Results 16 to 30 of 55
Thread: Ηλεκτρονικό τσιγάρο
-
03-09-2009, 11:58 #16
Καλημέρα! Όλγα αν την ψάξεις μέσω νετ, να προσέξεις πολύ. Μη κάνεις παραγγελία από \'e-shops\' ιστοσελίδες που δε δίνουν τηλ. επικοινωνίας και παραγγέλνεις απευθείας μέσω ιμέηλ. Οι πιο σοβαρές σελίδες, ας το πω έτσι, δίνουν και τηλέφωνα και αναφέρουν τα σημεία πώλησης στις διάφορες πόλεις. Θεοφανία γουάτ ιζ δις;... :P. Θα με ενδιέφερε να μάθω!
:D
- 03-09-2009, 16:47 #17
Λοιπόν, να σας πω και για τη δική μας εμπειρία με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, το αγοράσαμε, ενθουσιαστήκαμε (όπως με κάθε \'καινούργιο κοσκινάκι\' που λέει κι η παροιμία...), ο άντρας μου το έπαιρνε και στη δουλειά και πράγματι μείωσε πολύ το κάπνισμα, εγώ το είχα μαζί στις εξόδους μας (καθότι καπνίζω κυρίως όταν είμαι έξω με παρέα), δοκιμάζαμε διάφορες \'γεύσεις\', το συστήναμε ανεπιφύλακτα στους φίλους κλπ.
Ε, τώρα (κάτι μήνες μετά) είναι σε κάποιο συρτάρι ούτε που θυμάμαι που, μας έχει μείνει κι ένα στοκ από φιλτράκια, χθες ανακάλυψα κι έναν φορτιστή σε μια από τις πρίζες που δεν πολυχρησιμοποιούνται....ε, με λίγα λόγια κατέληξε σαν τα όργανα γυμναστικής που παίρνουμε για να γυμναζόμαστε σπίτι και καταλήγουν....κρεμάστρες για ρούχα!
Τουλάχιστον βοήθησε να μειωθεί το κάπνισμα μια εποχή που το είχαμε παρακάνει. Κατά τ\' άλλα...όλα μια χαρά! :) :)
03-09-2009, 19:21 #18
Originally posted by Alobar
Καλημέρα! Όλγα αν την ψάξεις μέσω νετ, να προσέξεις πολύ. Μη κάνεις παραγγελία από \'e-shops\' ιστοσελίδες που δε δίνουν τηλ. επικοινωνίας και παραγγέλνεις απευθείας μέσω ιμέηλ. Οι πιο σοβαρές σελίδες, ας το πω έτσι, δίνουν και τηλέφωνα και αναφέρουν τα σημεία πώλησης στις διάφορες πόλεις. Θεοφανία γουάτ ιζ δις;... :P. Θα με ενδιέφερε να μάθω!
:D
Τώρα που είχε έρθει ο θείος μου για διακοπές, μου είπε πως έχουν βγει τσιγάρα που πλησιάζουν τη γεύση που έχεις συνηθίσει. Πχ, Μάρλμπορο κλπ. Τον Οκτώμβριο που θα πάω, θα γυρίσω με σχετικές πληροφορίες και ελπίζω να είναι κάτι αξιόλογο.
Σε αυτό πού λέει η Μαρίνα έχει δίκιο.
Το χειμώνα΄είχε έρθει καποιος συνεργάτης για δουλειά και έτυχε να βρισκόμαστε για ένα διάστημα στο ίδιο γραφείο. Επειδη ακόμη δεν είχε αρχίσει επίσημα το πρότζεκτ, είμασταν στο χαλαρό, εγώ είχα απαγορεύσει το κάπνισμα, εκείνος είχε πάρει το ηλεκτρονικό του τσιγάρο και αν μας έπιανε τίποτα βγαίναμε έξω.
Μόλις ξεκίνησε το παλούκι της δουλειάς, εκείνος έκοψε το ηλεκτρινικό, εγώ έσκισα τα χαριτωμένα νοτ σμόκινγκ που είχα κρεμάσει παντού και κάναμε στο ίδιο γραφείο μήτινγκ δέκα άτομα όπου καπνίζαμε όλοι.Φανταστείτε το αυτό και να είναι και χειμώνας...
Θέλω να πω, πως στο πρώτο άγχος, όχι ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά δυο κούτες πούρα θέλω μήπως και ηρεμήσω....
03-09-2009, 23:12 #19
Καλησπέρα. Κορίτσια δε ξέρω, στον κάθε ένα ο εθισμός και το άγχος γενικά, λειτουργεί διαφορετικά. Νομίζω πως όταν γίνεται το \'κλικ\' στον εγκέφαλο, δε παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο οι παρούσες συνθήκες στη ζωή ενός ανθρώπου, όσο το κατά πόσο αποφασίζει πραγματικά κάποια πράγματα. Εγώ για μένα, έβαλα σε ενέργεια όλα τα μεγάλα μου όπλα. Τα χαμένα από αλκοολισμό πράγματα που δε μπορώ να έχω πια, μια υγεία που \'βοήθησα\' στο να γίνει ακόμη χειρότερη, την επανόρθωση - όσο αυτή είναι πια εφικτή - απέναντι στη ζωή που της οφείλω και δε μου οφείλει, στον εαυτό μου και αυτομάτως σε όσους έχω πληγώσει. Οικογένεια δε μπορώ να κάνω, αλλά έχω ζώα. Για μένα είναι κίνητρο. Ο σκύλος μου μου έσωσε τη ζωή. Δε θέλω πια να του στερώ ούτε γραμμάριο απ\' το οξυγόνο του. Πολλά μπορεί να βρει κανείς αν το θέλει. Και τα βρήκα. Τελικά νομίζω πως παίζει μεγάλο ρόλο και η νοοτροπία του \'αν δε μας μπει το αυγό στον ****\'. Κι όμως, σε μένα είχε μπει από χρόνια, αλλά απτόητη συνέχιζα και τις δυο μου εξαρτήσεις. Δε θα είμαι πάντα τυχερή όμως. Ας προσπαθήσω λοιπόν στα λίγα ή πολλά χρόνια που έχω ακόμη. Κι αν δε προσέξω και τώρα, είμαι απλά άξια της μοίρας μου. Ας νιώσω επιτέλους περήφανη που τα καταφέρνω στα δύσκολα. Πάντα τα κατάφερνα και δεν ήθελα να το δω. Κι επιτέλους έδωσα στην επίγνωσή μου, τη θέση που της αρμόζει. Οποιαδήποτε \'επιστροφή\' στα παλαιά και γνώριμα από εδώ και πέρα, δε θα είναι τίποτα άλλο από μια δικαιολογία. Δε θα δώσω πλέον αξία μεγαλύτερη σε κανένα \'άγχος\' και σε καμιά δύσκολη κατάσταση αν θέλω να λέω πως η ζωή είναι δώρο. Γιατί είναι κι έχει και ημερομηνία λήξης. Σήμερα πέρασα μια πολύ δύσκολη μέρα και δε κάπνισα καθόλου. Οπότε \'ατμίζω\' και μ\' αρέσει! Θεοφανία, κράτα με ενήμερη!
:P
04-09-2009, 01:55 #20
Αλ...έχω πει πως μου αρέσει το ποτό, αλλά θεωρώ πως δεν εξαρτώμαι από αυτό και ίσως να μην καταλαβαίνω πόσο σημαντική είναι η νίκη σου με αυτό. Επειδή όμως θεωρώ τον εαυτό μου ΠΛΗΡΩΣ εξαρτημένη απ το τσιγαρο, υποκλίνομαι που κατάφερες σε μια δύσκολη μέρα να ...ατμίζεις! Μου φαινεται ακατόρθωτο...
Εννοείται πως θα σε κρατώ ενήμερη...
14-09-2009, 00:19 #21
Κάπνιζα 15 χρόνια. Πριν από 3 χρόνια, μαζί με τη γυναίκα μου, αποφάσισαμε να το κόψουμε. Δύσκολη κατάσταση στην αρχή αλλά το κίνητρο μεγάλο μιας και εμφανίσθηκε περιστατικό καρκίνου στον πνεύμονα μέσα στην οικογένεια.
Πριν από ένα χρόνο, μετά από ένα πρόβλημα υγείας της γυναίκας μου πήρα πακέτο. Έκανα το πακέτο και ξεκίνησα και πάλι την προσπάθεια. Έως και σήμερα κάνω ένα τσιγάρο το μήνα. Δυστυχώς η γυναίκα μου καπνίζει πιο συχνά και θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να \"κυλήσει\" ξανά. Στην περίπτωση μου αν και θεωρείται λίγο με ανησυχεί μιας και ακόμη αυτό το ένα ξυπνά την επιθυμία. Άλλωστε \"μια φορά καπνιστής πάντα καπνιστής\".
Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως λύση κυρίως για την περίπτωση της συζύγου μου...
14-09-2009, 00:44 #22
Καλημέρα. Γκας, χαμογελάω μ\' ένα μειδίασμα πίκρας, ίσως και νοσταλγίας. Με αφορμή το \'μια φορά καπνιστής, πάντα καπνιστής\'. Το ίδιο ισχύει και στη θεωρία των ΑΑ για τον αλκοολισμό. Έτυχε και την ανέτρεψα :). Ναι, να το δοκιμάσει. Ανάμεσα στα τόσα ας δοκιμάσει κι αυτό. Ίσως εκνευριστεί λίγο με τη διαδικασία, δε πειράζει. Εγώ πάω καλά και δε καπνίζω πια με τη βοήθειά του, αν και φανατική καπνίστρια. Μου ήρθε \'φλασιά\' την ώρα που σε διάβαζα. Όταν ήμουν με τον πατέρα μου στο νοσοκομείο - 3,5 μήνες σύνολο και σχεδόν όλη μέρα - ήρθα αντιμέτωπη με την \'εξομολόγηση\' του θείου μου και μεγαλύτερου απ\' τ\' αδέρφια του μπαμπά μου. Τότε ήμουν ακόμη αλκοολική και μάλιστα στο φόρτε μου. Απ\' τη συγκίνηση, δεν άντεξε μια μέρα και μου \'ξέρασε\' κάτι που δεν ήξερε κανείς. 13 χρόνια \'τραβιόταν\' με τη γυναίκα του στα νοσοκομεία. Απανωτά εγκεφαλικά και τελικά θάνατος από καρκίνο. Της τράβηξε τα σωληνάκια. Έκλαψε σα μικρό παιδί και μου ζήτησε τσιγάρο. Δε του έδωσα, το είχε 20 χρόνια κομμένο. Για να τον ξεγελάσω, πέταξα τις μπύρες απ\' το ψυγειάκι του θαλάμου. Το ψυγειάκι είχε καταντίσει ψυγείο της Amstel. Tελικά δε κάπνισε, αυτό είχε σημασία. Έφυγε γύρω στις 11 το βράδυ εκείνη τη μέρα. Δε θα ξεχάσω τις 16 μπύρες εκείνης της ημέρας. Και μιλάω για αυτές που ήπια μετά. Πες της να δοκιμάσει λοιπόν. Το πάντα και το ποτέ καμιά φορά μπερδεύονται κιόλας.
:)
15-09-2009, 09:46 #23
Χμμ... έχεις δίκιο Alobar. Τώρα που το σκέφτομαι ίσως το ρητό \"μια φορά καπνιστής πάντα καπνιστής\" να το χρησιμοποιώ ως καβάτζα... ξέρεις... ας αφήσουμε και κάνα παραθυράκι για κάνα τσιγαράκι που και που... δεν θέλω να τελειώσει αυτή η σχέση και φροντίζω να αφήνω την πόρτα ανοιχτή για νέες επισκέψεις... το ίδιο βλέπω να γίνεται και με τη σύζυγο μου...
Αυτό που με προβληματίζει με το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι τα διάφορα που λέγονται σχετικά με ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις και την μη αδειοδότηση (ακόμη) από τον ΕΟΦ.
15-09-2009, 23:38 #24
Καλησπέρα Γκας. Ο,τιδήποτε και να σου πω εγώ θα είναι προσωπική εκτίμηση. Για τον Ε.Ο.Φ. έχουν λεχθεί πολλά και στο παρελθόν. Επειδή ως άνθρωπος πολλές φορές νιώθω στο πετσί μου την εποχή του \'παραλόγου\' που διανύουμε, θα μπορούσα να διατυπώσω και την πολύ απλή - έως και απλοποιημένη ή \'αφελή\' παντελώς - σκέψη του τύπου, πώς είναι δυνατόν να πουλιέται ελεύθερα και προς όλους - διότι τσιγάρα απ\' το περίπτερο μπορεί να πάρει κι ένας εννιάχρονος για το μπαμπά του - ένα προϊόν που λέγεται τσιγάρο και που περιέχει εκτός απ\' τη νικοτίνη που ανήκει στις εθιστικές ουσίες, ό,τι άλλο πιο βλαβερό και επικίνδυνο υπάρχει, όπως μόλυβδος, κάδμιο, πίσσα και αρσενικό, αν θυμάμαι καλά. Λοιπόν;... :D. Προσωπικά θα ήθελα να ζήσω την ημέρα που πραγματικά θα αλλάξει το ρουν της ιστορίας, με την απαγόρευση του τσιγάρου και της κόκα - κόλα, αλλά παραείμαι ρομαντική μάλλον... :).
01-12-2009, 12:00 #25
... το ότι... ατμίζω, δε σημαίνει ότι έχω απεξαρτηθεί απ\' τη συνήθεια... :). Έχω κάνει και υποτροπές βέβαια, καπνίζοντας κανονικά τσιγάρα. Τώρα λέω να αρχίσω να ασχολούμαι και με αυτή τη βλαβερή εξάρτηση, μπαίνοντας πλέον στους 9 μήνες μακριά απ\' το αλκοόλ. Θα ήταν βλακώδες αν είχα προσπαθήσει και για τα δυο ταυτόχρονα. Θεωρώ το κάπνισμα μεγαλύτερη μάστιγα και απ\' το αλκοόλ και απ\' τα ναρκωτικά. Είμαι ευχαριστημένη βέβαια που με βόλεψε το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά αυτό ακριβώς είναι. Βόλεμα... :). Το θέμα είναι, μπορώ να μην έχω κάτι στο στόμα μου;... :). Ψάχνοντας στο νετ για το τί μέθοδοι κυκλοφορούν, έπεσα και εδώ πάνω. Τα βρήκα ενδιαφέροντα αλλά άχρηστα για μένα. Αλλά πού θα μου πάει; Θα το καταφέρω, δε μπορεί!... :).
\'... Προειδοποίηση για τα αντικαπνιστικά Chantix και Zyban
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2009 17:21
Web-Only
Την αναγραφή προειδοποίησης, στα κουτιά των αντικαπνιστικών φαρμάκων Chantix και Zyban, των κινδύνων που εμπεριέχουν για την ψυχική υγεία απαιτεί η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Οι προειδοποιήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες βράδυ η FDA, πρέπει να τονίζουν τον κίνδυνο «σοβαρών ψυχικών διαταραχών», όπως αλλαγή συμπεριφοράς, καταθλιπτική διάθεση, εχθρότητα και ιδέες αυτοκτονίας που συνδέονται με τη λήψη του Zyban (βουποπριόνη) και του Chantix (βαρενικλίνη).
«Ο κίνδυνος σοβαρών παρενεργειών που συνοδεύουν τη λήψη των σκευασμάτων αυτών πρέπει να αποτιμηθεί σε σχέση με το όφελος που σημαίνει η διακοπή του καπνίσματος», επισημαίνει η διευθύντρια του Κέντρου Αποτίμησης Σκευασμάτων Τζάνετ Γούντκοκ.
Η ίδια τονίζει ότι οι γιατροί που συνταγογραφούν το Chantix ή το Zyban, το οποίο κυκλοφορεί και ως αντικαταθλιπτικό με την ονομασία Wellbutrin, οφείλουν «να παρακολουθούν τους ασθενείς τους ώστε να εντοπίζουν κάθε αλλαγή διάθεσης ή συμπεριφοράς, μετά τη λήψη των φαρμάκων».
Επίσης, ζητήθηκε από τις δύο φαρμακοβιομηχανίες την Pfizer για το Chantix και την GlaxoSmithKline για το Zyban, να διεξαγάγουν κλινικές έρευνες για την αποτίμηση των νευροψυχιατρικών συμπτωμάτων που αναπτύσσουν οι ασθενείς που χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους διακοπής του καπνίσματος...\'
.................................................. .................................................. .................................................. ........
\'... ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ
Η Βαρενικλίνη (champix)
Η βαρενικλίνη (varenicline) αποτελεί ένα νέο φαρμακευτικό σκεύασμα το οποίο προορίζεται ειδικά για την θεραπεία διακοπής του καπνίσματος. Η βαρενικλίνη έχει την ιδιότητα να ανακουφίζει από την έντονη επιθυμία για νικοτίνη και από τα στερητικά συμπτώματα. Παράλληλα λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας της ψυχολογικής εξάρτησης από τη νικοτίνη που δημιουργείται μέσω της τελετουργίας του ανάμματος του τσιγάρου.
Η βαρενικλίνη δεν είναι αντικαταθλιπτικό, όπως η βουπροπιόνη και δρα στους υποδοχείς της νικοτίνης στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Η βαρενικλίνη εκτιμάται ότι έχει ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες που βαθμιαία υποχωρούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο της λήψης της. Έχει αξιολογηθεί ως ασφαλής και καλά ανεκτή από τον οργανισμό, ενώ ως πιθανές παρενέργειες του φαρμακευτικού αυτού σκευάσματος αναφέρονται η ναυτία, οι κεφαλαλγίες, η δυσκοιλιότητα και η βίωση άσχημων ονείρων κατά την διάρκεια της νύχτας.
Η Βουπροπιόνη (zyban)
Η βουπροπιόνη είναι ένα ήπιο αντικαταθλιπτικό και αρχικά αξιοποιήθηκε ως τέτοιο. Στην πορεία των ερευνών όμως διαπιστώθηκε ότι προκαλεί απέχθεια από το τσιγάρο. Θεωρείται ότι δρα στο κέντρο της απόλαυσης του τσιγάρου στον εγκέφαλο. Πρέπει να χορηγείται υπό ιατρική παρακολούθηση και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (7-19 εβδομάδες).
Υπάρχουν τουλάχιστον δύο λόγοι για τους οποίους η χορήγηση αντικαταθλιπτικών μπορεί να ωφελήσει κατά την προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος: α) η καταθλιπτική συμπτωματολογία μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα της αποχής από τη νικοτίνη και η διακοπή του καπνίσματος πολύ συχνά έχει ως συνέπεια την εμφάνιση κατάθλιψης, β) η νικοτίνη μπορεί να έχει κάποιες αντικαταθλιπτικές ιδιότητες, οι οποίες συντηρούν τη συνέχιση του καπνίσματος. Η χορήγηση αντικαταθλιπτικών μπορεί λοιπόν να αντικαταστήσει την επίδραση αυτή από την νικοτίνη. Η χορήγηση βουπροπιόνης βελτιώνει σε σημαντικό βαθμό τα συμπτώματα που εμφανίζονται εξ’ αιτίας της αποχής από το κάπνισμα .Μπορεί επίσης να δράσει ως ανταγωνιστής στον υποδοχέα νικοτίνης μειώνοντας την ανθεκτική δυνητική ενέργειά της.
Η χορήγηση βουπροπιόνης ξεκινά μια με δύο εβδομάδες πριν την ημερομηνία διακοπής, σε δοσολογία τουλάχιστον 150mg για τις τρεις πρώτες ημέρες και 150mg δύο φορές ημερησίως για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της θεραπείας. H χρήση και η αποτελεσματικότητά της συνίσταται και για την πρόληψη υποτροπής, όταν η διακοπή καπνίσματος έχει ήδη επιτευχθεί.
Οι σημαντικότερες παρενέργειες της χορήγησης βουπροπιόνης είναι οι κεφαλαλγίες, η αϋπνία, η ζάλη, η υπέρταση, οι επιληπτικές κρίσεις, η ξηροστομία και τα γαστρεντερικά συμπτώματα.
Η βουπροπιόνη δεν μπορεί να λαμβάνεται ανεμπόδιστα από καπνιστές που ακολουθούν ήδη αγωγή για καρδιολογικό ή διαβητολογικό πρόβλημα υγείας. Η λήψη της συνδυάζεται με την ψυχολογική στήριξη του καπνιστή, πιθανώς και με τα υποκατάστατα νικοτίνης
Κόστος: Ένα πακέτο με εξήντα χάπια στοιχίζει 76,72 ευρώ και χορηγείται μόνο με συνταγή γιατρού...\'
... καλημέρα και καλό μήνα!...
:)
01-12-2009, 12:11 #26
Μμμμ...τι να πω? Αυτη η μάχη με το τσιγάρο θα είναι πολύ δύσκολη.
Και μια που επανέφερες το θέμα, ας καταθέσω και γω την άποψη μου...γενικότερα.
Ζούμε σε ένα κρατος μ΄\'.,/\\\'][!
Μετα απο αιώνες φανατικού καπνίσματος και έχοντας πρόβλημα με το αναπνευστικό μου, είχα πει πως μόλις πάω αμερική θα αγοράσω το ηλεκτρονικό τσιγάρο μήπως και βοηθηθώ.
Εκεί λοιπόν καπνίζουν ελάχιστα. Απαγορεύεται παντού. Πριν δυο χρονια που είχα ξαναπάει δεν ήταν τόσο ορατό όσο φέτος.
Στους δρόμους, έξω από κτίρια, σε χώρους τέλος πάντων που μπορούσε να καπνίσει κάποιος βλέπαμε ελάχιστους με τσιγάρο. Στην οικογένεια μου εκεί, δεν καπνίζει σχεδόν κανείς. Δεν μπορούσαμε να καπνίσουμε ούτε μες στο σπίτι. Έπρεπε να βγουμε έξω αν θέλαμε να κανουμε ένα τσιγαρο.
Με προτροπή του θείου μου βαλαμε παντς νικοτινης. Πηρα και το ηλεκτρονικό και έμεινα \"καθαρή\" δέκα μέρες, τις πρώτες πέντε και στην Ελλάδα.
Επανερχόμενη στην πραγματικότητα όμως, αντιλήφθηκα πως ενώ εκεί το κράτος ευνοεί τους μη καπνιστές, εδω είναι σχεδόν αδύνατο να μην είσαι έστω και παθητικός καπνιστής.
Καπνίζουμε παντού. Παντού! Δεν έχει απαγορετεί πουθενά! Δεν μπορούμε να σεβαστούμε κανένα νόμο..τέλος!
Τώρα κάνω 5-6 τσιγάρα την ημέρα και έχω και το ηλεκτρονικό. Ελπίζω πως αν συνηθίσει ο οργανισμός μου να ζει με τόσα τσιγάρα θα καταφέρω κάποια στιγμή να το κόψω.
Ελπίζω, γιατί τίποτα και κανείς δεν ευνοεί αυτή μου την απόφαση.
01-12-2009, 18:21 #27
Μπράβο ρε Θεοφανία!!!
Μου φαίνεται άθλος τα 5-6 τσιγάρα την ημέρα.
Εγώ τελευταία καθιέρωσα το εξής...Ξαφνικά κι ενώ είχα γρίπη μου την έδινε ο χώρος να μυρίζει τόση τσιγαρίλα,οπότε άρχισα να καπνίζω στη βεράντα ή στη χειρότερη απορροφητήρα.Στην αρχή ήταν τυράνια.Κινέζικο μαρτύριο,με γρίπη στη βεράντα ξεκίνησα lol.Έλεγα πότε να πάω σε καφέ να καπνίσω με την ηρεμία μου.
