Results 31 to 45 of 48
Thread: Υπάρχει λύση άραγε?
-
04-09-2009, 20:37 #31
Originally posted by Sofia
Originally posted by Θεοφανία
Καλά....αν μιλήσουμε για περιβάλλον, είμαι χαμένη από χέρι. Εκτός από έναν φίλο μου που το έκοψε και έχει γίνει μανιακός αντικαπνιστής, όλοι, μα όλοι καπνίζουν!
Ο φίλος μου, δε, ξυπνάει και το πρώτο που βάζει στο στόμα του είναι τσιγάρο.Πήγαμε διακοπές και κάπνιζε τρία πακέτα την ημέρα. Δεν σταματούσαμε με τίποτα! Ο πατέρας μου το είχε κόψει δυο χρόνια και το ξανάρχισε. Ο αδελφός μου το έχει ρίξει στα πούρα γιατί κάπνιζε 3 πακέτα μάρλμπορο τα κατοστάρια!
Έχω ένα φίλο που καπνίζει και μες στη θάλασσα! Είμαστε όλοι για κλωτσιές!
- 04-09-2009, 20:45 #32
Κάπως έτσι σκέφτομαι και γω σοφία...Σήμερα, μέχρι στιγμής, έχω κάνει 13. Φιλοδοξώ να σταματήσω στα 20. Από την άλλη εβδομάδα ξεκινώ το άλλο βασανιστήριο, το γυμναστήριο.Από κει γλιτώνω τουλάχιστον ένα τρίωρο.
Φαντάσου πως κάπνιζα 35-40 τσιγάρα, (στριφτά!), την ημέρα και στις διακοπές τα ξεπερνούσα, (όλη μέρα φαί και ποτό, καταλαβαίνετε).
Ο φίλος που σας έλεγα ότι το έκοψε, το έκανε μόλις έφτασε τα 8 τσιγάρα την ημέρα.
Αντε, καλη αρχη:)!πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
04-09-2009, 20:59 #33
Έχω δυο χρόνια τώρα που αρχίζω και το σταματάω, αλλά πιο πολύ το αρχίζω και λιγότερο το σταματάω....σου έχω ξαναπεί άλλωστε πως εσύ ησουν η αιτία που ψήθηκα και το είδα πιο ζεστά και δεν βγήκα χαμένη.
Δεν μπορώ να πω, πως το λάτρεψα, αλλά το συμπαθησα γιατί λειτουργεί και πραγματικά βοηθάει σε πολλούς τομείς...
04-09-2009, 21:15 #34
:) χαιρομαι:) αν επιμενω σε κατι ειναι επειδη εχω δει σε μενα πρωτα τα αποτελεσματα:) πώς να μην προτεινω κατι αναλογο λοιπον....οκ, ξερω πώς οτι λειτουργει ευεργετικα σε μενα, δεν λειτουργει κ σε ολοκληρο το συμπαν, αλλα σε καποιους σιγουρα:)
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
08-09-2009, 16:15 #35
Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ ....μμμ.... (μάλλον σκέφτομαι να προσπαθήσω), να κόψω το τσιγάρο. Μου φαίνεται όχι απλά βουνό....έβερεστ θα έλεγα.
Αξίζει να σημειώσω, (παρακαλώ να λείπουν γιαουρτια, οπωρολαχανικά και ότι βαρύ σας έρχεται στο μυαλό να μου πετάξετε), πως έχω αλεργικό και βροχικό άσθμα και ΠΡΕΠΕΙ να το κόψω.
Όμως......μ αρέσει, είναι η εξάρτηση μου, έχω συνδέσει τη ζωή μου μαζί του. Κάθε καλό, κάθε κακό, όλα όσα θυμάμαι είχαν φόντο, γεύση, μυρωδιά καπνού...
με το τσιγάρο έχω μια περίεργη σχέση.
Καπνίζω εδώ και χρόνια αλλά πότε το θυμάμαι πότε το ξεχνάω.
Κάνω τσιγάρα ελαφριά και δεν υπερβαίνω τα 3 πακέτα ανα εβδομάδα.
Καταλαβαίνω οτι εσύ καπνίζεις μάλλον πολύ περισσότερο.
Είχα διαβάσει κάπου, οτι το κάπνισμα μας συνδέει λέει με την ανάσα μας, με το είναι μας, κατά κάποιον τρόπο.
Το μόνο που μπορώ να πω, είναι οτι αν δεν είσαι αποφασισμένη να το κόψεις ( να βρεις έναν λόγο για να το κάνεις) μαχαίρι, δεν βλέπω να καταφέρνεις να απεξαρτηθείς.
Αλήθεια, το άσθμα, δηλαδή η υγεία σου, είναι ένας αρκετά βαρύς στην ζυγαριά λόγος?Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
08-09-2009, 16:22 #36
Originally posted by weird
Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ ....μμμ.... (μάλλον σκέφτομαι να προσπαθήσω), να κόψω το τσιγάρο. Μου φαίνεται όχι απλά βουνό....έβερεστ θα έλεγα.
