Προσκόλληση σε ανθρώπους - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 49
    Senior Member
    Eleni, αυτός ο τρόπος κάλυψης συναισθηματικών αναγκών (βαθύτερη επικοινωνία, κατανόηση, προστασία, ασφάλεια)
    έχει τα εξής κατά την άποψή μου: μέσω της έντασης του φαντασιακού συναισθηματικού δεσμού και της επικοινωνίας
    με το τυχαίο άτομο που μπαίνει στη ζωή σου καλύπτεις την έλλειψη που αισθάνεσαι να έχεις από το στενότερο περιβάλλον σου.
    Την ένταση αυτή την καλλιεργείς επίσης, δίνοντάς της επιπλέον διάφορα δικαιολογητικά. Για παράδειγμα, ο δάσκαλος οδήγησης
    σε αποκάλεσε κόρη μια φορά, και αυτό σε συγκίνησε. Ή όπως ανέφερες, θεωρείς ότι υπήρχε ανταπόδοση συναισθηματική και χημεία.
    Ένας τρόπος να σταματάς κάτι τέτοιο είναι το να σε παρατηρείς όταν το κάνεις, δηλαδή να αυξήσεις την αυτοπαρατήρηση.
    Για να βάλεις ένα φράγμα στη συγκινησιακή σου φόρτιση από σχέσεις που δεν ανταποκρίνονται στη δική σου εμπλοκή σε αυτές, μπορείς να σκέφτεσαι πάνω στο τι σου λένε και στο τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Δηλαδή, άνθρωποι καθημερινά από συνήθεια λένε τους άλλους "αγάπη μου", κοπέλα μου, μάτια μου, κτλ. Είναι μία συνήθεια, και όχι κάτι που απευθύνεται σε σένα ιδιαίτερα, ο δάσκαλός σου πιθανότατα το λέει αυτό σε γυναίκες που μαθαίνει να οδηγούν, αλλά και σε άλλους ανθρώπους, καθημερινά.

Αν μάθεις να φρενάρεις τον εαυτό σου πριν χτίσεις αυτά τα φανταστικά σενάρια, αυτός νομίζω είναι ένας υγιής τρόπος να το αντιμετωπίσεις. Τώρα...Αυτός ο φόβος σου πως θα σε ρίξει σε κατάθλιψη, μπορεί επίσης να τον κουμαντάρεις. Είσαι ικανή
    για ενδοσκόπηση και αυτοπαρατήρηση. Εξάλλου, δεν πέθανε κανένας, δεν έκανες κάνα έγκλημα. Σαν ένα παιδί, δημιουργείς
    φανταστικούς φίλους, που η ψυχολογία σου χρειάζεται ανά εποχή. Το θέμα είναι πως όσο δίνεσαι σε αυτές τις φαντασιακές
    σχέσεις, αποφεύγεις τον "κίνδυνο" των πραγματικών σχέσεων (γιατί θεωρώ ότι ως κίνδυνο τις βλέπεις, γιατί έχεις πληγωθεί).
    Ο δάσκαλος ξέρεις από πριν ότι είναι ένα πιο ακίνδυνο πεδίο, δεν είναι συγγενής ούτε φίλος, ούτε σύντροφος.

Τι δεν καταλαβαίνεις από αυτά, ή τι θα ήθελες να συζητήσεις;

Senior Member

Exclamation

https://www.youtube.com/watch?v=BOl_OTymOe8 παιδια δειτε αυτην ποσο ωραια τα λεει εγω την εκτιμήσαν πολυ . :)
    αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα

Senior Member
    πολυ ευστοχη προσεγγιση, wildhoney

Senior Member
    Όταν πουλάς κάτι ρούχα ασ πούμε ο άλλος που θα ανταποκριθεί θέλει ρούχα δε θέλει παπούτσια θέλει ρούχα τι είσαι διατεθειμένη να δώσεις φαίνεται κι ο άλλος παίζει μαζί σου εγώ έτσι έμπλεξα ΤΙΣ μισές φορεσ κ τη γλύτωνα από τα χειρότερα γτ είμαι λίγο βλακασ κ με παίρνουν χαμπάρι κ φεύγουν

Senior Member
    Κι εγώ έτσι νόμιζα ότι είναι όλοι για το λουτσο αλλά από σένα ξεκινάει για να συμβεί σε σένα αλλιώς πέφτει δίπλα

Senior Member
    Αν σου κάνει καλό η παρέα του, θα πρέπει να του το πεις ξεκάθαρα. Μπορεί να έχει οικογένεια και να μην νιώσει άνετα, αλλά ίσως έχει διάθεση να σου αφιερώσει λίγο χρόνο κάποιες μέρες τον μήνα. Το να περπατήσετε ή να κάτσετε σε ένα παγκάκι μαζί δεν είναι παρεξηγήσιμο ούτε και να σε συνοδέψει για ένα καφέ η ένα σάντουιτς. Απο το να πετάς τα λεφτά σε ψυχολόγο είναι καλύτερα να τα δίνεις στον δάσκαλο για αποζημίωση για την ώρα που ''θα χάνει'' απο την δουλειά του μαζί σου .

Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Eleni, αυτός ο τρόπος κάλυψης συναισθηματικών αναγκών (βαθύτερη επικοινωνία, κατανόηση, προστασία, ασφάλεια)
    έχει τα εξής κατά την άποψή μου: μέσω της έντασης του φαντασιακού συναισθηματικού δεσμού και της επικοινωνίας
    με το τυχαίο άτομο που μπαίνει στη ζωή σου καλύπτεις την έλλειψη που αισθάνεσαι να έχεις από το στενότερο περιβάλλον σου.
    Την ένταση αυτή την καλλιεργείς επίσης, δίνοντάς της επιπλέον διάφορα δικαιολογητικά. Για παράδειγμα, ο δάσκαλος οδήγησης
    σε αποκάλεσε κόρη μια φορά, και αυτό σε συγκίνησε. Ή όπως ανέφερες, θεωρείς ότι υπήρχε ανταπόδοση συναισθηματική και χημεία.
    Ένας τρόπος να σταματάς κάτι τέτοιο είναι το να σε παρατηρείς όταν το κάνεις, δηλαδή να αυξήσεις την αυτοπαρατήρηση.
    Για να βάλεις ένα φράγμα στη συγκινησιακή σου φόρτιση από σχέσεις που δεν ανταποκρίνονται στη δική σου εμπλοκή σε αυτές, μπορείς να σκέφτεσαι πάνω στο τι σου λένε και στο τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Δηλαδή, άνθρωποι καθημερινά από συνήθεια λένε τους άλλους "αγάπη μου", κοπέλα μου, μάτια μου, κτλ. Είναι μία συνήθεια, και όχι κάτι που απευθύνεται σε σένα ιδιαίτερα, ο δάσκαλός σου πιθανότατα το λέει αυτό σε γυναίκες που μαθαίνει να οδηγούν, αλλά και σε άλλους ανθρώπους, καθημερινά.

Αν μάθεις να φρενάρεις τον εαυτό σου πριν χτίσεις αυτά τα φανταστικά σενάρια, αυτός νομίζω είναι ένας υγιής τρόπος να το αντιμετωπίσεις. Τώρα...Αυτός ο φόβος σου πως θα σε ρίξει σε κατάθλιψη, μπορεί επίσης να τον κουμαντάρεις. Είσαι ικανή
    για ενδοσκόπηση και αυτοπαρατήρηση. Εξάλλου, δεν πέθανε κανένας, δεν έκανες κάνα έγκλημα. Σαν ένα παιδί, δημιουργείς
    φανταστικούς φίλους, που η ψυχολογία σου χρειάζεται ανά εποχή. Το θέμα είναι πως όσο δίνεσαι σε αυτές τις φαντασιακές
    σχέσεις, αποφεύγεις τον "κίνδυνο" των πραγματικών σχέσεων (γιατί θεωρώ ότι ως κίνδυνο τις βλέπεις, γιατί έχεις πληγωθεί).
    Ο δάσκαλος ξέρεις από πριν ότι είναι ένα πιο ακίνδυνο πεδίο, δεν είναι συγγενής ούτε φίλος, ούτε σύντροφος.

Τι δεν καταλαβαίνεις από αυτά, ή τι θα ήθελες να συζητήσεις;
    Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που είπες Wildhoney, τα είπες ακριβώς όπως είναι τα πράγματα
    Προφανώς και ξέρω ότι ο δάσκαλος μου αποκαλεί και άλλες κοπέλες «κούκλα μου» «κορίτσι μου» κλπ προφανώς και δεν στοχεύεται αυτό μόνο σε μένα , το περίεργο είναι ότι παρότι το ξέρω αυτό συνεχίζει και με κάνει να νιώθω ιδιαίτερα, ίσως γιατί κι εγώ επιδίωξα το «δέσιμο» και εκείνος ανταποκρίθηκε, ενώ άλλοι μαθητές/ μαθήτριες του που είχα δει ήταν πολύ πιο απόμακροι μαζί του
    Το θέμα μου με την κατάθλιψη όμως είναι πως το φοβάμαι αυτό το τέρας πολύ , γιατί ξέρω πως δεν αστειεύεται όσες φορές μου έχει συμβεί , αμφιβάλλω για τις δυνάμεις μου να το αντιμετωπίσω
    Μίλησα επίσης με την ψυχοθεραπεύτρια μου στο τηλ γι αυτό και δεν έβγαλα πολύ άκρη … λέει ότι είναι πιο πολύ ψυχαναγκαστικές σκέψεις πλέον το ότι δηλαδή όλη μέρα σκέφτομαι τα ίδια και τα ίδια , εδώ και σχεδόν 2 μήνες (από μεσα Δεκέμβρη που έδωσα τις εξετάσεις )
    Δε ξέρω … ίσως πρέπει να πάρω και μια δεύτερη άποψη από κάποιον σκέφτομαι

Senior Member
    Μήπως πήρες καψουρινι εμένα μια κοπέλα μου έβαζε καψουρινη στον καφέ

Quote Originally Posted by ΑΧΒΑΧ View Post
    Αν σου κάνει καλό η παρέα του, θα πρέπει να του το πεις ξεκάθαρα. Μπορεί να έχει οικογένεια και να μην νιώσει άνετα, αλλά ίσως έχει διάθεση να σου αφιερώσει λίγο χρόνο κάποιες μέρες τον μήνα. Το να περπατήσετε ή να κάτσετε σε ένα παγκάκι μαζί δεν είναι παρεξηγήσιμο ούτε και να σε συνοδέψει για ένα καφέ η ένα σάντουιτς. Απο το να πετάς τα λεφτά σε ψυχολόγο είναι καλύτερα να τα δίνεις στον δάσκαλο για αποζημίωση για την ώρα που ''θα χάνει'' απο την δουλειά του μαζί σου .
    Μακάρι να μπορούσε να γίνει αυτό που λες, θα έλυνε το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος
    Το θεμα είναι πως υπάρχουν αρκετοί ανασταλτικοί παράγοντες
    Καταρχήν είναι η ηλικία , αν δλδ ήμουν εγώ 30 και αυτός 40 έστω και 50 θα ήταν πολύ πιο εύκολο
    Αλλά έχουμε πολύ μεγαλύτερη διαφορά
    Επίσης ναι, έχει οικογένεια απ όσο ξέρω
    Αλλά όπως και να χει είναι από μόνο του λίγο περίεργο , δηλαδή αν του πω την αλήθεια ας πούμε «ξέρετε, μου άρεσε η παρέα σας και νιώθω καλά όταν είμαι μαζί σας και θα ήθελα να βρισκόμασταν καμία φορά να τα λέμε» δε ξέρω , δε μου κολλάει … ήδη πριν τον πάρω για τα επιπλέον μαθήματα που έλεγα είχα αγχωθεί απίστευτα για αυτό , που ήταν και πολύ πιο λογικό σαν σκέψη, δηλαδή ήμουν με το κινητό στο χέρι ώρες μέχρι να βρω το κουράγιο να πάρω γιατί ντρεπόμουν …

Senior Member
    Καψουρινη από το καψούρα καψουρησ καψουρακοσ

Quote Originally Posted by elis View Post
    Καψουρινη από το καψούρα καψουρησ καψουρακοσ
    Ο,τι να ναι όμως

Senior Member
    Άμα είναι τόσο μεγάλος σε δουλεύει τα πήρε από άλλον πολύ το κάνουν αυτό ο τσιπρασ ΤΟΥΣ έδωσε τεχνολογία κ παρουσιάζουν ότι χαρακτήρα θέλουν κι εγώ την πάτησα έτσι με μια κοπέλα στην οποία ο προηγούμενος την είπε ότι φταίει η εμφάνιση κι εγώ την είπα ότι φταίει το μυαλό δεν μπορείς να φανταστείς τι έγινε χαμός στο ίσωμα

Senior Member
    Βασικά ξέχνα ότι λένε οι πολιτικοί αυτά τους δώσανε τεχνολογία κ τα κάνουν όλοι σαν να σου λένε πάρε λεφτά αλλά κοίτα μην τα ξοδέψεις ενώ οι λογαριασμοί τρέχουν

Senior Member
    Εγώ δούλεψα 40 χρόνια αγροτησ 25 χρόνια έπαιξα μπάλα σπούδασε σε ΤΕΙ πήγα στρατό κ τώρα είμαι δουλεύω 24 ώρες τη μέρα ΠΩΣ τα έκανα όλα αυτά ιδέα δεν έχω η είμαι από άλλο πλανητη υιοθετημένο η δικά μου με lsd στα τσιγάρα η μου τα βάλανε οι άλλοι για να γελάνε γτ δε με θενε οι γυναίκες εσύ τι λες ότι μπορεί να έγινε???

Senior Member
    Από 11 χρονων γίνεται αυτό οι γυναίκες με μισούν οι άντρες με θενε είχε γίνει πολεμοσ το 90 κ ξανάγινε τώρα

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast