Αδιαφορια, απωλεια ενσυναισθησης,εθισμοι; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 45 of 45
    Senior Member
    Γεια σου mister big, Αρχικά μπράβο που συζητάς για το τι σε βαραίνει είναι ένα καλό βήμα, πολλά μπράβο που παλεψες με έναν εθισμό κ τα κατάφερες ,πες πολλά μπράβο στον εαυτο σου ,αν μπόρεσες αυτό μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.!!

Το να εστιάζουμε στην λύση και όχι στο πρόβλημα πάντα βοηθάει.

Αν μου επιτρέπεις να σε ρωτήσω αν έχεις σκεφτεί πως όντας τόσο ανευθυνος οικονομικά κ εφόσον δημιουργηθηκαν χρέη τα οποια σε βοήθησε η μητέρα σου να τα καλύψεις της δίνουν δυστυχώς και δικαιωματικά χώρο να έχει άποψη για τα οικονομικά σου και την οικονομική διαχείριση?
    Την αδικείς που θέλει έναν έλεγχο η έστω μια γνώση και σιγουριά πως δεν θα εκμετάλλευτεις την πρόθεση της να σε στηρίξει οικονομικά ξανα??

Η πως σε στιγμή αδυναμίας ανησυχεί μήπως πάλι γίνει το ίδιο και γι αυτό κάνει ελέγχους κ ζητάει επιβεβαίωση πως όλα βαίνουν καλώς??

Αντιστρεψε τους ρόλους.. αν ήταν το ενηλικο παιδί σου κ εσύ το καλύπτες μετά ποια θα ήταν η συμπεριφορά σου??

Όταν λες εκβιασμός εννοείς πχ θα σου δώσω 50 ευρώ αλλά να δω την απόδειξη πως τα έδωσες στο σούπερ μάρκετ?

Λογικό κάπως, όχι??

Ναι άβολο και άχαρο και όχι άνετο αλλά είναι η συναιπεια της πράξης, οι πράξεις έχουν συναιπειες δεν θα είναι για πάντα, είναι μέχρι να δημιουργήθει εμπιστοσύνη και μπεις σε μια σειρά φαντάζομαι.

Αν μου επιτρέπεις να σχολιάσω πως το ποσό που έχασες...η αν χρωστούσες είναι μεν προσωπική υπόθεση αλλά δεν είναι αθώο ψέμμα.. επηρεάζει ζωες και την καθημερινότητα..

Αν η μητέρα σου δεν τα είχε αυτά τα χρήματα τι θα γινόταν έχεις σκεφτεί? Η αν δεν ηθελε να τα δωσει για να σε ξελασπώσει..

Εννοείτε πως όλοι θέλουμε όταν νιώθουμε στριμωγμενοι να το βάλουμε στα πόδια κ να ξεκινήσουμε κάπου από την αρχή κάπου που δεν χρωστάμε, κανείς δεν περιμένει κάτι από εμάς, κανείς δεν περιμένει να αναλάβουμε τις ευθύνες για τον εαυτό μας και τις πράξεις μας ,αλλά αυτό είναι ανεύθυνο ως προς τα άτομα που επιλέξανε να σε στηρίξουν και να ειναι αξιοι εμπιστοσύνης όταν εσύ επέλεξες λόγο εθισμού να πάρεις μια ανευθυνη απόφαση

Για λίγη ντοπαμινη.
    Ενώ ξέρεις πως ο τζόγος είναι μελετημένος εχουν γινει ερευνες ..στατιστικες ερευνες είναι μια ψευδαίσθηση η πιθανοτητα της νίκης,the house is always winning

(κι εγώ εθιστικο άτομο είμαι ,ξέρω πόσο δύσκολο είναι και πάνω από τις δυνάμεις μας κάποιες φορες)

Αλλά κάποια στιγμή έρχεται η στιγμή που χρειαζεται να ωριμάσουμε λίγο, να αρχίσουμε να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις, να μην θεωρούμε δεδομένο το ότι ο άλλος θα ειναι εκεί για εσένα, η ότι θα σε στηρίξει..η θα σε συγχωρέσει η θα το αντέξει κι άλλο.

Κάποια στιγμή όταν βρισκόμαστε σε μια ομαδα ,ένα σύνολο πρέπει να αντιληφθούμε πως δεν είμαστε μόνοι μασ και να φερομαστε σαν να υπάρχουν και οι άλλοι και όπως υπολογίζουμε το δικό μας "θέλω" και το " γουστάρω"... Να υπολογίζουμε στο ίδιο βάρος το θέλω και των άλλων μελών της ομάδας *οικογένειας μας.

Εύκολο κ άνετο το εγωιστικό, αλλά κ ανώριμο κ ανεύθυνο κ καταστροφικό τελικά.. κ για τους άλλους και για εμάς..

Μπράβο πάντως που το έκοψες έκανες μια καταπληκτικα δύσκολη δουλειά, συναιχισε να παίρνεις σωστές αποφάσεις μια μια μέρα μέρα.. το να αποφεύγουμε δεν μας δυναμώνει θα πω..

Το να αντιμετωπίζουμε τα σκ@@@ που εμείς επιλέξαμε μας μαθαίνουν κάτι τελικά.. για εμάς..

Κ ναι εννοείτε η θεραπεία σε εμάς τους εθιστικόυς είναι σαν χάρτης ενω ειμαστε μέσα σε ένα απέραντο δάσος..

Και θα αγαπήσεις και τον εαυτό σου περισσότερο, θα τον φροντίζεις περισσότερο και μαζί με εσένα και αυτούς που σε αγαπούν. <3 ❤️
    Υπάρχει και δωρεάν βραχυχρόνη θεραπεια στο τηλ.10306

Senior Member
    Quote Originally Posted by MisterBig View Post
    Τυψεις δεν εχω οχι ,απειρα ψεμματα εχω πει κατα καιρους και τις περισσοτερες φορες "αθωα" τα οποια μπορει να αφορουσαν το τι ελεγε η μανα μου για τη σχεση μου η' το ποσα εχασα στον τζογο η΄ αν χρωστουσα κλπ για να μην στενοχωρησω και να προστατεψω καποιον που αγαπω εν γνωση μου δεν κοροιδευω τον εαυτο μου πλεον (δεν ξερω αν αυτο ηταν μια ψευδαισθηση και δικαιολογια δικη μου αλλα το πιστευα και το πιστευω οτι το εκανα γι αυτο) και αυτο καποια στιγμη πρεπει να τελειωσει γιατι κουρασε και εμενα τον ιδιο,το θεμα ειναι σε ποιες ακρες αναφερεσαι φιλε μου
    Αλλα πλεον μετα απο καποια χρονια και πολυ κουραση ακομα και αν εφερα εγω ο ιδιος τον εαυτο μου και τη γυναικα μου σε δυσκολη θεση ,θελω και απαιτω πληρη διαφανεια και αληθεια σε ολα τα πραγματα και ξεκαθαρισμα ακομα και αν εγω δεν το εκανα οταν επρεπε να το κανω, δεν ξερω αν γινομαι σαφης αλλα δεν ξερω πως αλλιως να το θεσω
    Επειδη καθε φορα που λεμε ενα ψεμα δημηοργουμε μια ψευτικη πραγματικοτητα στο μυαλο μας, ο σκληρος δισκος γεμιζει πολυ ευκολα. Εαν δεν βρεις λυση ο εγκεφαλος θα αρχισει να σβηνει αναμνησεις που δεν ειναι σημαντικες και θα κρατησει μονο αυτες που εχουν σχεση με πονο. Μια λυση ειναι να αρχησεις να λες τα ψεματα που εχεις πει και να ζητησεις συγχωρεση. Η αλλη λυση ειναι η καταθλιψη οταν γεμισει ο σκληρος, αλλα υπαρχει κυνδινος να χασεις τα παντα, θα κατηγορεις παντα τους αλλους και θα χασεις καθε δυναμη σου αφου θα εισαι θυμα.

Senior Member
    μπραβο βρε αντζικ.
    τα ειπες, τελεια!

Banned
    Κοίτα, αν γυρίσεις γύρω σου θα δεις το 99.9 % αδιάφορο κόσμο , με καμία ενσυναίσθηση και όλοι έχουμε κάποιους εθισμους. Μην πέσεις σε κάνα τρυπακι με ψυχολόγους . Αν είχες θέμα ψυχιατρικό χοντρό οκ ,δέχομαι τον ψυχίατρο . Αλλά κάτι ψυχολογες του ινστα τέρμα βίζιτα κ ακατάπαυστα στορυ γελάμε μέχρι το πρωί μαζί τους . Τπτ δεν έχεις , είσαι σε φάση , περνάς φάση μεταξύ παύσης του εθισμού κ αναθεώρησης . Κανε ένα ρισετ κ ριμπάουντ με την πάρτη σου , καθάρισε μυαλό , σκέψεις , δες τι κ πως θέλεις να κάνεις κ χάραξε δρόμο . Τα υπόλοιπα είναι μπουρδοθεωριες

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    μπραβο βρε αντζικ.
    τα ειπες, τελεια!
    Rem μου σε ευχαριστώ!! Πάλι σας βρήκα παιδιά, χαίρομαι που βρήκα κάποιον από τους παλιούς μας , σε διαβάζω πάλι κ χαίρομαι που ακούγεσαι τόσο προσγειωμένη κ με ενσυναισθηση οπως πάντα !!
    Last edited by Adzik; 19-12-2023 at 09:39.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Adzik View Post
    Rem μου σε ευχαριστώ!! Πάλι σας βρήκα παιδιά, χαίρομαι που βρήκα κάποιον από τους παλιούς μας , σε διαβάζω πάλι κ χαίρομαι που ακούγεσαι τόσο προσγειωμένη κ με ενσυναισθηση οπως πάντα , (άσχετο κ συγνώμη για την κατάχρηση, θα το σβήσω μετά, ξέρετε πως μπορώ να κάνω edit το προφίλ μου ? Δεν βρήκα κάποιο κουμπί ευχαριστώ λ συγνώμη εκ των προτέρων μόλις απαντήσει κάποιος το σβήνω επιτοπου !!
    τι ειδους εντιτ; αν θες να αλλαξεις ονομα πχ, πρεπει να το ζητησεις απο την διαχειριση.

Senior Member
    Τα απο κάτω quotes. Και κάτι ακόμη

Senior Member
    Quote Originally Posted by Adzik View Post
    Τα απο κάτω quotes. Και κάτι ακόμη
    το απο κατω λεγεται signature, πας στο προφιλ σου, στα settings και καπου αριστερα εχει κατι υπομενου my settings > edit signature.
    δεν ξερω τι αλλο θελεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    το απο κατω λεγεται signature, πας στο προφιλ σου, στα settings και καπου αριστερα εχει κατι υπομενου my settings > edit signature.
    δεν ξερω τι αλλο θελεις.
    Signature σωστά σε ευχαριστώωωωωωωωωω
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Junior Member
    Σας ευχαριστω ολους παιδια για τη βοηθεια

Junior Member
    Quote Originally Posted by tziovani View Post
    Κοίτα, αν γυρίσεις γύρω σου θα δεις το 99.9 % αδιάφορο κόσμο , με καμία ενσυναίσθηση και όλοι έχουμε κάποιους εθισμους. Μην πέσεις σε κάνα τρυπακι με ψυχολόγους . Αν είχες θέμα ψυχιατρικό χοντρό οκ ,δέχομαι τον ψυχίατρο . Αλλά κάτι ψυχολογες του ινστα τέρμα βίζιτα κ ακατάπαυστα στορυ γελάμε μέχρι το πρωί μαζί τους . Τπτ δεν έχεις , είσαι σε φάση , περνάς φάση μεταξύ παύσης του εθισμού κ αναθεώρησης . Κανε ένα ρισετ κ ριμπάουντ με την πάρτη σου , καθάρισε μυαλό , σκέψεις , δες τι κ πως θέλεις να κάνεις κ χάραξε δρόμο . Τα υπόλοιπα είναι μπουρδοθεωριες
    Φιλε τζιοβανι οταν τα βαζω κατω και σκεφτομαι λογικα ειμαι κι εγω της ιδιας αποψης,απλα οπως οι περισσοτεροι πιστευω πως πρεπει να το ακουσουμε απο καποιον στην αρχη για να προχωρησουμε με περισσοτερο θαρρος και κοτσια να κανουμε το σωστο στη ζωη για εμας τους ιδιους

Junior Member
    Ισως το προβλημα ομως να μην ειναι ο τζογος να ειναι πολυ πιο βαθυ και απλα ο τζογος σε συνδυασμο με τα υπολοιπα να εφερε τα πραγματα στην επιφανεια να οδηγησε στην κατασταση που υπαρχει τωρα και να δω και να καταλαβω τα πραγματα καλυτερα αλλα απο μονος μου δεν ειμαι ψυχολογος ουτε ειδικος να καταφερω ακριβως να βρω τη ριζα του προβληματος και να το λυσω μια και καλη

Senior Member
    Ισως το προβλημα ομως να μην ειναι ο τζογος να ειναι πολυ πιο βαθυ και απλα ο τζογος σε συνδυασμο με τα υπολοιπα να εφερε τα πραγματα στην επιφανεια να οδηγησε στην κατασταση που υπαρχει τωρα και να δω και να καταλαβω τα πραγματα καλυτερα αλλα απο μονος μου δεν ειμαι ψυχολογος ουτε ειδικος να καταφερω ακριβως να βρω τη ριζα του προβληματος και να το λυσω μια και καλη
    Oχι φιλε. δεν ειναι το προβλημα ο τζογος, οι εθισμοι ειναι μονο το συμπτωμα.

Senior Member
    Ούτε ο τζόγος ούτε το αλκοόλ είναι το πρόβλημα το πρόβλημα είναι ψυχολογικό αυτά δε φταίνε εγώ πιστεύω το έλυσα το ψυχολογικό ετσι νομίζω

Senior Member
    Αγαπητέ θεματοθέτη,
    ίσως θα ήταν σημαντικό να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία και να λύσεις το κουβάρι που αισθάνεσαι.
    Είσαι πολύ νέος και μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα που θέλεις.
    Αλλά αισθάνεσαι εγκλωβισμένος πολύ εξού και οι τάσεις φυγής.
    Δες μήπως η εξάρτηση από τον τζόγο και τα λάθη του παρελθόντος ενεργοποίησαν πεποιθήσεις + συμπεριφορά μητέρας (και με κάποιο τρόπο αόρριψη) σου έριξαν τελείως την αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα να μην αισθάνεσαι αρκετός όταν είσαι πραγματικά ο εαυτός σου.
    Και γι αυτό δυσκολεύεσαι να βάλεις όρια στους άλλους και να είσαι κοντά στα θέλω σου (επειδή αισθάνεσαι ότι ο πραγματικός εαυτός φταίει για όσα πέρασες και δεν είναι αρκετά καλός).
    Είναι σπουδαία η προσπάθεια που έχεις κάνει, δεν πέφτει κάποιος στον τζόγο τυχαία, καλύπτει ένα κενό που πιθανώς δεν έφταιγες εσύ αποκλειστικά που αυτό το κενό δημιουργήθηκε.
    Αυτό που αισθάνεσαι αυτή τη στιγμή τον εγκλωβισμό δεν είναι πραγματικά αληθινός γιατί είσαι ενήλικας και μπορείς να επιλέξεις και να καθορίσεις εσύ τη ζωή σου και φυσικά να βάλεις όρια σε ότι σε περιορίζει.
    Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία

Page 3 of 3 FirstFirst 123