Αξίζει να σημειώσω, (παρακαλώ να λείπουν γιαουρτια, οπωρολαχανικά και ότι βαρύ σας έρχεται στο μυαλό να μου πετάξετε), πως έχω αλεργικό και βροχικό άσθμα και ΠΡΕΠΕΙ να το κόψω.
Όμως......μ αρέσει, είναι η εξάρτηση μου, έχω συνδέσει τη ζωή μου μαζί του. Κάθε καλό, κάθε κακό, όλα όσα θυμάμαι είχαν φόντο, γεύση, μυρωδιά καπνού...
με το τσιγάρο έχω μια περίεργη σχέση.
Καπνίζω εδώ και χρόνια αλλά πότε το θυμάμαι πότε το ξεχνάω.
Κάνω τσιγάρα ελαφριά και δεν υπερβαίνω τα 3 πακέτα ανα εβδομάδα.
Καταλαβαίνω οτι εσύ καπνίζεις μάλλον πολύ περισσότερο.
Είχα διαβάσει κάπου, οτι το κάπνισμα μας συνδέει λέει με την ανάσα μας, με το είναι μας, κατά κάποιον τρόπο.
Το μόνο που μπορώ να πω, είναι οτι αν δεν είσαι αποφασισμένη να το κόψεις ( να βρεις έναν λόγο για να το κάνεις) μαχαίρι, δεν βλέπω να καταφέρνεις να απεξαρτηθείς.
Αλήθεια, το άσθμα, δηλαδή η υγεία σου, είναι ένας αρκετά βαρύς στην ζυγαριά λόγος?
Είμαι τραγική και το ξέρω....Ίσως κατά βάθος να μη θέλω να συμβιβαστώ με το πρόβλημα του άσθματος και να κάνω πως δεν υπάρχει.
Είναι η σταθερή στάση ζωής μου απέναντι στα πράγματα. Η άρνηση.
08-09-2009, 16:29 #37
Παντως κ που τωρα ομολογεις κατι τετοιο μπορει να σε βοηθησει να κανεις ενα βημα παραπανω, μιας κ που η \"εξομολογηση\" ειναι ενα βημα προς την αποδοχη του προβληματος. Υπάρχει βεβαια κ ο κινδυνος, η αποδοχη του προβληματος να γινει κ αλλοθι...
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
08-09-2009, 16:30 #38
Είμαι ανώριμη και κακομαθημένη, αυτός είναι ο λόγος που δεν κοιτάζω την υγεία μου και επιμένω σε κάτι που νομίζω πως μου δίνει απόλαυση και έχει γίνει αχώριστος φίλος μου.
Είμαι τραγική και το ξέρω....Ίσως κατά βάθος να μη θέλω να συμβιβαστώ με το πρόβλημα του άσθματος και να κάνω πως δεν υπάρχει.
Είναι η σταθερή στάση ζωής μου απέναντι στα πράγματα. Η άρνηση.
Αρα μέσα σου υπάρχει το ανώριμο και κακομαθημένο κοριτσάκι που δεν μεγάλωσε αρκετά και που αρνείται να δει κάποια πράγματα κατάματα και να πάει βαθύτερα.
Μήπως αυτό το \"κοριτσάκι\" θέλει απλά να το καλοπιάσεις και να μάθεις να το ακούς και να το φροντίζεις, απο το να αυτομαστιγώνεσαι?Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
08-09-2009, 16:40 #39
Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίζω να δουλεύω με τον εαυτό μου...Δύσκολη ακόμη και η απόφαση...Που θα μου πάει, θα την πάρω κάποια στιγμή...
08-09-2009, 16:44 #40
Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίζω να δουλεύω με τον εαυτό μου...Δύσκολη ακόμη και η απόφαση...Που θα μου πάει, θα την πάρω κάποια στιγμή...
Η αμεσότητα με την οποία μιλάς για το μέσα σου, για την δυσκολία σου, με αγγίζει κάθε φορά που το κάνεις και με συγκινεί.
Νομίζω οτι η απόφαση του να αρχίσεις δουλειά με τον εαυτό σου, είναι πιο επείγουσα απο την απόφαση να κόψεις το τσιγάρο ;)
Το αντίθετο της άρνησης είναι η κατάφαση.
Η κατάφαση της άρνησης ωστόσο, δεν την εξαφανίζει, αν και είναι ένα μεγάλο βήμα.
χρειάζεται όμως και κάτι παραπάνω.
Σου εύχομαι να το βρεις το συντομότερο δυνατόν.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
08-09-2009, 16:54 #41
Originally posted by weird
Η αμεσότητα με την οποία μιλάς για το μέσα σου, για την δυσκολία σου, με αγγίζει κάθε φορά που το κάνεις και με συγκινεί.
Νομίζω οτι η απόφαση του να αρχίσεις δουλειά με τον εαυτό σου, είναι πιο επείγουσα απο την απόφαση να κόψεις το τσιγάρο ;)
Το αντίθετο της άρνησης είναι η κατάφαση.
Η κατάφαση της άρνησης ωστόσο, δεν την εξαφανίζει, αν και είναι ένα μεγάλο βήμα.
χρειάζεται όμως και κάτι παραπάνω.
Σου εύχομαι να το βρεις το συντομότερο δυνατόν.
08-09-2009, 17:02 #42
Originally posted by Sofia
Κάπως έτσι σκέφτομαι και γω σοφία...Σήμερα, μέχρι στιγμής, έχω κάνει 13. Φιλοδοξώ να σταματήσω στα 20. Από την άλλη εβδομάδα ξεκινώ το άλλο βασανιστήριο, το γυμναστήριο.Από κει γλιτώνω τουλάχιστον ένα τρίωρο.
Φαντάσου πως κάπνιζα 35-40 τσιγάρα, (στριφτά!), την ημέρα και στις διακοπές τα ξεπερνούσα, (όλη μέρα φαί και ποτό, καταλαβαίνετε).
Ο φίλος που σας έλεγα ότι το έκοψε, το έκανε μόλις έφτασε τα 8 τσιγάρα την ημέρα.
Αντε, καλη αρχη:)!
οτι καθε τι που αποφευγουμε γιατι μας βλαπτει, ειναι ενα κλικ στον εγκεφαλο-στην νοοτροπια-στην ωριμοτητα μας, δεν ξερω κι εγω που,να το βλεπουμε οχι σαν στερηση ΟΠΟΤΕ ΤΙΜΩΡΙΑ επειδη μας ηταν ευχαριστο, αλλα σαν δωρο στον εαυτο μας για το καλο που του κανουμε προφυλασσοντας τον.
ειναι σιγουρα μια πιο ωριμη αλλα ΚΑΙ ρεαλιστικη οπτικη, πολλοι δυσκολευομαστε να συμπλευσουμε ...
08-09-2009, 21:09 #43
Καλησπέρα απ\' την όμορφη Πρέβεζα! \'Μετακόμισα\' για λίγες μέρες απ\' την πόλη μου. Ρέμεντυ, εκφράζεις ακριβώς τη δική μου φιλοσοφία. Ωριμότητα, αυτό και μόνο φτάνει. Επιμένω και θα επιμένω από \'δω και στο εξής στα \'δώρα\' από ο,τιδήποτε οδυνηρό. Απ ό,τι μας κοστίζει. Κάποιοι \'λυπούνται\' τους ανθρώπους που έχουν περάσει δύσκολα. Εγώ δε λυπάμαι κανέναν, Αλλά αν λυπόμουν, θα ήταν για αυτούς που δε πόνεσαν. Ψυχή τε σώματι, ή μόνο ψυχή, ή μόνο σώματι. Κι αυτός ο ρημάδις ο οργανισμός μας, πάντα μας προφυλάσσει και μας προειδοποιεί. Τη συνεργασία μας ζητάει, τίποτα άλλο.
:)
09-09-2009, 00:38 #44
καφες και τσιγαρα,ταινια του τζαρμους.
διαλογος μεταξυ των ιγγυ ποπ και τομ γουειτς
-καπνιζεις?
-οχι..εσυ?
-μπα..σιγα που θα καπνιζα,το σιχαινομαι...
-ναι μωρε.εγω λυπαμαι αυτους που καπνιζουν,πιπιλα μες στο στομα πια σα μικρα παιδια..τι να πεις?
-ρε συ απο τοτε που το εκοψα εχω γινει αλλος ανθρωπος.εχω γινει πιο θετικος,βλεπω τη ζωη με αλλο ματι..
-ναι ρε φιλε,εχεις απολυτο δικιο και εγω δεν μπορεις να φανταστεις τι μεγαλο προνομιο ειναι να μην καπνιζεις και το καλυτερο απ\'ολα?τωρα που το εχω κοψει μπορω να κανω και ενα τσιγαρο που και που...
και παιρνουν και οι δυο τους απο ενα marlboro και καπνιζουν..
αυτη η σκηνη ειναι ολα τα λεφτα!ειναι υπεροχη!!!μονο και μονο για αυτη οποιος δεν εχει δει αυτη την ταινια αξιζει και οι ερμηνιες ειναι τοσο καλες...
ασε θεοφανια καιεγω σταματαω το καπνισμα..απο πακετο κανω καμια 10 τωρα πια-τις τελευταιες 2 μερες-.δεν ξερω μου αρεσει τοσο πολυ..τι να πω!καλη δυναμη να χουμε
09-09-2009, 13:27 #45
\"πιπίλα μες το στόμα σαν τα μικρά παιδιά πια?\"
Πιστεύω οτι η επιλογή αυτής της φράσης δεν είναι καθόλου τυχαία.
Υπάρχουν συμβολικές αντιστοιχίες ανάμεσα στο ρούφηγμα του τσιγάρου και εκείνο της πιπίλας.
Αν αφηνόμασταν σε ένα πεδίο ελέυθερων συνειρμών,
στο άκουσμα της λέξης τσιγάρο, ίσως, όλως παραδόξως αναφωνούσαμε \"ασφάλεια!\"
Λέω εγώ τώρα ;)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία