Άγχος μετά από χωρισμό
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Junior Member

Άγχος μετά από χωρισμό

Χαιρετώ όλα τα μέλη.
    Είχα γράψει πριν 3 μήνες περίπου, για τη κοπελα μου η οποία έπασχε από κατάθλιψη.
    Για να μην τα πολυλογω...στο τέλος χωρισαμε( η κοπελα είχε αρχίσει αγωγή όταν σταματησαμε να βλεπομαστε).
    Πάμε σε μένα τώρα!
    Αρχικά είναι πρώτη φορά στη ζωή μου όπου "πενθω" μια σχέση. Νιώθω στεναχωρια,μια θλίψη για το πως ήρθαν τα πράγματα,δεν έχω καθόλου ερωτική επιθυμία και γενικά βρίσκομαι στη πιο δύσκολη φάση της ζωής μου ψυχολογικά.
    Αυτό που μου δίνει δύναμη είναι ότι βλέπω...εμένα να μου δίνω δύναμη. Τι εννοώ?
    Οταν δεν είμαι καλά...θα βγω να περπατησω μια ώρα και αλλάζει η ψυχολογία μου. Πάω γυμναστήριο γτ καταλαβαίνω ότι μου φτιάχνει την διάθεση, βγαίνω με φίλους και γενικά προσπαθώ να αποφεύγω ότι με ρίχνει.
    Δεν ξέρω αν αυτά που αναφέρω είναι απλά πένθος....ή πάω να πέσω σε κατάθλιψη.
    Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι τώρα τελευταία χωρίς λόγο..νιώθω ένα άγχος χωρίς ουσιαστικό λόγο. Πότε με πιάνει,πότε με αφήνει. Μπορεί να κάνω μια απλή σκέψη και να αγχωθω στιγμιαια.
    Και θέλω να ρωτήσω την γνώμη σας? Αυτό με το άγχος τι πιστεύετε ότι είναι? Θέλω να πω..ότι δεν ήμουν έτσι. Είναι "σύμπτωμα" του χωρισμού...και θέλει τον χρόνο του να περάσει ή είναι κάτι άλλο?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το σεντόνι

Senior Member
    Δεν έχεις πρόβλημα

Junior Member
    Quote Originally Posted by manos0013 View Post
    Χαιρετώ όλα τα μέλη.
    Είχα γράψει πριν 3 μήνες περίπου, για τη κοπελα μου η οποία έπασχε από κατάθλιψη.
    Για να μην τα πολυλογω...στο τέλος χωρισαμε( η κοπελα είχε αρχίσει αγωγή όταν σταματησαμε να βλεπομαστε).
    Πάμε σε μένα τώρα!
    Αρχικά είναι πρώτη φορά στη ζωή μου όπου "πενθω" μια σχέση. Νιώθω στεναχωρια,μια θλίψη για το πως ήρθαν τα πράγματα,δεν έχω καθόλου ερωτική επιθυμία και γενικά βρίσκομαι στη πιο δύσκολη φάση της ζωής μου ψυχολογικά.
    Αυτό που μου δίνει δύναμη είναι ότι βλέπω...εμένα να μου δίνω δύναμη. Τι εννοώ?
    Οταν δεν είμαι καλά...θα βγω να περπατησω μια ώρα και αλλάζει η ψυχολογία μου. Πάω γυμναστήριο γτ καταλαβαίνω ότι μου φτιάχνει την διάθεση, βγαίνω με φίλους και γενικά προσπαθώ να αποφεύγω ότι με ρίχνει.
    Δεν ξέρω αν αυτά που αναφέρω είναι απλά πένθος....ή πάω να πέσω σε κατάθλιψη.
    Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι τώρα τελευταία χωρίς λόγο..νιώθω ένα άγχος χωρίς ουσιαστικό λόγο. Πότε με πιάνει,πότε με αφήνει. Μπορεί να κάνω μια απλή σκέψη και να αγχωθω στιγμιαια.
    Και θέλω να ρωτήσω την γνώμη σας? Αυτό με το άγχος τι πιστεύετε ότι είναι? Θέλω να πω..ότι δεν ήμουν έτσι. Είναι "σύμπτωμα" του χωρισμού...και θέλει τον χρόνο του να περάσει ή είναι κάτι άλλο?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το σεντόνι
    Καλησπέρα και καλή χρονιά.... Είναι απόλυτα φυσιολογικό να πενθεις όπως λες και εσύ που η σχέση σου έληξε, επέτρεψε στον εαυτό σου να νιώσει έτσι , πάρε τον χρόνο σου και μην πιεζεσαι ώστε να διώξεις αυτό το συναίσθημα.. ήμαστε άνθρωποι και έχουμε τις ευαισθησίες μας... Άλλοι παίρνουν έναν χωρισμό βαριά και άλλοι ξεπερνάνε την κατάσταση σε μια βδομάδα.. Όσο για αυτό με το άγχος αν σου παρουσιάστηκε πρόσφατα δεν πιστεύω πως είναι κάτι ίσως είναι μια φάση. .. Αν βλέπεις και συνεχίζετε καλύτερα να επισκεφθείς έναν ειδικό....Μπορεί επίσης να σε αγχωνει το γεγονός του αποχωρισμού ότι πας για καινούργια πράγματα, για νέες εμπειρίες που δεν περιλαμβάνουν την σχέση την οποία είχες...ο χρόνος τα γιατρεύει όλα φίλε μου