Results 16 to 21 of 21
Thread: Παρεμβατική μητερα
-
28-11-2023, 00:26 #16
δεν ειναι παρεμβατικη . ειναι ελεγκτικη . να φανταστω τεζα ισχυρογνωμων , εγωισμος στο φουλ . τι να τον κανεις τον ψυχολογο ? η καταστση δεν θα φτιαξει , το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να την αγνοεις , αλλα δεν μπορεις γιατι ειναι μοδερ ! οποτε σιγουρα εχει παιξει τον ρολο της εδω και τοσα χρονια στην ψυχοσυνθεση σου . καποτε ειχα μια σχεση με μια ελεγκτικη , ωραια γυναικα , μοδατη , δυναμικη , με φουλ ενεργεια .... στο 2μηνο εμφανιστηκαν τα πρωτα σημαδια , ελεγχου , πεισματος . φυσικα την καταλαβα στην αρχη και εκοψα περα . σε πληροφορω για μηνες συνεχιζε με μνμ και κλησεις , να με κανει να νιωσω ενοχες . αρχισαν και τα προβληματα υγειας και καπως με τουμπαρε οριακα ....ανθρωπινα δλδ , αλλα ημουν κυριος του εαυτο μου να δω που θα το παει . στηριξα οσο μπορουσα και την ξαναεκανα ! ευτυχως βρεθηκε νεο υποψηφιο θυμα προξενειο με λεφτα και σε ερωτηση της , τι να κανει ...της απαντησα ...δεν εχεις κανεναν εδω σε αυτη την πολη ( οι σχεσεις της με την οικογενεια της , αδερφια , φιλες ηταν κακιστες ), καιρος να πας σε αλλη πολη ( το προξενειο ηταν απο αλλη πολη ) και την ξεφορτωθηκα τελειως ! οποτε σου προτεινω , ενα γραψιμο κανονικοτατο και να ζησεις την ζωη σου , χωρις ψυχολογους κλπ ! αρκει να εισαι δυνατος χαρακτηρας . απορω πως ο πατερας σου την αντεξε τοσα χρονια ....ηρωας !!!!
- 28-11-2023, 04:05 #17
Θέλει απόσταση ανάμεσα σε σένα και εκείνη, αλλιώς θα καταλήξεις ένα εργαλείο συναισθηματικό
για να γεμίζεις τα ψυχικά της κενά, που δε γεμίζουν ποτέ έτσι κι αλλιώς γιατί είναι βαθιά και δεν
πρόκειται ούτε να συνειδητοποιήσει, ούτε κι έχει κάνει ποτέ κάτι προς την κατεύθυνση της αλλαγής.
Ένα άλλο μέλος έγραψε για το ότι είσαι μία προέκτασή της γι αυτήν, και συμφωνώ.
Δε μπορεί να σε δει σαν ξεχωριστή οντότητα, με δικές της επιθυμίες, ανάγκες, και τελικά ζωή.
Τα πάντα θα χρησιμοποιήσει για να σε ελέγχει, μέχρι να μην μπορεί πλέον να το κάνει λόγω αντικειμενικών
συνθηκών (γηρατειά, γεωγραφική απόσταση μεταξύ σας, δική σου απόφαση για αποφυγή επαφών, κτλ).
Η παντελής έλλειψη επαφής, ώστε να μην μπορεί πλέον ο άνθρωπος με τέτοιου είδους χειριστικές συμπεριφορές
να συνεχίσει αυτά τα ψυχολογικά τεχνάσματα που δεν έχουν τέλος, είναι μία λύση που προτείνουν οι περισσότεροι ειδικοί, ψάξε κανάλια στο youtube υπάρχουν πολλά και μπορείς να μάθεις αρκετά για τέτοιου είδους συμπεριφορές σαν τις δικές της.
Ο συναισθηματικός εκβιασμός, η χειραγώγηση μέσω κάθε ευαλωτότητάς σου είναι συνηθισμένα τεχνάσματα.
Το ζήτημα είναι εσύ έχεις ζωή και πρέπει να προχωρήσεις με κάποιον τρόπο ώστε να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου
και να ζήσεις όπως επιθυμείς.
28-11-2023, 10:51 #18
Αγαπητή θεματόθετρια,
η δυναμικότητα κάποιες φορές ενέχει τη σιωπή. Και πολλές φορές είναι καλύτερο να μην πούμε κάτι και να αποχωρήσουμε. Φαντάσου να έβγαζε λόγο η μητέρα σου και εσύ να της πήγαινες κόντρα εκείνη την ώρα μπροστά στο σύντροφό σου που γνώριζε την οικογένειά σου πρώτη φορά. Θα δημιουργούταν έντονος τσακωμός και θα ήταν πολύ πιο άβολο και δυσάρεστο.
Για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση χρειάζεται να το δεις λίγο από έξω, σαν παρατηρητής.
Η μητέρα σου έχει δύο απόψεις και είναι φανατισμένη σε αυτές (πρέπει να ζει όλη η οικογένεια μαζί, πρέπει να παντρευτεί η κόρη μου τον κύριο τέλειο).
Μάχεται για αυτές τις απόψεις με ό,τι μέσο έχει και με όποιο κόστος (φωνές, χειριστικότητα, απειλές, αποκλεισμός κλπ).
Η μητέρα σου πιθανώς δεν καταλαβαίνει. Θεωρεί ότι κάνει το σωστό. Και μπορεί να μην καταλάβει και ποτέ!
Είναι ο τρόπος λειτουργίας της ο οποίος παραπέμπει σε κάτι ψυχοπαθολογικό προφανώς γι αυτό και προκαλεί μεγάλη δυσφορία στους γύρω της αλλά και στην ίδια.
Όσο και να θυμώσεις με τη μητέρα σου ή να της φωνάξεις, δεν αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας της, με αποτέλεσμα να τραυματίζεσαι σε ένα τοίχος.
Δυστυχώς, για να είσαι καλά, πρέπει να κόψεις την επαφή μαζί της. Πες της ότι όσο εκφράζει αρνητική άποψη για το σύντροφό σου ή σου μιλάει άσχημα δεν θα μιλάτε (και επειδή θα συνεχίσει να το κάνει) απλά κάντην ένα ωραίο μπλοκ για να μην σου στέλνει μηνύματα.
Εσύ δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι, χρειάζεται απλά να βάλεις τα όρια που πρέπει για να προστατεύσεις την ψυχική σου υγεία, τη σχέση σου και τη ζωή σου. Δυστυχώς, κάποιες φορές χρειάζεται να βάλουμε και σκληρά όρια στους γονείς εάν είναι τοξικοί.
28-11-2023, 16:01 #19
https://www.youtube.com/watch?v=pq0AAIOKaFE ναρκισσισμος κι αυτα πολυ σημαντικά
αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα
29-11-2023, 23:13 #20
Ναι ακριβώς έτσι είναι ισχυρογνωμων,εγωιστρια και ζηλιάρα αρκετές φορες.Η κατάσταση όχι απλά δεν αλλάζει,αλλά χειροτερεύει κιολας.Τον ψυχολόγο τον σκέφτηκα για να δυναμωσω εγώ και να βρω έναν τρόπο επικοινωνίας μαζί της.Το να μπορούσα να την αγνοήσω σίγουρα θα ήταν το μόνο γιατρικό μου.Απλά κάποιες φορές που δεν νιώθω τόσο δυνατή δεν μπορώ να το παλέψω μέσα μου και πέφτω πάρα πολύ,σκεφτομαι ότι θα την χάσω κάποια στιγμή και θα έχω τύψεις,άλλες φορές σκέφτομαι ότι δεν πρέπει να σκέφτομαι έτσι και ότι δεν φταίω εγώ για το μυαλό του καθενός και δεν κάνω κάτι κακό επειδή επέλεξα έναν διαφορετικό μέρος και τρόπο ζωής από αυτόν που εκείνη ονειρευόταν,Ε και δεν πήγα και σε άλλη χώρα,εντός Ελλάδας τουλάχιστον βρίσκομαι.Σκεφτηκα να κόψω κάθε επαφή αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό.Πολλες φορές δεν διαβάζω καν τα μηνύματα που στέλνει για να μην πληγώνομαι και της απαντάω ότι είμαι καλά χωρίς καν να έχω δει τι μου γράφει.Προσπαθω αλλά δεν υπάρχει γιατρειά δυστυχως
30-11-2023, 00:45 #21
Κάτ'αρχην σε ευχαριστώ πολύ και ευχαριστώ γενικότερα για τις συμβουλές και κουβέντες που ξεκλειδώνουν κάποια κουτάκια στο μυαλό μου!
Ξεκίνησα με την χιλιομετρική απόσταση,δυσκολεύτηκα πολύ να κάνω αυτό το βήμα στο πουθενά(εννοώ σε ένα μέρος που αρχικά δεν γνώριζα κανέναν),είμαι τρία χρόνια εδώ,περιόρισα τις επισκέψεις μου σε μια φορά τον χρόνο,τώρα πρέπει να πάρω απόσταση και ψυχικά και εκεί δυσκολεύομαι ακόμη πιο πολύ.Οσο για την κατεύθυνση της αλλαγής ποτέ καμία συνηδειτοποιηση και έχει φτάσει 78 ετών,τώρα είναι αργά.Το ότι δε με βλέπει σαν ξεχωριστή οντότητα μου βγάζει πολύ λογική όσο το σκέφτομαι και διάβασα κάποια πράγματα για τον ναρκισσισμό μέσα από αυτήν την παρατήρηση του μέλους,νιώθω ότι δεν με ακούει όταν της μιλάω,απλά περιμένει να τελειώσω για να μου πει αυτά που εκείνη θέλει,όπως επίσης νιώθω πολλές φορες ότι δεν με ξέρει