Τι αντικαταθλιπτικά παίρνετε; έχετε δει σωτηρία με αυτά; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 36 of 36
    Junior Member
    Παίρνω minitran εδώ και ένα μήνα με βοήθησε πολύ, έχω ξεκινήσει τώρα και azapin, φαίνεται να δουλεύουν καλά για την κατάθλιψη. Το ladose και κάποια άλλα SSRIs δεν μου έκαναν.

Senior Member
    Έπαιρνα τα remeron μια φορά κι έναν καιρό. Μου άνοιγαν την όρεξη και πήρα πολλά κιλά που με ταλαιπωρούν μέχρι σήμερα.
    Αλλαγή σε effexor. Εκεί κόψιμο μαχαίρι η όρεξη και η λίμπιντο στα τάρταρα.

Δεν θα έλεγα πως με βοήθησε κάποιο από τα δύο. Πιο πολύ έμοιαζαν να θάβουν τη θλίψη μέσα μου κι εγώ να φαίνομαι απαθής, αλλά καταβάθος πονούσα ακόμα. Ένα άλλο κοινό που είχαν ήταν πως με κοιμίζανε, σε σημείο να φαίνομαι ζαβλακωμένος και να δυσκολεύομαι να ξυπνήσω για τη δουλειά.

Τα έκοψα κι ησύχασα. Μαχαίρι όμως, κι αυτό δεν ήταν ό,τι καλύτερο, υπήρξαν πολλές παρενέργειες που ευτυχώς δεν κράτησαν καιρό αφού τα έπαιρνα για μικρό διάστημα.

Τα φερε όμως έτσι η ζωή και τώρα, τόσα χρόνια μετά, είμαι αναγκασμένος να τα ξαναρχίσω, πάνω που έλεγα δεν θα τα ξαναβάλω στο στόμα μου. Ελπίζω τουλάχιστον αυτό που θα μου δώσουν αυτή τη φορά να μου ταιριάξει καλύτερα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by JohnyK33 View Post
    Μου ειχε δωσει αρχικα ο ψυχιατρος που συνεργαζομουν τοτε,πριν 3 χρονια περιπου,με ξεκινησει με τα seroxat,με τα οποια δεν ειδα καποια διαφορα στην διαθεση η μειωση συμπτωματων,λιγα mg βεβαια για αρχη,αλλα μου ξεσκισε τον μεταβολισμο καθως πηρα αρκετα κιλα σε μολις 3 μηνες,μου το αλλαξε αργοτερα με το effexor,75αρι σε mg,το οποιο ενω δεν με επηρρεασε το ιδιο αρνητικα στην αυξηση βαρους,εκανε πολλους μηνες να δωσει boost,δηλαδη περιμενα μετα απο 6 μηνες χρησης για να αισθανθω καπως καλυτερα συναισθηματικα.Τα εχω σταματησει πλεον αυτα και δεν ασχολουμαι,οπως και τα λεξοτανιλ που απλα επαιρνα περιστασιακα 1,5mg για πρωινες ωρες που ειχα ανεξηγητο γενικευμενο αγχος.Σε καταθλιπτικα συμπτωματα και διαταραχη προσωπικοτητας τα πηρα αυτα.

Μένεις Αθήνα ?

Senior Member
    Quote Originally Posted by shadow View Post
    [B][B]Διαγνωσμένος με F34.1, και ιδιάζουσα μείζουσα καταθλιπτική διαταραχή, αλλά με πολλές αμφιβολίες επί προσωπικού...

Brintellix και πάσης Ελλάδος, στα 10' μην πας παραπάνω διότι θα καταβαραθρωθείς και πούσε, αν τα αρχίσεις ΜΗΝ τα σταματήσεις, γιατί μετά από μήνες επανόδου ο οργανισμός ΔΕΝ το "βλέπει" το φάρμακο όπως στην αρχή.

Μίλησα με δεκάδες "Χ-Ψιάτρους και ενώ όλοι το παραδέχονται, κανένας δεν γνωρίζει την ακριβή αιτία...μόνο εικασίες κάνουν
    [
    /B]

Υ.Γ Αυτά είναι υποκειμενικά δεδομένα και δεν έπεται ότι θα συνταυτίζονται με τα υμέτερα.

Ευχαριστώ.
    Αυτο συνηθως δεν θεωρειται φαρμακο πρωτης γραμμής και δινεται οταν δεν εχει πετυχει καποιο άλλο αντικαταθλιπτικό.
    Παρότι προσωπικα ειμαι ικανοποιημενος απο την δικη μου αγωγη, αφου δεν νιωθω κανένα συμπτωμα αγχώδους διαταραχης εδω και χρόνια, δεν ξεκινησα με SSRI οπως οι περισσότεροι, αλλά με SNRI, και εμεινα εκει.

Αυτο που με εντυπωσιαζει ειναι το εξης... Δεν ξερω αν δεν σας το ειπε ο ψυχιατρος ή δεν δώσατε βάση, αλλά τα αντικαταθλιπτικά δεν χορηγούνται με αποκλειστικό σκοπο να μειωσουν την καταθλιψη-δυσθυμια-ΓΑΔ.
    Κανουν και κάτι άλλο που ειναι πιο άμεσα συνδεδεμένο με την γενικη υγεία. Εχουν ως αποτέλεσμα την σημαντική μειωση των τοξικών ορμονών του στρες που ευθυνονται για καρδιοπαθειες και προωρους θανάτους. Είναι πολλαπλά τα οφέλη των αντικαταθλιπτικών και οι περισσοτεροι δεν το γνωριζουν αυτό. Η καταθλιψη και η ΓΑΔ ειναι πολυ πιο ζημιογόνες απο οσο νομιζει ο πολυς κοσμος. Δεν ειναι μονο η χειροτερη ποιοτητα ζωης, η αδυναμια εργασίας λογω σοβαρων συμπτωμάτων κτλ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Thessalonian View Post
    Αυτο συνηθως δεν θεωρειται φαρμακο πρωτης γραμμής και δινεται οταν δεν εχει πετυχει καποιο άλλο αντικαταθλιπτικό.
    Παρότι προσωπικα ειμαι ικανοποιημενος απο την δικη μου αγωγη, αφου δεν νιωθω κανένα συμπτωμα αγχώδους διαταραχης εδω και χρόνια, δεν ξεκινησα με SSRI οπως οι περισσότεροι, αλλά με SNRI, και εμεινα εκει.

Αυτο που με εντυπωσιαζει ειναι το εξης... Δεν ξερω αν δεν σας το ειπε ο ψυχιατρος ή δεν δώσατε βάση, αλλά τα αντικαταθλιπτικά δεν χορηγούνται με αποκλειστικό σκοπο να μειωσουν την καταθλιψη-δυσθυμια-ΓΑΔ.
    Κανουν και κάτι άλλο που ειναι πιο άμεσα συνδεδεμένο με την γενικη υγεία. Εχουν ως αποτέλεσμα την σημαντική μειωση των τοξικών ορμονών του στρες που ευθυνονται για καρδιοπαθειες και προωρους θανάτους. Είναι πολλαπλά τα οφέλη των αντικαταθλιπτικών και οι περισσοτεροι δεν το γνωριζουν αυτό. Η καταθλιψη και η ΓΑΔ ειναι πολυ πιο ζημιογόνες απο οσο νομιζει ο πολυς κοσμος. Δεν ειναι μονο η χειροτερη ποιοτητα ζωης, η αδυναμια εργασίας λογω σοβαρων συμπτωμάτων κτλ.

Συμφωνώ πάντως γενικά σε ο,τι είπες!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sunny9 View Post
    Εγω εχω υποτροπιαζουσα καταθλιπτικη διαταραχη...
    Στα πρωτα επεισοδια επαιρνα σιπραλεξ ,κομπλε ηταν
    Τωρα τα τελευταια 6 χρονια παιρνω εφεξορ ..ενταξει ειναι απλα δεν ειναι και τοπ, αυτο διότι ακομα μπορω να εχω τα συμπτωματακια μου.

Εχει μεγαλη σημασια η δοσολογία. Συζητησε το με τον γιατρο σου..... Πολυ παλια επαιρνα 75 mg ημερησιως και δεν ημουν ικανοποιημενος καθως ηθελα να νιωθω λιγοτερο αγχος και απο τον μεσο ορο του "νορμαλ" ατομου που δεν εχει στρες, προκειμενου να ειμαι καλά. Το ανεβασα στα 150 mg την ημέρα πριν απο 4 χρονια και έκτοτε δεν εκανα άλλη αλλαγη δοσης αλλά εχω φτασει να εχω γινει ενας πολυυυυ υπομονετικός ανθρωπος.

Page 3 of 3 FirstFirst 123