Υπάρχει λύση άραγε? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 48
    dokimase to o ηλεκτρονικο τσιγαρο ισως σε βοηθησει πραγματικα.τωρα οντας κα εγω καπνιστρια μονο συμβουλες δεν μπορω να σ δωσω.δεν εχω παρει ομως ακομη την αποφαση να το κοψω.σου εγραψα την εμπειρια της αδρφη μ τα στερητικα που ειχε και τις θετικες επιπτωσεις για να καταλαβεις και να καταλαβω οτι ειναι δυσκολο μεν ακατορθωτο δε..

Banned
    εμενα μου αρεσει που καπνιζω,
    αλλα βεβαια δεν εχω προβλημα υγειας.
    Εαν τα καταφερω να φτασω χωρις προβληματα μεχρι τα 65 μου, τοτε δεν θα το κοψω ποτε.

Ενας που εχει προβληματα υγειας, ειναι σαφες οτι πρεπει να το κοψει αμεσα.
    Ο πατερας μου ειχε προβληματα υγειας πριν 20 χρονια, και ο γιατρος του ειπε,
    εσυ ξερεις ποσο θες να ζησεις. Αν συνεχισεις να καπνιζεις μετα απο δεκα χρονια πρεπει να εισαι σε ετοιμοτητα για τον ταφο. Αλλιως θα πας κανονικα.
    Σημερα ειναι 83, και τωρα που ειναι η εποχη του τρυγου (οπως καθε χρονο) θα φυγουν οικογενειακός για να τρυγησουν 2 ατομα 1 τονο κρασι. Απο θεμα σωματικης διαθεσης ακομα και εμενα βαζει κατω......

Μια λεπτομερια: η μητερα μου δεν καπνιζε ποτε και ηταν παντα σε μια γκρινια για να το κοψει.
    Εαν η μητερα μου καπνιζε και ο πατερας μου αποφασιζε να το κοψει θα ηταν πολυ δυσκολα τα πραγματα.
    το περιβαλλον ειναι το 50% της υποθεσης. Εκτος αν πας σε ιατρικη βοηθεια που εκει ειναι κατι αλλο.

Banned
    Originally posted by olgaki82
    dokimase to o ηλεκτρονικο τσιγαρο ισως σε βοηθησει πραγματικα.τωρα οντας κα εγω καπνιστρια μονο συμβουλες δεν μπορω να σ δωσω.δεν εχω παρει ομως ακομη την αποφαση να το κοψω.σου εγραψα την εμπειρια της αδρφη μ τα στερητικα που ειχε και τις θετικες επιπτωσεις για να καταλαβεις και να καταλαβω οτι ειναι δυσκολο μεν ακατορθωτο δε..

δεν νομιζω να κανουν κατι,
    ουτε τα ηλ. τσιγαρα. ουτε τα στικ ουτε τιποτα.
    Ισως οι μοναδες που υπαρχουν σε νοσοκομεια, να προσφερουν καποια βοηθεια, αλλα και παλι μιλαω χωρις να ξερω.

σωστοτατο το περιβαλλον ειναι πολυ σημαντικος παραγοντας.η αδερφη μ ειχε συμμαχο τον αντρα της μαζι το κοψανε.δεν ξερω τι θα συνεβαινε αν ο ενας απο τους 2 συνεχιζε να καπνιζει σαν φουγαρο.αλλα απο την αλλη και ο πατερας μ το χει κοψει 23 χρονια τωρα οταν κοντεψε να βαλει φωτια στο παιδικο μας δωματιο με την απροσεξια τ:) kai h mana m synexizei na kapnizei san foygaro.ola ειναι σχετικα και εξαρταται πρωτα απο ολα απο αν η αποφαση να το κοψουμε ειναι αμετακλητη και απο τη δυμαμη μας φυσικα.

Καλά....αν μιλήσουμε για περιβάλλον, είμαι χαμένη από χέρι. Εκτός από έναν φίλο μου που το έκοψε και έχει γίνει μανιακός αντικαπνιστής, όλοι, μα όλοι καπνίζουν!
    Ο φίλος μου, δε, ξυπνάει και το πρώτο που βάζει στο στόμα του είναι τσιγάρο.Πήγαμε διακοπές και κάπνιζε τρία πακέτα την ημέρα. Δεν σταματούσαμε με τίποτα! Ο πατέρας μου το είχε κόψει δυο χρόνια και το ξανάρχισε. Ο αδελφός μου το έχει ρίξει στα πούρα γιατί κάπνιζε 3 πακέτα μάρλμπορο τα κατοστάρια!
    Έχω ένα φίλο που καπνίζει και μες στη θάλασσα! Είμαστε όλοι για κλωτσιές!
    Η γιατρός μου είπε πως αν το κόψω, θα περιοριστεί το άσθμα μου και θα με ενοχλεί μόνο την Άνοιξη. Τώρα με ενοχλεί κάθε μέρα. Τις τελευταίες μέρες γράφω τα τσιγάρα που κάνω και έχω φτάσει μετά βίας τα 20!

καλα αυτο παλι δεν μπορω να το καταλαβω..γιατι οσοι το κοβουν γινονται οι πιο μανιακοι και σπαστικοι αντικαπνιστες???το ιδιο συμβαινει και με την αδρφη μ και τον πατερα μ.τσιγαρο απαγορευεται μεσα στο σπιτι.μπαλκονι και οταν ειναι στα καλα τους αντε και σαν χαρη κατω απο τον αποροφητηρα.ελεος!λες κι δεν καταλαβαινουν το πως ειναι να σαι καπνιστης.τοσο πια το εχουν ξεχασει??

ολγάκι...πρέπει να κάνεις παρέα με αυτό τον φίλο μου! Δεν έρχεται ποτέ χειμώνα στο εξοχικό, γιατί τον ενοχλεί ο καπνός απ το τζάκι! Μας πρήζει συνέχεια να το κόψουμε, μας βγάζει την ψυχη αν καπνίζουμε όταν μαζευόμαστε και έτσι τον έχουμε ψιλοπεριορίσει στο τηλ!

ναι θα τα πηγαιναμε χαρμα καπνιζοντας εγω 25 τσιγαρα τη μερα:P:Pxaxaxxa

Senior Member
    ενας φιλος μου ειχε παει σε μια εταιρεια και του καναν ενα ηλεκτροσοκ στο αυτι και το σταματησε....βεβαια το ξαναρχισε μετα απο πολυ καιρο για αλλο λογο,και το ξανασταματησε με τον ιδιο τροπο.

Originally posted by Empneustns
    ενας φιλος μου ειχε παει σε μια εταιρεια και του καναν ενα ηλεκτροσοκ στο αυτι και το σταματησε....βεβαια το ξαναρχισε μετα απο πολυ καιρο για αλλο λογο,και το ξανασταματησε με τον ιδιο τροπο.
    ηλεκτροσόκ?
    Λίγο ακραίο δεν είναι αυτό? πόνεσε?

Senior Member
    Το ηλεκτροσοκ λιγο βαρβαρο μου φαινετε σαν μεθοδος :p

Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία

Όμως......μ αρέσει, είναι η εξάρτηση μου, έχω συνδέσει τη ζωή μου μαζί του. Κάθε καλό, κάθε κακό, όλα όσα θυμάμαι είχαν φόντο, γεύση, μυρωδιά καπνού...
    οποτε κοβοντας το, αισθανεσαι οτι μπορει να αποχωριζεσαι κομματι των ομορφων κ ασχημων στιγμων? οτι χανεις το φοντο, τη γευση των γεγονοτων που συνοδευε η συνηθεια σου αυτη?ή οτι ακυρωνεις ενα κομματι του εαυτου σου...

παρολα αυτα λες οτι πρεπει να το κοψεις, αφου εχεις ασθμα. Υποθετω οτι το τσιγαρο δεν βοηθαει την υγεια σου κ ειδικα οταν εχει να κανει κ με το αναπνευστικο που ειναι ηδη καπως επιβαρημενο.

Απο οσα γραφεις, καταλαβαινω οτι καπνιζεις πολυ. Εχεις σκεφτει πώς εχει σημασια, κ η ποσοτητα των τσιγαρων που κανεις? Δλδ αντι σαν στοχο που βαζεις να κοψεις το τσιγαρο, εχεις σκεφτει να βαλεις εναν αλλο στοχο, δλδ του να κανεις 10 την ημερα?

Ναι, εγω πιστευω πώς ειναι εφικτος στοχος. Προσωπικα δεν πιστευω πώς ειναι ευκολος, αλλα εφικτος σιγουρα...
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Καλά....αν μιλήσουμε για περιβάλλον, είμαι χαμένη από χέρι. Εκτός από έναν φίλο μου που το έκοψε και έχει γίνει μανιακός αντικαπνιστής, όλοι, μα όλοι καπνίζουν!
    Ο φίλος μου, δε, ξυπνάει και το πρώτο που βάζει στο στόμα του είναι τσιγάρο.Πήγαμε διακοπές και κάπνιζε τρία πακέτα την ημέρα. Δεν σταματούσαμε με τίποτα! Ο πατέρας μου το είχε κόψει δυο χρόνια και το ξανάρχισε. Ο αδελφός μου το έχει ρίξει στα πούρα γιατί κάπνιζε 3 πακέτα μάρλμπορο τα κατοστάρια!
    Έχω ένα φίλο που καπνίζει και μες στη θάλασσα! Είμαστε όλοι για κλωτσιές!
    Θεοφανια γελασα πολυ με ολα αυτα:):):) Ειδικα με τον φιλο με τα τσιγαρα στη θάλασσα!!!! Πώς το κανει????????χεχεχε
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

ta tsigara sti thalassa xaaxxaxa μπαινεις μεσα στα ρηχα να σε χτυπαει το κυμα ξαπλωνεις μπρουμιτα και αναβεις το τσιγαρακι.χαχαχα

Originally posted by Sofia

Όμως......μ αρέσει, είναι η εξάρτηση μου, έχω συνδέσει τη ζωή μου μαζί του. Κάθε καλό, κάθε κακό, όλα όσα θυμάμαι είχαν φόντο, γεύση, μυρωδιά καπνού...
    οποτε κοβοντας το, αισθανεσαι οτι μπορει να αποχωριζεσαι κομματι των ομορφων κ ασχημων στιγμων? οτι χανεις το φοντο, τη γευση των γεγονοτων που συνοδευε η συνηθεια σου αυτη?ή οτι ακυρωνεις ενα κομματι του εαυτου σου...

παρολα αυτα λες οτι πρεπει να το κοψεις, αφου εχεις ασθμα. Υποθετω οτι το τσιγαρο δεν βοηθαει την υγεια σου κ ειδικα οταν εχει να κανει κ με το αναπνευστικο που ειναι ηδη καπως επιβαρημενο.

Απο οσα γραφεις, καταλαβαινω οτι καπνιζεις πολυ. Εχεις σκεφτει πώς εχει σημασια, κ η ποσοτητα των τσιγαρων που κανεις? Δλδ αντι σαν στοχο που βαζεις να κοψεις το τσιγαρο, εχεις σκεφτει να βαλεις εναν αλλο στοχο, δλδ του να κανεις 10 την ημερα?

Ναι, εγω πιστευω πώς ειναι εφικτος στοχος. Προσωπικα δεν πιστευω πώς ειναι ευκολος, αλλα εφικτος σιγουρα...
    Κάπως έτσι σκέφτομαι και γω σοφία...Σήμερα, μέχρι στιγμής, έχω κάνει 13. Φιλοδοξώ να σταματήσω στα 20. Από την άλλη εβδομάδα ξεκινώ το άλλο βασανιστήριο, το γυμναστήριο.Από κει γλιτώνω τουλάχιστον ένα τρίωρο.
    Φαντάσου πως κάπνιζα 35-40 τσιγάρα, (στριφτά!), την ημέρα και στις διακοπές τα ξεπερνούσα, (όλη μέρα φαί και ποτό, καταλαβαίνετε).
    Ο φίλος που σας έλεγα ότι το έκοψε, το έκανε μόλις έφτασε τα 8 τσιγάρα την ημέρα.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast