία ευχάριστηση ,γενικά δεν εβρισκα νοημα σε τίποτα κτλ αλλά ευτυχώς δεν είχα πχ αυτοκτονικές τάσεις ή ψυχωσικά συμπτώματα όπως αλλοι.
Τότε (2014-15) έκανα το πρώτο σοβαρό επεισόδιο μανίας που με οδήγησε στο να απευθύνθω σε κάποιον ειδικό.
Ευτυχώς στάθηκα κ λίγο τυχερή μέσα στην ατυχία μου,αφού γενικά κάνω ήπια υπομανιακα επεισόδια,μη έχοντας όλα τα σοβαρά συμπτώματα της μανίας,αλλά μερικά μόνο από αυτά,όπως μια ελαφρια ευερεθιστότητα,νοητική υπερδιέγερση (θέλω συνέχεια να μιλάω πολύ,να γράφω πολύ κτλ),άσκοπη σπατάλη χρημάτων , επιπόλαιες πράξεις, αυξημένη ανεξελεγκτη λίμπιντο και μειωμένες ώρες ύπνου.
Μετά από πολλές διαδοχικές δοκιμές φαρμάκων με την ψυχιατρο μου φτάνουμε στο σήμερα όπου κοιμάμαι πλέον καλά το βράδυ,το sequelia(800mg) μου δίνει 6-7 ώρες ύπνου,ενώ το villamos των 10mg που λειτουργεί ως σταθεροποιητής διάθεσης μαζί με το nozinan των 25mg κ το Arpilif των 30 αποτρέπουν τα καταθλιπτικά επεισόδια και με κρατούν σε μια κατάσταση νορμοθυμιας.Εξακολουθω να κάνω υπομανιακα αλλά διαρκούν λίγο και κλεινουν τον κύκλο τους γρήγορα.
Έχω περάσει πολύ δύσκολα από την εφηβεία μου οπου πρωτοξεκίνησε να εκδηλώνεται αυτή η κωλοασθενεια(άργησα πολύ να καταλάβω απο τι πασχω) ,με πολλές ψυχολογικες διακυμάνσεις κτλ μέχρι να καταφέρουμε με τη γιατρό μου να αρχίσουμε να την ελέγχουμε φαρμακευτικά.
Από την εμπειρία μου θα σας πω γενικά εσάς τους διπολικους να μην το βάζετε κάτω και να μην πάψετε να αισιοδοξειτε ακόμα και στις υποτροπιάσεις σας.
- 25-11-2023, 20:23 #2biscochiccoGuest
Μαρακι καλησπεραα, χαιρομαι που δε το βαζεις κατω και προσπαθεις και βρηκες αγωγη που σου κουμπωνει, Προσεχε μη τα παιρνεις ολα προσωπικαα και εχε υποψην οτι οι συναινθηματικες διαταραχες σε κανουν πολυ ευαλωτο ανθρωπο στις συναναστροφες με αλλους. Να βλεπεις παντα και την αλλη πλευρα του εαυτου, αυτου που σε κριτικαρει, δεν ειναι παντα για κακο , εκεινο το λογικο κομματι βρισκεται εκει να σε κανει ρισετ απο την εγωκετρικοτητα της ασθενεια. Φιλακια
Υ.Γ. το αλλο θεμα δεν το συνεχισα.
Δε το ειπα κακοπροαιρετα, ενα πιθανο σεναριο εως και υπαρκτο απο τα δεδομενα που εδωσες. Δεν εχω καποια αποψη για σενα και ποσο μαλλον αρνητικη, αυτο μου ελειπε να ενοχλουμε και να διαταρασσω την ηρεμια μου με αγνωστους. Η ζωη σου ειναι οτι θελεις κανεις, αποψεις θα υπαρχουν παντα, φροντισε να μην νιωθεις οτι εισαι το επικεντρο αυτων
25-11-2023, 20:47 #3
Εντάξει,biscochicco.
Ίσως έχεις δίκιο όσον αφορά τυν ευαλωτοτητα ,τον εγωκεντρισμό της ασθενειας και τη δική μου υπερευαισθησία στην κριτικη.
Απλά αν ξαναδιαβάσεις λιγάκι το pοst σου ίσως καταλάβεις γιατί αντέδρασα έτσι,σε κάποια σημεία ήσουν άδικη,εγώ έτσι ένιωσα τουλάχιστον.
Ας το ληξουμε εδώ, πραγματικά δεν έχω κάτι μαζί σου και πως θα μπορούσα άλλωστε, δε σε ξέρω.
25-11-2023, 20:54 #4biscochiccoGuestτο διαβασα, καταλαβαινω πως σε εκανε να νιωσεις
το αισθημα της αδικιας δεν το καταλαβαινω ομως
Εκτος αν εγραψες μονο για να σου συμπαρασταθουμε χωρις καποιες, ισως διαφορετικες αποψεις. Παρολαυτα με συγχωρεις αν οντως ενιωσες καποιο αρνητικο συναισθημα, δεν ειχα τετοιον σκοπο. Να περνας ομορφα Μαρακι
25-11-2023, 21:08 #5
Δεκτή η συγνώμη.
Ίσως κι εγώ να μην έδωσα όλα τα δεδομένα με μια σειρά.
Να'σάι καλά και καλά να περνάς κι εσύ!
25-11-2023, 21:34 #6
αρα στο θεμα σου για τις ανθρωπινες σχεσεις δεν μας ειχες δωσει ολες τις λεπτομερειες . επρεπε να το ειχες αναφερει . δεν ειναι ντροπη , ουτε στιγματισμος . τωρα καταλαβα γιατι δεν δουλευες τοτε μεσα στην σχεση ! αλλαζουν τα δεδομενα. να μην την λες <<κωλοασθενια >> , ετυχε οι ορμονες σου στον εγκεφαλο να κανουν παρτυ , μια πανω , μια κατω ! οσο το κοντρολαρεις και εχεις την φαρμακευτικη αγωγη , μην φοβασαι τπτ ! θα σου προτεινα και ψυχοθεραπεια , λειτουργει !
25-11-2023, 23:08 #7
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, tziovani.
Γιατί όμως θεωρείς ότι δε δούλεψα μέσα στη σχεση αυτή?
Τι θα μπορούσα να κάνω που δεν έκανα για να μην πάρει την τροπή που πήρε?
26-11-2023, 12:55 #8
βασικα αυτο που εχω δει , οτι με βαση την παθηση , η εργασια ειναι δυσκολη με την εννοια οτι λιγο τα ωραρια δεν βολευουν για πρωινες δουλειες κλπ . μια δυσκολια στο ξυπνημα . δλδ η λειτουργικοτητα ξεκιναει μετα απο καλο υπνο και συνηθως μετα τις 12 το μεσημερι .
τωρα για την τεως σχεση , ο ανθρωπος αυτος , πιστευω οτι γνωριζε για την παθηση και ομως επελεξε να μεινει κοντα σου , τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα και σιγουρα και ο ιδιος μαζι με τον δικο σου αγωνα , τραβουσε και τον δικο του αγωνα στο μεταξυ σας , δεν του ηταν ευκολο και του ιδιου . ! δεν ξερω και τι επεισοδια ειχες , μανιακα , υπομανιακα , καταθλιπτικα κλπ ! και τις χρονικες σειρες .
26-11-2023, 17:10 #9
Όντως γνωρίζει για την πάθηση μου και έμεινε κοντά μου,με στήριξε και τον ευχαριστησα για αυτό.
Καταθλιπτικά δεν κάνω καθόλου πλέον.Υπομανιακα μικρής διάρκειας κάνω μονο.
26-11-2023, 20:18 #10
αρα σε νοιαζοταν πραγματικα . τωρα οταν εφυγε μια νυχτα , καπου ξεσπασε εσωτερικα και αυτος και εξαφανιστηκε . σιγουρα σε νοιαζεται ! να εχεις καλα συναισθηματα γι αυτον !
τωρα με τα υπομανιακα , οκ ειναι διαχειρισιμα . ολα καλα θα πανε . διαβασα λιγο την αγωγη σου και οτι ξεκινησε στην εφηβεια . ναι εκει ξεκιναει στα εφηβικα χρονια , καθως αναπτυσετται ο εγκεφαλος και οι ορμονες . τυπικα ειναι μια ορμονικη παθηση , με κατι το οποιο λειπει στον οργανισμο σου . ισως αν ψαξεις στο γεννετικο περιβαλλον σου ,προ παππουδες , προ γιαγιαδες ,παππουδες και γιαγιαδες , θειους , κλπ να βρεις κατι ....θεωρω με αρκετο ψαξιμο που εχω κανει οτι ειναι dna απο καπου ....μαλιστα σε συγκεκριμενες περιοχες υπαρχει μια αυξηση , εφοσον δεν υπαρχει μεταναστευση εσωτερικη - εξωτερικη .
27-11-2023, 09:57 #11
Παρόλο που η σιωπή του με πονά,ξέρω ότι κι εκείνος ποναει,αφού είναι καψούρης ακόμα.
Ωστόσο ξερω ότι σύντομα θα επασυνδεθουμε κι αυτό με ανακουφίζει κάπως.
Είναι μεγάλος έρωτας, tziovani και νιώθω ευγνώμων που τον έζησα.
27-11-2023, 10:28 #12
27-11-2023, 23:37 #13
Ε το ξερω ρε συ...αυτά τα πράγματα τα νιώθεις!
27-11-2023, 23:45 #14
28-11-2023, 01:03 #15