Τελικά το συνήθισα κ δεν αλλάζω με τπτ το καθαρό περιβάλλον ειδικά που το καθιστικό είναι κ υπνοδωμάτιο!
Κατάφερα τα 2+ πακέτα να τα πάω 1+ αλλά τα 5-6 τσιγάρα είναι τόσο ονειρική κατάσταση προς το παρόν!
Επόμενο βήμα μου είναι το 1-(έστω κ 19).Πάντως για μένα είναι η ισχυρότερη εξάρτηση κ πραγματικά θαυμάζω αυτούς που καταφέρνουν να το κόψουν.Καλή συνέχεια.....
01-12-2009, 18:31 #28
Originally posted by Arsi
Εγώ τελευταία καθιέρωσα το εξής...Ξαφνικά κι ενώ είχα γρίπη μου την έδινε ο χώρος να μυρίζει τόση τσιγαρίλα,οπότε άρχισα να καπνίζω στη βεράντα ή στη χειρότερη απορροφητήρα.
Παντως δεν εχω δοκιμασει ποτε να καπνισω οποτε και δεν ξερω αν ειναι πραγματικα τοσο δυσκολο να το κοψειςΠαρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
01-12-2009, 18:38 #29
Eίναι,είναι....
αυτό με τη σκούπα δεν το σκέφτηκα,είναι κ μετακινούμενη!!!:P
02-12-2009, 00:25 #30
Η αμερικανική υπηρεσία ανέλυσε 19 τύπους φίλτρων στα οποία περιέχεται η γλυκόλη και δύο ηλεκτρονικά τσιγάρα, ένα που προωθείται από την εταιρεία ΝJoy και ένα από τη Smoking Εverywhere. Από την ανάλυση διαπιστώθηκε ότι αρκετά από τα φίλτρα περιείχαν ανιχνεύσιμα επίπεδα σε νιτροσαμίνες, ουσίες που έχουν ανιχνευθεί στον καπνό και είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο. Σε ένα φίλτρο της εταιρείας Smoking Εverywhere εντοπίστηκε γλυκόλη διεθυλενίου, μια ουσία που χρησιμοποιείται στα αντιψυκτικά. Με αυτή την ουσία είχε αντικατασταθεί σε οδοντόκρεμεςμαϊμού η γλυκερίνη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι στον κόσμο. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δεν είναι πάντως σε θέση να βεβαιώσει τι είδους επιπτώσεις έχουν η γλυκόλη διεθυλενίου και άλλες καρκινογόνες ουσίες, όταν εισάγονται στον ανθρώπινο οργανισμό από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Για να αντικρούσει τα ευρήματα της υπηρεσίας, η Ένωση Ηλεκτρονικού Τσιγάρου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι δοκιμές της FDΑ «ήταν πολύ λίγες για να οδηγήσουν σε ασφαλή και αξιόπιστα συμπεράσματα». Σημειώνει, επιπλέον, ότι τα προϊόντα της πωλούνται μόνο σε ενηλίκους. Εκπρόσωπος της ΝJoy υποστήριξε ότι ανεξάρτητοι ερευνητές βρήκαν εντελώς αβλαβή τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.
Ξερετε τι εννοω αυτα τα e-mail αλλυσιδες που κανουν το γυρο του κοσμου και γραφουν μεσα τα απιστευτα περιεχοντας \"μερικες\" δοσεις αληθειας.
Λοιπον παραθετω το αρθρο της fda απο το ιδο site της fda αυτουσιο...και το ολο θεμα χωραει παρα μα παρα πολυ συζητηση και ψαξιμο...το οποιο δεν ειμαι διαθετιμενος να κανω γιατι...βαριεμαι.
http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm173222.htm[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
Αύριο θα γίνω 27, και δεν θέλω να δω ούτε μέρα παραπάνω.
15-06-2025, 13:47 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή