Results 31 to 45 of 67
Thread: seroxat και εγκυμοσύνη
-
07-09-2009, 17:31 #31
Λοιπον polina δεν έχω εξαρτηθεί απο τα χάπια το οτι υποτροπιάζω είναι θέμα του προβλήματος μου...Άλλοι μετά απο τη θεραπεία γίνονται καλά και άλλοι όπως έγώ όχι. Ξέρω πάρα πολλούς που έχουν κάνει τη συγκεκριμένη θεραπεία. Πχ η κουμπάρα μου με τα ίδια προβλήματα σαν εμάς έκανε τη θεραπεία μια φορά αυτό ήταν. Έχει ακόμη πανικούς αλλά σπάνια και ελεγχόμενους.
Επειδή πάσχω 5 χρόνια έχω πάει σε γιατρούς για γνώμες. Ο ψυχίατρος μου μου έχει πει το εξής.....Όταν κάποιος με το πρόβλημα μου κάνει θεραπέια μια φορά το πολύ δύο και δεν υποτροπιάσει μέτα σημαίνει οτι θα τα πάει καλά. Αντιθέτως αυτός που θα κάνει θεραπεία πάνω απο δύο φορές και συνεχίζει να υποτροπιάζει τα ποσοστά να υποτροπιάζει ξανά και ξανά αύξάνονται συνέχεια χωρίς να ξέρουμε για πόσο....ίσως για πάντα, ίσως για κάποια ακόμη χρόνια κτλ.
Με αυτό θέλω να σου πω να μην μπερδεύεις το πρόβλημα με την εξάρτηση. Η εξάρτηση είναι τελείως διαφορετικό πρόβλημα.
Εγώ επειδή έχω μιλήσει για τα πάντα με τον γιατρό άκου....τα χαναχ δεν μπορούν να υπερβαίνουν τους 3 έως 6 μήνες λόγω εξάρτησης.Οσο μεγαλύτερο διάστημα λήψης τόση πιθανότητα εξάρτησης. Εξάρτηση εννοούμε τα στεριτικά συμπτώματα δηλαδή μετά τη διακοπή πράγμα που τα αντικαταθλιπτικά νέας γενιάς δεν έχουν ως αποτέλεσμα.
Μην μπερδεύεις την υποτροπή με τα στερητικά συμπτώματα. Αυτά μου τα έχει εξηγήσει ο γιατρός μου και σου τα λέω.
Και στεναχωριέμαι που δεν το έχει κάνει και ο δικός σου γιαυτό γλυκιά μου καλοπροαίρετα και μόνο σου είπα να πάς και σε άλλο γιατρό.
Όσο για την ψυχοθεραπεία χμ έχω κάνει 2 φορές στο παρελθόν πριν τις κρίσεις πανικού. Δεν ξέρω γιατί είμαι δύσπιστη. Αν κάποιος μου σύστηνε έναν καλό γιατρό θα το έκανα. Απ την άλλη ο ψυχίατρος μου λέει σκέτη ψυχοθεραπεία στην περίπτωση μου δεν βοηθά.
Όσο για τους ιλλίγκους κορίτσια είναι ψυχοσωματικό τις περισσότερες φορές εκτός και αν παίζει κληρονομικότητα. Έχω και είναι δύσκολο. Ερχεται απρόσκλητος.
melene να σου πω κάτι οτι όταν διακόπτεις φάρμακα συμβαίνει να έχεις ζαλάδα και αστάθεια αλλα να ξέρεις ειναι παροδική και μόνο. Σου το λέω απο εμπειρία.
Εγώ κορίτσια όταν με πιάνει παίρνω χάπια ιλλίγκου γιατί δεν μπορώ ούτε μέχρι την τουαλέτα να πάω. και ο φόβος μου είναι πάντα που θα με βρεί αυτό το πράγμα. Εχει τύχει να ειμαι σε κομμωτήριο και να φύγω σηκωτή με τη βαφή στο κεφάλι. Και φυσικά με πιάνει και ναυτία.
