Αν σας πει ο σύντροφος σας ,νιώθω απόλυτα αποσυνδεδεμενος από εσένα, πως αντιδράτε?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 41
    Junior Member

Αν σας πει ο σύντροφος σας ,νιώθω απόλυτα αποσυνδεδεμενος από εσένα, πως αντιδράτε?

Γεια σας,
    Εγώ ειπα αυτη την προταση στον συντροφο μου κ εκεινος σηκώθηκε χωρίς να με αγγίξει κ πήγε σε άλλο δωμάτιο, δεν συνδέθηκε δηλαδή.. (μακροχρόνια σχέση 35+χρόνων κ οι δύο μας)

Αυτό βέβαια είναι ένα μοτίβο δεν είναι κάτι που είναι νέο,

Γνωρίζω για τα attachment styles,
    Όμως σκέφτομαι μήπως όντως οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέονται κλειστά κ απόλυτα ελεγχόμενα?

Αναρωτιόμουν αν εγω έχω θέμα επειδή οταν συνδέομαι ,δεν συνδεομαι επιφανειακά, όταν επιλέξω να συνδεθώ, κ ακόμη κ αν αποσυνδεθω το επικοινωνώ οπότε ουσιαστικά είναι ένας τρόπος προσπαθειας σύνδεσης κ αυτός..

Μου λένε πως εγώ έχω το πρόβλημα, πως εγώ συνδέομαι με λάθος τρόπο ,

Είμαι πολύ μπερδεμένη,

η έχω πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα σύνδεσης με τους ανθρωπους απο οσο πιστευα

η απλως τα τελευταία 10 χρονια τουλάχιστον, συνδέομουν μόνο με άτομα φιλικά κ ερωτικά που είναι avoidants ,

και δεν γνωρίζω κανένα που να μην είναι ,με αποτέλεσμα να αμφιβάλω για τον δικό μου τρόπο που συνδεομαι κ κατά πόσο είναι υγιής.

ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΔΈΕΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ?

Μου είπε ο σύντροφος μου πως εκεινος συνδέεται ελεγχόμενα φιλτράρει το τι ,σε τι ποσοστό που θα πει που ,ανάλογα με το ποσό ξέρει πως θα τον καταλάβει ο άλλος(οκ)

η δεν θα τον κρίνει με λάθος κριτήρια.. οκ δεν μου φαίνεται πολύ ουσιαστική σύνδεση κάτι τέτοιο αλλά μπορώ να καταλάβω αυτό που μου είπε

,πως όλοι αν όχι όλοι οι περισσότεροι εκεί έξω έτσι συνδέονται κ πως εγώ έχω θέμα.

Δεν με ενδιαφέρει η υπερβολική εγγυητητα, η ταύτιση, η αλληλεξαρτηση και το συναιχεια κ όλα κ πάντα μαζί,συνδεομαι με ορια κ με υγεία Η προσπαθώ τουλάχιστον.

Αλλά δεν μπορώ να συνδεθώ επιφανειακά με αποτέλεσμα να μην εχω ανθρώπους κοντά μου δεν υπάρχουν Άνθρωποι (ακομα)
    που θα θέλανε να χτίσουν μια σύνδεση πέραν της επιφανειας μαζί μου (ενώ μόνο επιφανειακός άνθρωπος δεν είμαι) δεν πέφτω με τα μούτρα ουτε κανω lovebombing . δίνω χώρο και χρόνο στις σχέσεις να αναπτυχθούν..

Κ πάλι δεν μπορώ να βρω άτομα που να θέλουν να συνδεθούν μαζί μου

Εννοείται σκέφτομαι σοβαρά την ψυχοθεραπεία κ πάλι.

Ίσως απλως δεν ξέρω να συνδέομαι σωστά η κ καθόλου..
    Ισως εχω σοβαρο προβλημα
    ίσως η ανοιχτή καλοπροαιρετη ,ελεγχόμενη με υγιή πλαίσια.. κ σταδιακή μα ζέστη, ανοιχτή δεν είναι νορμάλ.

Έχω μπερδευτεί πολύ.

Θα είχε σημασία για εμένα να ακούσω γνώμες αλήθεια, ευχαριστώ πολύ

Χωρίσαμε, δεν προκειτε να προσπαθήσω να συνδεθώ με κάποιον που δεν θέλει την σύνδεση,δεν θα πιέσω καταστάσεις.

αλλά θέλω να μάθω από αυτό τι μου συμβαίνει τελικά.

Senior Member
    Παλια οι ανθωποι κανανε σχεσεις για να επιβιωσουν, αυτο που ηταν νορμαλ σημερα δεν ειναι. Για ποιο λογο καποιος που εζησε 20 χρονια σαν ενηλικας χωρις εσενα να συνδεθει μαζι σου;

Junior Member
    Επειδή σχέση αυτο σημαίνει..ειδικά αν έχετε ζήσει πράγματα μαζί... ταιριάζετε.. περνάτε καλά μαζί..
    Εξελίσσεται μια γνωριμία σε έρωτα αγάπη.. σχέση..σύνδεση.

Το να κάνει κανείς σχεσύη χωρίς να συνδέεσαι μου φαίνεται τελείως παράλογο κ υποκριτικό, σαν να χρησιμοποιεί κανείς κάποιον μόνο για να καλύψει τις δικές του ανάγκες, αυτό δεν είναι σχέση αλλά μονόπλευρη εγωιστική ικανοποίηση ξέρω γω.

Ακριβώς επειδή πλέον έχουμε την πολυτέλεια να μην δεσμεύομαστε για λόγους επιβίωσης αλλά για πιο ποιοτική ευτυχισμένη ζωή.

Junior Member
    Επισεις οκ είμαστε ολοκληρωμένα όντα ,αυτόνομα, μπορούμε να ζουμε καλά κ μόνοι μασ

..αυτός είναι ο σκοπός τελικά όμως? Η ζωή αν δεν την μοιράζεσαι είναι μισή...από κάποιο σημείο κ μετά..

Λέω εγώ τώρα.

Senior Member
    Ναι, αλλα στη ηλικια σου εσυ εχεις να προσφερεις σε εναν αντρα μονο τα προβληματα σου.

Senior Member
    Αν μου ελεγε τετοιο πραγμα ο συντροφος μου, θα εφευγα αμεσα και θα εκλεινα και την πορτα πισω μου. Ολα τα αλλα που γραφεις μου φαινονται πολυ εξορθολογισμενα. Δεν ειμαι με εναν ανθρωπο για να συνδεθω η να σποσυνδεθω, κινουμαι απο την επιθυμια μου. Τα υπολοιπα ερχονται αβιαστα, η δεν ερχονται και φευγω. Τοσο απλα.
    Ο βαθμος συνδεσης διαδυνδεσης και σποσυνδεσης, δεν με αφορουν, ειναι για τον ιστορικο του μελλοντος. Οσο τν θελω και με θελει, ειμαι εκει. Αν οχι, ώρα καλη στην πρυμνη του κι αερα στα πανια του. Η ζωη ειναι μικρη για να πηγαινουμε σερνοντας η πιεζοντας και στις προσωπικες μας σχεσεις..

Λες οτι εισαι μπερδεμενη και φαινεται, γιατι τα λες και μπερδεμενα.
    Προτεινω ψυχοθεραπεια μηπως ξεμπερδευτεις καπως..
    Last edited by Remedy; 16-12-2023 at 08:09.

Senior Member
    Quote Originally Posted by axl100 View Post
    Ναι, αλλα στη ηλικια σου εσυ εχεις να προσφαερεις σε εναν αντρα μονο τα προβληματα σου.
    Ενω εσυ προσφερεις την ομορφια σου και την προσωπικοτητα σου... αι ρε..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    Ενω εσυ προσφερεις την ομορφια σου και την προσωπικοτητα σου... αι ρε..
    Σε σενα μονο εναν καθρεφτη μπορω να προσφερω, το ευχαριστεμαι οταν βλεπεις τον εαυτο σου και πρασινιζεις χαχαχαχα

Senior Member
    Ναι, αλλα στη ηλικια σου εσυ εχεις να προσφερεις σε εναν αντρα μονο τα προβληματα σου.
    Από ποια ηλικία και μετά είμαστε μόνο τα προβλήματα μας;

Junior Member
    Κάνουμε θεραπεια μαζί ον τελευταιο μηνα ,ακριβώς γι αυτόν τον λόγο γιατί όταν με πληγώνει δεν έρχεται να διορθώσει την ζημιά, και δεν ξέρει καθόλου γενικά πως να αντιδράσει όταν πονάω

Αγαπιόμαστε κ ταιριάζουμε σε όλα τα άλλα, 2,5 χρόνια σχέσης και μέχρι στιγμής πραγματικά θέλαμε να ειμαστε μαζί,
    πριν 2 μήνες έκλαψα πολύ μπροστά σε κόσμο και μου είπε "δεν θα με κάνεις εσύ ξεφτιλα" από το πουθενά...
    Χωρίσαμε τοτε για προφανής λόγους,
    ύστερα απο 1 μηνα μας ήρθε η ευκαιρία για θεραπεία κ είπαμε πως θέλουμε να καταλάβουμε κ να τα διορθώσουμε όλα..

Εχθές μου είπε κάτι που με απομάκρυνε πολύ
    Ουσιαστικά μου είπε αυτό που έγραψα πως με ολους πέρα απο εμένα έχει πολύ υπολογισμένη σχέση σχετικά με το τι μοιράζεται, με ποιον ,και μέχρι πιο σημείο.

Πως δεν θέλει κανείς να ξέρει τι κάνει στην ζωή του γι αυτό ΔΕΝ έχω δικαίωμα να μιλάω ΑΝΟΙΧΤΑ με κανέναν φίλο του,γνωστό του η την οικογένεια του για την σχέση μαςκ τι κάνουμε η νιώθουμε κλπ.

Του εξήγησα πως αυτό μου ακούγεται πολύ μοναχικό και πως είναι σαν να μαντρώσει την σχέση μασ σε πολύ συγκεκριμένα ορια.

Ειπε -Καλα κανω

Οριοθετει Μέχρι εκεί... που είμαστε οι δύο μας ,σαν να μην θέλει η σχέση του να έχει καμία σχέση με τα άλλα κομμάτια στην ζωή του, όλα είναι ξεχωριστά και δεν θελει να τα μπερδεύει.

Μου είπε πως εγω δεν ξέρω τι σχέση έχει με τους φίλους του και τι ξέρουν για εκείνον η εμάς..

Κ πως υπάρχουν πράγματα που δεν θέλει να ξέρω η να ακουω και γι αυτό και πότε δεν συζηταει για ουσιαστικά πράγματα με τους φίλους η την οικογένεια του μπροστά μου,

του είπα, ξέρεις πως ακούγεται αυτό??

Μου είπε πως όλοι έτσι τα έχουν, όλοι έτσι σχετίζονται, όλοι κρατάνε αποστάσεις
    Είπε οι φίλοι μου δεν είναι τίποτα για εσένα...

Η σχέση που έχω μαζί τους είναι δική μου μόνο, δεν τους βλέπω συχνά και με κανέναν δεν έχω στενή σχέση κάνεις δεν γνωρίζει τα πάντα..μόνο με εσένα που είσαι η σύντροφος μου έχω άλλη σχέση εσύ τα γνωρίζεις ολα για εμενα εφόσον ζουμε παρέα.

Του είπα οκ έχεις δίκιο το τι σχέση έχεις με οποιονδήποτε στην ζωή σου δεν με αφορά είσαι ενήλικας, Και μπορείς να έχεις οποία σχέση θέλεις.

Με αφορά όμως το πως συνδέεσαι, τι σχέση έχεις ΜΕ ΕΜΕΝΑ .. όταν κάτι πονάει ,με ποιο τροπο αντιδρας και πως έρχεσαι να το φτιάξουμε..

Κ εσύ δεν έρχεσαι όταν σε χαρίζομαι..η όταν χρειάζομαι να νιώσω πιο κοντά σου. .. αυτή την στιγμή νιώθω εντελώς μακριά σου και το ξέρεις πως σε αγαπώ και προσπαθούμε τόσο να ειμαστε καλά...

Έφυγε και πήγε στο άλλο δωμάτιο,

Του είπα πως νιωθω ακόμη χειρότερα που έφυγε χωρίς καν να με αγγίξει κ πως έτσι δεν ερχόμαστε πιο κοντά, θα του έλεγα πως θέλω να φύγει το πρωί να πάρουμε τον χρόνο μας ,μα προφανώς ένιωσε το αδιέξοδο που ένιωθα κι εγώ ντύθηκε και έφυγε εκεινος από μόνος του.

Και φινιτο, 2,5 χρονια τελειώσανε έτσι.
    Ίσως δεν ήμουν αρκετά σαφής

Senior Member
    Quote Originally Posted by zoyzoyna View Post
    Κάνουμε θεραπεια μαζί ον τελευταιο μηνα ,ακριβώς γι αυτόν τον λόγο γιατί όταν με πληγώνει δεν έρχεται να διορθώσει την ζημιά, και δεν ξέρει καθόλου γενικά πως να αντιδράσει όταν πονάω

Αγαπιόμαστε κ ταιριάζουμε σε όλα τα άλλα, 2,5 χρόνια σχέσης και μέχρι στιγμής πραγματικά θέλαμε να ειμαστε μαζί,
    πριν 2 μήνες έκλαψα πολύ μπροστά σε κόσμο και μου είπε "δεν θα με κάνεις εσύ ξεφτιλα" από το πουθενά...
    Χωρίσαμε τοτε για προφανής λόγους,
    ύστερα απο 1 μηνα μας ήρθε η ευκαιρία για θεραπεία κ είπαμε πως θέλουμε να καταλάβουμε κ να τα διορθώσουμε όλα..

Εχθές μου είπε κάτι που με απομάκρυνε πολύ
    Ουσιαστικά μου είπε αυτό που έγραψα πως με ολους πέρα απο εμένα έχει πολύ υπολογισμένη σχέση σχετικά με το τι μοιράζεται, με ποιον ,και μέχρι πιο σημείο.

Πως δεν θέλει κανείς να ξέρει τι κάνει στην ζωή του γι αυτό ΔΕΝ έχω δικαίωμα να μιλάω ΑΝΟΙΧΤΑ με κανέναν φίλο του,γνωστό του η την οικογένεια του για την σχέση μαςκ τι κάνουμε η νιώθουμε κλπ.

Του εξήγησα πως αυτό μου ακούγεται πολύ μοναχικό και πως είναι σαν να μαντρώσει την σχέση μασ σε πολύ συγκεκριμένα ορια.

Ειπε -Καλα κανω

Οριοθετει Μέχρι εκεί... που είμαστε οι δύο μας ,σαν να μην θέλει η σχέση του να έχει καμία σχέση με τα άλλα κομμάτια στην ζωή του, όλα είναι ξεχωριστά και δεν θελει να τα μπερδεύει.

Μου είπε πως εγω δεν ξέρω τι σχέση έχει με τους φίλους του και τι ξέρουν για εκείνον η εμάς..

Κ πως υπάρχουν πράγματα που δεν θέλει να ξέρω η να ακουω και γι αυτό και πότε δεν συζηταει για ουσιαστικά πράγματα με τους φίλους η την οικογένεια του μπροστά μου,

του είπα, ξέρεις πως ακούγεται αυτό??

Μου είπε πως όλοι έτσι τα έχουν, όλοι έτσι σχετίζονται, όλοι κρατάνε αποστάσεις
    Είπε οι φίλοι μου δεν είναι τίποτα για εσένα...

Η σχέση που έχω μαζί τους είναι δική μου μόνο, δεν τους βλέπω συχνά και με κανέναν δεν έχω στενή σχέση κάνεις δεν γνωρίζει τα πάντα..μόνο με εσένα που είσαι η σύντροφος μου έχω άλλη σχέση εσύ τα γνωρίζεις ολα για εμενα εφόσον ζουμε παρέα.

Του είπα οκ έχεις δίκιο το τι σχέση έχεις με οποιονδήποτε στην ζωή σου δεν με αφορά είσαι ενήλικας, Και μπορείς να έχεις οποία σχέση θέλεις.

Με αφορά όμως το πως συνδέεσαι, τι σχέση έχεις ΜΕ ΕΜΕΝΑ .. όταν κάτι πονάει ,με ποιο τροπο αντιδρας και πως έρχεσαι να το φτιάξουμε..

Κ εσύ δεν έρχεσαι όταν σε χαρίζομαι..η όταν χρειάζομαι να νιώσω πιο κοντά σου. .. αυτή την στιγμή νιώθω εντελώς μακριά σου και το ξέρεις πως σε αγαπώ και προσπαθούμε τόσο να ειμαστε καλά...

Έφυγε και πήγε στο άλλο δωμάτιο,

Του είπα πως νιωθω ακόμη χειρότερα που έφυγε χωρίς καν να με αγγίξει κ πως έτσι δεν ερχόμαστε πιο κοντά, θα του έλεγα πως θέλω να φύγει το πρωί να πάρουμε τον χρόνο μας ,μα προφανώς ένιωσε το αδιέξοδο που ένιωθα κι εγώ ντύθηκε και έφυγε εκεινος από μόνος του.

Και φινιτο, 2,5 χρονια τελειώσανε έτσι.
    Ίσως δεν ήμουν αρκετά σαφής
    Ούτε εγώ λέω τα πάντα στους φίλους μου. Ειδικά πράγματα που αφορούν τη προσωπική μου ζωή. Για λίγες κοπέλες έχω μιλήσει και μέχρι εκεί που εγω ήθελα. Και είναι δικαίωμα μου - σου - του για το τι θα πει και που θα το πει. Δεν έχει να κάνει με το τι νιώθει ο άλλος για σένα. Μπράβο σου που του λες αυτά που έχεις ανάγκη να κάνει, για το τι περιμένεις από αυτόν όταν πχ έχετε μια διαφωνία αλλά δεν βρίσκω δίκαιο να του λες πως θα συμπεριφερθει, να ερμηνεύεις τη κάθε του κίνηση. Εγώ πχ όταν είμαι νευριασμενος, απογοητευμένος, δεν θέλω να με ακουμπάνε. Τι πάει να πει? Πιστεύεις η συμπεριφορά του πάντα έχει να κάνει με το τι θέλει να σου δείξει εσένα (για να πάρεις επιβεβαίωση ή όχι) και όχι για το τι νιώθει ο ίδιος τη δεδομένη στιγμή για αυτό που σας συμβαίνει. Εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να ήμουν σε μια σχέση που θα είχα οδηγίες χρήσεις για το πως θα συμπεριφερομαι και όταν δεν τα κάνω "σωστά" να με κρίνουν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Από ποια ηλικία και μετά είμαστε μόνο τα προβλήματα μας;
    Την απαντηση σου την εδωσαν οι γονεις σου οταν ησουν μικρος, μην παριστανεις τον ανιδεο.

Senior Member
    Την απαντηση σου την εδωσαν οι γονεις σου οταν ησουν μικρος, μην παριστανεις τον ανιδεο.
    Δεν μου απάντησες ακόμη. Από ποια ηλικία και μετά είμαστε μόνο τα προβλήματα μας;

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Δεν μου απάντησες ακόμη. Από ποια ηλικία και μετά είμαστε μόνο τα προβλήματα μας;
    Σου απαντησα, αλλα δεν σου αου αρεσει η απαντηση επειδη δεν σου αρεσει η αληθεια.

Senior Member
    Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι σίγουρη εάν έχω καταλάβει καλά αυτό που σε προβληματίζει.
    Πάντως θεωρώ πως πολλοί άνθρωποι, και ειδικά οι άνδρες, έχουν γαλουχηθεί με φράσεις όπως "πρέπει να είσαι δυνατός", "δεν πρέπει να δείχνεις ευάλωτος" με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να εκφράσουν διάφορες πτυχές του εαυτού τους.και να ανοιχτοί και ευάλωτοι στους άλλους.
    Ο σύντροφός σου φαίνεται να κρατάει την ισορροπία έχοντας ένα σύστημα ελέγχου με ξεχωριστούς τους τομείς του και μοιραζόμενος κάποια πράγματα ως ένα σημείο με τον καθέναν. Ακούγεται αρκετά κλειστός χαρακτήρας, με κουτάκια και μάλλον ο υπερ-έλεγχος αυτός είναι μια στρατηγική αυτο-προστασίας σε σχέση με τον φόβο .

Από την άλλη πλευρά, εσύ είσαι ανοιχτός άνθρωπος, δηλαδή θα μιλήσεις για τα συναισθηματά σου και τις βαθύτερες σκέψεις σου αλλά αισθάνομαι ότι μπαίνεις σε μια παγίδα 0-100 = μόνο όταν επικοινωνώ 100% βαθιά, είναι ουσιαστική η σχέση που ούτε ισχύει αυτό πάντα. Δεν γίνεται να συνδεθούμε με τους ανθρώπους πάντα πολύ βαθιά για να αξίζει η σχέση μας, η σχέση μπορεί να αξίζει και να είναι σημαντική με πολλούς και διάφορους τρόπους. Αυτό ίσως σε δυσκολεύει να συνδεθείς με τους άλλους ανθρώπους, γιατί πιθανώς θέλεις το απόλυτο και οι σχέσεις δεν είναι ποτέ 100%.

Με τον σύντροφό σου είναι σαν να είστε τα δύο άκρα του ίδιου νομίσματος.

Page 1 of 3 123 LastLast