Υπάρχει λύση άραγε? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 48 of 48
  1. #46
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    24
    Originally posted by weird
    \"πιπίλα μες το στόμα σαν τα μικρά παιδιά πια?\"
    Πιστεύω οτι η επιλογή αυτής της φράσης δεν είναι καθόλου τυχαία.
    Υπάρχουν συμβολικές αντιστοιχίες ανάμεσα στο ρούφηγμα του τσιγάρου και εκείνο της πιπίλας.
    Αν αφηνόμασταν σε ένα πεδίο ελέυθερων συνειρμών,
    στο άκουσμα της λέξης τσιγάρο, ίσως, όλως παραδόξως αναφωνούσαμε \"ασφάλεια!\"

    Λέω εγώ τώρα ;)

    Ναι ναι weird συμφωνώ σ αυτή την άποψη!!! το τσιγάρο είναι εντελώς security blanket μεταξύ άλλων χεχε
    Λοιπόν να σας πώ και εγώ την εμπειρία μου μήπως και βοηθήσει! κάπνιζα έντεκα χρόνια, απο 16 χρονών !! και κανονικά, δηλαδή τουλάχιστον ένα πακέτο τη μέρα κι όταν έβγαινα για βράδυ ή για καφέ μπορεί έτσι σε μια έξοδο βραδυνή να κάπνιζα άλλο ένα ολόκληρο πακέτο! Για να μη πω όταν με έπιανε καμιά κρίση άγχους που γινόμουνα πραγματικό φουγάρο, δε προλάβαινα να σβήσω το ένα, άναβα το άλλο!
    Στην υγεία μου δεν είχα κάτι ιδιαίτερο που να θέλει προσοχή αλλά κάθε χρονιά αρρώσταινα αρκετά συχνά και πάντα μου το γύρναγε σε βρογχίτιδα ότι και να πάθαινα γιατί δε σταματούσα να καπνίζω ακόμα και άρρωστη! Το Πάσχα που μας πέρασε όμως έπαθα πάλι μια βρογχίτιδα με ακροαστικά και δεν περνούσε........βρε τι αντιβίωση τι προσόχή τίποτα...εκεί τα ακροαστικά....ε φοβήθηκα κι εγώ και λέω κάτσε ας το σταματήσω μέχρι να περάσουν.......χωρίς όμως να βάλω σκοπό \"θα το κόψω!\"......γιατί όποτε το είχα κάνει αυτό στο παρελθόν, μόνο και μόνο στην ιδέα καταπιεζόμουν και δε μπορούσα να το κόψω.
    Περασανε λοιπόν δυο βδομάδες και δεν είχα καπνίσει και ΄μου περάσανε και τα ακροαστικά και ένιωθα καλύτερα γενικότερα. εντωμεταξύ ασχολούμουν και με μια πολεμική τέχνη και άρχισα να βλέπω βελτίωση κ εκεί...και λέω ντάξει αφού άντεξα δυο εβδομάδες κάτσε να δούμε πόσο μπορώ να αντέξω......έτσι όμως στο χαλαρό, όχι μεγάλες αποφάσεις και τέτοια....βλέποντας και κάνοντας ήταν το σκεπτικό.
    Ε από τότε παιδιά , έχω κάνει σύνολο 3 τσιγάρα....τα δύο ήταν πάνω στους δυο μήνες νομίζω ένα βράδυ που ήμουν έξω τύφλα και ούτε που τα απόλαυσα (τζάμπα η βλακεία δηλαδή) και άλλο ένα βράδυ έξω πάλι που ζήτησα συνειδητά τσιγάρο από ένα φίλο, και μα το θεό αηδίασα,δε το κάπνισα καν ολόκληρο.........
    Αν μου λείπει? ναι μου λείπει......η συνήθεια, η γεύση (του στριφτού, τα υπόλοιπα πλέον μόνο κ αν τα μυρίσω αηδιάζω), η κίνηση, η απασχόληση του χεριού με κάτι, όλα...
    Αλλά....όσο περνάει ο καιρός μου λείπει όλο και λιγότερο...πλέον δηλαδή η ανάγκη είναι πιο επιτακτική όταν είμαι με κάποιες φίλες μου που καπνίζουν πολύ και τις έχω συνδέσει με το τσιγάρο και όταν λέμε τα σώψυχά μας και ανάβουνε με πιάνει μια λύσσα χαχαχα....αλλά ακόμα δεν έχω υποκύψει και ελπίζω να συνεχιστεί αυτό!
    Αν είναι δύσκολο? ναι είναι δύσκολο, βέβαια εγώ δεν χρησιμοποίησα και κάποιο υποκατάστατο , ελπίζω αυτά να βοηθάνε όποιον το αποφασίσει, δηλ. τσίχλες νικοτίνης και τσιρότα κτλ......
    Δύσκολο αλλά ΕΦΦΙΚΤΟ! αυτό μετράει.... και αν αναλογιστεί κανείς τα ωφέλη νομίζω ότι σίγουρα αξίζει το κόπο......Να φανταστείτε καμιά φορά πλέον, μέχρι που ξεχνάω ότι κάποτε κάπνιζα, τόσο πολύ έχω απομακρυνθεί από τη συνήθεια...άλλες πάλι μου λείπει......θέλει το χρόνο του το ρημάδι.
    Το μόνο κουσούρι που μου χει μείνει έιναι ότι μου λείπει αυτή η \"πιπίλα\" χαχα και έτσι συχνά βαζω μια οδοντογλυφίδα στο στόμα να χω τη ψευδαίσθηση χεχε ...τα καλύτερα βέβαια είναι αυτά τα πιρουνάκια απο τα goodys με την μπιλίτσα, τα πλαστικά, αξεπέραστα!
    Θεοφανία σου εύχομαι καλή τύχη αν τελικά μπεις στη διαδικασία , όπως και σε όποιον άλλον το τολμίσει... αξίζει!

  2. #47
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    3
    θεοφανία πρώτα πρεέι αν το πάρεις απόφαση και δεν είανι πολύ δύσκολο, και εγώ κάπνιζα για αρκετά χρόνια και τελικά το έκοψα. δοκίμασα και το ηλεκτρονικό σιγάρο, σαν εναλλακτικόι τρόπο και λειτούργησε. μπορείς να το δοκιμάσεις και εσύ. θα σε βοηθήσει!

  3. #48
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    11
    και εγώ είμαι χρήστης ηλεκτρονικού τσιγάρου. έκοψα το κάπνισμα, επειδή ήθελα να το κόψω, άλλα δυσκολευόμουν στην αρχή, είχα δοκιμάσει τσίχλες και αυτοκόλλητα όμως δεν είχαν αποτέλεσμα. το ηλεκτρονικό τσιγάρο επειδή δίνει την ίδια αίσθηση με βοήθησε. το έχω πάρει και δώρο στους φίλους μου;) και αυτοί πλέον μόνο αυτό χρησιμοποιούν. βέβαια πρώτα πρέπει να έχεις αποφασίσει ότι θες να κόψεις το κάπνισμα, και έπειτα μπορείς να βρεις εναλλακτικές λύσεις!

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •