Results 16 to 22 of 22
Thread: Προσωπικά κενά που με επηρεάζουν
-
24-01-2024, 20:25 #16
Ότι κάνεις δε μετράει μόνο η ψυχολογία σου μετράει αυτή είναι η αλήθεια
- 24-01-2024, 23:32 #17
Καλησπέρα! Δυστυχώς ο τρόπος σκέψης σου είναι λάθος από πολλές απόψεις. Η ζωή δεν τελειώνει στα 30, μπορεί να μην ήρθαν τα πράγματα όπως τα υπολόγισες αλλά όπως λες τώρα όλα έχουν μπει σε μια σειρά και φυσικά μπορείς να καταφέρεις όσα δεν έκανες μέχρι τώρα. Αλλά το να λες ότι είναι ξεφτίλα να μην έχεις πάει Μύκονο ή Αραχωβα μου φαίνεται κουφό. Παρά πολλούς ανθρώπους γνωρίζω που δεν έχουν πάει Μύκονο και Αραχωβα. Το πρόβλημα είναι να πας σε ακριβά μέρη; Ή να κανεις ταξίδια, να ζεις όμορφες στιγμές, να γελάς; Μπορείς να κανεις παρέες ακόμη, μέσω κάποιας δουλειάς που θα βρεις, κάνοντας κάποιο χόμπι, τα social media δεν είναι η πραγματική ζωή και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια που θα πρέπει να θυμάσαι. Κολλάς σε ασήμαντα πράγματα όπως ότι ζούσες σε ένα σπίτι του 1970 ενώ ήθελες του 2000. Άλλοι άνθρωποι δεν έχουν κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους αλλά ούτε φαγητό ακόμα. Η συμβουλή μου είναι να μιλήσεις άμεσα με κάποιον ειδικό να σε βοηθήσει διότι φαίνεσαι μπερδεμένος και αποπροσανατολισμένος και χάνεις την ουσία των πραγμάτων!
26-01-2024, 06:05 #18
Για 30 ετών κάπως ανώριμα σκέφτεσαι και αντιλαμβάνεσαι τη ζωή. Εαν οι προσωπικές σου φιλοδοξίες έχουν να κάνουν με το να επισκεφτείς τη Μύκονο και την Αραχωβα λες και είναι η Μέκκα της Ελλάδας, τότε τι να πω. Σε πληροφορώ ότι είμαι 35 ετών και δεν έχω πάει σε κανένα από τα δυο μέρη από επιλογή. Κόψε τα σοσιαλ γιατί σου διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και προσπάθησε να κοινωνικοποιηθεί και να βρεις νέες δραστηριότητες.
Η υγεία φίλε μου δεν είναι δεδομένη και σε ο,τι αφορά τους γονείς σου, πιστευω πτι τους κρίνεις πολύ αυστηρά. Δεν φταίνε σε καμία περίπτωση για τα προβλήματα υγείας τους. Δεν τα προκάλεσαν. Εσένα σου έπεσαν βαριά γιατί ενδεχομένως στερήθηκες κάποια πράγματα ή ανέλαβες ευθύνες από μικρός., αλλά το να θες να τους ξεγράψεις μου φαίνεται πολύ άδικο.
Τα σπίτια και τα αυτοκίνητα δεν κάνουν τον άνθρωπο. Η περιουσία μας είναι οι άνθρωποι μας, ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα μας. Κανένας σοβαρός άνθρωπος με περιεχόμενο δεν θα σε απορρίψει γιατί έτυχε να ζήσεις σε ενα παλιο σπίτι (εντωμεταξύ τα περισσότερα σπίτια σε όλη την Αθήνα είναι χτισμένα από το 1970 και μετά μην σου πω κ νωρίτερα) ή επειδή δεν είχες καλό αμάξι. Και εγώ μεταχειρισμένο οδηγώ. Τι με αυτό; Με κάνει λιγότερο σημαντική; Έχεις δώσει περισσότερη αξία στα υλικά αγαθά από ο,τι θα έπρεπε.
Αφού λοιπόν κανεις καλα τη δουλειά που έμαθες, κανε μια αποταμίευση για να κανεις εκδρομεσ Σε μέρη που αξίζουν και όχι στη Μύκονο που τόσο σε έχει εντυπωσιάσει και αυτό το διάστημα επικεντρώσου στο να βρεις νέες παρέες ή μια κοπέλα. Και άσε τις χαζομάρες για το παρελθόν και τις συγκρίσεις με αλλά άτομα. Και όπως είπαν οι περισσότεροι εδώ, ξεκινά ψυχοθεραπεία άμεσα.
27-01-2024, 16:17 #19
27-01-2024, 20:03 #20
Λοιπόν κυρίες μου...αυτό με την Μύκονο και την Αράχωβα το είπα μεταξύ σοβαρού και αστείου...ότι και καλά όλοι έχουν πάει,εγώ δεν έχω πάει ακόμα.Δεν το λέω στα σοβαρά 100%...
Όσον αφορά τους γονείς μου,εν μέρει το έχουν παραδεχτεί και οι ίδιοι ότι ευθύνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό,ειδικά από τη στιγμή που δεν έχω και αδέρφια.Θα σας πω και κάτι προσωπικό...μια μέρα τους άκουσα που ψιλοκαυγαδιζαν και έλεγε η μάνα μου στον πατέρα μου...αν μια μέρα αυτό το παιδί δεν μας ξαναμιλήσει με όλα αυτά που έχουν γίνει θα έχει απόλυτο δίκιο.
Όσον αφορά τα σπίτια που λέγαμε,λόγω παλαιότητας είχαμε και πολλά προβλήματα...βλάβες,κατσαρί δες,εμπαζαν τα κουφώματα(ξύλινα γαρ),θέρμανση έβαζε η διαχείριση οπότε θυμόταν κλπ...από αυτή τη μεριά ένιωθα κάπως άτυχος όταν η συντριπτική πλειοψηφία των παλιών φίλων μου έμεναν σε πιο καινούργια,χωρίς αυτά τα πρόβληματα και με άλλες ανέσεις...ευτυχώς αυτό ανήκει στο παρελθόν.
Όσον αφορά το αμάξι,μη νομίζετε ότι αυτό που έχω τώρα είναι καινούργιο..20 χρόνων είναι,απλώς είναι πολύ καλύτερο σε όλους τους τομείς από το προηγούμενο που είχα(το οποίο by the way είναι 22 χρόνων σήμερα,μιλάμε καμιά φορά με την κοπέλα που της το πουλήσαμε και το έχει ακόμα).
Όσον αφορά τις νέες παρέες και κοπέλες,κομματάκι δύσκολο...εδώ είναι μια σχετικά κλειστή κοινωνία,γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους κλπ και δεν νομίζω πως αποδέχονται εύκολα έναν "ξένο"..χωριά που το 80% των κοριτσιών στην ηλικία μου είναι πιασμένες η αρραβωνιασμένες η ακόμα και παντρεμένες...
Σχετικά με το παρελθόν και τις συγκρίσεις,είναι κάτι που δεν φεύγει εύκολα...δεν μιλάμε για 2-3 μήνες,μιλάμε για χρόνια ολόκληρα...ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι την δεκαετία των 20 την ζουν όλοι ξέφρενα,με πάρτυ εξόδους εκδρομές κλπ και εγώ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων την πέρασα χαλια...δεν ξέρω αν αυτό που νομίζω εγώ ότι η δεκαετία των 20(20-29)είναι η καλύτερη δεκαετία στη ζωή ενός ανθρώπου είναι σωστό η λάθος...οι περισσότερες έρευνες πάντως λένε ότι η δεκαετία των 30(30-39)είναι η καλύτερη στη ζωή ενός ανθρώπου σε γενικές γραμμές.Αυτο θα μου το απαντήσει κάποιος που έχει περάσει τα 35,μην πω τα 40 και θα ξέρει σίγουρα.
Τέλος,έχω επισκεφτεί ψυχίατρο.Σε γενικές γραμμές δεν κρίνει την κατάσταση σοβαρή.Ακομα και για φάρμακα που ρώτησα πχ Zoloft cymbalta κλπ λέει ότι δεν χρειάζονται άλλα μπορώ να πάρω και δεύτερη γνώμη από άλλο συνάδελφο.Απλως ότι το παρελθόν δεν αλλάζει,ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και ότι ότι δεν έγινε πριν μερικά χρόνια μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα.Ατομικη προσπάθεια για όλα και μακριά από ακατάλληλους ανθρώπους.Εχουμε πολύ δουλειά ακόμα βέβαια αλλα πιστεύει ότι θα τα καταφέρω.Ουσιαστικα ξεχνάμε τα παλιά,βρίσκουμε νέους ανθρώπους που να αξίζουν και κάνουμε μαζί πράγματα.
10-02-2024, 11:20 #21
Μετά από λίγο καιρό επανέρχομαι...
Όπως είχα πει στο πρώτο μήνυμα μου,τα πράγματα με τους νέους και τις νέες εδώ είναι δύσκολα...2 χρόνια και έχω πάρε δώσε με ένα παιδί που έφυγε Εποπ στο στρατό,την αδερφή του(ουσιαστικά μόνο με αυτή μιλάμε από κοντά τώρα)και μια κοπέλα που απομακρύνθηκε χωρίς να έχει γίνει κάτι σοβαρό...
Για να είμαι ειλικρινής νιώθω σαν ανεπιθύμητος,σαν ξένος,σαν την μύγα μέσα στο γάλα.Ολοι και όλες εδώ γνωρίζονται από μικρά παιδιά,εμένα τι να με κάνουν?Τον έχουν φτιάξει τον κύκλο τους.Χωρια που όπως λέω και στο πρώτο μήνυμα,οι πιο πολλές κοπέλες στην ηλικία μου είναι πιασμένες αρραβωνιασμένες παντρεμένες κλπ.
Εκτός αυτού,είναι κάπως κουφό να μένω κάπου 2 χρόνια,να είμαι ψιλοκρυμμενος αυτά τα 2 χρόνια και ξαφνικά να αρχίσω να νταλαβεριζομαι.Προσωπικα πάντως εδώ δεν με πλησιάσε κανένας και καμία.
Έχω σκεφτεί να την κάνω για αλλού,εκτός από εδώ που είμαι και εκτός από Αθηνα.
Μπορεί να είμαι και εκεί ξένος,αλλά ελπίζω να τύχω καλύτερης αντιμετώπισης και να μην νιώθω ανεπιθύμητος και...σαν την μύγα μέσα στο γάλα.Και να υπάρχουν περισσότερες επιλογές στις κοπέλες.
Ο ψυχίατρος είπε ότι μπορώ να το δοκιμάσω,άμα είναι για κάτι καλύτερο.Ειμαι ένα τσακ από το να το κάνω,από χτες το σκέφτομαι έντονα.
Εσείς τι γνώμη έχετε?Θα αλλάξει κάτι η θα μείνουμε στα ίδια και πάλι?
Καλημέρα σε όλους και όλες!
11-02-2024, 11:04 #22
Υπάρχουν άνθρωποι που πέρασαν χειρότερα. Δεν έζησες μια ψεύτικη ζωή και δεν ξόδεψες χρήματα που δεν είχες. Δεν έκανες κάποιο σοβαρό λάθος για να το μετανιώνεις στη ζωή. Όσο για τις διακοπές αυτό είναι της εποχής δεν είναι φυσιολογικό να ταξιδεύεις χωρίς λόγο για να δεις νέα μέρη για 2 μέρες ή και περισσότερο. Οι παλαιότεροι δεν το έκαναν στην πορεία άλλαξε απο τότε που χρεωθήκαμε σαν χώρα με επιδοτήσεις και δάνεια για να έχει ο καθένας ωραίο σύγχρονο σπίτι και αυτοκίνητο. Οι μισοί νεοέλληνες έχουν παλιό ή χαλασμένο αυτοκίνητο και αρκετοί δεν έχουν καθόλου. Παλιά σπίτια χωρίς μόνωση είναι πάρα πολλά , ο αέρας απο τα κουφώματα είναι το λιγότερο, μπορεί να παίρνει και νερά, η θέρμανση είναι σχετική και η κατανάλωση ρεύματος και το ζεστό νερό...
Δεν έχεις γυναίκα αλλά δουλεύεις σωστά το ''εργαλείο'' σου , είσαι ελεύθερος χωρίς υποχρεώσεις τι θα κέρδιζες αν γνώριζες στα 20 μια γυναίκα και την άφηνες έγκυο στις διακοπές και μετά πλήρωνες διατροφή, τόσοι νέοι πλούσιοι και ζουν δυστυχισμένοι με οικογένεια και περιττά έξοδα , περιμένοντας απο την κυβέρνηση να τους δώσει επιδόματα ,θέρμανσης, ενοικίου, για σούπερ μαρκετ , επιταγές τουρισμού, κ.α
Η επαρχεία είναι δύσκολη για παρέες οπού και να πας θα είσαι ξένος μόνο αν βρεις δουλειά και έχεις συνάδελφους ή πελάτες για να σε γνωρίσουν καλύτερα , να ψάξεις στο ιντερνετ να βρεις γυναίκα για σοβαρή σχέση σε κοντινή απόσταση ή να μετακομίσεις κοντά της και να ξεκινήσεις μια νέα αρχή στη ζωή σου. Μερικές χιλιάδες φτωχοί ελληνες έγιναν ερωτικοί μετανάστες και έφυγαν στο εξωτερικό για δουλειά μετά απο έναν γάμο συμβίωσης και όχι γνωριμίας ή έρωτα