Υπνηλία-Κούραση!!!(SOS)
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Senior Member

Υπνηλία-Κούραση!!!(SOS)

Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα! Έχω διαγνωστεί με κατάθλιψη πανω από 10 χρόνια,τις τελευταίες 20 μέρες νιώθω πολύ άσχημα.Έντονη υπνηλία όλη μέρα,χασμουρητό που καταντάει ενοχλητικό.Μπορεί να κοιμηθώ 12-14 ώρες και πάλι να νιώθω κούραση.Αίσθημα κούρασης που με κάνει να θέλω να είμαι ξάπλα συνέχεια,ασχέτος αν κοιμηθώ η όχι. Κανένα ενδιαφέρον για τίποτα,καμία διάθεση να βγω από το σπίτι.Πιστεύετε ότι έχει να κάνει με κατάθλιψη ή είναι κάτι οργανικό?Εκανα πριν 3 μηνες εξετάσεις,και ήταν όλα φυσιολογικά.Παίρνω αγωγή με Xanax και Ladose,διότι περα από την κατάθλιψη,έχω κ έντονο άγχος/στρες.Θα ήθελα τη γνώμη/συμβουλή σας και αν κάποιος από εδώ,έχει βιώσει ή βιώνει ίδια πράγματα.Ελεγα να πάω σε κάποιον νευρολόγο για εξέταση,μήπως πρόκειται για κάποια διαταραχη του ύπνου,σύνδρομο χρόνιας κόπωσης ή ινομυαλγια.

Senior Member
    Quote Originally Posted by minaspap View Post
    Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα! Έχω διαγνωστεί με κατάθλιψη πανω από 10 χρόνια,τις τελευταίες 20 μέρες νιώθω πολύ άσχημα.Έντονη υπνηλία όλη μέρα,χασμουρητό που καταντάει ενοχλητικό.Μπορεί να κοιμηθώ 12-14 ώρες και πάλι να νιώθω κούραση.Αίσθημα κούρασης που με κάνει να θέλω να είμαι ξάπλα συνέχεια,ασχέτος αν κοιμηθώ η όχι. Κανένα ενδιαφέρον για τίποτα,καμία διάθεση να βγω από το σπίτι.Πιστεύετε ότι έχει να κάνει με κατάθλιψη ή είναι κάτι οργανικό?Εκανα πριν 3 μηνες εξετάσεις,και ήταν όλα φυσιολογικά.Παίρνω αγωγή με Xanax και Ladose,διότι περα από την κατάθλιψη,έχω κ έντονο άγχος/στρες.Θα ήθελα τη γνώμη/συμβουλή σας και αν κάποιος από εδώ,έχει βιώσει ή βιώνει ίδια πράγματα.Ελεγα να πάω σε κάποιον νευρολόγο για εξέταση,μήπως πρόκειται για κάποια διαταραχη του ύπνου,σύνδρομο χρόνιας κόπωσης ή ινομυαλγια.
    Η ψυχολόγος μου είχε πει τότε, όταν είχα κατάθλιψη, πως το μυαλό δουλεύει τόσο πολύ που κουράζεται, γι αυτό ένιωθα κούραση και ήθελα να κοιμάμαι συνέχεια. Ακόμη και τώρα, όταν δεν είμαι καλά ψυχολογικά, νυστάζω συνέχεια και θέλω να κοιμάμαι. Προσπάθησε όμως να μειώσεις τις ώρες που θα είσαι στο κρεβάτι, δε βοηθάει τη ψυχολογία σου. Βγαίνεις από το σπίτι; Δουλεύεις;

Senior Member
    Τις τελευταίες 4-5 μέρες,δε βγαίνω από το σπίτι.Ειμαι συνέχεια ξάπλα,δυστυχώς είμαι άνεργος πάνω από 1 χρόνο.Ξεκίνησε όλο αυτό τις τελευταίες 3 βδομάδες,σταδιακά.Τοτε κατάλαβα,ότι κάτι δεν πάει καλά και ίσως επέστρεψε η κατάθλιψη.

Senior Member
    Τις τελευταίες 4-5 μέρες,δε βγαίνω από το σπίτι.Ειμαι συνέχεια ξάπλα,δυστυχώς είμαι άνεργος πάνω από 1 χρόνο.Ξεκίνησε όλο αυτό τις τελευταίες 3 βδομάδες,σταδιακά.Τοτε κατάλαβα,ότι κάτι δεν πάει καλά και ίσως επέστρεψε η κατάθλιψη.
    Γιατί δεν βγαίνεις όμως; Από φόβο; Δεν έχεις διαθεση;

Senior Member
    Καθαρά θέμα διάθεσης,επειδή νιώθω κούραση και υπνηλία.

Και εγώ έτσι είμαι το τελευταίο καιρό.ενδιαφερον για τίποτα κοιμάμαι από τις 9 τίποτα δε μου κάνει αίσθηση δε μου δίνει χαρά.γενικα πολύ πεσμένη διαθεση

Senior Member
    Δεν θα αλλάξει η διάθεση σου αν μένεις για ώρες ξαπλωμένος στο κρεβάτι.. Πήγαινε μια βόλτα, βγες έξω από το σπίτι. Αυτές τις μέρες σκέφτεσαι το θέμα δουλειά γι αυτό έπεσες ψυχολογικά ή έγινε και κάτι άλλο;

Senior Member
    Όχι δεν έγινε κάτι που να με στεναχώρησε.Ειναι το θέμα δουλειάς εννοείται,που το σκέφτομαι συνέχεια.Όπως και ότι στα 37 μου δεν μπορώ να ζήσω αξιοπρεπώς,απλά επιβιωνω.
    Οι γονείς βοηθάνε με τους λογαριασμούς,και με λίγα ψώνια.Τι άλλο να κάνουν,ντρέπομαι για αυτή την κατάσταση.Αντι να τους βοηθάω εγώ,με βοηθάνε αυτοί.

Senior Member
    Όχι δεν έγινε κάτι που να με στεναχώρησε.Ειναι το θέμα δουλειάς εννοείται,που το σκέφτομαι συνέχεια.Όπως και ότι στα 37 μου δεν μπορώ να ζήσω αξιοπρεπώς,απλά επιβιωνω.
    Οι γονείς βοηθάνε με τους λογαριασμούς,και με λίγα ψώνια.Τι άλλο να κάνουν,ντρέπομαι για αυτή την κατάσταση.Αντι να τους βοηθάω εγώ,με βοηθάνε αυτοί.
    Ψυχοθεραπεία κάνεις; Έχεις σκεφτεί να δουλεύεις από το σπίτι; Δικός σου χώρος, θα νιώθεις ασφάλεια.

Senior Member
    Πρέπει να βγεις έξω, ξέρω είναι δύσκολο αλλά πίεσε τον εαυτό σου να κάνεις κάτι που σ αρέσει.
    Μην μένεις σπίτι.
    Πήγαινε για ένα καφέ, μια βόλτα , οτιδήποτε.

Senior Member
    Καλημέρα,δυστυχώς λόγο ανεργίας έχω σταματήσει και τον ψυχίατρο μου και την ψυχοθεραπεία,πάνω από 1 χρόνο.Δε θα με πείραζε να δουλέψω γενικότερα,όχι μόνο από το σπίτι.Εχω πάει σε πολλές συνεντεύξεις,έχω στείλει βιογραφικά.Δεν ευδοκίμησε τίποτα έως τώρα.

Senior Member
    Σήμερα βγήκα και περπάτησα με το ζόρι 1 ώρα.Ειχα πριν ακόμα βγω έξω φοβία,ότι θα πάθω κάτι,πχ κρίση πανικού,γενικά έντονο άγχος...σαν να το είχα σκάσει από τη φυλακή πχ και να με έψαχναν.

Senior Member
    Καλημέρα,δυστυχώς λόγο ανεργίας έχω σταματήσει και τον ψυχίατρο μου και την ψυχοθεραπεία,πάνω από 1 χρόνο.Δε θα με πείραζε να δουλέψω γενικότερα,όχι μόνο από το σπίτι.Εχω πάει σε πολλές συνεντεύξεις,έχω στείλει βιογραφικά.Δεν ευδοκίμησε τίποτα έως τώρα.
    Να συνεχίσεις και να μην απογοητευεσαι.. Φίλους έχεις να βγεις μαζί τους, να μιλήσετε λίγο, να χαλαρώσεις; Πήγαινε ξανά βόλτα το απόγευμα. Να δώσεις το μήνυμα στο μυαλό σου ότι είσαι καλά και έξω από το σπίτι. Θέλει πείσμα όλο αυτό.

Senior Member
    Λίγο πολύ όλοι στην ίδια κατάσταση είμαστε,ο καθένας για τους δικούς του λόγους αλλά θέλει συνεχης προσπάθεια.προσπαθησε να κάνεις κάτι κι ας το αφήνεις στη μέση μην απογοητεύεσαι κάθε μέρα θα μπορείς κ λίγο παραπάνω.εγω αυτό προσπαθώ να κάνω.ψαξτο λίγο με τις δημόσιες δομές για ψυχολογική υποστήριξη.

Member
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα . Νιώθουμε ακριβώς το ίδιο. Έχω κατάθλιψη κ γενικευμένη αγχώδη διαταραχή εδώ κ ένα χρόνο αλλά δεν παίρνω φάρμακα , κάνω μόνο ψυχοθεραπεία . Εσένα τα φάρμακα δεν σε βοηθάνε κοθόλου; χτες πήγα πάντως σε νευρολόγο κ μου είπε ότι όλα αυτά είναι συμπτώματα του άγχους κ της κακής διάθεσης. Έχω κάνει εξετάσεις κι εγώ κ ήταν όλα φυσιολογικά αλλά πάντα έλεγα κάτι έχω δεν μπορεί όλα αυτά που έχεις κι εσύ , χαμήλη ενέργεια , κόπωση , υπνηλία , να θέλω να κοιμάμαι ώρες ,να με πονάει όλο μου το σώμα ..να είναι μόνο ψυχολογικό. Αλλά μάλλον πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι όλα απο κει ξεκινάνε. Τι να πω. Κάνε κουράγιο κ μακάρι να δούμε κάποια στιγμή φως στο τούνελ