Zoloft υπερήλικας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Junior Member

Zoloft υπερήλικας

Καλησπέρα.
    Η μητέρα μου ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο αγωγή με zoloft. Έπαιρνε 25 mg τη μέρα χωρίς να την παρακολουθεί γιατρός. Βέβαια ψυχολογικά δεν ήταν καλά αλλά τό αμέλησα και εγώ και αυτή να πάμε στο γιατρό. Πριν 2 μήνες είχε ένα χειρουργείο και η κατάθλιψη όπως και ο ψυχαναγκασμός μετά χτύπησε κόκκινο. Ο γιατρός αύξησε τήν δόση σέ ένα 50mg εδώ και 2 εβδομάδες.
    Αυτό πού συμβαίνει τώρα είναι τό εξής.
    Τό πρωί ξυπνάει πολύ καλά με όρεξη και διαύγεια. Κατά τις 12 το μεσημέρι ξαφνικά σα νά χάνεται και έχει ένα τρόμο στά μάτια τής. Πέφτει ψυχολογικά πολύ καί δεν μιλάει με ειρμό. Τήν βάζω νά κοιμηθεί καμμία ώρα. Όταν ξυπνήσει είναι πάλι πολύ καλά. Όμως τό απόγευμα κατά τίς 8 πάλι τά ίδια. Τήν ξαναβάζω για ύπνο καμμία ώρα. Ξυπνώντας είναι μια χαρά πάλι!!!!
    Έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σέ κάποιον άλλο ??? Τί λέτε???

Senior Member
    Πάσχει από κάποια ασθένεια όπως Αλτσχάιμερ ή Πάρκινσον;

Ξέρω περίπτωση με Πάρκινσον, υπερήλικα γύρω στα ενενήντα, όπου ο νευρολόγος έχει χορηγήσει το Zoloft .
    Έγινε άλλος άνθρωπος μόλις το πήρε. Πριν το πάρει υπέφερε πάρα πολύ και δεν ήξερε το λόγο γιατί σ όλη του τη ζωή δεν είχε πάρει ποτέ κάποιο ψυχοφαρμακο. Οπότε αναζητούσε άλλου τη λύση αλλά ευτυχώς που ο νευρολόγος έκανε σωστή διάγνωση.

Κάποια στιγμή από λάθος το σταμάτησε για δύο μέρες το Zoloft και ήρθαν τα πάνω κάτω. Αμέσως! Μετά το ξανάρχισε και ξανά βρήκε τον εαυτό του.

Όμως ναι. Μία με δύο φορές την ημέρα κάπου στις δώδεκα το μεσημέρι έχει μια απότομη υπνηλία. Δε θέλει να ακούει τίποτα ούτε να του μιλάει κανείς. Μετά από κάποιο διάστημα επανέρχεται.

Junior Member
    Πιθανά να είναι στά πρώτα στάδια τής άνοιας. Αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Μου κάνει εντύπωση όμως ότι τα επεισόδια έρχονται ξαφνικά και έντονα και μετά από μια ώρα ύπνου ξυπνάει πάλι φυσιολογική.