Results 31 to 36 of 36
-
04-07-2024, 06:18 #31
Παίρνω minitran εδώ και ένα μήνα με βοήθησε πολύ, έχω ξεκινήσει τώρα και azapin, φαίνεται να δουλεύουν καλά για την κατάθλιψη. Το ladose και κάποια άλλα SSRIs δεν μου έκαναν.
- 26-12-2024, 20:57 #32
Έπαιρνα τα remeron μια φορά κι έναν καιρό. Μου άνοιγαν την όρεξη και πήρα πολλά κιλά που με ταλαιπωρούν μέχρι σήμερα.
Αλλαγή σε effexor. Εκεί κόψιμο μαχαίρι η όρεξη και η λίμπιντο στα τάρταρα.
Δεν θα έλεγα πως με βοήθησε κάποιο από τα δύο. Πιο πολύ έμοιαζαν να θάβουν τη θλίψη μέσα μου κι εγώ να φαίνομαι απαθής, αλλά καταβάθος πονούσα ακόμα. Ένα άλλο κοινό που είχαν ήταν πως με κοιμίζανε, σε σημείο να φαίνομαι ζαβλακωμένος και να δυσκολεύομαι να ξυπνήσω για τη δουλειά.
Τα έκοψα κι ησύχασα. Μαχαίρι όμως, κι αυτό δεν ήταν ό,τι καλύτερο, υπήρξαν πολλές παρενέργειες που ευτυχώς δεν κράτησαν καιρό αφού τα έπαιρνα για μικρό διάστημα.
Τα φερε όμως έτσι η ζωή και τώρα, τόσα χρόνια μετά, είμαι αναγκασμένος να τα ξαναρχίσω, πάνω που έλεγα δεν θα τα ξαναβάλω στο στόμα μου. Ελπίζω τουλάχιστον αυτό που θα μου δώσουν αυτή τη φορά να μου ταιριάξει καλύτερα.
06-03-2025, 14:55 #33
06-03-2025, 15:18 #34
Αυτο συνηθως δεν θεωρειται φαρμακο πρωτης γραμμής και δινεται οταν δεν εχει πετυχει καποιο άλλο αντικαταθλιπτικό.
Παρότι προσωπικα ειμαι ικανοποιημενος απο την δικη μου αγωγη, αφου δεν νιωθω κανένα συμπτωμα αγχώδους διαταραχης εδω και χρόνια, δεν ξεκινησα με SSRI οπως οι περισσότεροι, αλλά με SNRI, και εμεινα εκει.
Αυτο που με εντυπωσιαζει ειναι το εξης... Δεν ξερω αν δεν σας το ειπε ο ψυχιατρος ή δεν δώσατε βάση, αλλά τα αντικαταθλιπτικά δεν χορηγούνται με αποκλειστικό σκοπο να μειωσουν την καταθλιψη-δυσθυμια-ΓΑΔ.
Κανουν και κάτι άλλο που ειναι πιο άμεσα συνδεδεμένο με την γενικη υγεία. Εχουν ως αποτέλεσμα την σημαντική μειωση των τοξικών ορμονών του στρες που ευθυνονται για καρδιοπαθειες και προωρους θανάτους. Είναι πολλαπλά τα οφέλη των αντικαταθλιπτικών και οι περισσοτεροι δεν το γνωριζουν αυτό. Η καταθλιψη και η ΓΑΔ ειναι πολυ πιο ζημιογόνες απο οσο νομιζει ο πολυς κοσμος. Δεν ειναι μονο η χειροτερη ποιοτητα ζωης, η αδυναμια εργασίας λογω σοβαρων συμπτωμάτων κτλ.
09-03-2025, 20:35 #35
09-03-2025, 20:45 #36
Εχει μεγαλη σημασια η δοσολογία. Συζητησε το με τον γιατρο σου..... Πολυ παλια επαιρνα 75 mg ημερησιως και δεν ημουν ικανοποιημενος καθως ηθελα να νιωθω λιγοτερο αγχος και απο τον μεσο ορο του "νορμαλ" ατομου που δεν εχει στρες, προκειμενου να ειμαι καλά. Το ανεβασα στα 150 mg την ημέρα πριν απο 4 χρονια και έκτοτε δεν εκανα άλλη αλλαγη δοσης αλλά εχω φτασει να εχω γινει ενας πολυυυυ υπομονετικός ανθρωπος.