- 07-09-2009, 19:19 #32
μιλας παρα πολυ σοστα μου φεναιτε θα παω σε αλλον γιατρο να ξεκινησω αντικαταθλιπτικα!αλλα με την εξαρτηση μου με το χαναχ τι θα γινει θα συνεχισω να το παιρνω?δεν ξερω νιωθω κ απογοητευση για πιο λογο ο γιατροσ να με δουλευει τοσα χρονια!εγω οταν εχω ιλλγκο παιρνω κ εγω φαρμακα....που ειναι για τον ιλλγκο αλλα τωρα τελαιυτεα που πιγα σε οριλα με ειπε να μιν τα παιρνω οτι ειναι ιδεα μου κ οτι οργανικα ειμαι μια χαρα...αυτο λεει που εχεισ ειναι απο το αγχοσ κ την στεναχωρια κ δεν ειναι ιλλιγκος..ιδεα σου λεει ειναι οταν παιρνεισ τα συγκεκριμενα φαρμακα...παθαινεισ placebo κ νομιζεισ οτι σου φευγει..
07-09-2009, 20:53 #33
Ναι να πας να πάρεις και άλλη γνώμη και να του πεις το ιστορικό σου όλο. Όσο για τα χαναχ θα σε καθοδηγήσει ο γιατρός στο τι πρέπει να κάνεις. Μη στεναχωριέσαι καθόλου για τη διακοπή οι γιατροί ξέρουν πολύ καλύτερα και φαντάζομαι αν θα σου πει να τα κόψεις αυτό θα γίνει σταδιακά για να είναι και ανώδυνο μην αγχώνεσαι. Εγώ έχω ίλιγγο και κάνω 3 μέρες για να συνέλθω όταν το παθαίνω. και πάλι λέω οι γιατροί ξέρουν καλύτερα φυσικά.
Δεν νομίζω οτι ο γιατρός σου να σε δουλεύει απλά υπάρχουν είδη γιατρών και γιατρών αυτό πιστεύω. Γι αυτό πάντα για κάτι σοβαρό πάμε και αλλού. ότι θέλεις στείλε μου....
07-09-2009, 22:05 #34
δεν ξερο να στελνω προσωπικα μυνηματα...θα μου πεισ τον τροπο?
07-09-2009, 22:16 #35
xm αν σου πω οτι δεν ξέρω ούτε και εγώ
07-09-2009, 23:11 #36
τελικα το πηρα αποφαση...την αλλη βδομαδα θα παω σε αλλον γιατρο!!!!!!!!θα χρειαστει πολυσ καιρος να δρασει το αντικαταθλιπτικο?θαχω πολλεσ παρενεργιες?φοαβαμαι!!!!!!!!δ� �υλευω κιολας στη δουλια πως θαμαι?μηπως ξερετε αν υπαρχει περιπτωση μια στο εκατομυριο να εξαρτηθω κ απο αυτα?γιατι με τις εξαρτησεισ εχω προβλημα....οπως κ παλια με το αλκοολ που ομως το εκοψα ετσι μαχαιρι ετσι κ τωρα με το χαναχ που δεν μπορω να το κοψω.......
κ αν στην εγκυμοσυνη ειναι καλυτερα να παιρνεις χαναχ?μετα τ6ι γινεται.....διαβασα σενα σαιτ πως εαιρνε μια στην εγκυμοσυνη χαναχ κ πηγε μια χαρα...επαιρνε 1,00 την ημερα...ειλικρινα εχω μπερδευτει τι να κανω??????????θα με βοηθησετε?θελω να τα κοψω κ να κνω κ αλλο παιδι..
07-09-2009, 23:19 #37
Μην πανικοβάλεσαι ένα ένα. Πάνε στο γιατρό και άκου τι θα σου πει. polina το οτι δουλεύεις είναι πολύ θετικό δείχε λίγο εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Εχεις τη δύναμη και δεν το βλέπεις, αν ήσουν χάλια δεν θα μπορούσες να δουλέψεις καν. Αυτό με το αλκοολ να το πεις στο γιατρό οκ??? είναι σημαντικό. Αχ μπήκα να πάρω κουράγιο εδώ και σου δίνω εγώ κουράγιο που δεν έχω παιδί και φαντάσου την επιθυμία μου. Εγω παρενέργειες που είχα λίγο στην αρχή ήταν η διάθεση μου για σεξ και πήρα λίγα κιλά. Μην στεναχωριέσαι.
07-09-2009, 23:40 #38
δεν μπορεισ να φανταστεισ ποσο σε καταλαβαινω....κ εσυ μην στεναχωριεσαι αν το θελουμε πραγματικα ολα θα γινουν θα βρεθει μια λυση...εγω εχω ψαξει στο διαδυκτιο κ μερικες επειδη δεν γινοταν αλιως πηραν χαπια στηυν εγκυμοσυνη...το ρισκαραν αλλα παντα με συνενοηση γυναικολογου κ ψυχιατρου.εγω ρωτησα τον δικο μου αν κανει να παιρνω χαναχ στην εγκυμοσυνη κ με ειπε πως γινεται αν κ ειναι κατα των φαρμακων στην εγκυμοσυνη κ οτι εχουν παρει κ αλλεσ.τον γυναικολογο δεν τολμαω να τον ρωτησω παντοσ φοβαμαι τι θα μου πει..θα βρεθει καπια λυση η θα τα κοψεις η θα παιρνεισ κ στην εγκυμοσυνη...ρωτησες καπιο γυναικολογο?
07-09-2009, 23:50 #39
Originally posted by lita
Αχ σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για το ενδιαφέρον σας. Αρχικά....marina mou είναι ο δεύτερος γιατρός που πηγαίνω. Δεύτερον τόση δύναμη απο πού πηγάζει??? Έχεις αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση?? Θα ήθελα να μου πείς!!!
Η δική μου εμπειρία μέχρι τώρα προερχόταν από τη δουλειά μου, αλλά πριν από δύο μήνες περίπου, μια από τις πιο αγαπημένες μου φίλες απέκτησε ένα υγιέστατο μωράκι, με φυσιολογική εγκυμοσύνη και τοκετό, χωρίς να χρειαστεί την αγωγή που έπαιρνε τα προηγούμενα 7 χρόνια. Ήταν από τις περιπτώσεις που σχεδόν όλοι στο περιβάλλον της πίστευαν ότι δεν θα γίνει ποτέ εντελώς καλά και έλεγαν πάλι καλά που συντηρείται με τα φάρμακα. Άσε που στένευαν και τα περιθώρια καθώς είναι περίπου 10 χρόνια μεγαλύτερη σου και το άγχος αυτό δυσκόλευε περισσότερο την κατάσταση. Κι όμως τα κατάφερε και μάλιστα αυτό το δύσκολο διάστημα μετά τη γέννα τα πάει μέχρι στιγμής μια χαρά!
08-09-2009, 00:10 #40
Originally posted by lita
Λοιπον polina δεν έχω εξαρτηθεί απο τα χάπια το οτι υποτροπιάζω είναι θέμα του προβλήματος μου...Άλλοι μετά απο τη θεραπεία γίνονται καλά και άλλοι όπως έγώ όχι. Ξέρω πάρα πολλούς που έχουν κάνει τη συγκεκριμένη θεραπεία. Πχ η κουμπάρα μου με τα ίδια προβλήματα σαν εμάς έκανε τη θεραπεία μια φορά αυτό ήταν. Έχει ακόμη πανικούς αλλά σπάνια και ελεγχόμενους.
Επειδή πάσχω 5 χρόνια έχω πάει σε γιατρούς για γνώμες. Ο ψυχίατρος μου μου έχει πει το εξής.....Όταν κάποιος με το πρόβλημα μου κάνει θεραπέια μια φορά το πολύ δύο και δεν υποτροπιάσει μέτα σημαίνει οτι θα τα πάει καλά. Αντιθέτως αυτός που θα κάνει θεραπεία πάνω απο δύο φορές και συνεχίζει να υποτροπιάζει τα ποσοστά να υποτροπιάζει ξανά και ξανά αύξάνονται συνέχεια χωρίς να ξέρουμε για πόσο....ίσως για πάντα, ίσως για κάποια ακόμη χρόνια κτλ.
Με αυτό θέλω να σου πω να μην μπερδεύεις το πρόβλημα με την εξάρτηση. Η εξάρτηση είναι τελείως διαφορετικό πρόβλημα.
Εγώ επειδή έχω μιλήσει για τα πάντα με τον γιατρό άκου....τα χαναχ δεν μπορούν να υπερβαίνουν τους 3 έως 6 μήνες λόγω εξάρτησης.Οσο μεγαλύτερο διάστημα λήψης τόση πιθανότητα εξάρτησης. Εξάρτηση εννοούμε τα στεριτικά συμπτώματα δηλαδή μετά τη διακοπή πράγμα που τα αντικαταθλιπτικά νέας γενιάς δεν έχουν ως αποτέλεσμα.
Μην μπερδεύεις την υποτροπή με τα στερητικά συμπτώματα. Αυτά μου τα έχει εξηγήσει ο γιατρός μου και σου τα λέω.
Και στεναχωριέμαι που δεν το έχει κάνει και ο δικός σου γιαυτό γλυκιά μου καλοπροαίρετα και μόνο σου είπα να πάς και σε άλλο γιατρό.
Όσο για την ψυχοθεραπεία χμ έχω κάνει 2 φορές στο παρελθόν πριν τις κρίσεις πανικού. Δεν ξέρω γιατί είμαι δύσπιστη. Αν κάποιος μου σύστηνε έναν καλό γιατρό θα το έκανα. Απ την άλλη ο ψυχίατρος μου λέει σκέτη ψυχοθεραπεία στην περίπτωση μου δεν βοηθά.
Κι εδώ έρχομαι στο θέμα της ψυχοθεραπείας...νομίζω θα ήταν πολύ καλό αν έδινες μια ακόμα ευκαιρία, ψάχνοντας όσο μπορείς περισσότερο προτού αποφασίσεις να συνεργαστείς συστηματικά με κάποιον καλό θεραπευτή.
Είναι πολύ θετικό που απ\' όσο καταλαβαίνω εμπιστεύεσαι τον ψυχίατρο σου, αλλά τα στατιστικά δεδομένα σχετικά με τη θεραπεία-υποτροπές που σου λέει δεν σημαίνουν ότι και εσύ θα ανήκεις στο μέσο όρο, ή στα ποσοστά αυτών που υποτροπιάζουν συνεχώς. Επίσης επειδή ο ψυχίατρος λέει ότι στην περίπτωση σου η ψυχοθεραπεία δεν βοηθά, δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε είναι έτσι. Θέλω να πω ότι η καλή κατάρτιση, η εμπειρία ενός γιατρού και η εμπιστοσύνη που του έχουμε, δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο ή ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια για έναν άλλο άνθρωπο και κάνει αλάνθαστες προγνώσεις.
08-09-2009, 01:02 #41
κοριτσια εχω μπερδευτει τελιως....ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω.τωρα ακουω πως κ το αντικαταθλιπτικο μπορει δεν ειναι απολυτο να δημιουργησει εξαρτηση...εχω ακουσει κ απο αλλουσ που κολησανε με αλλα οπως το ζολοφτ το λαντοουζ κτλ.ειλικρινα να τα ξεκινησω η τζαμπα θα τα περνω κ μετα δεν θα μπορω να τα κοψω..να μεινω στο χαναχ που με λεει ο γιατρος?γιατι ο καθε γιατρος τα δικα του λεει τελικα.........
08-09-2009, 01:44 #42
polina μου νομίζω ότι υπερβάλεις λίγο, βλέπεις καταστροφές εκεί που δεν υπάρχουν και αγχώνεσαι πολύ. Καταρχήν δεν έχεις καν μιλήσει με τον γυναικολόγο σου. Για τα φάρμακα, αντί να σκέφτεσαι ποιο άλλο να πάρεις και το τι λέει ο κάθε γιατρός, σκέψου αν αυτό που παίρνεις τώρα σε βοηθά και τι άλλο μπορείς να κάνεις για να φροντίσεις την ψυχική σου υγεία.
08-09-2009, 16:37 #43
μαρινα μου με το χαναχ που παιρνω ειμαι παρα πολυ καλα απολυτα μπορω να πω..δεν παθαινω κρισεις πανικου κ ειμαι πανευτυχης οντως πρωτη φορα στη ζωη μου.αλλα μολις παω να τα διΑκοψω ξαναγυρνω πισω οπως παλια που ειμουν χαλια κ μονο γιαυτο στεναχωριεμαι.ισως καπια στιμη το κοψω κ ειμαι κ χωρις αυτο καλα πιος ξερει...δεν ξερω τι μπορω αλλο να κανω.τον γυναικολογο θα τον ρωτησω αλλα φοβαμαι τι θα μου πει,ισως συμφωνησει.σευχαριστω πολυ για τηυν βοηθεια.μου δινεται ολη κουραγιο εδω μεσα ειλικρινα
09-09-2009, 00:43 #44
λιτα θελω να σε ρωτησω κ κατι αλλο.εσυ ρωτησες καπιον γυναικολογο αν υπαρχει περιπτωση στην εγκυμοσυνη να παιρνεις σεροχατ?κ αν ναι τι σου ειπε?
09-09-2009, 10:04 #45
Marina καταρχάς χαίρομαι πάρα πολύ για τη φίλη σου, γιατί απλά όταν συμπάσχεις απλά καταλαβαίνεις τον πόνο του αλλουνού.
Θέλω να αναφερθώ στο θέμα εξάρτησης που προανέφερες. Δεν συμφωνώ ως προς αυτό για τον εξής λόγο…. Δεν μπορώ να πιστεύω ότι είμαι εξαρτημένη από τα χάπια γιατί όλα αυτά τα χρόνια που κάνω θεραπεία εκτός από την τελευταία φορά που δεν διέκοψα το χάπι και έπαιρνα μισό μέρα παρά μέρα ( μηδαμινή ποσότητα ) για 8 μήνες συνολικά τις προηγούμενες θεραπείες σταματούσα τη λήψη αυτών για διαστήματα..6-7 έως και 9 μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα κατά τη διακοπή εκτός από κάποια αστάθεια και ζάλη τις πρώτες μέρες πράγμα που θεωρείται άκρος φυσιολογικό.
Εδώ λοιπόν έρχομαι και σου λέω ότι όταν κάποιος θεωρείται εξαρτημένος αντιμετωπίζει πρόβλημα κατά τη διακοπή των φαρμάκων ( στερητικά συμπτώματα κτλ) Τα οποία βέβαια με ρυθμίσει της διακοπής και καθοδήγηση του γιατρού πάνε καλά. ( αυτό να το ακούσει η polina )
Να σου πω και το άλλο ότι έχουμε διευκρινίσει με το γιατρό ότι δεν φέρνουν καμία εξάρτηση, γιατί άλλωστε να μου πει το αντίθετο όταν πχ για τα χαναχ μου έχει πει το άκρως αντίθετο?
Τώρα όσον αφορά το θέμα εμπιστοσύνης εμού και του γιατρού ( οποιουδήποτε γιατρού ) δεν είναι 100%. Ποτέ δεν εμπιστεύομαι κάποιον με κλειστά τα μάτια.
Δεν θεωρώ ότι θα υποτροπιάζω για μια ζωή. Ίσως να μου χρειαστούν κάποιοι μήνες, ίσως κάποια χρόνια ακόμη και μετά έρχεται το ίσως για πάντα.
Απλά έχω κάνει το άλλο…δηλαδή το έχω δουλέψει με τον εαυτό μου ότι σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που πάσχουν από πολύ σοβαρά παθολογικά προβλήματα υγείας ασχέτως ηλικίας και είναι αναγκασμένοι να παίρνουν χάπια. Έτσι και εγώ έχω πεί ότι αν είναι να είμαι καλά με τα χάπια θα τα παίρνω, πχ όπως τον διαβήτη αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Είναι χειρότερο να σκέφτεται κανείς…αχ παίρνω χάπια, είμαι άρρωστη, πότε θα γίνω καλά, πότε θα τα σταματήσω κτλ Απλά προσθέτεις άγχος και στεναχώρια στον εαυτό σου. Απλά εγώ τώρα μπήκε στη μέση το θέμα παιδί και τα έχασα. Το άγχος μου αυτή τη στιγμή δεν είναι για πόσο θα τα παίρνω στο μέλλον αλλά για το πώς θα κάνω παιδί. Αυτό με έχει ρίξει αλλιώς το πρόβλημα μου θα το χειριζόμουν αλλιώς όπως τόσα χρόνια. Δεν μπορώ να σου κρύψω ότι η ελπίδα μου είναι ότι ίσως αν κάνω παιδί να αλλάξω θεαματικά ( βέβαια φοβάμαι και το αντίθετο για να είμαι ειλικρινής ). Ο γιατρός μου εδώ λέει ότι η μητέρα φύση κάνει θαύματα.
Η ψυχοθεραπεία από την άλλη ίσως και να έχεις δίκιο και να πράττω λάθος, μπαίνει η αμφιβολία στη μέση και με κρατάει. Αλλά μάλλον θα έπρεπε να το ψάξω.
Χαίρομαι πολύ για τη φίλη σου γιατί για μένα είναι μια σανίδα μέσα στο πέλαγος. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία