Βοήθεια - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 52 of 52

Thread: Βοήθεια

Senior Member
    Quote Originally Posted by SpaceCowboy View Post
    Έχω πρόβλημα με αυτές τις τεχνικές Τζόανα, δεν μπορώ να τις κάνω, για κάποιο λόγο Έχω αποφασίσει ότι δεν μπορούν να με βοηθήσουν κ δεν μπαίνω καν στη διαδικασία.

Το βίντεακι παντως φαίνεται ενδιαφέρον, πρέπει να το τεστάρω στην πράξη όταν είμαι στα κακά μου να δω
    Σε νιώθω απόλυτα.Προσπαθησε να καταλάβεις τι είναι αυτό που σε κάνει να μπορείς εκείνη την στιγμή που είσαι σε έξαρση να χαλαρώσεις πχ ένα παιχνίδι στο κινητό σου που σου αρέσει και μπορείς να το κατεβάσεις και να το έχεις πάντα μαζί,ένα παζλ στο σπίτι που είναι εξίσου αγχολητικο και βοηθάει στην κρίση πανικού γιατί το μυαλό σου προσπαθεί να συγκεντρωθεί άλλου.οι σκέψεις δε θα φεύγουν και η κρίση πανικού στην αρχή ,μπορεί να νομίζεις ότι δε βοηθάει.Αλλα να ξέρεις μια κρίση έχει αρχή μέση και τέλος και κρατάει 10 λεπτά, εσύ αν δεν κάνεις κάτι για να δώσεις την προσοχή σου κάπου αλλού μπορεί να την έχεις για αρκετά λεπτά ή ώρες.Και το μυαλό σου να σκέφτεσαι συνέχεια πράγματα που δε χρειάζεται.Εκεινη την στιγμή θα λες ναι έχω κρίση πανικού θα περάσει όπως χθες όπως προχθές,θα κάνει τον κύκλο της, διαρκεί λίγο και είμαι απόλυτα ασφαλής άσχετα αν είναι τόσο πολύ τρομακτικά τα συμπτώματα που νιώθω,δεν μπορώ να πάθω τίποτα όσο και να με τρομάζει.Θα σκέφτεσαι αυτά και παράλληλα θα κάνεις και κάτι άλλο.Εμενα προσωπικά με βοηθάει αρκετά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Joanna K View Post
    Κι εγώ στην αρχή δυσκολευομουν πολύ να κάνω κάποια τεχνική χαλάρωση.Αλλα έλεγα δε μπορεί για να το λένε όλοι οι ειδικοί βοηθάει.Οι δύο τεχνικές χαλάρωσης για το άγχος και κρίσεις πανικού που με βοηθούν σε μεγάλο βαθμό είναι 1η Η χαλάρωση 54321 έτσι λέγεται η οποία γίνεται οπου κι αν βρίσκεσαι και ότι κι αν κάνεις εκείνη την στιγμή δεν απαιτεί να ξαπλώσεις κλπ.Σκεφτεσαι και ονομάζεις 5 πράγματα που βλέπεις εκείνη την στιγμή (πχ ενα αυτοκίνητο,ένα δέντρο κλπ) σκέφτεσαι και ονομάζεις 4 ήχους που ακούς εκείνη την στιγμή,3 πράγματα που μπορείς να αγγίξεις εκείνη την στιγμή(πχ το παντελόνι σου,την καρέκλα που κάθεσαι κλπ)2 πράγματα που μπορείς να μυρίσεις εκείνη την στιγμή στο χώρο που βρίσκεσαι και τέλος 1 πράγμα που μπορείς να γευτείς.Αυτο μπορείς να το κάνεις για να χαλαρώσεις από σκέψεις που σου προκαλούν άγχος εκείνη την ώρα και για να ξεπεράσεις ανώδυνα την κρίση πανικού.
    Η δεύτερη τεχνική που με βοήθησε ήταν αυτή
    https://youtu.be/dkCvAwsiAjA?si=uxisObjUx54FJFZc
    Μπορείς να την κάνεις όσες φορές θέλεις και φυσικά υπάρχουν πολλά αντίστοιχα βιντεάκια που μπορείς να τα κάνεις όταν πάει να σε κυριέψει ο φόβος ή οι κακές σκέψεις.
    Quote Originally Posted by Joanna K View Post
    Σε νιώθω απόλυτα.Προσπαθησε να καταλάβεις τι είναι αυτό που σε κάνει να μπορείς εκείνη την στιγμή που είσαι σε έξαρση να χαλαρώσεις πχ ένα παιχνίδι στο κινητό σου που σου αρέσει και μπορείς να το κατεβάσεις και να το έχεις πάντα μαζί,ένα παζλ στο σπίτι που είναι εξίσου αγχολητικο και βοηθάει στην κρίση πανικού γιατί το μυαλό σου προσπαθεί να συγκεντρωθεί άλλου.οι σκέψεις δε θα φεύγουν και η κρίση πανικού στην αρχή ,μπορεί να νομίζεις ότι δε βοηθάει.Αλλα να ξέρεις μια κρίση έχει αρχή μέση και τέλος και κρατάει 10 λεπτά, εσύ αν δεν κάνεις κάτι για να δώσεις την προσοχή σου κάπου αλλού μπορεί να την έχεις για αρκετά λεπτά ή ώρες.Και το μυαλό σου να σκέφτεσαι συνέχεια πράγματα που δε χρειάζεται.Εκεινη την στιγμή θα λες ναι έχω κρίση πανικού θα περάσει όπως χθες όπως προχθές,θα κάνει τον κύκλο της, διαρκεί λίγο και είμαι απόλυτα ασφαλής άσχετα αν είναι τόσο πολύ τρομακτικά τα συμπτώματα που νιώθω,δεν μπορώ να πάθω τίποτα όσο και να με τρομάζει.Θα σκέφτεσαι αυτά και παράλληλα θα κάνεις και κάτι άλλο.Εμενα προσωπικά με βοηθάει αρκετά.
    Δυστυχώς δεν καταφέρνω να ξεχωρίσω αρχή,μέση και τέλος σε όλο αυτό που βιώνω εκείνη τη στιγμή. Δηλαδή, μπορεί εκεί που κάθομαι και κρατάω σημειώσεις από τα διαβασματα μου η χαζεύω στον υπολογιστή θα νιώσω ξαφνικά ένα τσιμπημα στο στήθος μου, η ένα κάψιμο στην κοιλιά μου και μπορεί μαζί να ανέβουν οι παλμοί μου. Δεν πρόκειται να κρατήσει όμως πάνω από μερικά δευτερόλεπτα αυτό. Μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα οι παλμοί πέφτουν και παραμένει το.σφιξιμο στο στήθος, η το κάψιμο στην κοιλιά και τότε ξεκινάει η ανησυχία (μήπως είναι η καρδιά; - με έχουν δει 3.καρδιολογοι αυτό το μήνα παρεμπιπτόντως -.

Και συνεχίζει το σφίξιμο και.εγω σκέφτομαι μήπως το ένα, μήπως το άλλο λ, μήπως πάω στα επείγοντα πάλι και αυτή είναι η ζωή μου εδώ και 1 χρόνο

Senior Member
    Ολα αυτα ειναι αγχος,τα ειπαμε ξανα.Ξερω οτι δεν το θελουμε αλλα δυστυχως το μυαλο μας τα προκαλει ολα.Πηγες στον ψυχιατρο που ελεγες;;;Νομιζω θα πηγαινες μεσα στον Ιανουαριο…

Senior Member
    Πήγα φιλαράκι, υποχόνδριαση μου είπε και μου έγραψε το εφεξορ που είναι SNRi και λεξοτανιλ για τις πρώτες μέρες αγωγής.
    Δεν έχω ξεκινήσει ακόμα. Έχω ραντεβού ξανά σε δύο βδομάδες που θα συζητήσουμε το θέμα της αγωγής σε βάθος ώστε να ξεμπλοκαρω και να κάνω την αρχη

Senior Member
    Quote Originally Posted by SpaceCowboy View Post
    Δυστυχώς δεν καταφέρνω να ξεχωρίσω αρχή,μέση και τέλος σε όλο αυτό που βιώνω εκείνη τη στιγμή. Δηλαδή, μπορεί εκεί που κάθομαι και κρατάω σημειώσεις από τα διαβασματα μου η χαζεύω στον υπολογιστή θα νιώσω ξαφνικά ένα τσιμπημα στο στήθος μου, η ένα κάψιμο στην κοιλιά μου και μπορεί μαζί να ανέβουν οι παλμοί μου. Δεν πρόκειται να κρατήσει όμως πάνω από μερικά δευτερόλεπτα αυτό. Μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα οι παλμοί πέφτουν και παραμένει το.σφιξιμο στο στήθος, η το κάψιμο στην κοιλιά και τότε ξεκινάει η ανησυχία (μήπως είναι η καρδιά; - με έχουν δει 3.καρδιολογοι αυτό το μήνα παρεμπιπτόντως -.

Και συνεχίζει το σφίξιμο και.εγω σκέφτομαι μήπως το ένα, μήπως το άλλο λ, μήπως πάω στα επείγοντα πάλι και αυτή είναι η ζωή μου εδώ και 1 χρόνο
    Είναι πολύ δύσκολο σε καταλαβαίνω απόλυτα αλλά εσύ θα υπενθυμίζεις στον εαυτό σου εκείνη την στιγμή ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια κρίση πανικού και ότι δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα.Εχεις κάνει πλήρη καρδιολογικο έλεγχο και είσαι υγιής.Θα τα επαναλαμβάνεις συνέχεια,όσο και να μην πειθεσαι και να νομίζεις χίλια δυο,σε λίγο καιρό με τις επαναλήψεις θα αρχίζεις να το πιστεύεις πραγματικά.Και ο εγκέφαλος σου θα το επεξεργαστεί.

Senior Member
    Άμα σου πω τα δικά μου θα κλάψεις παλεύω 10 χρόνια με τις κρίσεις πανικού με υφέσεις και εξάρσεις. Πρώτο σύμπτωμα δυνατοί πονοκέφαλοι νόμιζα.οτι πάθαινα εγκεφαλικό σύμφωνα υψηλές πιέσεις έπαιρνα χάπια δεν με έπιανε τπτ έκανα μαγνητική βγήκε καθαρή και ως δια μαγείας μου πέρασε. Επόμενο σύμπτωμα που το έχω μέχρι και σήμερα. Τρομερές ταχυκαρδίες λέω πάει τελείωσε. Να τρέχω στα επείγοντα σα τρελή περιμένοντας να με δουν λέω η καρδιά μου θα σπάσει αρρυθμίες όλες οι εξετάσεις καλές. Πάω σε ψυχίατρο παίρνω το cipralex και πάλι ως δια μαγείας Μ περνάν όλα. Τι κάνει το μυαλό. Δεν έβγαινα απ' το σπίτι στην ιδέα και μόνο με έλουζε κρύος ιδρώτας. Ένιωθα ότι κάνω μαραθώνιο η καρδιά μ νόμιζα θα σπάσει έχασα κιλά είχα γίνει η σκιά μου. Δεν έτρωγα κ όλα αυτά; λάθος σχέσεις δουλειές με απαίσιους εργοδότες τα έπαιρνα όλα μέσα μου και Μ έβγαιναν σε ψυχοσωματικά. Χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στην οικογένειά μου. Σήμερα είναι 34 και επανήλθαν πάλι με αρρυθμίες και μόλις έχω ένα σύμπτωμα ταχυκαρδίες ατελείωτες ώσπου έβαλα χολτερ και απ' το πανικό είχα 4000 αρρυθμίες άνευ σημασίας.κ ακόμα ζω. Ο φόβος τελικά και η ψυχική ασθένεια είναι ότι χειρότερο.χιλιες φορές ένα σπασμένο πόδι παρά αυτό. Ο οργανισμός μας χτυπάει καμπανάκι σου λέει κάτι δε σε ευχαριστεί άλλαξε το. Κ όμως είμαστε πιο δυνατοί απ' όσο νομίζουμε. Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν μη δίνεις σημασία σ ότι σε στεναχωρεί ο κόσμος πάντα θα λέει αυτό να το θυμάσαι. Υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα υγείας. Σορυ για το σεντόνι αυτά στα λέω για να τ ακούω και εγω!

Senior Member
    Επίσης κατάφερα να αλλάξω χώρο εργασίας δηλ να με μεταφέρουν κάπου αλλού γτβπιεζομουν στην ιδέα και μόνο ότι θα έπιαναν την υπεύθυνη είχα τρελές Σφυξεις. Πήρα ηρεμιστικό και όλα οκ. Λέω θα κάνεις αυτό που θέλεις και μετά ας πέσεις κάτω κ όμως τα κατάφερα έγινε αυτό που ήθελα κ είμαι ακόμα εδώ τπτ δεν έπαθα. Όλα είναι στο μυαλό μας. Είναι λες και κάποιος σου επιτίθεται ένα άγριο ζώο από το πανικό δε θα τρομάξεις δε θα κανείς ταχυπαλμια; είσαι άρρωστος ο οργανισμός για να ανταπεξέλθει θα ανεβάσει παλμούς. Έχω κάνει άπειρες καρδιολογικής αιματολογικές κ ακόμα είμαι καλά. Ζω αν γύριζα το χρόνο πίσω θα άλλαζα πολλα πράματα, δε θα αναλωνωμουν σε λάθος ανθρώπους γτ στο τέλος εγώ υπέφερα όχι αυτοί. Ελπίζω λιγο να σε βοήθησα και να κατάλαβες ότι δεν είσαι ο μόνος που το περνάς

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234